Chakra Serie

Flow Remedies crystal essence combinations - Chakra Set

Deze serie edelsteenremedie/engelenremedie combinaties vertegenwoordigt de zeven hoofdchakra’s, het hogere hartchakra, het aardester chakra en het zielester chakra. Je kunt de remedies gebruiken zoals iedere combinatie-remedie en ze daarnaast inzetten als energetische ondersteuning bij allerlei soorten chakrawerk. 

Je kunt ze innemen, bij je dragen, een druppel op een bepaald chakra doen, in massage-olie verwerken of op je handen wrijven bij Reiki, chakra-healing of andere energetische methoden. 

Er wordt zowel naar het hogere hartchakra als het zielester chakra soms verwezen als het 8e chakra. Om rede van duidelijkheid heb ik daarom voor het zielesterchakra (en het aardester chakra) de naam gebruikt en het hogere hartchakra als 4+ aangeduid, naar de ligging tussen het hartchakra en keelchakra.

De chakra-serie is ook beschikbaar als aura-spray voor degenen die liever met een spray werken. De flesjes bevatten 60 ml en zijn gegeurd met etherische olie roos 3%, lavendel, sinaasappel en salie. 

De chakra sprays zijn gemaakt met dezelfde moedertincturen als de remedies, en als je de remedies hebt kun je desgewenst ook zelf de sprays maken. Je voegt dan 25 druppels van de remedie toe aan een 60 ml sprayfles met bronwater. Een beetje wodka als conservering helpt, maar is niet strikt noodzakelijk. 

Heb je geen bronwater bij de hand, dan kun je de sprayfles ook vullen met kraanwater en een half uurtje buiten in de zon zetten (in de winter een uur) zodat de energetische kwaliteit van het water verbetert. 

Flow Remedies crystal essence combination - Chakra series - Earth Star

Aardester Chakra

Het aardester chakra bevindt zich ongeveer 30 cm onder je voeten en geeft een diepere verbinding met de aarde/Gaia. Het verankert het hele chakrasysteem en verbindt je persoonlijke energie met die van de aarde. 

Thema’s van dit chakra zijn stabiliteit, welbevinden, energetische balans, energetische reiniging, aanwezig zijn, aarden, sterker contact met de natuur en natuurrijken. 

De kleuren van dit chakra zijn zwart en bruin.

Deze remediecombinatie bevat de volgende edelsteenremedies en engelenenergie: rutielkwarts, tijgeroog, valkenoog, agaat, kunziet, howliet, olivijn, danburiet, versteend hout, Raziël engelenenergie, Raguël engelenenergie

Flow Remedies crystal essence combination, Chakra 1

Chakra 1

Het eerste chakra, ook wel basis- of stuitchakra genoemd, bevindt zich onderaan de ruggegraat, met nevenchakra’s onder aan de voeten. Hier komt de energie van de aarde binnen om alle chakra’s van energie te voorzien, en wordt overbodige energie afgevoerd. Het staat voor de wil om te bestaan, om te overleven, in het hier en nu te leven en de uitdaging van het aardse leven aan te gaan. Een goed werkend eerste chakra zorgt ervoor dat je goed geaard bent, dus een goede binding hebt met de aarde. Zo ben je vitaal en kun je je afvalstoffen goed kwijt. Ook ben je volledig aanwezig.

Blokkades in dit chakra kunnen aanvoelen als erg afwezig zijn, zweven, het leven op aarde te zwaar vinden, maar ook bijvoorbeeld extreem ongeduldig zijn. Voor we op aarde komen geloof ik dat we in een wereld verblijven waar dingen gebeuren op het moment dat we bedenken dat we ze willen, en als je slecht geaard bent kun je er moeite mee hebben dat de dingen op aarde veel meer tijd en moeite kosten om te verwezenlijken.

Een ander punt van een minder goed werkend eerste chakra is het feit dat je weinig energie hebt, deels vanwege de minder goede binding met de aarde waardoor er minder energie opgenomen wordt, maar ook doordat je energie kwijtraakt omdat je niet helemaal aanwezig bent om te voorkomen dat andere mensen er met je energie vandoor gaan. Je bent dan niet helemaal in het hier-en-nu.

De kleuren die bij het eerste chakra horen zijn rood en zwart.

Deze remedie is gemaakt met de volgende edelsteenremedies en engelenenergie: mookaiet, rode jaspis, rode tijgeroog, barnsteen, zwarte toermalijn, markasiet, Uriël engelenenergie

Flow Remedies crystal essence combination, Chakra 2

Chakra 2

Het tweede chakra, of heiligbeenchakra ligt ongeveer ter hoogte van de navel. Het is het centrum van onze emoties. Hier liggen de meeste emoties opgeslagen. 

Dit chakra staat in verband met het spijsverteringssysteem. Het vertegenwoordigt het vermogen om op lichamelijk gebied van het leven te genieten. Niet alleen lichamelijke liefde, maar ook sportiviteit en activiteit. Ook het recht om gevoelens te hebben en ze te uiten is hier gezeteld. Goed voor jezelf zorgen en het gevoel hebben dat je plezier mag hebben in het leven.

Blokkades in dit chakra kunnen problemen met de spijsvertering tot gevolg hebben, maar ook het gevoel dat je je moet verontschuldigen voor het feit dat je bestaat. Je kunt het gevoel hebben dat je er niet mag zijn, dat je iedereen tot last bent. Verstoorde eetpatronen, of niet kunnen signaleren wanneer je genoeg hebt, kunnen ook op een blokkade in dit chakra wijzen.

De kleur van het tweede chakra is oranje.

Deze combinatie is samengesteld met de volgende edelsteenremedies en engelenenergie: barnsteen, carneool, opaalkwarts, oranje calciet, zonnesteen, sugiliet, astrofylliet, heulandiet, Gabriël engelenenergie

Flow Remedies crystal essence combination, Chakra 3

Chakra 3

Het derde chakra, de zonnevlecht, bevindt zich in de maagstreek, net onder het middenrif. 

Het is onze verbinding met de omgeving, hier komen invloeden van buitenaf binnen, en hier zetelt ook onze eigenwaarde en persoonlijke identiteit. Oftewel wie ben ik en wat wil ik? De zonnevlecht is ook verbonden met de spijsvertering, maar meer met de ondersteunende organen dan de darmen zelf.

Blokkades in dit chakra hebben tot gevolg dat je snel de mening en gevoelens van anderen overneemt, en dat je ze voorrang geeft boven die van jezelf. Je laat je sneller opzij zetten, vanwege een verlaagd gevoel van eigenwaarde en minder zelfvertrouwen. Daarnaast heb je ook weinig vertrouwen in de rest van de wereld en kun je last hebben van angsten.

De kleur van de zonnevlecht is geel.

Deze combinatieremedie is samengesteld met de volgende edelsteenremedies en engelenenergie: citrien, tijgeroog, hematiet, zonnesteen, toermalijnkwarts, ametrien, pyriet, barnsteen, heulandiet, Jofiël engelenenergie

Flow Remedies crystal essence combination, Chakra 4

Chakra 4

Het vierde chakra is het hartchakra, dit vind je in de hartstreek. 

Het zal je niet verbazen dat dit chakra alles te maken heeft met houden van. Niet alleen van je dierbaren, maar ook van jezelf en alle andere mensen, dieren, de natuur, het universum en het leven. Het is het chakra van liefde geven èn ontvangen.

Bij een geblokkeerd hartchakra heb je moeite met het geven, en meestal nog meer met het ontvangen van liefde. Waarschijnlijk nog het meest naar jezelf toe. De achterkant van het vierde chakra heeft te maken met wilskracht en doorzettingsvermogen, met bereiken wat je wilt bereiken. Bij blokkades kost het bereiken van je doelen veel meer moeite en heb je meer het idee dat alles misgaat. Ook kan het zijn dat je jezelf onbewust saboteert waardoor het je niet lukt je doel te bereiken en datgene te doen wat je het liefst zou willen.

De kleuren van het hartchakra zijn groen en roze.

Deze combinatie is samengesteld met de volgende edelsteenremedies en engelenenergie: amazoniet, rhodocrosiet, groene calciet, jade, varisciet, rozekwarts, markasiet, olivijn, danburiet, howliet, Rafaël engelenenergie, Chamuël engelenenergie. Daarnaast bevat deze combinatie een klein beetje c33. Moonflow en c40. Hope

Flow Remedies crystal essence combination, Chakra 4+, higher heart chakra

Chakra 4+ (hogere hartchakra)

Het hogere hartchakra bevindt zich tussen het hartchakra en het keelchakra in, bij de thymusklier. De kleur ervan is aquamarijn. 

Dit is het universele hart, het centrum van onvoorwaardelijke liefde, en het verbindt je hoofd, hart en zonnevlecht met elkaar. Het is de brug tussen hart en hoofd, en het centrum van spreken met intentie, van vreugde, vrede en sereniteit. Andere thema’s zijn geduld, emotionele balans, en overvloed. 

Tekenen van blokkades in dit chakra zijn onvermogen zich te verbinden, afgeslotenheid, onbuigzaamheid, veroordelen en angst. 

 Deze combinatieremedie is samengesteld met de volgende edelsteenremedies en engelenenergie: blauwe toermalijn, groene toermalijn, opaalkwarts, hemimorfiet, seleniet, kunziet, markasiet, celestien, lepidoliet, astrofylliet, purpuriet, apofylliet, danburiet, versteend hout, Metatron engelenenergie

Flow Remedies crystal essence combination, Chakra 5

Chakra 5

Het vijfde chakra, het keelchakra, bevindt zich bij de keel, mond, nek en kaken. 

Het is het centrum van de communicatie, van het uiten van je gevoelens en ideëen. Op lichamelijk gebied is dit chakra verbonden met de schildklier.

Blokkades hier kunnen veroorzaakt zijn door onuitgesproken gevoelens en onuitgedrukte ideëen. Wat er in je zit komt dan moeilijk naar buiten en het kan voelen of je een drempel over moet om je te kunnen uiten. Of dat je tegen de drempel aanloopt omdat die te hoog is geworden om overheen te kunnen komen. Blokkades aan de achterkant hebben tot gevolg dat je je ondergewaardeerd voelt en het leven als een last ziet. Mogelijk heb je ook last van faalangst.

De kleur van het keelchakra is blauw.

Deze combinatieremedie is samengesteld met de volgende edelsteenremedies en engelenenergie: blauwe fluoriet, kyaniet, chrysocolla, pietersiet, opaalkwarts, seleniet, aquamarijn, rhodocrosiet, howliet, astrofylliet, angeliet, Michaël engelenenergie, Metatron engelenenergie. Aan deze combinatie is ook een klein beetje c65. Keep it Cool toegevoegd.

Flow Remedies crystal essence combination, Chakra 6

Chakra 6

Het zesde chakra, ook wel voorhoofdschakra, meestal derde oog genoemd, vind je tussen de wenkbrauwen. 

Het is het centrum van intelligentie, creativiteit, intuïtie en wijsheid. Het beheerst de hypofyse, die de hormoonhuishouding regelt.

Blokkades in dit chakra hebben vaak te maken met je kijk op de wereld. Hoe je de realiteit interpreteert, maar ook wat je met je ideëen doet. Er is ook geen begrip of belangstelling voor spiritualiteit.

In het meest extreme geval is dit chakra volledig gesloten. Is er sprake van een blokkade aan de achterkant, dan kun je wel creativiteit en ideëen hebben, maar zijn die meestal niet reëel en kunnen ze niet verwezenlijkt worden. Vaak zal iemand ook de schuld bij iemand anders of bij de omstandigheden leggen en moeite hebben met het concept dat je omstandigheden kunt beïnvloeden door er anders
tegenover te staan.

De kleur van het zesde chakra is indigo.

Deze combinatie is gemaakt met de volgende edelsteenremedies en engelenenergie: sodaliet, jade, rhodoniet, zwarte toermalijn, chalcedoon, pietersiet, zonnesteen, seleniet, kunziet, lepidoliet, biotiet-graniet, purpuriet, galeniet, olivijn, chrysocolla en serpentijn van Mt Shasta, Raziël engelenenergie.

Flow Remedies crystal essence combination, Chakra 7

Chakra 7

Het zevende en laatste chakra is het kruinchakra. 

Dit straalt alleen naar boven uit en is je verbinding met de kosmos of God, afhankelijk van hoe je het wilt noemen. 
Het is je besef dat je deel uitmaakt van de kosmos en dat je dat in jezelf ervaart. Het geeft een gevoel van innerlijke rust en je hebt een goed contact met je hogere zelf. Het kruinchakra beheerst de pijnappelklier in de hersenen, die zorgt voor een deel van je hormoonhuishouding en onder andere je bioritme.

Bij blokkades in het kruinchakra heb je weinig binding met spiritualiteit, ben je misschien van mening dat het ophoudt na de dood. Het grotere verband tussen jou en de kosmos zie je niet.

De kleur van het kruinchakra is paars.

Deze combinatie is gemaakt met de volgende edelsteenremedies en engelenenergie: seleniet, sugiliet, groene apatiet, infinite stone, purpuriet, heulandiet, versteend hout, danburiet, chrysocolla en serpentijn van Mt Shasta, smaragd, kunziet, amethist, Zadkiël engelenenergie, Metatron engelenenergie.

Flow Remedies crystal essence combination - Chakra series - Soul Star

Zielester Chakra

Het zielester chakra bevindt zich ongeveer 30 cm boven je hoofd. Het is de zetel van de ziel en verbinding met de kosmos. Het bevat herinneringen aan wie je bent op zielsniveau in al je facetten en informatie over je zielsopdracht. Het balanceert je ego en je hoger zelf. Het is niet zozeer de bedoeling om je ego te overstijgen en achter je te laten, maar meer om ermee samen te werken zonder dat het alle touwtjes in handen neemt. 

Thema’s van het zielester chakra zijn loslaten en toelaten, kosmische energie ontvangen/opnemen, intuïtieve ontwikkeling, spiritualiteit, goddelijke wijsheid, spirituele compassie (universeel en allesomvattend), hoger bewustzijn, innerlijke vrede, lessen uit vorige levens, heling.

De kleuren van het zielester chakra zijn wit en goud.

Deze combinatie is gemaakt met de volgende edelsteenremedies en engelenenergie: amethist, amazoniet, groene apatiet, seleniet, heulandiet, danburiet, biotiet-graniet, smaragd, borniet, Azraël engelenenergie, Metatron engelenenergie.

Flow Remedies Chakra Aura Sprays

Chakra Aura Sprays

De chakra serie is ook verkrijgbaar als set van 10 aura-sprays voor degenen die liever met een spray werken. De sprays hebben een inhoud van 60 ml en zijn gegeurd met roos 3%, lavendel, sinaasappel en salie essentiële oliën.

Deze sprays worden gemaakt met dezelfde moedertincturen als de combinatie-remedies, dus als je de remedieset hebt kun je die ook gebruiken om incidenteel zelf een spray te maken. In dat geval doe je 25 druppels uit het remedieflesje in 60 ml bronwater water. Een beetje wodka als conservering helpt, maar is niet strikt noodzakelijk.

Als je geen bronwater bij de hand hebt kun je ook een violet glas flesje vullen met kraanwater en het ongeveer een half uur (in de winter een uur) in de zon zetten om de energetische kwaliteit van het water te verbeteren.

Flow Remedies crystal essences Chakra Series set

De Chakra-serie in de webwinkel:

Categorie Chakra-serie (sets en losse items)

Scroll naar boven