Combinatie-remedies 76-90

Op deze pagina vind je de beschrijvingen van alle combinaties. Deze remedies zijn gemaakt door meerdere moedertincturen van enkelvoudige edelsteenremedies te combineren in bepaalde verhoudingen. Zo ontstaat er een nieuwe energie.

De combinatie-remedies zijn op dezelfde manier te gebruiken als de enkelvoudige remedies.

Flow Remedies crystal essence combination c76. Boundaries

c76. Boundaries

Boundaries helpt je grenzen stellen als je dat verleerd bent of het nooit geleerd hebt. Hij helpt je ontdekken waar je grenzen liggen en helpt je te leren ze te handhaven.

Als je gezonde grenzen hebt kun je voor jezelf bepalen tot hoever je iemand in je leven toelaat en wat je al dan niet accepteert. Voor sommigen van ons is dat moeilijk. Als je gebrekkige grenzen hebt, dan heb je meestal maar twee standen: iemand is ofwel helemaal binnen ofwel helemaal buiten.

Gezonde grenzen betekent in eerste instantie dat je nee mag en kan zeggen en in tweede instantie dat je gradaties van toegang hebt. Een vage kennis mag minder ver ‘binnen’ komen qua informatie die je ze geeft, dingen die je voor ze wilt doen en gedrag dat je van ze accepteert dan iemand waarmee je een hechte band hebt.

Boundaries werkt aardend, helpt je moed en kracht te vinden, verbetert je zelfvertrouwen en helpt je jezelf accepteren als je geleerd hebt dat je nooit nee mag zeggen.

Boundaries is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: carneool, jaspis, rutielkwarts, tijgeroog, groene apatiet, biotietgraniet, heulandiet en danburiet

Flow Remedies crystal essence combination c77. Fun

c77. Fun

Fun helpt je om de leuke kanten van het leven (weer) te ontdekken en te beseffen dat onschuldig plezier in de kleine dingen kan zitten. Hij helpt om terughoudendheid te doorbreken en jezelf toe te staan ook eens eventjes iets geks te doen zonder dat je je meteen schaamt of jezelf veroordeelt omdat ‘het niet hoort’.

Fun is een lieve, lichte en vrolijke remedie die je hart laat stralen en je helpt meer plezier te hebben in het leven. Hij maakt hoopvoller en optimistischer, maakt het makkelijker om contact te maken en om je minder aan te trekken van wat anderen van jou en/of je gedrag vinden.

Ga ervoor 🙂

Fun is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: zonnesteen, ametrien, celestien, magnesiet, biotiet-graniet, danburiet, smaragd, versteend hout, borniet, blauwe toermalijn en zwavelkwarts.

Flow Remedies crystal essence combination c78. Healing

c78. Healing

Healing is een ondersteunende remedie bij allerlei soorten healing. Hij kan worden ingezet bij energetische behandelingen, zowel tijdens de behandeling als daarna als nazorg, en als energetische ondersteuning bij herstel.

Healing aardt, geeft kracht, hoop, moed en nieuwe energie en helpt je om te gaan met moeilijke situaties. Healing helpt je ook om je over te geven aan het proces, open te staan voor wat je ziel je te vertellen heeft en om vertrouwen te hebben in jezelf.

Deze remedie bevat ook engelenenergie, namelijk de energie van Rafaël, aartsengel voor genezing. Dit is een liefdevolle energie die je ondersteunt in je helingsproces.

Healing is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe fluoriet, larimar, champagne calciet, hemimorfiet, seleniet, serpentijn, pyriet, serafiniet, markasiet, celestien, barnsteen, lepidoliet, astrofylliet, biotiet-graniet, varisciet, purpuriet, galena / galeniet, danburiet, angeliet, smaragd, borniet, blauwe toermalijn, zwavelkwarts en Rafaël engelenenergie.

Flow Remedies crystal essence combination c79. Excalibur

c79. Excalibur

Excalibur helpt je in jezelf te geloven en geeft je stevig het vertrouwen dat je aankunt wat je het leven op je pad gooit.

If life hands you lemons, make lemonade. Excalibur draait om werken met wat je hebt in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten en het op te geven. Opstaan, afkloppen, her-evalueren en indien nodig je richting aanpassen.

Dit is een stevige, aardende get-up-and-go remedie die je realistisch naar je situatie helpt te kijken en je helpt de lichtpuntjes in nadelige situaties te vinden, zodat je er het beste van kunt proberen te maken.

Het draait hier om acceptatie van jezelf en ‘de kracht hebben om te accepteren wat je niet kunt veranderen en de moed om te veranderen waar je wel zelf invloed op hebt’.

Ook dit is een stapje in het proces van voor jezelf opkomen. Pak dat zwaard uit die steen en neem je plaats in de wereld in.

Excalibur is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe calciet, blauwe fluoriet, carneool, rutielkwarts, tijgeroog, pietersiet, ametrien, groene apatiet, kunziet, serpentijn, magnesiet, biotiet-graniet, purpuriet, versteend hout, borniet en groene toermalijn.

Flow Remedies crystal essence combination c80. Golden

c80. Golden

Golden is een aurahersteller die je helpt het beschermende gouden laagje dat om je aura hoort terug te brengen. Verder wordt je aura gereinigd en geaard, je chakra’s worden in balans gebracht en op één lijn gezet en je voelt je meer verbonden met het grotere geheel.

Binnen dat grotere geheel kun je wel je eigen energie afbakenen, want Golden is ook een remedie die je helpt om je energetische grenzen te herstellen en/of er bewust van te worden waar die grenzen liggen.

Zo krijg je wat meer rust en voel je je minder belaagd. Je bent beter in staat om trouw te blijven aan jezelf en laat je minder beïnvloeden door verwachtingen en invloeden van buitenaf. Als resultaat kun je makkelijker een (al dan niet tijdelijke) verbinding aangaan met anderen zonder daarbij jezelf te verliezen.

Hierbij kan het gouden laagje soms een verrassend positieve en liefdevolle indruk achterlaten.

Golden is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: labradoriet, jaspis, kyaniet, barnsteen, astrofylliet, biotiet-graniet, purpuriet, galena / galeniet, olivijn, danburiet, smaragd en serpentijn en chrysocolla van Mount Shasta

Flow Remedies crystal essence combination c81. Complexity

c81. Complexity

Soms is er zoveel aan de hand dat je er geen wijs uit kunt worden. Het lijkt wel een enorme kluwen wol die helemaal in de war zit en waarvan je het begin niet meer kunt vinden.

Complexity helpt je zachtjes naar boven te halen wat er aan de hand is. Beetje voor beetje krijg je meer inzicht in ‘hoe het allemaal zo gekomen is’. Je intuïtie wordt versterkt en er worden herinneringen naar boven gehaald die aanwijzingen geven.

Let ook op dingen in je omgeving waar je oog op valt, of je oor, want het universum schotelt je soms ook aanwijzingen voor in de vorm van muziek als dat iets is waar je van houdt.

Als je met Complexity aan het werk gaat is het misschien een idee om dingen vast te leggen op papier, foto, je computer etc. Net wat je voorkeur heeft.

Dit is een remedie die aardt, rust in je gedachten brengt en inzicht in jezelf geeft. Daarbij wordt er opruiming gehouden in je hartchakra en krijg je hulp om jezelf te accepteren (hier en nu, niet pas als je ‘perfect’ bent….) en jezelf met zachtheid te behandelen.

Complexity is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: aquamarijn, groene apatiet, kunziet, rhodocrosiet, barnsteen, apofylliet, heulandiet, galena / galeniet, versteend hout, blauwe toermalijn, groene toermalijn en prehniet.

Flow Remedies crystal essence combination c82. Don't Go

c82. Don’t Go

Don’t Go ondersteunt bij verlatingsangst. Hij helpt emotionele pijn loslaten en reinigt je hartchakra. Tegelijkertijd krijg je zachtjes inzicht in de oorzaak en krijg je hulp om om te gaan met situaties waarin dit gevoel geactiveerd wordt.

Vaak ligt het ingewikkelder dan alleen bewust of onbewust paniekerig worden als iemand weggaat. Het kan in allerlei situaties de kop opsteken zonder dat het direct aan verlatingsangst doet denken. Het kan zijn dat er situaties zijn waarin je je figuurlijk in de steek gelaten voelt in plaats van dat er daadwerkelijk iemand weggaat.

Wat de reden ook is, er wordt een pijnpunt geraakt waardoor er een stortvloed van gevoelens van verlaten zijn / in de steek gelaten voelen boven komt borrelen. Don’t Go werkt troostend, helpt je je minder te ergeren als zo’n situatie zich voordoet en helpt je er neutraler naar te kijken.

Deze remedie vermindert slachtoffergevoelens, helpt patronen te zien en te doorbreken en helpt je meer op jezelf te staan, in je eigen kracht.

Don’t Go is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe calciet, rozekwarts, groene calciet, blauwe fluoriet, labradoriet, rutielkwarts, chalcedoon, amazoniet, barnsteen, magnesiet, danburiet, groene toermalijn, zwavelkwarts en prehniet.

Flow Remedies crystal essence combination c83. Synergy

c83. Synergy

Synergy stimuleert je intuïtie en helpt je informatie die je langs intuïtieve weg ontvangt beter waar te nemen en te interpreteren. Je intuïtieve antenne wordt als het ware ontstoord en uitgelijnd zodat er minder ‘ruis’ in het signaal zit.

Synergy geeft rust en helderheid in je hoofd, versterkt het contact met je hoger zelf en geeft overzicht zodat je het hele plaatje kunt overzien.

In combinatie met andere remedies kan Synergy als een vergrootglas werken om je een beter zicht te geven op de werking van die remedie.
Synergy is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, labradoriet, valkenoog, ametrien en smaragd

Flow Remedies crystal essence combination c84. Feel

c84. Feel

Feel moedigt je aan je emoties toe te laten, te doorvoelen, een plekje te geven en daarna los te laten.

Deze remedie helpt je je veilig genoeg te voelen om je emoties ook echt te voelen in plaats van ze alleen met je hoofd te beredeneren. Hij helpt je inzicht te krijgen in jezelf en bevordert een gevoel van veiligheid en vertrouwen.

De paradox is dat je juist door je emoties te onderzoeken ze los kunt laten. Als je ervoor wegloopt (in om het even welke vorm van afleiding) dan blijven ze onder de oppervlakte borrelen en gaan ze problemen veroorzaken.

Feel werkt aardend, helpt je evenwicht in je emoties te vinden en helpt je realistisch naar je gevoelens te kijken. Als je je emoties zo lang genegeerd, ontkend en/of weggestopt hebt kan het enorm eng lijken om ze onder ogen te gaan zien.

Begin klein, wees zacht voor jezelf maar houd wel vol.

Net als bij Sense is het een goede oefening om een paar keer per dag je gevoel te peilen. Beschrijf hoe je je voelt, waarbij je alleen woorden mag gebruiken die een gevoel omschrijven (leg desgewenst een lijstje met voorbeeldwoorden aan als inspiratie en hulpmiddel), en wees daarbij zo specifiek mogelijk.

Niet alleen ‘bedroefd’, maar bijvoorbeeld ook ‘nostalgisch, verlangend, neerslachtig’ als verdere specificatie. Meestal ervaar je een combinatie van gevoelens, probeer ze voorzichtig te omschrijven, dat is alles wat je ermee hoeft te doen. Je hoeft ze niet te analyseren, zie ze alleen onder ogen, schrijf het desnoods op, kijk of je er nog meer kunt ontdekken en laat ze dan gaan.

Feel is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, champagne calciet, blauwe obsidiaan, opaalkwarts, hemimorfiet, seleniet, kunziet, kyaniet, pyriet, astrofylliet, biotiet-graniet, olivijn, danburiet, angeliet, smaragd, groene toermalijn en prehniet.

Flow Remedies crystal essence combination c85. Radiant

c85. Radiant

Radiant is een beschermende remedie die je ondersteunt als je door energie van buitenaf uit je lichtkracht gehaald wordt. Het is een aanvulling op o.a. Protective Bubble, Get Out, Strike en Fortress.

Radiant helpt je energetisch overeind te blijven, voor jezelf op te komen en je evenwicht te hervinden. Het thema is hier niet zozeer energie die binnendringt, maar energie die af probeert te sluiten voor het licht. Deze remedie helpt je die verbinding te beschermen of te herstellen. Het is een ander facet van energetisch grenzen stellen.

Radiant is een combinatie van: bergkristal, champagne calciet, seleniet, kunziet, magnesiet, apofylliet, danburiet en engelenenergie Michaël

Flow Remedies crystal essence combination c86. Embraced

c86. Embraced

Embraced is remedie die je helpt een gevoel van diepe rust te vinden. De energie geeft een gevoel van veiligheid en gekoesterd worden en is een balsem voor de ziel als je tot in het diepst van je wezen gekwetst bent en het gevoel hebt dat je vast zit.

Dit is een remedie die je voor langere tijd in kunt zetten als je zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde tot op de bodem zijn afgebroken of als je nooit de gelegenheid hebt gehad ze te ontwikkelen doordat er van buitenaf werd opgelegd wat je moest doen, denken en voelen zonder dat er ruimte was voor eigen inbreng.

Deze remedie kan ook ingezet worden als begeleiding bij soul retrieval en voor als je de weg naar het licht kwijt geraakt bent doordat iemand op wat voor manier dan ook heeft geprobeerd je licht te doven.

Embraced is een combinatie van: Amethist, larimar, champagne calciet, amazoniet, hemimorfiet, sugiliet, kunziet, rhodocrosiet, magnesiet, danburiet, angeliet, smaragd, serpentijn en chrysocolla van Mt Shasta, blauwe toermalijn, prehniet

Flow Remedies crystal essence combination c87. Endeavour

c87. Endeavour

Endeavour is het stapje na Saviour en Flavour. Deze remedie ontwaakt je zin voor avontuur en helpt je nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hij geeft je een vriendelijk duwtje in de rug om vanuit je hart (in plaats van vanuit angst) te handelen. Recht op je doel af, vol goede moed een nieuw pad verkennen zonder je overdreven te focussen op de mogelijke en ingebeelde voetangels en klemmen. De wereld durven verkennen en buiten je comfortzone durven gaan.

Endeavour is een combinatie van: zonnesteen, opaalkwarts, aquamarijn, kyaniet, purpuriet, danburiet, versteend hout, blauwe toermalijn, zwavelkwarts, engelenenergie Gabriel.

Flow Remedies crystal essence combination c88. Competence

c88. Competence

Competence helpt je te laten zien wat je waard bent en geeft je zelfvertrouwen een helpende hand. Je krijgt meer vertrouwen in jezelf en durft je talenten meer te laten zien en ze in de praktijk te brengen. Dit is een krachtig aardende remedie met een flinke dosis daadkracht en doorzettingsvermogen.

Competence is een combinatie van: rutielkwarts, zwarte toermalijn, pyriet, purpuriet, heulandiet en versteend hout.

Flow Remedies crystal essence combination c89. Diversity

c89. Diversity

Diversity helpt je je blik te verruimen en mensen als mensen te zien zonder te veroordelen. De energie helpt je (onbewuste) vooroordelen los te laten. Iedereen is anders, maar wel gelijkwaardig. Dit werkt twee kanten op, want ook als je jezelf anders voelt helpt deze remedie je beseffen dat dat iets goeds is, of op zijn minst iets neutraals.

Sommigen van ons snappen namelijk volkomen dat niemand minder waard is dan wij, maar hebben nog te leren dat ook niemand meer waard is dan wijzelf. In het kort draait het om acceptatie, zowel van jezelf als anderen zonder tussenkomst van de neiging te veroordelen wat je niet begrijpt of het niet mee eens bent.

Diversity is een combinatie van: agaat, amazoniet, hemimorfiet, kunziet, purpuriet, smaragd, prehniet en engelenenergie Chamuel

Flow Remedies crystal essence combination c90. Quick

c90. Quick

Quick versnelt je ontwikkeling op allerlei gebied, maar vooral op intuïtief gebied. Hij helpt je ballast los te laten en opgelegde verwachtingen af te gooien. Dit is een remedie die je in kunt zetten als iets of iemand je tegengehouden heeft in je ontwikkeling en je het gevoel hebt dat er nog een drempel ligt of een obstakel in de weg staat.

De energie van deze remedie helpt je zicht op te krijgen op beperkende overtuigingen en van buitenaf opgelegde geboden en verboden, en ondersteunt je in het opruimen ervan.

Quick is een combinatie van: rutielkwarts, unakiet, seleniet, purpuriet, zwavelkwarts, prehniet en bloesemremedie Vlier.

Scroll naar boven