Combinatie-remedies 91-105

Op deze pagina vind je de beschrijvingen van alle combinaties. Deze remedies zijn gemaakt door meerdere moedertincturen van enkelvoudige edelsteenremedies te combineren in bepaalde verhoudingen. Zo ontstaat er een nieuwe energie.

De combinatie-remedies zijn op dezelfde manier te gebruiken als de enkelvoudige remedies.

Flow Remedies crystal essence combination c91. Take a Step Back

c91. Take a Step Back

Even pas op de plaats maken en nadenken voor je reageert. Zo krijg je de tijd om de hele boodschap op je in te laten werken. Vaak is het meer dan alleen de woorden die gesproken worden. Door even na te denken over WAT er gezegd EN bedoeld wordt, en hoe je je daarbij voelt, heb je een grotere kans dat je een antwoord geeft dat voor jou het beste is en niet de vaak emotionele reactie die mensen aan je proberen te ontlokken.

Mensen die je proberen te manipuleren doen dat vaak door je te blijven bestoken met woorden zonder je de tijd te geven na te denken over wat ze nou eigenlijk zeggen/bedoelen. Vaak wordt dezelfde boodschap steeds maar weer herhaald in andere bewoordingen. Zolang je aan het reageren gehouden wordt krijg je niet de kans de boodschap te verwerken en door te hebben wat ze aan het doen zijn.

Take a step back ondersteunt je hierbij door je te helpen net even dat stapje terug te doen en objectief te kijken wat er aan de hand is en er daarna op te antwoorden in plaats van ze de reactie te geven waar ze op uit zijn, ook al is het maar door te zeggen dat je er nog even over na wilt denken.

Deze remedie is een combinatie van: tijgeroog, rode tijgeroog, pietersiet, amazoniet, aquamarijn, purpuriet, smaragd en bloesemremedie Hortensia

Flow Remedies crystal essence combination c92. Dismantle

c92. Dismantle

Dismantle helpt je bij het onschadelijk maken van sabotagemechanismen die je verhinderen je doel te bereiken.

Het kan hier bijvoorbeeld gaan om van buitenaf geïnstalleerde negatieve overtuigingen of om een vorm van gebrek aan liefde voor jezelf.
De hulp van Dismantle bestaat voor het grootste deel uit het zichtbaar en bewust maken van punten waarop er nog een saboteur, of gremlin, in het systeem zit en vervolgens de invloed hiervan te verminderen.

Dismantle kan ook goed samen gebruikt met andere remedies om de vlakken waarop je nog sabotage ervaart aan te pakken.

Dismantle is samengesteld met: larimar, champagne calciet, rookkwarts, amazoniet, opaalkwarts, howliet, danburiet, borniet

Flow Remedies crystal essence combination c93. Perspecitive

c93. Perspective

Deze remedie helpt je je gedachten op een rijtje zetten en situaties in het juiste perspectief te zetten zonder van een mug een olifant te maken.
Hij geeft rust in je hoofd, helpt je bepalen wat belangrijk is en helpt je daarna ook uitdrukken en uitleggen wat je wilt zeggen.

Dit is ook een goede ondersteuning voor een spreekbeurt of presentatie.

Perspective bestaat uit: rutielkwarts, champagne calciet, amazoniet, opaalkwarts, ametrien, kyaniet, markasiet, magnesiet, apofylliet, danburiet, smaragd, groene toermalijn, bloesemremedies hortensia en vlier en engelenenergie Michaël

Flow Remedies crystal essence combination c94. Presence

c94. Presence

Presence helpt je te aarden en volledig aanwezig te zijn. Dissociëren is een verdedigingsmechanisme dat je helpt overleven als je niet uit een situatie weg kunt. Je vlucht dan als het ware in je lichaam omhoog en leeft vanuit je hoofd zodat je pijnlijke gevoelens kunt vermijden.

Zodra je uit die situatie weg bent, verliest dit mechanisme zijn nut en gaat het juist tegen je werken. Als je afwezig bent kan iedereen met je energie aan de haal en mis je de waarschuwingen van je intuiïtie en/of je gevoel dat er iets niet klopt. Daar stap je dan overheen, want in een negatieve situatie leer je uit zelfbescherming vaak om niet te diep over dingen na te denken en je gevoel te negeren en zo diep mogelijk zeg te stoppen.

Met Presence ga je stapje voor stapje meer aanwezig zijn en merk je de signalen van je intuïtie beter op. Dit is ook een remedie die je kan helpen als je ‘gewoon’ slecht geaard bent en/of je afwezig voelt.

Presence bestaat uit: rutielkwarts, champagne calciet, zwarte toermalijn, rookkwarts, amazoniet, opaalkwarts, aquamarijn, purpuriet, apofylliet, galena / galeniet, olivijn en smaragd.

Flow Remedies crystal essence combination c95. Sift

c95. Sift

Dit is de stap die na Feel komt of die je samen met Feel zet. Sift helpt je je gevoel te onderzoeken, ernaar te kijken en het daarna los te laten. Hij gaat een stapje verder dan Feel.

Doorzoek het, bekijk het van alle kanten, zeef alles eruit en zie het echt. Emoties die niet gezien worden blijven op de achtergrond doorzeuren tot ze gehoord worden, want ze zijn er om je te waarschuwen, en om je veilig te houden, hoe krom dat soms ook is. Zolang je ze niet bekijkt blijven ze op de deur kloppen en blijven ze als een soort onderstroom borrelen vermomd als gevoel van algemene onrust/nervositeit.

Van deze remedie kun je flink aan het dromen slaan, want alles dat je bekijkt moet ook verwerkt worden en dat gebeurt in je slaap.

Sift bestaat uit: carneool, larimar, amazoniet, opaalkwarts, aquamarijn, rhodocrosiet, barnsteen, purpuriet en danburiet.

Flow Remedies crystal essence combination c96. Unlock

c96. Unlock

Als je je gevoelens onderdrukt, bouw je steeds meer spanning op in je lichaam. Dit komt omdat je op den duur bang wordt je te ontspannen omdat die gevoelens dan naar boven komen.

Vergelijk het maar met krampachtig de deur dicht houden van de kast waar je al je onderdrukte gevoelens in gepropt hebt. Hoe meer dat er worden, des te harder moet je duwen om de deur dicht te houden.

Als je jaren lang gewend bent dit te doen kan alles zo gespannen en op slot komen te zitten dat je er niet meer bij kunt komen, en om ze op te kunnen ruimen moet je er eerst bij kunnen.

Unlock helpt je de deur voorzichtig te openen zodat je kunt beginnen met het opruimen van wat al die jaren opgespaard is.

Deze remedie is samengesteld met de volgende enkelvoudige remedies: larimar, champagne calciet, opaalkwarts, aquamarijn, barnsteen, magnesiet, danburiet, chrysocolla en serpentijn van mt Shasta, versteend hout, prehniet, bloesemremedies Rhododendron en Vlier

Flow Remedies crystal essence combination c97. Closure

c97. Closure

Closure helpt je losse eindjes aan elkaar te knopen en de puntjes op de i te zetten na een (reinigings)proces. Deze remedie geeft overzicht en rust en laat alles op zijn plek vallen.

Als afsluiting van het proces waar je doorheen gegaan bent zet hij je rechtop en helpt hij je je weg vooruit te vinden en te wennen aan je nieuwe energie. Hij werkt op veel niveau’s en kan heel klein of heel groot zijn, afhankelijk van waar je net doorheen gegaan bent en hoeveel er op te ruimen en te herschikken valt.

Na een transformatieproces helpt hij je de energie vast te houden en door te zetten en te wennen aan je ‘nieuwe zelf’.

De energie van Gabriël helpt je het gevoel te ontwikkelen dat het veilig is om in je kracht te staan en om door te zetten en je weg te vinden in nieuwe mogelijkheden.

Closure is gemaakt met de volgende enkelvoudige remedies: blauwe fluoriet, seleniet, kunziet, kyaniet, barnsteen, purpuriet, galeniet, serpentijn, danburiet, Gabriël engelenenergie.

Flow Remedies crystal essence combination c98. Sovereignty

c98. Sovereignty

Sovereignty betekent souvereiniteit en het is een energie van ultieme zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Op jezelf kunnen bouwen en vertrouwen zonder je aan iemand vast te klampen of je persoonlijke macht uit handen te geven omdat je constant bevestiging van buitenaf zoekt. Die bevestiging ga je aan jezelf leren geven. Een ander aspect is weten wat je grenzen zijn, waar ze liggen en wat de gevolgen zijn voor degene die over bepaalde grenzen heen gaat.

Deze remedie sluit aan bij de thema’s van Boundaries, Excalibur en Choices. Hij helpt je een diep besef te ontwikkelen dat jij de enige bent die iets over jezelf en je leven te vertellen heeft. Je bent de koning(in) in je eigen koninkrijk en duldt geen inbreuk meer op je rechten en je grenzen als iemand er op uit is om zich meer van je toe te eigenen dan waar ze recht op hebben.

Sovereingty is gemaakt met de volgende remedies: tijgeroog, galeniet, pietersiet, serafiniet, markasiet, barnsteen, lepidoliet, purpuriet, olivijn, versteend hout en engelenenergie Raziël en Michaël

Flow Remedies crystal essence combination c99. Willingness

c99. Willingness

Voor als je een people pleaser bent, je eigen wensen op de laatste plaats komen en je de gewoonte hebt om je in bochten te wringen om alles en iedereen tevreden proberen te houden en ten koste van jezelf probeert te voorkomen dat ook maar iemand zich teleurgesteld voelt.

Willingness helpt je grenzen te stellen in wat je geeft, hoever je geeft en aan wie je geeft. Je krijgt meer zicht op mensen die misbruik van je toegeeflijkheid proberen te maken en kan daar makkelijker nee tegen zeggen. Je krijgt ook meer hulp in te schatten of iemand wel geholpen wil worden. Sommige mensen geven er helaas de voorkeur aan om op de energie van iemand anders te teren en lijken wel om hulp te vragen maar in de praktijk verandert er niets. Ze komen alleen energie halen om weer even op dezelfde voet verder te kunnen.

Willingness helpt je het people pleaser gedrag langzaamaan los te laten. Je gaat je grenzen beter in de gaten houden en hebt eerder door of iemand een ‘haler’ is of nog niet klaar is om geholpen te worden. Iemand helpen? Prima! Maar jij bepaalt toe hoever die hulp strekt en wat je bereid bent te doen en te geven. Oftewel: mensen helpen met behoud van je eigen energetische gezondheid.

Willingness is gemaakt met de volgende remedies: labradoriet, rode tijgeroog, zwarte toermalijn, amazoniet, opaalkwarts, markasiet, barnsteen, purpuriet, heulandiet, tijgerijzer, bloesemremedie vlier en engelenenergie Azraël

Azraël biedt begeleiding en troost bij afscheid/loslaten/overlijden, maar een ander aspect van deze energie is bescherming tegen negativiteit, hulp bij verbinden met lichtere energie en ondersteuning bij het helpen van mensen. Zo wordt wat mensen bij je neerleggen minder zwaar en wordt je eigen energie beschermd.

Flow Remedies crystal essence combination c100. Into Three

c100. Into Three

Into Three helpt je met het verbeteren van je sociale intelligentie en om je beter op je gemak te voelen in groepssituaties. Je leert mensen en situaties beter inschatten en kunt sneller patronen zien en verbanden leggen. Je bent meer aanwezig in de situatie en beter geaard, in de wetenschap dat je beschermd wordt. De manier waarop dit gebeurt is door het versterken van je intuïtie en je creativiteit.

Een ander aspect is beter relaties/banden kunnen opbouwen en je binnen die relaties op een goede manier staande te houden. Mensen met slechte bedoelingen ga je beter doorzien en uiteindelijk van mijlen ver zien aankomen en omzeilen. De tactieken die ze gebruiken hebben minder vat op je omdat je ze ziet voor wat ze zijn: manieren om een (liefst negatieve) reactie aan je te ontlokken zodat je uit balans raakt en manipuleerbaar wordt.

Hiervoor is mogelijk wat zelf-educatie nodig, bijvoorbeeld lezen over manipulatie-technieken zodat je een referentiekader hebt om ze te herkennen.
Into Three is een vervolg op Into You en Into Two, samen vertegenwoordigen ze emotionele, relationele en sociale intelligentie.

Into Three is gemaakt met de volgende remedies: rutielkwarts, groene apatiet, tijgeroog, amazoniet, danburiet, pietersiet, barnsteen, olivijn, smaragd, apofylliet, howliet, purpuriet en engelenenergie Raziël

Flow Remedies crystal essence combination c101. Transition

c101. Transition

Transition helpt je door een veranderingsproces heen en helpt je de kennis en inzichten die je hebt opgedaan daadwerkelijk te integreren en veranderingen door te voeren.

Voor als je vastloopt in je helingsproces omdat je onbewust angst hebt voor de veranderingen die het proces met zich meebrengt en niet weet of je het oude wel durft los te laten.

Transition helpt je door deze fase heen door het je gemakkelijker te maken uit je cocon te komen en uit te groeien tot een vlinder.

Transition is gemaakt met de volgende remedies: danburiet, labradoriet, champagne calciet, pietersiet, agaat, opaalkwarts, seleniet, kyaniet, lepidoliet, heulandiet, versteend hout, bloesemremedie magnolia, engelenenergie Raguël

Flow Remedies crystal essence combination c102. Change

c102. Change

Veranderen is moeilijk. Dat heeft te maken met massa en beweging. Het is vele malen makkelijker een beweging die al in gang is voort te zetten dan de ene beweging te stoppen en een nieuwe in gang te zetten.

Change helpt je in beweging te komen en die nieuwe beweging in gang te zetten. Zo krijg je hulp de veranderingen ook toe te passen en in te passen in je leven, stapje voor stapje.

Change is gemaakt met de volgende remedies: rutielkwarts, champagne calciet, opaalkwarts, kyaniet, celestien, barnsteen, purpuriet, tijgerijzer, engelenenergie Jofiël en Azraël

Flow Remedies crystal essence combination c103. Craving

c103. Craving

Soms heb je aangeleerd om de oplossing van je problemen te zoeken in de buitenwereld.

Dit kan leiden tot weglopen van je problemen en je heil zoeken in allerlei vormen van zelfmedicatie (afleiding en andere dingen die je een goed gevoel geven en/of verdoven).

Craving helpt je op te houden met het zoeken naar de oplossing buiten jezelf en helpt je naar binnen te gaan en je opnieuw te verbinden met de bron. Leer er zijn voor jezelf in de vorm van eerlijk naar je pijnpunten kijken en een samenwerking met jezelf aangaan om ze te helen.

Craving is gemaakt met: danburiet, aquamarijn, groene apatiet, magnesiet, angeliet, smaragd, chrysocolla en serpentijn van Mt Shasta, rhododendron, magnolia, vlier, engelenenergie Raziël

Flow Remedies crystal essence combination c104. Guiding Light

c104. Guiding Light

Guiding Light helpt je de signalen die je emoties, je lichaam en je intuïtie je geven beter op te vangen en te interpreteren.

Deze signalen wijzen je als een baken de weg in je leven, en maar al te vaak hebben we geleerd ze te negeren of als onzin af te doen, terwijl ze juist heel waardevol zijn.

Guiding Light houdt verband met de remedies Sense, Feel, Sift en Unlock en helpt je nog beter in contact te komen met je emoties. Als emoties weggedrukt, weg-beredeneerd of ontkend worden, dan blijven ze op de achtergrond aandacht vragen, wat op den duur kan resulteren in een algeheel onrustgevoel waarvan je de oorzaak niet kunt traceren.

Guiding Light is gemaakt met de volgende edelsteenremedies en energieën:
Seleniet, kunziet, rhodocrosiet, lepidoliet, galeniet, groene toermalijn, Zadkiël, Rafaël

Flow Remedies crystal essence combination c105. Paradise

c105. Paradise

Stop met je schuldig voelen als je iets doet dat puur voor jezelf is. Het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen en onterechte schuldgevoelens hebben daarin geen plaats.

Sterker nog, je kunt beter voor anderen zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt.

Dus geef jezelf af en toe een keer voorrang en zet jezelf bovenaan de lijst 🙂

Paradise is gemaakt met de volgende edelsteenremedies / bloesemremedies / energieën: Blauwe fluoriet, seleniet, heulandiet, galeniet, danburiet, serpentijn en chrysocolla van Mt Shasta, zwavelkwarts, prehniet, viburnum, magnolia, vlier, Metatron

Scroll naar boven