Combinatie-remedies 61-75

Op deze pagina vind je de beschrijvingen van alle combinaties. Deze remedies zijn gemaakt door meerdere moedertincturen van enkelvoudige edelsteenremedies te combineren in bepaalde verhoudingen. Zo ontstaat er een nieuwe energie.

De combinatie-remedies zijn op dezelfde manier te gebruiken als de enkelvoudige remedies.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c61. Into You

c61. Into You

Into You helpt je om inzicht in jezelf te krijgen. Het doel is begrijpen wat je beweegredenen zijn en jezelf te accepteren. Je ziet jezelf zoals je bent en kunt met een neutrale en realistische blik naar jezelf kijken.

Je gaat steeds meer inzien waarom je doet wat je doet en waardoor dat veroorzaakt wordt, zonder dat je jezelf daarbij veroordeelt. Zodra je weet wat de oorzaak is, dan kun je die ook beginnen aan te pakken.

Als je weet waarom je iets doet en hoe dat zo gekomen is, dan heb je ook minder neiging jezelf te veroordelen en kun je begrip voor jezelf hebben. Sommige zaken lossen misschien zelfs vanzelf op als je het hoe/wat/waarom ervan weet. Als dat komt door iets dat je verder al verwerkt hebt, dan is het wat makkelijker los te laten omdat het dan geen functie meer heeft. Soms blijft er nog een restje van een blokkade achter dat gezien moet worden. Op het moment dat je het bekijkt en beseft dat je er doorheen bent is het goed en verdwijnt ook het laatste restje.

Into You kun je ook gebruiken als zoekremedie, al is hij wel iets meer gericht op oorzaak en gevolg en zelfacceptatie dan naar boven halen wat er mis is. Daardoor kan hij een zachte, wat meer indirecte manier zijn om zichtbaar te maken op welke gebieden je nog zaken op kunt lossen. Je krijgt puzzelstukjes aangereikt die je op hun plek kan leggen.

Into You is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: magnesiet, biotiet-graniet, champagne calciet, galena/galeniet, pietersiet, kyaniet, rode tijgeroog, larimar, groene apatiet, amazoniet, barnsteen, danburiet en tijgeroog.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c62. Into Two

c62. Into Two

Net als Into You is dit een remedie van begrip en inzicht, alleen dan voor mensen met wie je een band hebt (familie/vrienden/werk etc). Het thema is hier jezelf in de schoenen van iemand anders kunnen plaatsen en de boel van daaruit te bekijken.

Op een neutrale manier, zonder het standpunt over te nemen of je gedwongen voelen het over te nemen. Je neemt als het ware een kijkje achter de schermen en kan daardoor makkelijker compromissen sluiten. Je blijft beter bij je eigen mening / standpunt omdat je overzicht hebt en voor jezelf kunt bepalen wat jij wilt zonder zomaar toe te geven of uit principe koppig vast te houden aan je standpunt.

Als je begrip kunt opbrengen voor iemands standpunt zonder het te veroordelen omdat het afwijkt van het jouwe kun je er kalm over praten in plaats van dat je in de aanval of de verdediging schiet.

Into Two is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, blauwe fluoriet, chrysocolla, maansteen, amazoniet, opaalkwarts, ametrien, aquamarijn, kyaniet, magnesiet, astrofylliet en danburiet.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c63. Laser

c63. Laser

Laser is een geconcentreerde straal wit licht als opkikker na een zware periode. De energie van deze remedie helpt je je schouders eronder te zetten, door te zetten en de lichtpuntjes te zien. Kernwoorden zijn hier wit licht, positiviteit, realiteitszin en doorzettingsvermogen.

Hij werkt ook als versterker bij andere remedies als je met hardnekkige blokkades te maken hebt en herstelt verbindingen in je energiesysteem die verbroken zijn.

Laser is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: bergkristal, seleniet, opaalkwarts, danburiet, rookkwarts, kyaniet, barnsteen, astrofylliet, purpuriet en heulandiet.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c64. Fuzzy

c64. Fuzzy

Fuzzy is een koesterende en troostende remedie die je een veilig gevoel geeft. Je wordt omhelsd, je bent geliefd en je mag er zijn. Deze remedie geeft hoop en vertrouwen en is een warme deken als je je (heel even of wat langer) ongezien of ongeliefd voelt.

Hij helpt inzien dat het minder zwart is dan je denkt, geeft je moed en moedigt je aan een nuchtere kijk op situaties te hebben. Als je rustig bent en je veilig voelt ziet de wereld er een stuk minder bedreigend uit.

Deze energie is lief en zacht, dus ook goed voor bijvoorbeeld kinderen die moeite hebben met veranderingen of een grote verandering in hun leven moeten doormaken.

Fuzzy is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene apatiet, barnsteen, rozekwarts, champagne calciet, aquamarijn, kyaniet, astrofylliet, danburiet en bloesemremedie lavendel

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c65. Keep it Cool

c65. Keep it Cool

Keep it Cool helpt je je hoofd koel te houden in moeilijke situaties. De remedie helpt je overzicht te krijgen en helpt je te zien wat er objectief aan de hand is zonder alle lading die je er zelf onbewust aan zou verbinden.

Deze ‘lading’ bestaat uit gekwetste gevoelens die boven komen drijven op het moment dat er iets gebeurt dat je er op één of andere manier, hoe vaag dan ook, aan doet denken. Alsof er iemand op een knopje drukt en alles ineens naar de oppervlakte rijst.

Door rust in je hoofd en objectiviteit reageer je minder snel gekwetst omdat je de situatie steeds beter los kunt zien van het gevoel dat opgeroepen wordt.

Als je bekend bent met de term ‘emotional flashback’: Keep it Cool helpt je een situatie sneller als een emotie-flashback te herkennen door je te helpen een pas op de plaats te maken en naar de huidige situatie te kijken en hem te zien voor wat hij is zonder buiten proporties te reageren omdat er een pijnpunt geraakt wordt dat waarschijnlijk niets met die situatie te maken heeft.

Je wordt minder snel ‘getriggerd’, herkent het eerder, en schiet minder snel in je standaard stressreactie.

Keep it Cool is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe fluoriet, groene fluoriet, chrysocolla, rhodoniet, zwarte toermalijn, rookkwarts, chalcedoon, toermalijnkwarts, opaalkwarts, aquamarijn, kunziet, kyaniet, serafiniet, celestien, magnesiet, astrofylliet, varisciet, purpuriet, heulandiet en danburiet.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c66. Click

c66. Click

Click is een remedie die je helpt inzichten op te doen en te integreren. Het is zowel een inzicht- als een zoekremedie, en hij helpt je met het leggen van verbanden en het boven water halen van verdrongen kennis en inzichten.

Daarna helpt hij je die inzichten ook echt tot je door te laten dringen en te integreren, alsof er een knop omgezet wordt of een kwartje valt. Om een computerterm te gebruiken: het is alsof je harde schijf wordt gedefragmenteerd: alles dat bij elkaar hoort wordt op een rijtje gezet zodat je overzicht hebt en kunt zien hoe alles in elkaar zit.

Click is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, labradoriet, rutielkwarts, blauwe obsidiaan, pietersiet, aquamarijn, blauwe fluoriet, champagne calciet, rhodocrosiet en howliet.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c67. Balancing Act

c67. Balancing Act

Balancing Act brengt evenwicht in gevoel, gedachten en emoties. Deze remedie werkt aardend en ontgiftend op zowel geestelijk als emotioneel gebied. Waar c37. Detox een sterkere werking heeft op ontgiften, ligt bij Balancing Act het accent op herstel van evenwicht.

Ook ondersteunt deze remedie bij het opbouwen van je zelfvertrouwen en geeft hij je meer focus en concentratie zodat je meer in het hier-en-nu bent.

Vanwege de ontgiftende werking is het aan te raden om extra water te drinken om het afvoeren van vrijkomende energie te ondersteunen.

Balancing act is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: chrysocolla, amazoniet, olivijn, angeliet, chrysocolla en serpentijn van Mount Shasta, versteend hout en borniet.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c68. Steadfast

c68. Steadfast

Steadvast zorgt ervoor dat je steviger in je schoenen staat. Hij helpt je je doorzettingsvermogen aan te spreken, ondersteunt je wilskracht en helpt je assertiever te zijn. Gewoon … standvastig, zoals de naam al zegt. Minder last van piekeren en onnodig twijfelen, meer rust in je hoofd en daardoor ook meer rust in je leven.

Een onderdeel daarvan is het openen van je hartchakra. Van jezelf houden, of op zijn minst jezelf ‘best okee’ vinden is essentieel om voor jezelf op te kunnen komen. Anders geef je gewoon toe omdat je van binnen vindt dat je het niet verdient om voet bij stuk te houden of iets gedaan te krijgen.

Een ander onderdeel is de verantwoordelijkheid voor je eigen doen en laten op te eisen en schuldgevoelens en zelfverwijten los te laten. Wel vanuit het hart, dit is beslist geen vrijbrief om over iedereen heen te lopen zonder last van je geweten te hebben…

Steadfast is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: jaspis, unakiet, pyriet, magnesiet, olivijn, angeliet en borniet.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c69. Fresh

c69. Fresh

Fresh is letterlijk een frisse wind door je hoofd en je energiesysteem. Hij geeft energie en helpt je weer lichtpuntjes te zien. Het is een lichte, vrolijke energie die toch behoorlijk krachtig is.

Fresh helpt je weer vertrouwen te krijgen, zowel in jezelf als in de rest van de wereld, en mentale weerstand los te laten. Je kunt je makkelijker met de stroom mee laten gaan als je het gevoel hebt dat je ondersteund wordt.

Ook deze remedie aardt en werkt ontgiftend, want die frisse wind door je systeem neemt een hoop afval mee op zijn weg naar buiten. In de plaats daarvan laat hij kalmte, rust en overzicht achter.

Fresh is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, tijgeroog, champagne calciet, pietersiet, amazoniet, groene apatiet, serpentijn, barnsteen, apofylliet, danburiet, serpentijn en chrysocolla van Mount Shasta, versteend hout en borniet.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c70. Ease

c70. Ease

Ease helpt je rust te vinden als je overprikkeld bent. Vooral als je hooggevoelig bent kun je hier snel last van hebben.

Deze remedie helpt je aarden, werkt beschermend en brengt je energetisch in evenwicht. Je ziet de dingen weer in perspectief, de berg die je in je onrust ervan gemaakt hebt wordt kleiner en je kan een pas op de plaats maken en even rust nemen.

Ease is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene aventurijn, amethist, jade, champagne calciet, amazoniet, purpuriet en galeniet / galena

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c71. Do It!

c71. Do It!

Do it! is een duwtje in de rug om in actie te komen en je plannen, dromen en ideeën uit te werken en uit te voeren. Deze remedie versterkt je zelfvertrouwen, zet je met twee voetjes stevig op de grond en helpt je de volgende stap te zetten. Hierbij helpt hij je ook jezelf meer te waarderen. Je hart wordt geopend en daardoor is er minder ruimte voor angst.

Do It! helpt je om te gaan met weerstand en veranderingen. Hij helpt je het heft in eigen handen te nemen en slachtoffermentaliteit, uitstelgedrag en zelfsabotage te verminderen.

Do It! is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, champagne calciet, pietersiet, amazoniet, groene apatiet, markasiet, magnesiet, infinite stone, danburiet en groene toermalijn.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c72. Driven

c72. Driven

Het thema van deze remedie is gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Omgaan met obstakels op je weg en het einddoel voor ogen houden. Hiervoor heb je een besef van eigenwaarde nodig, en Driven helpt je dat (weer) opbouwen.

Driven is een steuntje in de rug voor je (zelf)vertrouwen dat je helpt de moed en de kracht uit jezelf te putten om je hart te volgen en je eigen weg af te leggen. Als je je doel uit het oog verloren bent of nog niet gevonden hebt, dan helpt Driven je met het ontdekken van nieuwe wegen om er te komen.

Driven is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: tijgeroog, malachiet, rookkwarts, agaat, zonnesteen, amazoniet, sugiliet, groene apatiet, danburiet

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c73. Sense

c73. Sense

Sense helpt je als je je helemaal teruggetrokken hebt van je gevoel en uitsluitend vanuit je verstand leeft. Gevoel wordt dan niet meer beleefd, in plaats daarvan wordt het beredeneerd en/of omzeild.

Sense helpt je het contact te herstellen en het verschil te leren tussen gevoelens en gedachten. Ook deze remedie werkt op het hartchakra. Daarnaast ontgift hij op geestelijk (gedachten, innerlijke criticus) niveau.

Als ondersteuning kun je jezelf een paar keer per dag vragen hoe je je voelt en dan alleen woorden gebruiken die gevoelens omschrijven. Van belang is dat je zo specifiek mogelijk bent. In het begin zul je niet verder komen dan algemene termen, maar naar mate je het vaker doet wordt het steeds minder moeilijk.

Zie het als een spier die een tijdje buiten werking geweest is en die opnieuw getraind moet worden. Verzamel desnoods een groot aantal woorden die gevoel omschrijven, maak er een lijstje van en gebruik dat als inspiratie. Woorden als boos of verdrietig zijn nogal algemeen, daar kom je niet zover mee, maar misschien voel je je een deel boos, een deel verraden en een deel teleurgesteld.

Hoe specifieker hoe beter, neem kleine stapjes en bouw het langzaam op. Hoe meer je kunt benoemen hoe beter het is, want dat betekent dat je contact met dat gevoel maakt, het bekijkt, doorleeft en verwerkt, met als uiteindelijk doel het los te laten.

Sense is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, larimar, ametrien, kunziet, howliet, lepidoliet, purpuriet, apofylliet, heulandiet, danburiet en groene toermalijn.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c74. Open Up

c74. Open Up

Open Up helpt je je weer open te stellen als je jezelf uit zelfbescherming hebt afgesloten of teruggetrokken. Het afsluiten kan verschillende oorzaken hebben. Misschien ben je overgevoelig voor teveel indrukken, misschien vang je teveel indrukken op en doe je de deur dicht om ze rustig te kunnen verwerken, of misschien is de buitenwereld voor jouw gevoel vijandig en wil je er zo weinig mogelijk mee te maken hebben.

Met Open Up leer je je in stapjes en met hulp en bescherming steeds een beetje meer open te stellen. Dit is een aardende remedie die je zelfvertrouwen en je vertrouwen in de wereld herstelt. Hij helpt je jezelf te leren beschermen en beter om te gaan met indrukken. Als je introvert en/of hooggevoelig bent, dan kan dit samen met c70. Ease een goede remedie zijn om wat rust in je hoofd te krijgen en indrukken beter te kunnen verwerken.

Open Up is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, tijgeroog, champagne calciet, seleniet, aquamarijn, groene apatiet, kunziet, kyaniet, celestien, barnsteen, purpuriet, heulandiet, galana/ galeniet, danburiet, smaragd, borniet en blauwe toermalijn.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c75. Mindscape

c75. Mindscape

Mindscape ondersteunt je bij het zien van verbanden en het verwerken en vasthouden van informatie. Het is een remedie die je kunt gebruiken als je iets nieuws moet leren. Dat kan studie of school zijn, maar ook een cursus, hobby, nieuwe baan of wanneer je op leergebied vastloopt.

Mindscape helpt je de nieuwe kennis die je opdoet te integreren met wat je al weet en toe te passen in de praktijk. Daarbij krijg je ook hulp in het filteren van informatie (zowel de hoeveelheid als het bepalen van wat meer of minder belangrijk is), leren (beter) naar je intuïtie te luisteren en je beter te concentreren.

Mindscape is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe fluoriet, groene fluoriet, rode tijgeroog, champagne calciet, pietersiet, amazoniet, ametrien, pyriet, magnesiet, astrofylliet, danburiet en groene toermalijn.

Scroll naar boven