Flow Remedies toepassen

Je kunt Flow Remedies op verschillende manieren gebruiken. De meest voor de hand liggende is ze innemen, zowel ‘puur’, in een doseerflesje of in een glas water, maar je kunt ze ook bij je dragen, op je handen gebruiken of een paar druppels in je shampoo of crème gebruiken. Of wat je verder nog bedenkt.

Voel je vooral vrij om je intuïtie te gebruiken en te doen waar je je goed bij voelt, maar als je er de voorkeur aan geeft met een richtlijn te werken dan hebben we die ook voor je. Zoals gezegd: net waar je je goed bij voelt.

Testen

In het meest ideale geval word je intuïtief aangetrokken tot wat je nodig hebt, maar het is ook vrij lastig om te voorkomen dat je jezelf in de weg zit. Het is over het algemeen makkelijker om remedies voor iemand anders te selecteren, want neutraal blijven is essentieel in dit geval.

Één manier van selecteren is het gebruiken van een intuïtieve testmethode, zoals pendelen of spiertesten. Dit maakt het mogelijk om allerlei check-check-double-check vragen te stellen. Voorbeelden hiervan zijn of de remedies die je op het oog hebt gecombineerd kunnen worden met andere therapievormen of healingmethodes die je misschien gebruikt. Spiertesten zijn in dat kader vrij eenvoudig te leren en te gebruiken.

Het spreekt natuurlijk voor zichzelf dat de Flow Remedies edelsteenremedies geen medicijnen zijn en ook geen vervanging voor behandeling door een gekwalificeerde professional of therapeut. Wat ze daarentegen wèl zijn is een goede aanvulling die je kunt gebruiken om een scala aan methoden te ondersteunen.

De remedies bevatten geen tastbare ingrediënten buiten de biologische cognac / wodka waar ze mee gemaakt zijn, maar wel het energiepatroon van de edelstenen die gebruikt zijn om ze te maken. Ze vangen de essentie van de energie van de edelstenen, als het ware op, en die kun je gebruiken om je energetische en emotionele balans te hervinden.

Innemen

Er zijn drie manieren om Flow Remedies in te nemen:

– 2 Druppels onder je tong
– 2 Druppels in een glas (koolzuurvrij) mineraalwater
– Een doseerflesje maken met één of meerdere remedies

Twee druppels onder je tong werkt het snelst, maar zorgt er ook voor dat je flesje vrij snel leeg is. Het is evenwel een goede methode voor noodgevallen.

Je kunt ook 2 druppels van één of meer remedies in een glas water doen, het liefst koolzuurvrij mineraalwater of vergelijkbaar, en dat een minuut of 5 laten staan. Daarna kun je het water met kleine slokjes opdrinken, ofwel direct of wel gedurende de loop van de dag. Dit is ook een wat sterkere methode dan het maken van een doseerflesje.
Je kunt de druppels ook in een warme drank doen, wat dan als bijkomend voordeel heeft de alcohol verdampt in de hete vloeistof en je de smaak van de druppels minder proeft.

Bij twee druppels per dag doe je ongeveer 10 weken met een 10 ml flesje (handig om te bepalen hoeveel je nodig hebt).

De laatste methode is het gebruiken van een doseerflesje. Dit is een goede methode als je meerdere remedies wilt gebruiken, een remedie gedurende een langere periode wilt gebruiken, of wanneer andere methodes te sterk werken.

Voor deze methode heb je een 30 ml druppelflesje nodig, het makkelijkst is een pipetflesje, maar een druppelinzet werkt ook. Dit flesje vul me met 30 ml water (ook weer liefst koolzuurvrij mineraalater, of kraanwater dat gefilterd is en/of geënergetiseerd met een symbool (bijv. Bloem des Levens), reiki of in violet glas in de zon gestaan heeft.
In het flesje doe je dan 4 druppels per gekozen remedie (voel je vrij een paar druppels meer of minder te gebruiken, maar ga niet voor de ‘als een beetje helpt, dan helpt veel zeker’-methode, want op één of andere manier werkt dat niet.)

Na het maken van het doseerflesje laat je het minimaal 5 minuten staan, daarna gebruik je 2 x per dag 6 druppels uit het flesje. Je kunt de druppels ook in water, thee of iets anders doen, maar dan is het beter om dat achter elkaar op te drinken omdat de energie anders teveel afgezwakt wordt.

Over het algemeen kun je alle remedies met elkaar combineren, en combinatieremedies tellen als 1 remedie. Ze bestaat uit meerdere enkelvoudige remedies, maar zodra die gemengd zijn vormen ze een nieuwe energie.

Tips

Hoewel iedereen verschillend is en hoewel het een goed idee kan zijn om te testen hoeveel druppels iemand nodig heeft, is het ook niet strikt noodzakelijk. Dus hier is de richtlijn die ik beloofd heb:

– Gebruik tot 5 remedies in een doseerflesje, combinatie-remedies tellen als 1 remedie

– Voeg 4 druppels toe van iedere gekozen remedie


– Gebruik 2 keer per dag 6 druppels uit het doseerflesje


Het combineren van Flow Remedies met andere remediesystemen is meestal geen probleem, maar sommige energieën gaan niet samen. Een voorbeeld hiervan is een krachtige energie die eventueel een hele subtiele energie weg zou kunnen drukken. Voor de zekerheid kun je dan testen of ze bij elkaar passen (want misschien is die subtiele energie wel nodig om de krachtige energie wat te temperen) of maak twee aparte flesjes en gebruik ze met ongeveer een half uur ertussen.

Als je wilt proberen te testen, dan vind je op de pagina over testen wat tips over pendelen, evenals een paar eenvoudige spiertesten waar zo ongeveer iedereen wel mee uit de voeten kan.

Remedies bij je dragen

Je kunt de remedies ook uitwendig gebruiken, zoals ze bij je dragen in een klein flesje of door een paar druppels op je handen te doen.

Een andere manier is ze in een olieverdamper of kamerfontein te gebruiken zodat de energie zich op de damp verspreidt.

Waarschijnlijk heb je zelf ook nog wel methoden die je zou kunnen proberen. Experimenteer ermee als je wilt, en gebruik ze op manieren die goed voor je voelen. De energie vindt zijn weg toch wel, hoe je hem ook gebruikt.

Als je met de remedies werkt krijgt je energiesysteem een energetische impuls richting evenwicht. Een remedie bij je dragen betekent dat die impuls constant in je energieveld aanwezig is, wat goed kan zijn als je hem wilt gebruiken voor aarden, bescherming of het opbouwen van je zelfvertrouwen.

Een practische manier om een remedie bij je te dragen is door hem in een klein glazen of plastic flesje te doen dat je in je kleding kunt verstoppen. Er zijn ook mini-flesjes die een oogje hebben en die je als hanger kunt gebruiken. Deze worden ook wel essendulum genoemd. De energie gaat tot een paar weken mee, waarna het tijd is om hem opnieuw te vullen. Als je geen mini-flesje bij de hand hebt is een zakdoekje in een zakje (zodat de remedie niet verdampt) ook prima.

Normaal gesproken valt het duidelijk op wanneer de energie begint af te nemen, vooral als je een beschermende energie gebruikt. Dat gevoel van belaagd worden komt dan meestal langzaam weer terug naarmate de energie afneemt.

Soms gebeuren er wel eens vreemde dingen en raak je het flesje kwijt of valt het kapot. Dat kan een teken zijn dat de energie uitgewerkt is, je de remedie op dat moment niet meer nodig hebt of dat het tijd is voor een andere remedie. En als het helemaal raar loopt, dan vind je een flesje dat je kwijt was later terug op een plek waar je al drie keer gekeken had 🙂

Handig

Energie vindt meestal zijn weg wel, ongeacht hoe je hem gebruikt, dus je kunt ook een paar druppels op je handen doen en ze dan voor één van je chakra’s houden. Zoals Trust (tijgeroog) voor je zonnevlecht als je de neiging hebt meningen en emoties van anderen over te nemen.

Je kunt de remedies ook gebruiken bij Reiki of magnetiseren of vergelijkbare technieken. c3. Fearless op je handen helpt degene die de behandeling ondergaat ontspannen als ze zich wat ongemakkelijk voelen omdat ze niet weten wat ze ervan moeten verwachten. Daarnaast helpt het de energie zijn weg te vinden en heeft het een verwarmend effect.

Andere remedies die goed te gebruiken zijn bij healing-methoden zijn: 44. Faith, 58. Glow, 66. Connect, 69. Protection samen met 54. Angel,72. Wings, c32. Catalyst (bij hardnekkige blokkades), c78. Healing (om te helpen over te geven aan het proces en om een emotionele balans te hervinden) en c43. Swept (om vrijkomende energie te helpen afvoeren).

Remedies aan olie of crème toevoegen

Je kunt de remedies zo ongeveer overal in gebruiken, zoals een paar druppels c9. Take a Break in je shampoo of badwater om te helpen ontspannen, of 11. Balance samen met 19. Down to Earth en 40. Tender Heart in een beetje lotion of crème voor een zachte en troostende energie.

Als je wel eens (massage)olieën gebruikt kun je je energie de vrije loop laten en ze combineren met remedie. Je kunt een testmethode gebruiken of 2 druppels per remedie gebruiken en maximaal 2 of 3 remedies gebruiken.

Scroll naar boven