Over Flow Remedies

Aspen

Rond 2000 kreeg mijn dochter Bach Bloesem omdat ze niet wilde gaan slapen zonder dat we naast haar zaten en haar hand vasthielden tot ze in slaap viel. Binnen twee weken raakte ze niet langer in paniek en kondigde ze zelf op een heel behoorlijke tijd aan dat wilde gaan slapen. Daar wilde ik natuurlijk meer van weten, dus ben ik de Bach Bloesemremedies gaan gebruiken en heb ik daar een aantal cursussen voor gevolgd.

Er gaat een wereld open…

Toen ik een poosje met de Bach Bloesemremedies werkte ontdekte ik dat er nog veel meer bloesemremedie-systemen bestonden. Ook was daar steeds de vraag die door mijn hoofd spookte van ‘wat als je dit met edelstenen deed?’, waar ik niets mee deed tot ik een flinke duw kreeg. In 2005 zette iemand me als het ware klem door te zeggen ‘het kan toch geen kwaad om het uit te proberen en te kijken wat het wordt, toch?’. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb een aantal van mijn edelstenen gereinigd en ben begonnen met het maken van edelsteenremedies.

Het hek van de dam

Daarna werd het afwachten, elke dag even met de biotensor erbij om te kijken of ik ze mocht maken. In de weken erna mocht ik ze echt maken en begon het proces van voelen, testen, een naam zoeken en op papier zetten wat de remedies deden.

Toen de eerste drie klaar waren was het tijd voor een testrondje. We hebben de hele avond zitten stuiteren omdat we zo enthousiast over het resultaat waren. In the weeks after that, I got the go-ahead to acturally make them, and to start the process of sensing, testing, finding a name and writing down the descriptions.

Al met al was het een enorme aanmoediging om door te gaan. In de periode daarna heb ik de andere zeven remedies uit de eerste serie gemaakt, en toen bleven de ideeën komen.

Ik kwam een aantal heel mooie stenen tegen en steeds als ik dacht ‘zo kan het wel even’ kwam ik tot de ontdekking dat ik nog stenen miste, of liep ik tegen een steen waar ik helemaal weg van was en die dus beslist mee moest.

Grappige voorvallen

Bij het maken van de remedies ga ik volledig af op mijn gevoel en op de aanwijzingen die ik krijg. Achteraf wordt meestal wel duidelijk waarom, zoals die keer dat het antwoord morgen was en het ’s avonds flink ging stormen en onweren. Tja, dan wilden ze zeker een beetje extra energie oppikken. Grappig toeval was dat één van die stenen de pietersiet was, ook wel genaamd stormsteen….

Ook bij het geven van de namen gebeuren er soms grappige dingen, zoals bij Blue Suede Shoes, toen ineens dat liedje van Elvis me te binnen viel. Dat paste zo perfect bij het thema van de remedie dat de naam snel vastgesteld was. Grenzen stellen, voor jezelf opkomen, tot hier en niet verder: you can do anything but lay off of my blue suede shoes.

Mix en Match

Toen ik een stuk of 20 remedies had, kreeg ik het idee te kijken wat er gebeurde als ik remedies combineerde. Protective Bubble als bescherming tegen negatieve energie en het weglekken van energie was de meest dringende wat mij betrof. Verder was mijn zelfvertrouwen al groter, maar soms ook ver te zoeken, daar wilde ik beslist wat aan doen. En dan heb je zo een aantal thema’s te pakken: angst, aarden, voor jezelf op leren komen, ontspannen, verdriet, somberheid.

Daarnaast werd mijn aandacht steeds getrokken door het thema hooggevoeligheid. Ok, ik bèn hooggevoelig, maar heb me er eigenlijk nooit zo mee bezig gehouden, en nu had ik een enorme drang om er van alles over te lezen. Tot dat moment dacht ik dat Protective Bubble voldoende bescherming was, alleen is er, ontdekte ik, bij hooggevoeligheid ook vaak sprake van heftige emoties en de noodzaak een balans te vinden tussen je uitersten. En ik maar denken dat het aan mij lag dat ik moeite had ergens evenwicht in te brengen. Het bleek dat een hele nieuwe combinatie beter werkte en meer evenwicht bracht. Gek genoeg was daarna die drang om het uit te pluizen ook verdwenen…

Mist

En dan de sprays. Ik dacht dat één spray wel genoeg was, maar de Clearing Mist bleek echter zo sterk te zijn dat hij voor de meeste mensen niet voor aura-reiniging gebruikt kan worden. Vandaar dat ik nog een keer ben gaan testen en ook sprays heb gemaakt voor aura-reiniging, met een speciale zachte versie voor mensen die weinig geestelijke onrust kunnen verdragen en snel uit balans zijn.

Cool Mist is een spray op basis van de combinatie Take A Break, als verkoeling op een warme dag of na het sporten, maar hij is later ook heel goed gebleken als aura-spray, met toevoeging van 11. Balance.

Met het overstappen op Miron violet glas moest ook de formule van de sprays aangepast worden omdat de inhoud veranderde. Dat was een mooi moment om wat te experimenteren met geurtjes en etherische olie. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, en na een aantal miskleuntjes met aardende geuren die zo overheersend waren dat je de geur van natte aarde bleef ruiken is het toch gelukt.

Een eigen leven

Het remedie-systeem blijft evolueren, en ook al denk ik regelmatig dat het wel genoeg zo is, kondigt een nieuwe energie of een nieuw thema zichzelf gewoon aan wanneer dat nodig is.

Als ik dan aarzel omdat ik niet zeker weet of het wel iets is dat toegevoegd moet worden, krijg ik meerdere hints en duwtjes om me in beweging te zetten. Dat uit zich in het steeds maar terugkomen van het onderwerp of het (in)direct tegenkomen van mensen die met dat bepaalde thema te maken hebben.

Of ik krijg een e-mail van mijn beste vriendin waarin staat dat ze uit haar bad moest om een paar concepten op te schrijven waar ik iets mee mocht gaan doen. Ze werden bij haar bezorgd omdat ik te druk bezig was met rondrennen. Oeps, sorry!

O&O

Er zitten op elk willekeurig moment wel een aantal remedies in het testcircuit die soms met een rare omweg hun plekje vinden.

Zo had ik een combinatie voor iemand gemaakt die er niet meer op terug gekomen was en daarom had ik het idee maar even in de koelkast gezet . Een paar weken later komt er een berichtje binnenvallen van een therapeute of zij hem mocht testen. Ze had er van een collega over gehoord en het was precies wat ze op dat moment nodig had. 
Dank je!

Energie is een wonderlijk iets, het heeft zoveel facetten dat het leren nooit ophoudt. Er is meer mogelijk met energie dan ik ooit voor mogelijk had gehouden en ik zal me voorlopig dan ook niet vervelen. Elke keer ontdek ik nieuwe dingen en leer ik van alles bij over het onderwerp en de mogelijkheden en wat ik ermee mag doen.

Dit hele project is overigens ook beslist geen solo-project. Vanuit het universum werken er parelmoer/witte en diamanten stralen energie mee, en worden er lichtcodes van eenheid en heelwording toegevoegd. Op aards vlak heb ik natuurlijk ook hulp en heb ik sparring partners bij wie ik terecht kan. Zonder hen zou dit alles een stuk moeilijker zijn. Dankjewel allemaal! <3

Scroll naar boven