Op deze pagina vind je de beschrijvingen van alle combinaties. Deze remedies zijn gemaakt door meerdere moedertincturen van enkelvoudige edelsteenremedies te combineren in bepaalde verhoudingen. Zo ontstaat er een nieuwe energie.

De combinatie-remedies zijn op dezelfde manier te gebruiken als de enkelvoudige remedies.

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c1. Big Hug

c1. Big Hug

Big Hug is een grote knuffel bij verdriet. Deze remedie troost en geeft je een veilig gevoel. Je krijgt weer hoop en ziet het zonniger in. Hij is ook te gebruiken als eerste hulp remedie, om schrik en de emotionele pijn te verzachten.

Deze remedie bevat de volgende edelsteenremedies: oranje calciet, rozekwarts, larimar, tijgeroog, blauwe chalcedoon
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c2. Calm the Storm

c2. Calm the Storm

Deze remedie helpt je als je hooggevoelig bent en er moeite mee hebt daar mee om te gaan. Als je hooggevoelig bent, verwerk je binnenkomende prikkels op een andere manier, waardoor je er veel meer informatie uit kunt halen en dingen oppikt die een ander ontgaan.

Hierdoor ben je sneller vermoeid en ‘vol’ als je veel indrukken op je af krijgt. Een ander aspect is het heftiger voelen van emoties, waardoor je soms het gevoel kunt hebben dat je erdoor geregeerd wordt.

Calm the Storm helpt je te aarden, zodat negativiteit beter weg kan. Daarnaast beschermt hij tegen al te veel indrukken van buitenaf door je aura en je zonnevlecht te versterken. Als derde helpt hij je jezelf te accepteren en de uitersten in jezelf in evenwicht te brengen. Ook zorgt hij voor een betere energie-verdeling, waardoor je beter in balans blijft.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: turkoois, rode jaspis, tijgeroog, maansteen, pietersiet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c3. Fearless

c3. Fearless

Angst kan verlammend werken en het kan moeilijk zijn hier zelf doorheen te breken. Deze remedie helpt je hierbij. Hij geeft kalmte, warmte en kracht en helpt bij het oplossen van trauma’s en blokkades, door je een andere, helderdere kijk op je angsten te geven.

Fearless geeft rust aan overprikkelde zintuigen en helpt je je evenwicht terug te vinden.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: groene aventurijn, carneool, larimar, jade, blauwe chalcedoon
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie 4. Lighten Up

c4. Lighten Up

Deze remedie helpt je als je je somber voelt. Hij brengt licht in de duisternis en laat het zonnetje weer schijnen. Hij zet alles in perspectief en geeft weer hoop en levenskracht.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: oranje calciet, groene aventurijn, zwarte toermalijn, maansteen, zonnesteen.
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie 5. Loosen Up

c5. Loosen Up

Soms zit je behoorlijk vast in bepaalde (denk)patronen of emoties en word je wat star en inflexibel. Deze remedie kan je een duwtje in de goede richting geven en je helpen beter los te laten.
Hij helpt je flexibeler te worden in je denken en je minder vast te klampen aan één oplossing.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: carneool, larimar, malachiet, rhodoniet, blauwe chalcedoon
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie 6. Me, Myself and I

c6. Me, Myself and I

Deze remedie helpt je zelfvertrouwen naar een hoger peil om je te helpen jezelf meer te laten zien. De schellen vallen je van je ogen en je durft open en eerlijk te kijken naar jezelf en naar anderen.

Je kijk minder tegen een ander op en krijgt meer het vertrouwen dat je er mag zijn. Dit gaat stapsgewijs en rustig, opeens merk je dat je denkt: ‘ho even, ik ben er ook nog’, in plaats
van jezelf alweer weg te cijferen.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: blauwe calciet, tijgeroog, hematiet, zwarte toermalijn, rookkwarts
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c7. Protective Bubble

c7. Protective Bubble

Als energie van anderen in je aura blijft hangen kun je daar moe, chaotisch en somber van worden. Deze combinatie helpt je bij het afschermen, aarden en herstellen van je aura. Daarnaast voert hij negatieve energie af en stuurt deze terug naar de afzender als dat nodig is.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: turkoois, mookaiet, labradoriet, tijgeroog, chrysocolla
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c8. Stand Your Ground

c8. Stand Your Ground

Soms ontbreekt het wel eens aan wilskracht. Zou je wel eens voet bij stuk willen houden, maar toch mislukt het. Daarbij kan deze combinatie je helpen. Hij geeft een warm gevoel en helpt je jezelf beter te uiten. Dit kan bijvoorbeeld door praten, maar ook door zingen.

In eerste instantie kan het wel eens met de botte bijl gaan en schrik je van jezelf, maar al snel leer je dit te nuanceren en op een rustige manier voor jezelf op te komen.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: jaspis, rutielkwarts, zwarte toermalijn, rookkwarts, unakiet
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c9, Take a Break

c9. Take a Break

Soms ben je zo gespannen dat het moeilijk wordt te ontspannen en het leuke in het leven weer te zien. Deze remedie helpt je daarbij. Take a Break helpt je je glimlach terug te vinden. Doe eens een paar druppeltjes in je shampoo en/of je douchegel en kijk wat het doet.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: oranje calciet, blauwe fluoriet, amethist, rode tijgeroog, champagne calciet.
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c10. You're Grounded

c10. You're Grounded

Jazeker, voetjes op de vloer, en ze worden lekker warm. You’re Grounded helpt je te aarden. In deze wereld waar alles met het hoofd beredeneerd wordt is het soms moeilijk binding met de aarde te houden. Hierdoor kun je je weifelend en onvast voelen.
Ook als je het leven op aarde maar niets vindt is dit de remedie die je erbij kan helpen de uitdaging op het aardse met twee handen aan te pakken.

Ben je echt heel slecht geaard, laat deze remedie dan even voor wat het is en begin met iets dat je heel zacht op de grond zet en voer het van daaruit op. Anders loop je het risico dat je hele systeem in de weerstand gaat. Een andere manier is deze remedie bij je dragen, dan werkt hij wat indirecter.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: mookaiet, rode jaspis, hematiet, champagne calciet, zwarte toermalijn
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c11. To the Rescue

c11. To the Rescue

Deze remedie komt je te hulp in noodsituaties. Hij helpt je te aarden, voert negatieve emoties af, troost, beschermt en helpt je je emotionele evenwicht te hervinden. En dat alles zacht en toch krachtig, zodat hij voor iedereen geschikt is.

Tijdens het testen kwam naar voren dat hij ook erg goed kan helpen als je om wat voor reden ook slecht in je lichaam zit. Denk hierbij aan uittredingen waarvan iemand niet helemaal goed is teruggekomen, mensen die slecht geïncarneerd zijn, of extreem slecht geaard. Het gevoel dat beschreven werd was dat je door een liefdevolle druk op je schouders naar beneden geduwd wordt en
dat daarna voorkomen wordt dat je er weer ‘uit schiet’.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: mookaiet, blauwe fluoriet, groene fluoriet, champagne calciet, blauwe chalcedoon, opaalkwarts
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c12. Just Let Go

c12. Just Let Go

Just let go is een stapje verder dan Loosen Up. Die remedie hielp je je grip op dingen een beetje losser te maken, deze gaat je helpen het nog wat verder los te laten.

De energie van deze remedie vindt zijn weg makkelijk naar de plek waar hij hoort, en voelt zich het prettigst bij warmte. Doe hem op je handen, in je crème, shampoo of in een lekker warm voetenbad. Hij werkt emotioneel ontkrampend en helpt je te leren ontvangen.
Deze combinati

e bevat de volgende edelsteenremedies: groene aventurijn, pietersiet, agaat, opaalkwarts
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c13. Go for It!

c13. Go for It!

Deze remedie zet een stapje verder na Protective Bubble en Stand Your Ground. De eerste zorgt ervoor dat je beschermd wordt, en tot jezelf kunt komen, daarna ga je met Stand Your Ground beter voor jezelf opkomen als er tegen je aan ‘geduwd’ wordt. Go for it! zet stap 3 in dit proces, je gaat actief voor jezelf opkomen en durft je meer te laten zien. Een stap voorwaarts zodat je kunt voorkomen dat er tegen je geduwd wordt. Tjakkaaaa, om maar eens een kreet te lenen.

Deze remedie geeft je een schouderklopje, of helpt je jezelf een schouderklopje te geven. Hij helpt je goed onderscheid te maken tussen de mensen die het goed met je menen en degenen die je willen benadelen, en je reactie daar op af te stemmen. Voor de eerste kun je met liefde en zonder oordelen je grenzen stellen, maar de laatsten kunnen zich bergen: je bent ze te snel af en hebt de kracht en durf om ze lik op stuk te geven. Rustig waar dat kan, maar met de botte bijl als dat nodig en verdiend is. Daar schrik je waarschijnlijk wel even van, en zij al helemaal, maar je hebt het dan al op alle andere manieren geprobeerd….

Het klinkt allemaal nogal heftig, en dat is het ook als je zonder voorbereiding in dit stadium van het proces van voor jezelf opkomen duikt. Daarom is het ook aan te bevelen het op te bouwen, afhankelijk van waar je in je proces zit, door eerst Protective Bubble en/of Stand Your Ground ‘door te werken’ of een heel lichte dosering en frequentie te gebruiken. Bijvoorbeeld om de dag 1 druppel in een glas water.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: oranje calciet, carneool, rode tijgeroog, rookkwarts, amazoniet
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c14. Call Me

c14. Call Me

Deze combinatie is gemaakt om bij een gsm te gebruiken. Je kunt hem in een testbuisje doen en bij je telefoon doen of in je zak steken.

Hij helpt ook als je gevoelig bent voor electrosmog, dan kun je hem ook bij je dragen. De straling wordt dan geneutraliseerd.
We hebben ook goede resultaten geboekt bij wi-fi apparaten (draadloos modem, router, wii) en dect-telefoons. Vooral de dect-telefoon was een verrassing, ik
had verwacht dat daar groter flesje bij zou moeten, maar een 2ml buisje was al genoeg.

Eigenlijk kun je stellen dat deze remedie ontstoort op allerlei manieren. Hij ontstoort het contact met je hoger zelf, je hebt meer toegang tot je intuëtie. Daarnaast neutraliseert hij ook allerlei andere stoorzenders, of het nou een apparaat,
mens of dier is. Dat kan wel eens tot confrontaties leiden. Als iemand echt niet bij je past zullen de verschillen omhoog gehaald worden. Ze vallen je meer op en lijken groter, maar dat is meer een soort gezichtsbedrog, het komt doordat je je ervan bewust wordt, waardoor het meer van je aandacht krijgt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, zwarte toermalijn, amazoniet, toermalijnkwarts
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c15. Break the Circle

c15. Break the Circle

Deze remedie zet je innerlijk even rechtop en maakt je zo groot als je hoort te zijn. Iemand die je klein probeert te krijgen of houden zal zijn inspanningen de mist in zien gaan, want dat lukt niet meer. Je denkt sneller ‘ho even, dat gaat zo maar niet’ en beseft dat je beter verdient.

Deze remedie helpt je de cirkel te doorbreken als je vastzit in bepaalde gedachten- of gedragspatronen. De oude emotionele ’troep’ die ervoor zorgt dat je op een bepaalde manier reageert wordt opgeruimd. Hierdoor reageer je niet langer vanuit dat gekwetste gevoel dat een soortgelijke situatie ooit opgeroepen heeft, maar veel neutraler.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, eldariet, toermalijnkwarts, opaalkwarts, hemimorfiet
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c16. Take Heart

c16. Take Heart

Alsjeblieft, een hart onder de riem als je het bijna opgeeft omdat je tijdelijk het zicht op de oplossing kwijt bent. Take Heart brengt je weer in evenwicht, geeft je hoop en een helder hoofd.

Misschien trekt hij ook wel ’toeval’ aan, want dat is de reputatie van hemimorfiet, één van de remedies in deze combinatie. Hij tovert in ieder geval een glimlachje op
je gezicht en helpt je de moed erin te houden.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: carneool, blauwe chalcedoon, zonnesteen, amazoniet, toermalijnkwarts, hemimorfiet
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c17. The Child Inside

c17. The Child Inside

Deze remedie helpt je jezelf te zijn, of weer te worden. Ze geeft je vertrouwen, een heel diep vertrouwen, in jezelf, de wereld om je heen en in goedheid.

Je durft je weer open te stellen en laat de pijn van oude wonden los. The Child Inside troost je, geneest je emotionele wonden en geeft je daarbij ook een enorm liefdevolle knuffel.
Je kunt met liefde en begrip kijken naar het kind dat je ooit was.

Bij deze remedie is een waarschuwing op zijn plaats: als je met je innerlijk kind aan de slag gaat, kan het heel goed gebeuren dat er eerst een hoop verdriet vrijkomt voor je je beter gaat voelen. De remedie loodst je er doorheen en geeft je troost, maar mocht het teveel voor je zijn, kijk dan of je er een andere remedie bij nodig hebt of pas de dosering aan.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: larimar, blauwe chalcedoon, eldariet, opaalkwarts, hemimorfiet, sugiliet
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c18. Into the Light

c18. Into the Light

Into the Light brengt veel licht in de duisternis, en helpt je licht en donker in evenwicht te brengen als het donker overheerst.

Ze helpt je contact te krijgen met je hoger zelf en zo een goede kijk te krijgen op wat waar is en wat niet. Je wordt beschermd, geaard en je aura wordt hersteld zodat je minder last hebt van beïnvloeding van buitenaf.

Deze remedie geeft je ook een heldere blik op de realiteit. Je kunt er objectiever naar kijken en sluit je ogen er niet meer voor.

Gebruik na Into the Light een poosje Calling All Angels, om het licht te versterken, eventuele lege plekken op te vullen en voor extra bescherming.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: mookaiet, labradoriet, rode tijgeroog, toermalijnkwarts, opaalkwarts, sugiliet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c19. Calling All Angels

c19. Calling All Angels

Calling All Angels is een warme deken van licht, die als een cocon om je heen ligt. Wit licht brengt je engelenenergie, zacht en koesterend. Blauw licht beschermt je, geeft je hoop en
genoeg vertrouwen om je mee te laten voeren met de stroom mee, in de wetenschap dat alles op zijn pootjes terecht komt.

Daarnaast zorgt deze remedie er ook voor dat je energie goed stroomt. Oftewel dat de energie in je systeem terecht komt waar hij nodig is en dat blokkades zachtjes weggespoeld worden.

Deze remedie is heel goed om te gebruiken na het in balans brengen van licht en donker met Into the Light. Ze vult de eventuele lege plekken op en zorgt voor extra bescherming.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: blauwe calciet, mookaiet, blauwe fluoriet, champagne calciet, hemimorfiet, seleniet
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c20. Heart of the Matter

c20. Heart of the Matter

Dit is de aangewezen remedie als je hart ‘op slot’ zit. Hij opent en verwarmt het hartchakra en laat liefde toe, zowel voor jezelf als voor anderen en de wereld om je heen.

Hij geeft een enorm warm en liefdevol gevoel en verdrijft ergernis en oordeel zodat je milder je dag doorkomt 😉
Het is een remedie van geven en ontvangen, op allerlei manieren, en hij brengt ze met elkaar in evenwicht. Denk bijvoorbeeld aan geven zonder er iets voor terug te willen.

Geven zonder alles van jezelf weg te geven omdat je het gevoel hebt dat een ander het meer verdient dan jij. Geven zonder het idee dat je wat tekort gaat komen als je wat weggeeft.

Ontvangen zonder je ongemakkelijk te voelen omdat je twijfelt of je dat wel waard bent. Ontkrampen zodat je kunt ontvangen.
Deze remedie laat de zon in je hart schijnen en soms heb je het idee dat de zon er letterlijk in zit, je hartchakra gloeit en bloeit op. Je krijgt weer hoop en hij brengt een stukje vrolijkheid in je leven. Het is niet altijd alleen maar serieus en moeilijk, maar het is makkelijk dat uit het oog te verliezen. Kijk eens hoe mooi hele kleine dingen kunnen zijn, een bloempje tussen het gras, een mooi gekleurde vlinder, een grappig gevormde wolk, een rupsje dat een schelpenpad oversteekt.

Heart of the Matter, het hart of de kern van de zaak, helpt je met het loslaten van oude patronen van niet van jezelf houden. Hij helpt je een allesomvattende onvoorwaardelijke liefde te
voelen waar je na een poosje zo blij van wordt dat je wilt dansen 😉

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, groene calciet, zonnesteen, amazoniet, opaalkwarts, sugiliet
Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c21. Get Out

c21. Get Out

Get Out geeft rust, verwijdert entiteiten en zware energie en houdt ze buiten. De energie ontgift je geest, brengt licht en verjaagt duisternis.

Deze remedie beschermt je aura en aardt hem, zodat je meer ‘aanwezig’ bent en ongewenst bezoek geen kans meer krijgt. Vergelijk het maar met wel of
niet thuis zijn en de deuren openzetten of dichthouden.

Get Out helpt je te hergroeperen, tot rust te komen en helderheid te krijgen zodat je op zoek kunt naar de oorzaak, want uiteindelijk is dit maar een tijdelijk hulpmiddel. Het beschermt je zodat je de gelegenheid krijgt uit te gaan vinden hoe en waarom deze energieën bij je binnen kunnen komen.

Dit kan iets heel eenvoudigs zijn als dat je alleen maar moet inzien en beseffen dat je het binnenlaat, of ingewikkelder liggen doordat er bijvoorbeeld een verbinding uit een vorig leven is waar je weet van moet krijgen voor je hem los kunt maken. Soms is een aanvullende behandelmethode nodig om hier inzicht in te krijgen.

Ook is er sprake van vrije wil. Entiteiten kunnen heel sneaky en verleidelijk zijn en zich voordoen als iets positiefs, waardoor je ze zelf uitnodigt of ze toestemming geeft te blijven.
Dan krijgt Get Out ze wel even weg, maar zullen ze wel weer terug kunnen komen zodra de energiedosis opgebruikt is.

Daarom is het belangrijk altijd te vragen of ze in liefde en licht komen, en als dat niet zo is kun je ze verzoeken te vertrekken. Positieve begeleiders zullen je absoluut nooit zeggen wat je moet doen, je uitschelden, vernederen, bedreigen, zeggen dat je de beste bent (sorry, doen ze echt niet, al komen gewone complimentjes natuurlijk wel voor) en dat anderen minder zijn dan jij of je anderen kwaad laten doen, zelfs niet vanuit het oogpunt dat die persoon er iets van moet leren.

Get Out kan toegepast worden bij entiteiten, als extra zware aura-reiniging en -bescherming (van binnenuit en/of met de Get Out Mist), bij deelpersoonlijkheden
die de overhand hebben gekregen (die worden dan weer netjes geïtegreerd en aan het geheel toegevoegd zodat je weer in balans bent) en als ondersteuning
bij soul retrieval.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: carneool, zwarte toermalijn, opaalkwarts, seleniet, sugiliet, serpentijn, kyaniet, serafiniet, barnsteen, astrofylliet, varisciet, purpuriet, infinite stone.

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c22. Stay Out

c22. Stay Out

 

Deze aardende remedie zet je stevig neer. Hij geeft je kracht en helpt je in je centrum te staan. Dit betekent dat energie van buitenaf weinig kans krijgt. Die houd je beter buiten omdat je midden in je eigen energie staat, en dan is er geen ruimte meer voor indringers.

Gebruik hem tegen gevoeligheid voor invloeden van buitenaf zodat manipulatie minder kans krijgt. Als je gevoelig bent voel je immers heel goed aan wanneer iemand iets van je wil en dat niet direct vraagt, en dan moet je soms alle zeilen bij zetten om daar niet in mee te gaan. Stay Out helpt je hierbij.

Een leuke bijkomstigheid is dat je zelfvertrouwen een boost krijgt en de drempel om tot handelen over te gaan lager wordt. Zo krijg je hulp je plannen en ideeën tot leven te brengen.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: mookaiet, rode jaspis, seleniet, groene apatiet, serafiniet, apofylliet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c23. Safety

c23. Safety

Safety helpt je je gevoel van basisveiligheid terug te vinden. Je komt met dit gevoel ter wereld, maar ergens onderweg kunnen er dingen gebeuren die je doen besluiten dat de wereld onveilig is. Je blijft dan altijd vanuit angst op zoek naar zekerheden en durft je niet over te geven aan het leven.

Safety helpt je te ontspannen en erop te vertrouwen dat je veilig bent. Ze helpt je te ontkrampen en de touwtjes wat minder strak in handen te houden.

Ook deze remedie werkt aardend, want hoe beter de verbinding met de aarde, hoe beter je bestand bent tegen alles dat op je afkomt. Als je stevig staat is het moeilijker om je omver te kegelen…

Deze combinatie bevat de volgende remedies: lavendel bloesemremedie, turkoois, rutielkwarts, opaalkwarts, hemimorfiet, seleniet, lepidoliet, astrofylliet, purpuriet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c24. V.I.P

c24. V.I.P.

Voel je je belangrijk? Of zit je figuurlijk in een hoekje waar iedereen voorbij loopt? Of misschien ergens er tussenin? V.I.P. helpt je je kracht terug te vinden, het besef dat je er ook mag zijn en dat wat jij bent en wilt net zo belangrijk is als wat iemand anders is en wil.

Kom uit dat hoekje, houd op jezelf weg te cijferen en ga naast iemand staan in plaats van die persoon op te hemelen, te zien als beter dan jij en op een voetstuk te zetten. Wie het ook is, het is een mens, net als jij, en hoe verschillend jullie dan ook mogen zijn: jullie zijn evenveel waard, allemaal op jullie eigen manier.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: zwarte toermalijn, maansteen, toermalijnkwarts, hemimorfiet, sugiliet, purpuriet, heulandiet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c25. Freedom

c25. Freedom

Freedom helpt je je vrij te voelen. Vrij om te handelen, vrij om te dromen, zonder oordeel. Soms het je het gevoel dat je vast zit, met handen en voeten gebonden. In een dergelijke situatie helpt Freedom je dat beklemde gevoel los te laten en te ontspannen.

Zoek ter ondersteuning buiten de ruimte op. Een park, strand of bos waar het rustig is en waar je op krachten kunt komen door de ruimte om je heen te ervaren. Je ziet dan vaak ook de uitweg, al is het maar dat je een situatie op een andere manier gaat leren bekijken, een manier die je minder beklemd doet voelen.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: citrien, rutielkwarts, rode tijgeroog, rhodoniet, blauwe chalcedoon, opaalkwarts, sugiliet, aquamarijn, lepidoliet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c26. Refuel

c26. Refuel

Refuel is een energie-bommetje, al is het dan op een andere manier dan je denkt. Als je energiepeil erg laag is zie je overal tegenop, zelfs tegen de dingen die nodig zijn om er weer bovenop te komen.

Alles is teveel moeite en niets wil lukken, zelfs rust nemen niet, want je ‘moet’ verder omdat je al zover achter loopt.

Refuel helpt je je energiereserves aan te vullen. Vaak ben je niet alleen geestelijk en lichamelijk moe, maar is ook het energiepeil in je aura erg laag.

Daardoor komt energie van buitenaf makkelijker binnen, voel je je belaagd en krijg je niet de kans om op krachten te komen.
Opladen kan door rust te nemen, maar dan heb je wel de rust nodig om dat te doen. Refuel geeft rust in je hoofd, niet alles is even dringend en bijtanken is ook belangrijk.

Behalve die rust vult Refuel ook de energie in je aura aan, waardoor je nèt even die boost krijgt om het besluit te nemen de boel de boel te laten en uit te rusten. Verder werkt Refuel ontspannend, ontgiftend en aardend en is het een goede remedie om in te zetten als je je helemaal leeg voelt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: mookaiet, bergkristal, larimar, rhodoniet, amazoniet, seleniet, sugiliet, groene apatiet, serpentijn, pyrietTerug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c27. Nobody is Perfect

c27. Nobody is Perfect

De naam zegt het al: deze remedie helpt je als je het gevoel hebt dat je pas goed genoeg bent als je perfect bent. Aangezien niemand dat is, leg je jezelf op deze manier heel veel druk op, door van jezelf het onmogelijke en onbereikbare te verwachten en zelfs te eisen.

Sommigen zullen dat dan ook van anderen verwachten, anderen slaan door naar de andere kant en hebben juist veel begrip voor de imperfectie van anderen, alleen niet voor die van henzelf.
Nobody is Perfect helpt je vrede te hebben met het feit dat niemand perfect kàn zijn, en in het verlengde daarvan komt het besef dat je goed genoeg bent zoals je bent.

Laat die drang maar los, er is niets mis met fouten maken. Sterker nog, van je fouten leer je het meest. Jezelf verbeteren is prima, jezelf veroordelen omdat je nog verbeterpunten ziet is funest voor je zelfvertrouwen. Dan ondermijn je jezelf.


Nobody is Perfect helpt je meer ontspannen in het leven te staan, tolerant te zijn tegenover jezelf (en je fouten), en anderen, en om de teugels wat meer te laten vieren.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: kunziet, galeniet, purpuriet, serpentijn, blauwe calciet, rutielkwarts, markasiet, kyaniet, infinite stone

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c28. Let Love Rule

c28. Let Love Rule

Deze remedie opent je hart en helpt je je hart-energie te laten stromen. Het is een liefdevolle energie die ergernissen laat verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je glimlach komt weer tevoorschijn, ook als hij al tijden zoek is.

Als je jezelf hebt afgesloten in een poging pijn te vermijden is je hart-energie gestagneerd. Let Love Rule helpt je de stap te zetten liefde (weer) toe te laten in je leven. Het is de volgende stap in het proces dat begint met Heart of the Matter.

Let Love Rule is ook een goede remedie als je de neiging hebt hard te oordelen over mensen die niet voldoen aan wat jij als normaal ziet. Je kunt deze mensen niet veranderen, maar je kunt wel jezelf helpen er wat milder naar te kijken en zo jezelf een hoop stress ergernis te besparen, om maar niet te spreken over de negatieve energie die je ermee vermijdt.

Als je je wat vrolijker voelt heb je trouwens ook minder behoefte aan dat oordelen en denk je makkelijker ‘och, het zou mijn keus niet zijn, maar als zij dat willen, prima’

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, carneool, amethist, amazoniet, hemimorfiet, seleniet, sugiliet, ametrien, markasiet, magnesiet, lepidoliet, astrofylliet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c29. True Love

c29. True Love

True Love helpt je in contact te komen met de bron van onuitputtelijke liefde die ieder van ons diep in zich heeft. Door de ervaringen in je aardse leven komt het nogal eens voor dat de toegang naar deze bron versperd is geraakt door emotioneel puin.
Velen van ons zijn het contact met de bron kwijtgeraakt.

Dat was ook de opdracht, eerst raakten we stapje voor stapje, leven na leven verder verwijderd van onze bron, om daarna de uitdaging aan te gaan het contact weer te herstellen. True Love helpt je de weg naar deze bron vrij te maken zodat je eruit kunt putten.

Heart of the Matter ontsloot je hart, Let Love Rule liet de energie vrij en maakte een begin met het in beweging zetten ervan, en deze remedie zet dat proces voort.

Je hart stroomt over van deze liefdevolle energie, waar je onbeperkt uit mag putten. Eerst voor jezelf, en als je ervan vervuld bent geraakt ga je hem automatisch doorgeven.

Met een glimlach, een welgemeend compliment, een liefdevolle omhelzing en vooral begrip en mededogen. En dat zonder het gevoel te krijgen dat als je geeft er te weinig voor jezelf overblijft, want hoe meer je ervan doorgeeft, hoe meer er is om door te geven.

Om te voorkomen dat je gaat zweven wordt je ook netjes met 2 beentjes op de grond gezet, dat is wel zo fijn.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: apofylliet, amazoniet, ametrien, amethist, opaalkwarts, varisciet, blauwe chalcedoon, sugiliet, barnsteen, larimar

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c30. Anger Management

c30. Anger Management

Deze remedie ondersteunt je als je last hebt van driftbuien en woede-aanvallen of slecht om kunt gaan met woede van anderen. Hij helpt je neutraler te zijn, meer te relativeren, zaken in perspectief te zetten en daarnaast versterkt hij je (zelf)vertrouwen.

Doordat je dingen van een andere kant bekijkt ben je ook toleranter en vat je niet meer alles persoonlijk op.

Anger Management helpt je je vertrouwen terug te winnen waardoor je je veiliger en minder snel bedreigd voelt. Dit doet hij onder meer door je zonnevlecht te beschermen en te versterken.

Je zonnevlecht staat voor je verbinding en interactie met de wereld om je heen. Hier komen indrukken en emoties het sterkst binnen, en als dit centrum in evenwicht is, zie je dat weerspiegeld in de manier waarop je op de wereld en gebeurtenissen reageert. Je voelt je minder snel overvallen en doordat je zelfvertrouwen een duwtje krijgt voel je je ook minder snel slachtoffer van een situatie.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: howliet, rode tijgeroog, opaalkwarts, rutielkwarts, champagne calciet, amazoniet, agaat, zwarte toermalijn

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c31. Rebuild

c31. Rebuild

Deze remedie werkt herstellend als je aura door invloeden van binnenuit of van buitenaf beschadigd is geraakt. Invloeden van binnenuit kunnen gedachtenpatronen (stress, slachtofferdenken, trauma, negatieve gedachten, tweestrijd tussen wat je wilt en wat je denkt dat hoort, etc.), gebrekkig geaard zijn, ziekte of blokkades zijn.

Bij invloeden van buitenaf kun je denken aan voeding, (lucht)verontreiniging en storende energetische invloeden als straling van apparaten, zendmasten of aardstralen.
Hoe sterker en gezonder je aura is, hoe weerbaarder je bent en hoe minder je last hebt van storende invloeden. Ze glijden dan als het ware van je af.

Rebuild beschermt, aardt en herstelt je aura. De doorstroming van energie wordt hersteld en waar nodig worden gaten opgevuld. Waar het nodig is krijg je inzicht in de invloeden van binnenuit die je aan kunt pakken om dit proces te ondersteunen.

Deze remedie kun je eventueel gebruiken in combinatie met Refuel als versterking en/of Gentle Mist

als ondersteuning.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: hemimorfiet, seleniet, sugiliet, labradoriet, groene apatiet, magnesiet, apofylliet, howliet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c32. Catalyst

c32. Catalyst

 

Catalyst is in te zetten als versterking bij hardnekkige blokkades. 1 of 2 druppels in je doseerflesje is ruim voldoende. Deze remedie kan als breekijzer dienen en de vinger op de zere plek leggen door je inzichten te verschaffen in de oorzaak van de blokkade waar je tegenaan loopt.

Daarnaast helpt hij ook bij het oplossen ervan door je ingevingen hoorbaar te maken en de juiste mensen en methoden op je pad te brengen.

Catalyst bevat Dark and Light, gemaakt van zwarte obsidiaan, en dient met enige voorzichtigheid te worden ingezet omdat het een krachtige remedie is die veel los kan maken.

Gebruik deze remedie het liefst onder begeleiding, een beetje inzicht is prima, maar een stortvloed ervan kegelt je omver, je hebt ook tijd nodig om het allemaal te verwerken. Stapje voor stapje is het devies en het is belangrijk iemand te hebben die inzicht in energie heeft en je kan begeleiden. Dat kan een therapeut zijn, maar iemand die je begrijpt en als klankbord kan dienen is soms ook al genoeg. Door dingen uit te spreken doe je ook weer nieuwe inzichten op en kun je ook op oplossingen komen.
Catalyst is bij healing te gebruiken op de handen om blokkades te helpen doorbreken. 1 druppeltje is genoeg.

Maakt Catalyst teveel los, gebruik dan een druppel of 8 c43. Swept in een glas bronwater en drink dat langzaam op. Dit helpt je met het opruimen van losgemaakte energie/blokkades.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: obsidiaan, oranje calciet, groene fluoriet, turkoois, labradoriet, groene calciet, rutielkwarts, pietersiet, amazoniet, seleniet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c33. Moonflow

c33. Moonflow

Het thema van deze remedie is ‘vrouwelijk evenwicht’. Moonflow reinigt, ontgift en brengt bovenal evenwicht. Verder versterkt ze je zelfvertrouwen.

Moonflow helpt je kalm te blijven en je rustig te uiten, vooral tegenover degenen die het dichtst naast je staan.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: chrysocolla, purpuriet, lepidoliet, carneool, amethist, ametrien, jade, prehniet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c34. You're Worth It

c34. You're Worth It

Deze remedie ondersteunt je als je het gevoel hebt minder waard te zijn dan anderen. Of, met een subtiel verschil, het gevoel dat anderen meer waard zijn dan jij en daardoor ook meer recht hebben op iets dan dat jij. Je bent het gewoon waard, punt. Je bent net zoveel waard als ieder ander en You’re Worth It helpt je dat beginnen in te zien.

Hij helpt je met andere ogen te kijken naar mensen die je op een voetstuk gezet hebt, en helpt je zien dat het net als jij gewoon mensen zijn, met hun goede kanten, maar ook met hun fouten en onhebbelijkheden.

Een ander aspect is het wegcijferen van jezelf ten gunste van een ander, je eigen wensen op de laatste plaats zetten. Dat is prima als het een bewuste keuze is, want dan ben je in staat om het daarna weer op te pakken, maar als het een automatisme is om jezelf op de laatste plaats te zetten dan komt je eigen groei in het gedrang. Ook hier ga je meer evenwicht in brengen. Het kan even duren, het is subtiel, maar daardoor ook niet zo overweldigend.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: eldariet, agaat, sugiliet, zwarte toermalijn, heulandiet, toermalijnkwarts, oranje calciet, carneool, opaalkwarts

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c35. Surrender

c35. Surrender

Soms komen er complete pakketjes informatie binnen, de energie van een remedie maakt zich als het ware kenbaar nog voor hij gemaakt is, wat altijd een heel bijzondere ervaring is.

Tijdens het uittesten van remedies voor een doseerflesje viel deze boodschap binnen:
Geef je over aan de stroom van het leven, vertrouw dat je gedragen wordt en dat je precies komt waar je zijn moet.

Surrender geeft je vertrouwen, een veilig gevoel, het gevoel dat je stevig staat en bovenal rust en helderheid in je hoofd. Het grappige is dat hij ondanks het aardende effect je ook een licht gevoel geeft, alsof er iets is weggevallen waarvan je niet in de gaten had dat het zwaar woog op je gemoed of gevoel.

Surrender geeft je nieuwe energie, en de wilskracht om echt stappen te ondernemen, vanuit een gevoel van veiligheid.
Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, varisciet, apofylliet, biotietgraniet, aquamarijn

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c36. Reclaim

c36. Reclaim

Reclaim helpt je om de touwtjes weer in handen te nemen als je de macht over jezelf buiten jezelf hebt neergelegd. Je krijgt weer oog voor wat je wilt in plaats van automatisch te doen wat er van je verwacht wordt of wat je denkt dat er van je verwacht wordt. Je kunt je wensen en gedachten ook beter uiten, met zachtheid waar het kan en wat steviger maar toch liefdevol als de situatie daarom vraagt.

Je krijgt meer overzicht en kunt binnenkomende impulsen beter onderscheiden en bewuster de beslissing nemen of, en hoe, je erop reageert. Dit is een goede remedie als je hooggevoelig bent en je laat ‘sturen’ door de energie/gedachten van degene die wat van je vraagt.

Reclaim helpt je ook om de verantwoordelijkheid over je eigen leven te nemen en slachtoffergedrag los te laten
Als je merkt dat je slachtoffergedrag vertoont en je wilt beginnen daar iets aan te doen, dan is 
c38. Choices

de stap die voor Reclaim zit. Eerst beseffen dat je een keuze hebt voor je de touwtjes terugpakt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: heulandiet, kunziet, zonnesteen, amazoniet, blauwe calciet, blauwe fluoriet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c37. Detox

c37. Detox

 

Het zal je niet verbazen als je hoort dat deze remedie sterk ontgiftend werkt. Negativiteit wordt afgevoerd en/of omgezet in positiviteit. Je wordt goed geaard, zodat je goed kunt afvoeren en door de geestelijke opruiming komen je gedachten tot rust.
Drink tijdens de periode dat je deze remedie inneemt dan ook extra veel water om te helpen vrijkomende energie af te voeren. Je zou deze remedie eventueel kunnen combineren met c43. Swept

om dit proces te ondersteunen.

Wees er ook op bedacht dat je aanvallen van opruimneigingen gaat ervaren, want dit is een neven-effect van een grote schoonmaak op geestelijk en emotioneel niveau.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: barnsteen, amethist, amazoniet, toermalijnkwarts, hemimorfiet, blauwe fluoriet, magnesiet, lepidoliet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c38. Choices

c38. Choices

 

Choices helpt je te zien dat je altijd meerdere keuzemogelijkheden hebt, zelfs als je denkt dat je totaal geen keus hebt. Daarna helpt hij je om de keus ook te maken.
Deze remedie is het begin als je je los wilt maken van slachtoffergedrag. Neem het jezelf om te beginnen niet kwalijk. Je bent in goed gezelschap, want iedereen heeft in meer of mindere mate met deze emotie te maken.

Choices helpt je in te zien dat je met slachtoffergedrag jezelf afhankelijk maakt van iets of iemand anders, en helpt je om te zie dat je altijd een keus hebt. Dat niets doen ook een keus is.
Zelfs als je je verplicht voelt iets te doen kun je de afweging maken tussen wel of niet, en zul je er soms voor kiezen iets wel te doen, omdat de gevolgen van het nalaten te nadelig voor je zijn.

Choices helpt je overzicht te krijgen, alles op een rijtje te zetten en af te wegen wat de gevolgen zijn van de verschillende mogelijkheden die je hebt.

Je kunt natuurlijk weigeren naar die verplichte vergadering van je werk te gaan, maar als dat vervelende gevolgen voor je loopbaankansen heeft, zul je ervoor kiezen wel te gaan. En dan is het je eigen keuze en vermindert dat slachtoffergevoel. Je zou natuurlijk niet kunnen gaan, maar als je je baan over het algemeen leuk vindt en je door niet te gaan je eventuele kansen op groeien in die baan torpedeert, is het ineens niet meer zo erg om toch naar die vergadering te gaan.

Een ondersteuning bij deze remedie is overal waar je ‘ik moet’ denkt of zegt dat te vervangen door ‘ik ga’, ‘ik wil’ of ‘ik kies’.

Alleen al het woordje ‘moet’ roept vaak zoveel weerstand op dat het automatisch het gevoel geeft dat je geen keus hebt.
Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: opaalkwarts, amazoniet, groene aventurijn, larimar, groene apatiet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c39. Release

c39. Release

 

Release helpt je om pijn en spanning die zich in je energieveld hebben vastgezet los te laten.

Deze remedie aardt, verlicht en voert af. Aarden is een eerste vereiste, want dat is vaak het knelpunt. Door een gebrekkige aardebinding kun je slecht afvoeren, dan is als het ware het energetisch afvoerputje verstopt en raak je je energetische afval niet meer kwijt.

Tegelijkertijd wordt spanning zachtjes opgeheven en krijg je weer wat rust.

Je neemt ook wat meer rust, want een ander facet van deze remedie is dat hij je helpt rust te nemen. Iets dat je waarschijnlijk vermeed omdat je van alles ging voelen zodra je ging zitten, dus bleef je maar rennen om te voorkomen dat alles wat je aan het verdringen was je overviel.

Dit proces gaat op het gemakje, zodat je de tijd krijgt aan de nieuwe situatie te wennen. Daardoor zal het waarschijnlijk ook even duren voor je verschil merkt. Heel langzaam begin je je wat meer te ontspannen en jezelf toe te staan ook eens niets te doen.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: biotietgraniet, sugiliet, markasiet, blauwe fluoriet, kunziet, citrien, ametrien, malachiet, pietersiet, jade

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c40. Hope

c40. Hope

 

Hope helpt je negatieve energie afvoeren en schadelijke gedachtenpatronen te herkennen en om te zetten in positieve gedachten. Je ziet het weer zitten in plaats van dat je je voelt alsof je geen kant meer op kunt en hebt meer oog voor de mooie kanten van het leven.

Je ziet de uitweg weer. Die was er altijd al, je was hem alleen tijdelijk uit het oog verloren omdat je door de bomen het bos niet meer zag.

Hope helpt je weer overzicht te krijgen en dat geeft rust in je hoofd. Je kunt je gedachten beter op een rij zetten en begint weer het gevoel te krijgen dat je zelf de touwtjes van je leven in handen hebt in plaats van je slachtoffer te voelen van de omgeving of de omstandigheden.

Door de positieve, lichte energie van deze remedie kun je het leven beter aan en kun je meer de nadruk leggen op wat er goed gaat in plaats van alleen te zien wat er misloopt in je leven.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: blauwe chalcedoon, eldariet, amethist, groene aventurijn, zonnesteen, bergkristal, sodaliet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie 41. True Light

c41. True Light

 

Deze remedie bevat enorm veel lichtkracht. De energie schiet je hele systeem door en verlicht alle hoeken en gaten.

Daarnaast herstelt hij het netwerk van licht om je heen en verbindt hij je met zowel de aarde als de kosmos, oftewel hij geeft een heerlijk licht gevoel maar zonder dat je gaat zweven.
True Light geeft je de kracht en stevigheid om de volgende stap op je weg te zetten en om je om te draaien en terug te gaan als je op een zijspoor bent beland.

Hij brengt licht op alle gebieden in je leven, helpt blokkades te herkennen en ondersteunt je bij het opruimen ervan.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: oranje calciet, blauwe calciet, mookaiet, blauwe fluoriet, groene aventurijn, rode jaspis, hematiet, champagne calciet, zwarte toermalijn,
blauwe chalcedoon, maansteen, zonnesteen, amazoniet, toermalijnkwarts, hemimorfiet, unakiet, seleniet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c42. Indigo

c42. Indigo

 

Indigo is speciaal voor nieuwetijdskinderen van nul tot honderd. De energie helpt ze om te wennen aan het leven op aarde en zich af te stemmen op de energie van de aarde.

Indigo zet je op de grond, en vooral rond de zonnevlecht gebeurt er van alles, een soort lichtschild om bij jezelf te blijven. Daarnaast brengt hij je een gevoel van evenwicht op alle niveau’s en acceptatie van de wereld en al haar tegenstellingen. Je voelt je veilig en geborgen.

Hij helpt aarden en geeft een duwtje om te gaan doen, wat nogal eens moeilijk is. Uitdenken gaat prima, maar de stap nemen om ook te doen is wel eens lastig.

Indigo helpt je te accepteren dat je hier op aarde bent (en dat de dingen hier wat meer tijd kosten om te verwezenlijken, wat weer een gunstige invloed heeft op je vermogen geduld te hebben en af te wachten) en beschermt je tegen teveel invloeden van buitenaf.

Hij zet alle chakra’s op een rijtje, wat ook onderdeel is van beter beschermd en geaard zijn. Zo kan de energie in je systeem makkelijker zijn weg vinden, raak je de energie die je opgepikt hebt beter kwijt en heb je meer het gevoel midden in het leven te staan in plaats van aan de kant als een toeschouwer.
Je leert om te gaan met je waarnemingen en jezelf te accepteren, en om meer vertrouwen te hebben in wat je waarneemt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: opaalkwarts, galeniet, sodaliet, groene apatiet, unakiet, tijgeroog, rutielkwarts, seleniet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c43. Swept

c43. Swept

Swept helpt je als je moeite hebt met het afvoeren van energie die je van anderen oppikt of die loskomt bij een behandeling op energetisch niveau. Hij helpt je met het afvoeren, maar tegelijkertijd leer je ook om het zelf te doen. Hij aardt en zet je aura strak, alsof je de tentharingen eens even goed aandrukt en het dak van je tent goed strak zet. Zo glijdt alles wat er niet op hoort er eenvoudigweg vanaf.

Deze remedie helpt ook bij het omgaan met energetisch stalken. Dat klinkt gek, maar zie het als een stroom dwingende en vaak negatieve gedachten en energie die op je afgevuurd wordt en waardoor jij je akelig voelt. Moe, hoofdpijn, onverklaarbare pijntjes en in extreme gevallen zelfs misselijkheid.

Als je helemaal in balans bent krijgt die energie geen vat op je, maar vaak grijpt het aan op een blokkade, oftewel een zwak puntje, of op een zwak moment, en komt het wel binnen.

Swept helpt je die energie buitenboord te zetten, op een rustige manier, zonder gevoel van ‘ik zal je eens even’, dat is heel erg belangrijk omdat het anders net zo hard op je terugslaat.
Als je the Dog Whisperer kent begrijp je me meteen als ik zeg dat dit calm assertive energy is. Kalm maar resoluut wegsturen van die energie, zonder rancune en zonder welke vorm van boosheid of wraakzucht dan ook. Gewoon: hup, wegwezen, houd het zelf maar, dit is niet van mij.

De andere kant van Swept is dat hij ondersteunend werkt bij energiewerk, om op te ruimen en losgemaakte energie af te voeren.
Als een wervelwind gaat deze remedie door je systeem heen om ‘brokstukken’ die als gevolg van energiewerk zijn vrijgemaakt te helpen afvoeren. Ondanks dat hij door één van de testers omschreven werd als ‘Katrina in een flesje’ is het een vriendelijke, lichte energie. Swept helpt je ook de energie van de behandeling te integreren waardoor je er sneller aan gewend bent en minder last van de na-effecten hebt.

Preventief kun je ook voor een behandeling 2 druppels in een glas water of kopje thee doen en dat langzaam opdrinken.

Swept is ook te gebruiken na behandelingen die op energetisch niveau doorwerken. Ook bij remedies die veel losmaken, zoals c37. Detox en c32. Catalyst, kan Swept gebruikt worden als ondersteuning.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rookkwarts, blauwe chalcedoon, jade, toermalijnkwarts, larimar, amazoniet, carneool, zwarte toermalijn, rozekwarts, groene aventurijn

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c44. Abundance

c44. Abundance

 

Om overvloed in je leven te ervaren moet je die eerst in jezelf vinden. Abundance helpt je daarbij. Hoe vind je overvloed in jezelf? Bijvoorbeeld door je veilig te voelen, waardoor de angst voor gebrek vermindert. Het volgende aspect is genieten van je leven. Willen wat je hebt in plaats van hebben wat je wilt. De kleine dingen waarderen.

Een ander stapje is je positief voelen, negatieve gedachten neutraliseren door er positieve gedachten tegenover te zetten.
Dan is er je verbinding met de aarde en het universum. Voel je onderdeel van een groter geheel en weet dat daar een oneindige overvloed is. Ja, ook voor jou, want hij is er voor iedereen…..
Als laatste is er de kwestie van vertrouwen en acceptatie. Jezelf, de wereld, het besef dat alles een reden heeft, dat tegenstellingen bestaan om van te leren en om je te helpen bepalen wat je wèl wilt.

Abundance helpt je stapje voor stapje je aandacht te richten op het goede en de dingen die je waardeert. Ook in jezelf, waardoor je een heel andere energie begint uit te stralen. En daar begint het universum dan op te reageren door je heel andere dingen te laten zien. Dingen die bij de nieuwe energie passen die je uitstraalt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: tijgeroog, hemimorfiet, larimar, groene apatiet, aquamarijn, purpuriet, barnsteen, opaalkwarts, carneool, pietersiet, varisciet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c45. Rise Up!

c45. Rise Up!

Rise Up! zet je stevig neer en helpt je vanuit liefde voor jezelf opkomen en jezelf toestemming te geven te zijn wie je bent. Zo groot als je bent, zonder je klein te (laten) houden.
Ook hier weer calm assertive energy, rustige assertieve energie. Overeind blijven zonder iemand neer te halen.

Voet bij stuk houden zonder te kwetsen of in schuldgevoel te blijven hangen. Oftewel jezelf zijn zonder je te laten beïnvloeden door wat iemand dan ook probeert om je te laten doen wat zij willen. Tenzij je natuurlijk zelf beslist om iets te doen, maar dan is het jouw beslissing en niet de invloed van iemand die iets van je wil en alles uit de kast haalt om je toe te laten geven. Inwerken op je schuldgevoel of dreigementen hebben niet meer automatisch tot gevolg dat je dan maar toegeeft.
Een andere aanwijzing bij deze remedie is dat hij je energieniveau verhoogt, je trilling aanpast aan de nieuwe, verhoogde, trilling van de aarde.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, tijgeroog, hematiet, champagne calciet, blauwe obsidiaan, pietersiet, agaat, amazoniet, opaalkwarts, groene apatiet, kyaniet, pyriet, barnsteen, infinite stone

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c46. Focus

c46. Focus

 

Focus is speciaal ontwikkeld voor therapeuten om te gebruiken voor de aanvang van een sessie. Hij zet alle energie die niet bij je hoort buiten en beschermt je tijdens de sessie. Daarnaast helpt hij je zuiver te werken en je goed op je cliënt concentreren zodat je helemaal ‘scherp’ staat.

Bij gewoon gebruik helpt Focus je met het stellen van prioriteiten en daar naar te handelen. Hij veegt alles weg wat onbelangrijk is en laat je de essentie zien, zodat je een goed overzicht hebt. Hij zet je stevig neer en geeft je net dat duwtje om te handelen, zodat het niet bij denken alleen blijft. Als je voelt dat je er een beetje tè assertief van wordt naar je zin, pas dan de dosering en/of frequentie aan.

Als richtlijn voor het gebruik voor een sessie kun je aanhouden 5 druppels op een half glas water, ongeveer een kwartier voor je begint. Of wat je zelf aanvoelt natuurlijk, want iedereen is verschillend.

Focus is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: oranje calciet, blauwe calciet, mookaiet, sodaliet, blauwe fluoriet, bergkristal, groene aventurijn, carneool, groene fluoriet, amethist, rode jaspis, tijgeroog, hematiet, rode tijgeroog, champagne calciet, zwarte toermalijn, rookkwarts, chalcedoon, unakiet, maansteen, zonnesteen, amazoniet, toermalijnkwarts, opaalkwarts, hemimorfiet, seleniet, sugiliet, serpentijn, kyaniet, serafiniet, barnsteen, astrofylliet, varisciet, purpuriet en infinite stone

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c47. Isis

c47. Isis

 

Isis helpt om een brug te slaan naar een vorig leven als er daar een probleem is ontstaan dat nu nog doorwerkt. Het is een remedie die je altijd met andere remedies combineert, het enige dat hij doet is de verbinding maken naar vorige levens zodat je met remedies een probleem aan kunt pakken dat in daar ontstaan is.

De achtergrond van Isis ligt in een sessie Touch for Health. Met deze techniek kun je teruggaan in het verleden om blokkades aan te pakken, en nadat het een aantal keer gebeurd was dat we in een ander leven uitkwamen werd ik nieuwsgierig en stelde ik de vraag of ik hetzelfde ook met een remedie kon bereiken. Isis is het antwoord op die vraag.

Isis is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: bergkristal, rutielkwarts, tijgeroog, opaalkwarts, hemimorfiet, seleniet, groene apatiet, kyaniet, pyriet, barnsteen, astrofylliet en infinite stone

Isis helpt om een brug te slaan naar een vorig leven als er daar een probleem is ontstaan dat nu nog doorwerkt. Het is een remedie die je altijd met andere remedies combineert, het enige dat hij doet is de verbinding maken naar vorige levens zodat je met remedies een probleem aan kunt pakken dat in daar ontstaan is.

De achtergrond van Isis ligt in een sessie Touch for Health. Met deze techniek kun je teruggaan in het verleden om blokkades aan te pakken, en nadat het een aantal keer gebeurd was dat we in een ander leven uitkwamen werd ik nieuwsgierig en stelde ik de vraag of ik hetzelfde ook met een remedie kon bereiken. Isis is het antwoord op die vraag.

Isis is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: bergkristal, rutielkwarts, tijgeroog, opaalkwarts, hemimorfiet, seleniet, groene apatiet, kyaniet, pyriet, barnsteen, astrofylliet en infinite stone

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c48. Saviour

c48. Saviour

Saviour haalt je tijdelijk uit patronen waar je in vast zit. Als je wat meer afstand kunt nemen, en wat meer overzicht hebt, dan kun je het patroon beter zien en (h)erkennen. Daarna kun je beginnen met het los te laten en te vervangen door een nieuw patroon dat beter bij je past.

Behalve met aarden helpt Saviour je je gedachten te verhelderen en realistisch te kijken naar wat er is in plaats van wat je blokkades er van maken of wat je wilt zien. Zie het als een tijdelijke reddingsboei die je op een afstandje brengt zodat je kunt zien wat er gaande is.

Saviour is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, amethist, rutielkwarts, tijgeroog, lapis lazuli, champagne calciet, zonnesteen, amazoniet, opaalkwarts, hemimorfiet, aquamarijn, groene apatiet, kyaniet, barnsteen en purpuriet.

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c49. Flavour

c49. Flavour

Flavour helpt je om meer open te staan voor nieuwe dingen en de wil en de moed te vinden deze uit te proberen.

In plaats van vast te blijven zitten in ‘wat de boer niet kent dat eet hij niet’ ga je stapje voor stapje over de schutting heen kijken naar wat er nog meer mogelijk is en begin je met je tenen over de rand van je comfortzone te schuifelen. Zo kun je gaan ontdekken wat je talenten zijn en wat je leuk vindt om te doen.

Flavour is een positieve, lichte energie die je zachtjes aanmoedigt om eens iets anders te doen dan je normaal doet.
Samen met c48. Saviour is Flavour een powerduo. De één tilt je uit je patroon, de ander helpt je naar nieuwe mogelijkheden te kijken en een begin te maken met het ontdekken van je talenten.

Flavour is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: bergkristal, labradoriet, rode jaspis, hematiet, pietersiet, agaat, zonnesteen, groene apatiet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c50. Immunity

c50. Immunity

 

Immunity is een beschermende remedie die je helpt als je de neiging hebt energie van anderen teveel binnen te laten. Het is een manier van energetisch grenzen stellen. Hij helpt je beseffen hoe en waar je energie binnen laat zodat je kunt beginnen om de oorzaak ervan aan te pakken.

Immunity versterkt als het ware je energetisch immuunsysteem en maakt je sterker tegen binnenvallende energie. Hij kan je ook helpen ontdekken waar energie weglekt en waar je kwetsbaar bent voor energetische aanvallen.

Voor de duidelijkheid: dit is een tijdelijk schild met signaalfunctie zodat je de oorzaak kunt ontdekken en wat meer rust hebt terwijl je werkt aan een oplossing. Het is helaas geen wondermiddel dat je overal voor afsluit zodat je zelf niets hoeft te doen.

Let tijdens het gebruik van deze remedie goed op aanwijzingen. Het kan zijn dat je iets leest, hoort of ziet en dat het ‘klikt’. Dat is een seintje om eens te kijken wat er op dat moment gebeurt. Waar dacht je (kort ervoor) aan? Waar ben je mee bezig op die dag of op dat punt in je leven?

Immunity is ook een goede beschermende remedie als je hooggevoelig bent. Hij versterkt je energieveld / aura waardoor je je minder snel belaagd voelt.

Soms laat je onbewust energie binnen, ofwel omdat je grenzen niet goed afgebakend zijn, ofwel omdat je iemand graag wilt helpen en per ongeluk hun energie overneemt. Of misschien ben je iemand die mensen aantrekt die je als energetisch tankstation gebruiken: ze tanken energie en laten hun afval achter.

Een belangrijk onderdeel van deze remedie is aarden. Gebrekkig geaard zijn is één van de meest voorkomende oorzaken van weglekkende energie of het opnemen van ongewenste energie.

Immunity is een combinatie van de volgende edelsteenremedies:blauwe fluoriet, bergkristal, jaspis, zwarte toermalijn, amazoniet, groene apatiet, pyriet, rhodocrosiet, barnsteen, lepidoliet, purpuriet en infinite stone.

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c51. Compassion

c51. Compassion

 

Compassion helpt je liefde en mededogen te voelen voor jezelf en voor anderen. Wees minder streng voor jezelf! Niemand is perfect en zonder fouten te maken leer je niets nieuws en blijf je zitten waar je zit.

Deze remedie helpt je milder naar jezelf en anderen te kijken en begrip te hebben voor hun fouten en imperfecties. Hoe meer liefde je kunt toelaten, hoe minder de drang om te veroordelen wordt. Deze zijn omgekeerd evenredig aan elkaar. Waar liefde is, is geen plaats voor veroordelen.

Veroordelen is aangeleerd en het is een verdedigingsmechanisme. Als je veroordeelt wat je niet begrijpt, vervelend vindt of waar je bang voor bent, dan prop je het als het ware in een kastje en smijt je de deur dicht. Doordat je een oordeel op het deurtje plakt, zie je het onderwerp onbewust als ‘afgehandeld’ en hoef je er verder niet over na te denken. Dat heb je immers al gedaan door dat oordeel eraan te hangen, en zo bescherm je jezelf onbewust tegen het ongemak dat verder nadenken over de persoon of situatie met zich mee zou kunnen brengen.

Er is ook een gezonde vorm van oordelen, dat is wat je gebruikt om mensen en situaties in te schatten om te be-oordelen of deze al dan niet goed voor je zijn.

Compassion is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, malachiet, jade, champagne calciet, amazoniet, sugiliet, kyaniet, magnesiet en lepidoliet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c52. Fortress

c52. Fortress

 

Fortress is een extra sterke bescherming als je last hebt van energetisch stalken. Hij aardt en beschermt terwijl je op zoek gaat naar de oorzaak. Soms laat je het zelf binnen, bijvoorbeeld door gebrekkige aarding of onvermogen gezonde grenzen te handhaven.

Deze remedie bevat de remedies waar Get Out uit bestaat, in een iets andere samenstelling en met toevoeging van olivijn. Hierdoor wordt de reinigende werking versterkt en helpt Fortress je met het loslaten van energetische verbindingen die je niet langer dienen. De energie die via die verbindingen binnen kwam blijft dan beter buiten.

Fortress ontgift de geest en verwijdert zware energie en entiteiten. Bij energetisch stalken kun je denken aan personen of entiteiten die energetisch bij je aanhaken en die een negatieve invloed op je gemoedstoestand hebben.

Een voorbeeld: stel, iemand vraagt wat van je en je moet ‘nee’ zeggen omdat je echt geen tijd hebt en die persoon wordt daar woest over, al dan niet onder de oppervlakte. Stel verder dat je daar geen schuldgevoel over hebt of op een andere manier last van hebt, en het makkelijk los kunt laten (dat is de meest makkelijke, zuivere situatie, in de praktijk kan het enorm ingewikkeld zijn, dus omwille van het voorbeeld doen we wat aannames).

Als je dan toch steeds aan die persoon moet denken, dan heb je kans dat ze nog zo met je bezig zijn dat ze onbewust energetisch bij je aan haken en je vol gooien met de boze energie waar ze op dat moment vervuld mee zijn. Symptomen kunnen zijn: hoofdpijn, suf gevoel, misselijkheid, depressief voelen, er gaan rare dingen mis, pijn achterin je nek, vreemd gevoel rond je zonnevlecht, algemeen gevoel van onbehagen en je gedachten blijven naar de situatie gaan ook al ben je er zelf niet mee bezig. Vooral dat laatste is een enorme aanwijzing.

Fortress is een tijdelijke bescherming zodat je op zoek kunt gaan naar de oorzaak. Het kan zijn dat je nog een les te leren hebt met die persoon of die situatie, het kan ook zijn dat het een algemeen structureel iets is zoals gebrekkig geaard zijn, gebrekkig zelfbeeld / gebrek aan zelfvertrouwen / laag gevoel van eigenwaarde of een onvermogen grenzen te stellen.

Fortress is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: carneool, zwarte toermalijn, opaalkwarts, seleniet, sugiliet, serpentijn, kyaniet, serafiniet, barnsteen, astrofylliet, varisciet, purpuriet, infinite stone en olivijn.

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c53. Fire

c53. Fire

 

Deze remedie heeft als thema de energie van aartsengel Uriel. Het is één van de remedies waaraan engelenenergie is toegevoegd. Fire helpt je om je ideeën om te zetten in daden. Neem de touwtjes van je eigen leven (weer) in handen, erken je eigen kracht en ontdek je talenten. Doe er iets mee en ga ervoor.

Het vuur van Uriël is een transformerende energie die je helpt los te komen van afhankelijkheid, hulpeloosheid en ego-projecties. De energie brengt licht in de duisternis en verlicht je pad zodat je meer vanuit je hart kunt gaan handelen.

Fire is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: bergkristal, rutielkwarts, larimar, tijgeroog, zwarte toermalijn, maansteen, opaalkwarts, seleniet, groene apatiet, pyriet, danburiet en engelenenergie.

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c54. Let it Be

c54. Let it Be

 

Het thema van deze remedie is acceptatie en loslaten. Toelaten dat dingen gaan zoals ze gaan, met de stroom meegaan in plaats van er tegenin te zwemmen. Let it Be helpt je je gevoelens toe te laten en te accepteren, juist zodat je ze dan kunt loslaten zodra ze een plek hebben gekregen of helemaal doorvoeld zijn.

Dit gaat op een zachte manier, vanuit een gevoel van veilig zijn en gekoesterd worden.

Let it Be is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe fluoriet, groene fluoriet, larimar, champagne calciet, rookkwarts, unakiet, agaat, amazoniet, opaalkwarts, aquamarijn, groene apatiet, kyaniet, barnsteen, biotiet-graniet, galena/galeniet en danburiet.

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c55. Mercy

c55. Mercy

 

Mercy is het vervolgstapje na c51. Compassion. Hij geeft je een diep gevoel van liefde, vrede en acceptatie. Het hoofdthema is het in liefde loslaten van oordeel, of liever gezegd ‘veroordelen’. Waar liefde is, kan geen oordeel meer zijn, dat lukt je gewoon niet meer.

Mercy verbindt je met de bron van universele liefde en houdt je tegelijkertijd met twee benen op de grond. Geen oordeel hebben betekent overigens niet dat je alles maar moet accepteren. Er is ook een gezonde vorm van oordelen die je nodig hebt om situaties in te schatten. Het gaat hier om de ongezonde vorm van oordelen: ergens een (meestal negatief) etiket op plakken zodat je er niets meer mee hoeft.

Hij helpt je praktisch te kijken, dingen te zien zoals ze zijn en vooral zonder er een oordeel aan op te hangen. Iedereen heeft zijn eigen waarheid en bekijkt dingen vanuit zijn eigen standpunt. Wanneer dat anders is dan dat van jou, dan kun je dat los van elkaar zien.

Een ander standpunt betekent trouwens niet automatisch afwijzing van jouw standpunt en daardoor vermindert de drang anderen te moeten overtuigen. Dit is een ander aspect van oordelen en dat helpt je als je je afgewezen voelt als iemand het oneens is met jouw standpunt of je het gevoel hebt dat je het er mee eens moet zijn.

Als laatste helpt Mercy je begrip te hebben voor de situatie, vanuit liefde en zonder oordeel, en zonder mee te lijden. Met respect voor hun grenzen en ook voor die van jezelf, want dit strekt zich ook uit naar jou en niet alleen naar de buitenwereld.

Mercy is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: turkoois, groene calciet, citrien, hematiet, rhodoniet, rookkwarts, amazoniet, aquamarijn, markasiet, howliet, varisciet, barnsteen en danburiet.

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c56. Hidden

c56. Hidden

 

Hidden haalt aspecten van jezelf naar boven die je verstopt hebt. Dit kan gaan om karaktereigenschappen die als ongewenst gezien werden en die je verstopt hebt, maar ook om talenten die je klein gehouden hebt of zelfs helemaal ontkend hebt.

Je mag weer tevoorschijn komen en jezelf zijn, en degenen die daar bezwaar tegen hebben kun je laten voor wat ze zijn of zelfs helemaal loslaten als dat mogelijk en wenselijk is.

Dat loslaten kan zowel letterlijk als figuurlijk zijn, want soms kun je niet om mensen heen. Ze verliezen dan stukje bij beetje hun invloed op je en je bent meer je eigen persoon en blijft overeind bij pogingen je te beïnvloeden, klein te houden of te dwingen.

Alles wat hiervoor nodig is wordt zachtjes aan de oppervlakte gebracht en liefdevol geheeld. Je kunt met een realistische blik naar het verleden kijken en het loslaten. Waar, wanneer en waarom heb je je talenten en je eigenschappen onder het vloerkleed geschoven?

Dit is een transformerende remedie met veel licht, en hoewel de energie zacht van karakter is, is hij wel heel sterk. Ook al krijg je hulp om met veranderingen om te gaan, je zal zelf ook flink aan de bak moeten. Soms zijn het kleine realisaties, soms hele grote, en vaak betekenen ze dat je je nieuwe vaardigheden eigen moet zien te maken om bepaalde situaties het hoofd te kunnen bieden in de toekomst. Wees bereid de tijd voor jezelf te nemen om erover na te denken, neem je rust en heb mededogen met jezelf.

Rome is ook niet op één dag gebouwd, dus waarom zou je van jezelf verwachten dat je alles in één keer verwerkt en op de rails krijgt?

Hidden is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, groene aventurijn, labradoriet, rutielkwarts, tijgeroog, kattenoog, pietersiet, agaat, toermalijnkwarts, aquamarijn, lepidoliet, varisciet, heulandiet en danburiet.

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c57. Strike

c57. Strike

 

Dit is een extra sterke remedie voor als je last hebt van electronische straling. Hij pakt niet alleen de gevoeligheid aan door je aura te verstevigen en te beschermen, hij helpt je ook met het gevoel van belaagd worden dat vaak samengaat met overgevoeligheid voor straling.

Strike helpt je aarden, versterkt je aura en helpt je slachtoffergevoelens / – gedrag of – mentaliteit los te laten. Hierdoor wordt je letterlijk en figuurlijk weerbaarder en heb je minder last van invloeden van buitenaf. Je grenzen worden als het ware versterkt.

Gebrekkig geaard zijn kan een oorzaak zijn dat je gevoeliger bent voor straling. Je kunt de energie die je oppikt minder goed kwijt omdat het slecht doorstroomt.
Afhankelijk van wat je nodig hebt worden één of meerdere aspecten van deze gevoeligheid aangepakt.

Strike is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, labradoriet, chrysocolla, amazoniet, aquamarijn, celestien, magnesiet, lepidoliet, biotiet-graniet, heulandiet, infinite stone en danburiet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c58. Insert

c58. Insert

Het thema van Insert is je thuis voelen, een plek vinden in een nieuwe omgeving of bij veranderende omstandigheden.

Trouw blijven aan jezelf als alles om je heen verandert of als je je als een vreemde eend in de bijt voelt. Insert is één van de remedies die een bloesemremedie bevat. Ereprijs is een remedie die je overal helpt aarden.

Behalve aarden helpt Insert je je veilig te voelen en helpt hij je oude patronen te herkennen en los te laten zodat je je meer op je gemak voelt in je nieuwe omstandigheden.

Insert is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, carneool, groene fluoriet, larimar, chrysocolla, agaat, amazoniet, opaalkwarts, aquamarijn, kyaniet, astrofylliet, danburiet en bloesemremedie ereprijs

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c59. Injection

c59. Injection

 

Dit is het vervolgstapje na c18. Into the Light. Injection beschermt, geeft rust en vooral veel wit licht. Hij maakt het ook makkelijker je te verbinden met engelenenergie. Je voelt jezelf van binnenuit oplichten en ziet het (weer) positiever in.

Bijna ongemerkt aardt Injection je ook en geeft hij je een beetje nieuwe energie om de boel op de rails te krijgen. Let eens op je voeten als je deze remedie vasthoudt. Hij werkt ook ontgiftend / afvoerend en dat kun je het beste bij je voeten voelen.

Injection is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: labradoriet, rutielkwarts, tijgeroog, valkenoog, rookkwarts, pietersiet, opaalkwarts, hemimorfiet, groene apatiet, pyriet, howliet, celestien, astrofylliet, varisciet, heulandiet, infinite stone en danburiet

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c60. Stand Tall

c60. Stand Tall

 

Stand Tall helpt je als je gevoelig bent voor beïnvloeding / manipulatie van buitenaf. Hij helpt je bij jezelf te blijven en je eigen grenzen en beslissingen te handhaven als mensen proberen je van gedachten te laten veranderen door een openlijke of onderhuidse vorm van dwang te gebruiken.

Soms gebeurt dat energetisch en heb je het gevoel dat er aan je getrokken wordt, soms is het alleen met woorden, lichaamstaal of hints. Hoe dan ook, er wordt een poging gedaan om je van je besluit te doen afwijken.

In het ergste geval wordt er grof geschut ingezet en wordt er naast het bovenstaande ook op je schuldgevoel ingewerkt. Je gaat die pogingen steeds beter herkennen en kan ze steeds beter het hoofd bieden.

Wees wel zacht voor jezelf als je er af en toe toch in trapt, je hebt weer wat geleerd en de volgende keer zie je het nog beter aankomen. Blijf ook vooral vriendelijk ten opzichte van de persoon die je van gedachten wil laten veranderen. Grenzen handhaven is iets anders dan er met de botte bijl op in hakken. Dan sla je door naar de andere kant.

Stand Tall is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: howliet, tijgeroog, groene apatiet, hemimorfiet, rutielkwarts, kyaniet, celestien, magnesiet, varisciet, heulandiet, danburiet, valkenoog, rookkwarts, agaat en eldariet.

Terug naar boven

c61. Into You

 

Into You helpt je om inzicht in jezelf te krijgen. Het doel is begrijpen wat je beweegredenen zijn en jezelf te accepteren. Je ziet jezelf zoals je bent en kunt met een neutrale en realistische blik naar jezelf kijken.

Je gaat steeds meer inzien waarom je doet wat je doet en waardoor dat veroorzaakt wordt, zonder dat je jezelf daarbij veroordeelt. Zodra je weet wat de oorzaak is, dan kun je die ook beginnen aan te pakken.

Als je weet waarom je iets doet en hoe dat zo gekomen is, dan heb je ook minder neiging jezelf te veroordelen en kun je begrip voor jezelf hebben. Sommige zaken lossen misschien zelfs vanzelf op als je het hoe/wat/waarom ervan weet. Als dat komt door iets dat je verder al verwerkt hebt, dan is het wat makkelijker los te laten omdat het dan geen functie meer heeft. Soms blijft er nog een restje van een blokkade achter dat gezien moet worden. Op het moment dat je het bekijkt en beseft dat je er doorheen bent is het goed en verdwijnt ook het laatste restje.

Into You kun je ook gebruiken als zoekremedie, al is hij wel iets meer gericht op oorzaak en gevolg en zelfacceptatie dan naar boven halen wat er mis is. Daardoor kan hij een zachte, wat meer indirecte manier zijn om zichtbaar te maken op welke gebieden je nog zaken op kunt lossen. Je krijgt puzzelstukjes aangereikt die je op hun plek kan leggen.

Into You is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: magnesiet, biotiet-graniet, champagne calciet, galena/galeniet, pietersiet, kyaniet, rode tijgeroog, larimar, groene apatiet, amazoniet, barnsteen, danburiet en tijgeroog.

Terug naar boven

c62. Into Two

 

Net als Into You is dit een remedie van begrip en inzicht, alleen dan voor mensen met wie je een band hebt (familie/vrienden/werk etc). Het thema is hier jezelf in de schoenen van iemand anders kunnen plaatsen en de boel van daaruit te bekijken.

Op een neutrale manier, zonder het standpunt over te nemen of je gedwongen voelen het over te nemen. Je neemt als het ware een kijkje achter de schermen en kan daardoor makkelijker compromissen sluiten. Je blijft beter bij je eigen mening / standpunt omdat je overzicht hebt en voor jezelf kunt bepalen wat jij wilt zonder zomaar toe te geven of uit principe koppig vast te houden aan je standpunt.

Als je begrip kunt opbrengen voor iemands standpunt zonder het te veroordelen omdat het afwijkt van het jouwe kun je er kalm over praten in plaats van dat je in de aanval of de verdediging schiet.

Into Two is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, blauwe fluoriet, chrysocolla, maansteen, amazoniet, opaalkwarts, ametrien, aquamarijn, kyaniet, magnesiet, astrofylliet en danburiet.

Terug naar boven

c63. Laser

 

Laser is een geconcentreerde straal wit licht als opkikker na een zware periode. De energie van deze remedie helpt je je schouders eronder te zetten, door te zetten en de lichtpuntjes te zien. Kernwoorden zijn hier wit licht, positiviteit, realiteitszin en doorzettingsvermogen.

Hij werkt ook als versterker bij andere remedies als je met hardnekkige blokkades te maken hebt en herstelt verbindingen in je energiesysteem die verbroken zijn.

Laser is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: bergkristal, seleniet, opaalkwarts, danburiet, rookkwarts, kyaniet, barnsteen, astrofylliet, purpuriet en heulandiet.

Terug naar boven

c64. Fuzzy

Fuzzy is een koesterende en troostende remedie die je een veilig gevoel geeft. Je wordt omhelsd, je bent geliefd en je mag er zijn. Deze remedie geeft hoop en vertrouwen en is een warme deken als je je (heel even of wat langer) ongezien of ongeliefd voelt.
Hij helpt inzien dat het minder zwart is dan je denkt, geeft je moed en moedigt je aan een nuchtere kijk op situaties te hebben. Als je rustig bent en je veilig voelt ziet de wereld er een stuk minder bedreigend uit.

Deze energie is lief en zacht, dus ook goed voor bijvoorbeeld kinderen die moeite hebben met veranderingen of een grote verandering in hun leven moeten doormaken.

Fuzzy is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene apatiet, barnsteen, rozekwarts, champagne calciet, aquamarijn, kyaniet, astrofylliet, danburiet en bloesemremedie lavendel

Terug naar boven

c65. Keep it Cool

 

Keep it Cool helpt je je hoofd koel te houden in moeilijke situaties. De remedie helpt je overzicht te krijgen en helpt je te zien wat er objectief aan de hand is zonder alle lading die je er zelf onbewust aan zou verbinden.

Deze ‘lading’ bestaat uit gekwetste gevoelens die boven komen drijven op het moment dat er iets gebeurt dat je er op één of andere manier, hoe vaag dan ook, aan doet denken. Alsof er iemand op een knopje drukt en alles ineens naar de oppervlakte rijst.
Door rust in je hoofd en objectiviteit reageer je minder snel gekwetst omdat je de situatie steeds beter los kunt zien van het gevoel dat opgeroepen wordt.

Als je bekend bent met de term ‘emotional flashback’: Keep it Cool helpt je een situatie sneller als een emotie-flashback te herkennen door je te helpen een pas op de plaats te maken en naar de huidige situatie te kijken en hem te zien voor wat hij is zonder buiten proporties te reageren omdat er een pijnpunt geraakt wordt dat waarschijnlijk niets met die situatie te maken heeft.

Je wordt minder snel ‘getriggerd’, herkent het eerder, en schiet minder snel in je standaard stressreactie.

Keep it Cool is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe fluoriet, groene fluoriet, chrysocolla, rhodoniet, zwarte toermalijn, rookkwarts, chalcedoon, toermalijnkwarts, opaalkwarts, aquamarijn, kunziet, kyaniet, serafiniet, celestien, magnesiet, astrofylliet, varisciet, purpuriet, heulandiet en danburiet.

Terug naar boven

c66. Click

 

Click is een remedie die je helpt inzichten op te doen en te integreren. Het is zowel een inzicht- als een zoekremedie, en hij helpt je met het leggen van verbanden en het boven water halen van verdrongen kennis en inzichten.

Daarna helpt hij je die inzichten ook echt tot je door te laten dringen en te integreren, alsof er een knop omgezet wordt of een kwartje valt. Om een computerterm te gebruiken: het is alsof je harde schijf wordt gedefragmenteerd: alles dat bij elkaar hoort wordt op een rijtje gezet zodat je overzicht hebt en kunt zien hoe alles in elkaar zit.

Click is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, labradoriet, rutielkwarts, blauwe obsidiaan, pietersiet, aquamarijn, blauwe fluoriet, champagne calciet, rhodocrosiet en howliet.

Terug naar boven

c67. Balancing Act

 

Balancing Act brengt evenwicht in gevoel, gedachten en emoties. Deze remedie werkt aardend en ontgiftend op zowel geestelijk als emotioneel gebied. Waar c37. Detox een sterkere werking heeft op ontgiften, ligt bij Balancing Act het accent op herstel van evenwicht.

Ook ondersteunt deze remedie bij het opbouwen van je zelfvertrouwen en geeft hij je meer focus en concentratie zodat je meer in het hier-en-nu bent.

Vanwege de ontgiftende werking is het aan te raden om extra water te drinken om het afvoeren van vrijkomende energie te ondersteunen.

Balancing act is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: chrysocolla, amazoniet, olivijn, angeliet, chrysocolla en serpentijn van Mount Shasta, versteend hout en borniet.

Terug naar boven

c68. Steadfast

 

Steadvast zorgt ervoor dat je steviger in je schoenen staat. Hij helpt je je doorzettingsvermogen aan te spreken, ondersteunt je wilskracht en helpt je assertiever te zijn. Gewoon … standvastig, zoals de naam al zegt. Minder last van piekeren en onnodig twijfelen, meer rust in je hoofd en daardoor ook meer rust in je leven.

Een onderdeel daarvan is het openen van je hartchakra. Van jezelf houden, of op zijn minst jezelf ‘best okee’ vinden is essentieel om voor jezelf op te kunnen komen. Anders geef je gewoon toe omdat je van binnen vindt dat je het niet verdient om voet bij stuk te houden of iets gedaan te krijgen.

Een ander onderdeel is de verantwoordelijkheid voor je eigen doen en laten op te eisen en schuldgevoelens en zelfverwijten los te laten. Wel vanuit het hart, dit is beslist geen vrijbrief om over iedereen heen te lopen zonder last van je geweten te hebben…

Steadfast is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: jaspis, unakiet, pyriet, magnesiet, olivijn, angeliet en borniet.

Terug naar boven

c69.Fresh

 

Fresh is letterlijk een frisse wind door je hoofd en je energiesysteem. Hij geeft energie en helpt je weer lichtpuntjes te zien. Het is een lichte, vrolijke energie die toch behoorlijk krachtig is.

Fresh helpt je weer vertrouwen te krijgen, zowel in jezelf als in de rest van de wereld, en mentale weerstand los te laten. Je kunt je makkelijker met de stroom mee laten gaan als je het gevoel hebt dat je ondersteund wordt.

Ook deze remedie aardt en werkt ontgiftend, want die frisse wind door je systeem neemt een hoop afval mee op zijn weg naar buiten. In de plaats daarvan laat hij kalmte, rust en overzicht achter.

Fresh is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, tijgeroog, champagne calciet, pietersiet, amazoniet, groene apatiet, serpentijn, barnsteen, apofylliet, danburiet, serpentijn en chrysocolla van Mount Shasta, versteend hout en borniet.

Terug naar boven

c70. Ease

Ease helpt je rust te vinden als je overprikkeld bent. Vooral als je hooggevoelig bent kun je hier snel last van hebben.

Deze remedie helpt je aarden, werkt beschermend en brengt je energetisch in evenwicht. Je ziet de dingen weer in perspectief, de berg die je in je onrust ervan gemaakt hebt wordt kleiner en je kan een pas op de plaats maken en even rust nemen.

Ease is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene aventurijn, amethist, jade, champagne calciet, amazoniet, purpuriet en galeniet / galena

Terug naar boven

c71. Do it!

Do it! is een duwtje in de rug om in actie te komen en je plannen, dromen en ideeën uit te werken en uit te voeren. Deze remedie versterkt je zelfvertrouwen, zet je met twee voetjes stevig op de grond en helpt je de volgende stap te zetten. Hierbij helpt hij je ook jezelf meer te waarderen. Je hart wordt geopend en daardoor is er minder ruimte voor angst.

Do It! helpt je om te gaan met weerstand en veranderingen. Hij helpt je het heft in eigen handen te nemen en slachtoffermentaliteit, uitstelgedrag en zelfsabotage te verminderen.

Do It! is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, champagne calciet, pietersiet, amazoniet, groene apatiet, markasiet, magnesiet, infinite stone, danburiet en groene toermalijn.

Terug naar boven

c72. Driven

 

Het thema van deze remedie is gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Omgaan met obstakels op je weg en het einddoel voor ogen houden. Hiervoor heb je een besef van eigenwaarde nodig, en Driven helpt je dat (weer) opbouwen.

Driven is een steuntje in de rug voor je (zelf)vertrouwen dat je helpt de moed en de kracht uit jezelf te putten om je hart te volgen en je eigen weg af te leggen. Als je je doel uit het oog verloren bent of nog niet gevonden hebt, dan helpt Driven je met het ontdekken van nieuwe wegen om er te komen.

Driven is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: tijgeroog, malachiet, rookkwarts, agaat, zonnesteen, amazoniet, sugiliet, groene apatiet, danburiet

Terug naar boven

c73. Sense

 

Sense helpt je als je je helemaal teruggetrokken hebt van je gevoel en uitsluitend vanuit je verstand leeft. Gevoel wordt dan niet meer beleefd, in plaats daarvan wordt het beredeneerd en/of omzeild.

Sense helpt je het contact te herstellen en het verschil te leren tussen gevoelens en gedachten. Ook deze remedie werkt op het hartchakra. Daarnaast ontgift hij op geestelijk (gedachten, innerlijke criticus) niveau.

Als ondersteuning kun je jezelf een paar keer per dag vragen hoe je je voelt en dan alleen woorden gebruiken die gevoelens omschrijven. Van belang is dat je zo specifiek mogelijk bent. In het begin zul je niet verder komen dan algemene termen, maar naar mate je het vaker doet wordt het steeds minder moeilijk.

Zie het als een spier die een tijdje buiten werking geweest is en die opnieuw getraind moet worden. Verzamel desnoods een groot aantal woorden die gevoel omschrijven, maak er een lijstje van en gebruik dat als inspiratie. Woorden als boos of verdrietig zijn nogal algemeen, daar kom je niet zover mee, maar misschien voel je je een deel boos, een deel verraden en een deel teleurgesteld.

Hoe specifieker hoe beter, neem kleine stapjes en bouw het langzaam op. Hoe meer je kunt benoemen hoe beter het is, want dat betekent dat je contact met dat gevoel maakt, het bekijkt, doorleeft en verwerkt, met als uiteindelijk doel het los te laten.

Sense is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, larimar, ametrien, kunziet, howliet, lepidoliet, purpuriet, apofylliet, heulandiet, danburiet en groene toermalijn.

Terug naar boven

c74. Open Up

Open Up helpt je je weer open te stellen als je jezelf uit zelfbescherming hebt afgesloten of teruggetrokken. Het afsluiten kan verschillende oorzaken hebben. Misschien ben je overgevoelig voor teveel indrukken, misschien vang je teveel indrukken op en doe je de deur dicht om ze rustig te kunnen verwerken, of misschien is de buitenwereld voor jouw gevoel vijandig en wil je er zo weinig mogelijk mee te maken hebben.

Met Open Up leer je je in stapjes en met hulp en bescherming steeds een beetje meer open te stellen. Dit is een aardende remedie die je zelfvertrouwen en je vertrouwen in de wereld herstelt. Hij helpt je jezelf te leren beschermen en beter om te gaan met indrukken. Als je introvert en/of hooggevoelig bent, dan kan dit samen met c70. Ease een goede remedie zijn om wat rust in je hoofd te krijgen en indrukken beter te kunnen verwerken.

Open Up is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, tijgeroog, champagne calciet, seleniet, aquamarijn, groene apatiet, kunziet, kyaniet, celestien, barnsteen, purpuriet, heulandiet, galana/ galeniet, danburiet, smaragd, borniet en blauwe toermalijn.

Terug naar boven

c75. Mindscape

 

Mindscape ondersteunt je bij het zien van verbanden en het verwerken en vasthouden van informatie. Het is een remedie die je kunt gebruiken als je iets nieuws moet leren. Dat kan studie of school zijn, maar ook een cursus, hobby, nieuwe baan of wanneer je op leergebied vastloopt.

Mindscape helpt je de nieuwe kennis die je opdoet te integreren met wat je al weet en toe te passen in de praktijk. Daarbij krijg je ook hulp in het filteren van informatie (zowel de hoeveelheid als het bepalen van wat meer of minder belangrijk is), leren (beter) naar je intuïtie te luisteren en je beter te concentreren.

Mindscape is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe fluoriet, groene fluoriet, rode tijgeroog, champagne calciet, pietersiet, amazoniet, ametrien, pyriet, magnesiet, astrofylliet, danburiet en groene toermalijn.

Terug naar boven

c76. Boundaries

 

Boundaries helpt je grenzen stellen als je dat verleerd bent of het nooit geleerd hebt. Hij helpt je ontdekken waar je grenzen liggen en helpt je te leren ze te handhaven.

Als je gezonde grenzen hebt kun je voor jezelf bepalen tot hoever je iemand in je leven toelaat en wat je al dan niet accepteert. Voor sommigen van ons is dat moeilijk. Als je gebrekkige grenzen hebt, dan heb je meestal maar twee standen: iemand is ofwel helemaal binnen ofwel helemaal buiten.

Gezonde grenzen betekent in eerste instantie dat je nee mag en kan zeggen en in tweede instantie dat je gradaties van toegang hebt. Een vage kennis mag minder ver ‘binnen’ komen qua informatie die je ze geeft, dingen die je voor ze wilt doen en gedrag dat je van ze accepteert dan iemand waarmee je een hechte band hebt.

Boundaries werkt aardend, helpt je moed en kracht te vinden, verbetert je zelfvertrouwen en helpt je jezelf accepteren als je geleerd hebt dat je nooit nee mag zeggen.

Boundaries is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: carneool, jaspis, rutielkwarts, tijgeroog, groene apatiet, biotietgraniet, heulandiet en danburiet

Terug naar boven

c77. Fun

 

Fun helpt je om de leuke kanten van het leven (weer) te ontdekken en te beseffen dat onschuldig plezier in de kleine dingen kan zitten. Hij helpt om terughoudendheid te doorbreken en jezelf toe te staan ook eens eventjes iets geks te doen zonder dat je je meteen schaamt of jezelf veroordeelt omdat ‘het niet hoort’.

Fun is een lieve, lichte en vrolijke remedie die je hart laat stralen en je helpt meer plezier te hebben in het leven. Hij maakt hoopvoller en optimistischer, maakt het makkelijker om contact te maken en om je minder aan te trekken van wat anderen van jou en/of je gedrag vinden.

Ga ervoor 🙂

Fun is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: zonnesteen, ametrien, celestien, magnesiet, biotiet-graniet, danburiet, smaragd, versteend hout, borniet, blauwe toermalijn en zwavelkwarts.

Terug naar boven

c78. Healing

 

Healing is een ondersteunende remedie bij allerlei soorten healing. Hij kan worden ingezet bij energetische behandelingen, zowel tijdens de behandeling als daarna als nazorg, en als energetische ondersteuning bij herstel.

Healing aardt, geeft kracht, hoop, moed en nieuwe energie en helpt je om te gaan met moeilijke situaties. Healing helpt je ook om je over te geven aan het proces, open te staan voor wat je ziel je te vertellen heeft en om vertrouwen te hebben in jezelf.
Deze remedie bevat ook engelenenergie, namelijk de energie van Rafaël, aartsengel voor genezing. Dit is een liefdevolle energie die je ondersteunt in je helingsproces.

Healing is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe fluoriet, larimar, champagne calciet, hemimorfiet, seleniet, serpentijn, pyriet, serafiniet, markasiet, celestien, barnsteen, lepidoliet, astrofylliet, biotiet-graniet, varisciet, purpuriet, galena / galeniet, danburiet, angeliet, smaragd, borniet, blauwe toermalijn, zwavelkwarts en Rafaël engelenenergie.

Terug naar boven

c79. Excalibur

 

Excalibur helpt je in jezelf te geloven en geeft je stevig het vertrouwen dat je aankunt wat je het leven op je pad gooit.
If life hands you lemons, make lemonade. Excalibur draait om werken met wat je hebt in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten en het op te geven. Opstaan, afkloppen, her-evalueren en indien nodig je richting aanpassen.

Dit is een stevige, aardende get-up-and-go remedie die je realistisch naar je situatie helpt te kijken en je helpt de lichtpuntjes in nadelige situaties te vinden, zodat je er het beste van kunt proberen te maken.

Het draait hier om acceptatie van jezelf en ‘de kracht hebben om te accepteren wat je niet kunt veranderen en de moed om te veranderen waar je wel zelf invloed op hebt’

Ook dit is een stapje in het proces van voor jezelf opkomen. Pak dat zwaard uit die steen en neem je plaats in de wereld in.
Excalibur is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe calciet, blauwe fluoriet, carneool, rutielkwarts, tijgeroog, pietersiet, ametrien, groene apatiet, kunziet, serpentijn, magnesiet, biotiet-graniet, purpuriet, versteend hout, borniet en groene toermalijn.

Terug naar boven

c80. Golden

 

Golden is een aurahersteller die je helpt het beschermende gouden laagje dat om je aura hoort terug te brengen. Verder wordt je aura gereinigd en geaard, je chakra’s worden in balans gebracht en op één lijn gezet en je voelt je meer verbonden met het grotere geheel.

Binnen dat grotere geheel kun je wel je eigen energie afbakenen, want Golden is ook een remedie die je helpt om je energetische grenzen te herstellen en/of er bewust van te worden waar die grenzen liggen.

Zo krijg je wat meer rust en voel je je minder belaagd. Je bent beter in staat om trouw te blijven aan jezelf en laat je minder beïnvloeden door verwachtingen en invloeden van buitenaf. Als resultaat kun je makkelijker een (al dan niet tijdelijke) verbinding aangaan met anderen zonder daarbij jezelf te verliezen.

Hierbij kan het gouden laagje soms een verrassend positieve en liefdevolle indruk achterlaten.

Golden is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: labradoriet, jaspis, kyaniet, barnsteen, astrofylliet, biotiet-graniet, purpuriet, galena / galeniet, olivijn, danburiet, smaragd en serpentijn en chrysocolla van Mount Shasta

Terug naar boven

c81. Complexity

 

Soms is er zoveel aan de hand dat je er geen wijs uit kunt worden. Het lijkt wel een enorme kluwen wol die helemaal in de war zit en waarvan je het begin niet meer kunt vinden.

Complexity helpt je zachtjes naar boven te halen wat er aan de hand is. Beetje voor beetje krijg je meer inzicht in ‘hoe het allemaal zo gekomen is’. Je intuïtie wordt versterkt en er worden herinneringen naar boven gehaald die aanwijzingen geven.

Let ook op dingen in je omgeving waar je oog op valt, of je oor, want het universum schotelt je soms ook aanwijzingen voor in de vorm van muziek als dat iets is waar je van houdt.

Als je met Complexity aan het werk gaat is het misschien een idee om dingen vast te leggen op papier, foto, je computer etc. Net wat je voorkeur heeft.

Dit is een remedie die aardt, rust in je gedachten brengt en inzicht in jezelf geeft. Daarbij wordt er opruiming gehouden in je hartchakra en krijg je hulp om jezelf te accepteren (hier en nu, niet pas als je ‘perfect’ bent….) en jezelf met zachtheid te behandelen.

Complexity is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: aquamarijn, groene apatiet, kunziet, rhodocrosiet, barnsteen, apofylliet, heulandiet, galena / galeniet, versteend hout, blauwe toermalijn, groene toermalijn en prehniet.

Terug naar boven

c82. Don't Go

 

Don’t Go helpt bij verlatingsangst. Hij helpt emotionele pijn loslaten en reinigt je hartchakra. Tegelijkertijd krijg je zachtjes inzicht in de oorzaak en krijg je hulp om om te gaan met situaties waarin dit gevoel geactiveerd wordt.

Vaak ligt het ingewikkelder dan alleen bewust of onbewust paniekerig worden als iemand weggaat. Het kan in allerlei situaties de kop opsteken zonder dat het direct aan verlatingsangst doet denken. Het kan zijn dat er situaties zijn waarin je je figuurlijk in de steek gelaten voelt in plaats van dat er daadwerkelijk iemand weggaat.

Wat de reden ook is, er wordt een pijnpunt geraakt waardoor er een stortvloed van gevoelens van verlaten zijn / in de steek gelaten voelen boven komt borrelen. Don’t Go werkt troostend, helpt je je minder te ergeren als zo’n situatie zich voordoet en helpt je er neutraler naar te kijken.

Deze remedie vermindert slachtoffergevoelens, helpt patronen te zien en te doorbreken en helpt je meer op jezelf te staan, in je eigen kracht.

Don’t Go is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe calciet, rozekwarts, groene calciet, blauwe fluoriet, labradoriet, rutielkwarts, chalcedoon, amazoniet, barnsteen, magnesiet, danburiet, groene toermalijn, zwavelkwarts en prehniet.

Terug naar boven

c83. Synergy

Synergy stimuleert je intuïtie en helpt je informatie die je langs intuïtieve weg ontvangt beter waar te nemen en te interpreteren. Je intuïtieve antenne wordt als het ware ontstoord en uitgelijnd zodat er minder ‘ruis’ in het signaal zit.

Synergy geeft rust en helderheid in je hoofd, versterkt het contact met je hoger zelf en geeft overzicht zodat je het hele plaatje kunt overzien.

In combinatie met andere remedies kan Synergy als een vergrootglas werken om je een beter zicht te geven op de werking van die remedie.

Synergy is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, labradoriet, valkenoog, ametrien en smaragd

Terug naar boven

c84. Feel

 

Feel moedigt je aan je emoties toe te laten, te doorvoelen, een plekje te geven en daarna los te laten.

Deze remedie helpt je je veilig genoeg te voelen om je emoties ook echt te voelen in plaats van ze alleen met je hoofd te beredeneren. Hij helpt je inzicht te krijgen in jezelf en bevordert een gevoel van veiligheid en vertrouwen.

De paradox is dat je juist door je emoties te onderzoeken ze los kunt laten. Als je ervoor wegloopt (in om het even welke vorm van afleiding) dan blijven ze onder de oppervlakte borrelen en gaan ze problemen veroorzaken.

Feel werkt aardend, helpt je evenwicht in je emoties te vinden en helpt je realistisch naar je gevoelens te kijken. Als je je emoties zo lang genegeerd, ontkend en/of weggestopt hebt kan het enorm eng lijken om ze onder ogen te gaan zien.

Begin klein, wees zacht voor jezelf maar houd wel vol.
Net als bij Sense is het een goede oefening om een paar keer per dag je gevoel te peilen. Beschrijf hoe je je voelt, waarbij je alleen woorden mag gebruiken die een gevoel omschrijven (leg desgewenst een lijstje met voorbeeldwoorden aan als inspiratie en hulpmiddel), en wees daarbij zo specifiek mogelijk.

Niet alleen ‘bedroefd’, maar bijvoorbeeld ook ‘nostalgisch, verlangend, neerslachtig’ als verdere specificatie. Meestal ervaar je een combinatie van gevoelens, probeer ze voorzichtig te omschrijven, dat is alles wat je ermee hoeft te doen. Je hoeft ze niet te analyseren, zie ze alleen onder ogen, schrijf het desnoods op, kijk of je er nog meer kunt ontdekken en laat ze dan gaan.

Feel is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, champagne calciet, blauwe obsidiaan, opaalkwarts, hemimorfiet, seleniet, kunziet, kyaniet, pyriet, astrofylliet, biotiet-graniet, olivijn, danburiet, angeliet, smaragd, groene toermalijn en prehniet.

Terug naar boven

c85. Radiant

 

Radiant is een beschermende remedie die je ondersteunt als je door energie van buitenaf uit je lichtkracht gehaald wordt. Het is een aanvulling op o.a. Protective Bubble, Get Out, Strike en Fortress.

Radiant helpt je energetisch overeind te blijven, voor jezelf op te komen en je evenwicht te hervinden. Het thema is hier niet zozeer energie die binnendringt, maar energie die af probeert te sluiten voor het licht. Deze remedie helpt je die verbinding te beschermen of te herstellen. Het is een ander facet van energetisch grenzen stellen.

Radiant is een combinatie van: bergkristal, champagne calciet, seleniet, kunziet, magnesiet, apofylliet, danburiet en engelenenergie Michaël

Terug naar boven

c86. Embraced

 

Embraced is remedie die je helpt een gevoel van diepe rust te vinden. De energie geeft een gevoel van veiligheid en gekoesterd worden en is een balsem voor de ziel als je tot in het diepst van je wezen gekwetst bent en het gevoel hebt dat je vast zit.
Dit is een remedie die je voor langere tijd in kunt zetten als je zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde tot op de bodem zijn afgebroken of als je nooit de gelegenheid hebt gehad ze te ontwikkelen doordat er van buitenaf werd opgelegd wat je moest doen, denken en voelen zonder dat er ruimte was voor eigen inbreng.

Deze remedie kan ook ingezet worden als begeleiding bij soul retrieval en voor als je de weg naar het licht kwijt geraakt bent doordat iemand op wat voor manier dan ook heeft geprobeerd je licht te doven.

Embraced is een combinatie van: Amethist, larimar, champagne calciet, amazoniet, hemimorfiet, sugiliet, kunziet, rhodocrosiet, magnesiet, danburiet, angeliet, smaragd, serpentijn en chrysocolla van Mt Shasta, blauwe toermalijn, prehniet

Terug naar boven

c87. Endeavour

 

Endeavour is het stapje na Saviour en Flavour. Deze remedie ontwaakt je zin voor avontuur en helpt je nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hij geeft je een vriendelijk duwtje in de rug om vanuit je hart (in plaats van vanuit angst) te handelen. Recht op je doel af, vol goede moed een nieuw pad verkennen zonder je overdreven te focussen op de mogelijke en ingebeelde voetangels en klemmen. De wereld durven verkennen en buiten je comfortzone durven gaan

Endeavour is een combinatie van: zonnesteen, opaalkwarts, aquamarijn, kyaniet, purpuriet, danburiet, versteend hout, blauwe toermalijn, zwavelkwarts, engelenenergie Gabriel.

Terug naar boven

c88. Competence

 

Competence helpt je te laten zien wat je waard bent en geeft je zelfvertrouwen een helpende hand. Je krijgt meer vertrouwen in jezelf en durft je talenten meer te laten zien en ze in de praktijk te brengen. Dit is een krachtig aardende remedie met een flinke dosis daadkracht en doorzettingsvermogen.

Competence is een combinatie van: rutielkwarts, zwarte toermalijn, pyriet, purpuriet, heulandiet en versteend hout.

Terug naar boven

c89. Diversity

 

Diversity helpt je je blik te verruimen en mensen als mensen te zien zonder te veroordelen. De energie helpt je (onbewuste) vooroordelen los te laten. Iedereen is anders, maar wel gelijkwaardig. Dit werkt twee kanten op, want ook als je jezelf anders voelt helpt deze remedie je beseffen dat dat iets goeds is, of op zijn minst iets neutraals.

Sommigen van ons snappen namelijk volkomen dat niemand minder waard is dan wij, maar hebben nog te leren dat ook niemand meer waard is dan wijzelf. In het kort draait het om acceptatie, zowel van jezelf als anderen zonder tussenkomst van de neiging te veroordelen wat je niet begrijpt of het niet mee eens bent.

Diversity is een combinatie van: agaat, amazoniet, hemimorfiet, kunziet, purpuriet, smaragd, prehniet en engelenenergie Chamuel

Terug naar boven

c90. Quick

Quick versnelt je ontwikkeling op allerlei gebied, maar vooral op intuïtief gebied. Hij helpt je ballast los te laten en opgelegde verwachtingen af te gooien. Dit is een remedie die je in kunt zetten als iets of iemand je tegengehouden heeft in je ontwikkeling en je het gevoel hebt dat er nog een drempel ligt of een obstakel in de weg staat.

De energie van deze remedie helpt je zicht op te krijgen op beperkende overtuigingen en van buitenaf opgelegde geboden en verboden, en ondersteunt je in het opruimen ervan.

Quick is een combinatie van: rutielkwarts, unakiet, seleniet, purpuriet, zwavelkwarts, prehniet en bloesemremedie Vlier.

Terug naar boven

c91. Take a Step Back

 

Even pas op de plaats maken en nadenken voor je reageert. Zo krijg je de tijd om de hele boodschap op je in te laten werken. Vaak is het meer dan alleen de woorden die gesproken worden. Door even na te denken over WAT er gezegd EN bedoeld wordt, en hoe je je daarbij voelt, heb je een grotere kans dat je een antwoord geeft dat voor jou het beste is en niet de vaak emotionele reactie die mensen aan je proberen te ontlokken.

Mensen die je proberen te manipuleren doen dat vaak door je te blijven bestoken met woorden zonder je de tijd te geven na te denken over wat ze nou eigenlijk zeggen/bedoelen. Vaak wordt dezelfde boodschap steeds maar weer herhaald in andere bewoordingen. Zolang je aan het reageren gehouden wordt krijg je niet de kans de boodschap te verwerken en door te hebben wat ze aan het doen zijn.

Take a step back ondersteunt je hierbij door je te helpen net even dat stapje terug te doen en objectief te kijken wat er aan de hand is en er daarna op te antwoorden in plaats van ze de reactie te geven waar ze op uit zijn, ook al is het maar door te zeggen dat je er nog even over na wilt denken.

Deze remedie is een combinatie van: tijgeroog, rode tijgeroog, pietersiet, amazoniet, aquamarijn, purpuriet, smaragd en bloesemremedie Hortensia

Terug naar boven

c92. Dismantle

 

Dismantle helpt je bij het onschadelijk maken van sabotagemechanismen die je verhinderen je doel te bereiken.
Het kan hier bijvoorbeeld gaan om van buitenaf geïnstalleerde negatieve overtuigingen of om een vorm van gebrek aan liefde voor jezelf.

De hulp van Dismantle bestaat voor het grootste deel uit het zichtbaar en bewust maken van punten waarop er nog een saboteur, of gremlin, in het systeem zit en vervolgens de invloed hiervan te verminderen.

Dismantle kan ook goed samen gebruikt met andere remedies om de vlakken waarop je nog sabotage ervaart aan te pakken.

Dismantle is samengesteld met: larimar, champagne calciet, rookkwarts, amazoniet, opaalkwarts, howliet, danburiet, borniet

Terug naar boven

c93. Perspective

Deze remedie helpt je je gedachten op een rijtje zetten en situaties in het juiste perspectief te zetten zonder van een mug een olifant te maken.

Hij geeft rust in je hoofd, helpt je bepalen wat belangrijk is en helpt je daarna ook uitdrukken en uitleggen wat je wilt zeggen.
Dit is ook een goede ondersteuning voor een spreekbeurt of presentatie.

Perspective bestaat uit: rutielkwarts, champagne calciet, amazoniet, opaalkwarts, ametrien, kyaniet, markasiet, magnesiet, apofylliet, danburiet, smaragd, groene toermalijn, bloesemremedies hortensia en vlier en engelenenergie Michaël

Terug naar boven

c94. Presence

 

Presence helpt je te aarden en volledig aanwezig te zijn. Dissociëren is een verdedigingsmechanisme dat je helpt overleven als je niet uit een situatie weg kunt. Je vlucht dan als het ware in je lichaam omhoog en leeft vanuit je hoofd zodat je pijnlijke gevoelens kunt vermijden.

Zodra je uit die situatie weg bent, verliest dit mechanisme zijn nut en gaat het juist tegen je werken. Als je afwezig bent kan iedereen met je energie aan de haal en mis je de waarschuwingen van je intuiïtie en/of je gevoel dat er iets niet klopt. Daar stap je dan overheen, want in een negatieve situatie leer je uit zelfbescherming vaak om niet te diep over dingen na te denken en je gevoel te negeren en zo diep mogelijk zeg te stoppen.

Met Presence ga je stapje voor stapje meer aanwezig zijn en merk je de signalen van je intuïtie beter op. Dit is ook een remedie die je kan helpen als je ‘gewoon’ slecht geaard bent en/of je afwezig voelt.

Presence bestaat uit: rutielkwarts, champagne calciet, zwarte toermalijn, rookkwarts, amazoniet, opaalkwarts, aquamarijn, purpuriet, apofylliet, galena / galeniet, olivijn en smaragd.

Terug naar boven

c95. Sift

 

Dit is de stap die na Feel komt of die je samen met Feel zet. Sift helpt je je gevoel te onderzoeken, ernaar te kijken en het daarna los te laten. Hij gaat een stapje verder dan Feel.

Doorzoek het, bekijk het van alle kanten, zeef alles eruit en zie het echt. Emoties die niet gezien worden blijven op de achtergrond doorzeuren tot ze gehoord worden, want ze zijn er om je te waarschuwen, en om je veilig te houden, hoe krom dat soms ook is. Zolang je ze niet bekijkt blijven ze op de deur kloppen en blijven ze als een soort onderstroom borrelen vermomd als gevoel van algemene onrust/nervositeit.

Van deze remedie kun je flink aan het dromen slaan, want alles dat je bekijkt moet ook verwerkt worden en dat gebeurt in je slaap.

Sift bestaat uit: carneool, larimar, amazoniet, opaalkwarts, aquamarijn, rhodocrosiet, barnsteen, purpuriet en danburiet.

Terug naar boven

c96. Unlock

 

Als je je gevoelens onderdrukt, bouw je steeds meer spanning op in je lichaam. Dit komt omdat je op den duur bang wordt je te ontspannen omdat die gevoelens dan naar boven komen.

Vergelijk het maar met krampachtig de deur dicht houden van de kast waar je al je onderdrukte gevoelens in gepropt hebt. Hoe meer dat er worden, des te harder moet je duwen om de deur dicht te houden.

Als je jaren lang gewend bent dit te doen kan alles zo gespannen en op slot komen te zitten dat je er niet meer bij kunt komen, en om ze op te kunnen ruimen moet je er eerst bij kunnen.

Unlock helpt je de deur voorzichtig te openen zodat je kunt beginnen met het opruimen van wat al die jaren opgespaard is.

Deze remedie is samengesteld met de volgende enkelvoudige remedies: larimar, champagne calciet, opaalkwarts, aquamarijn, barnsteen, magnesiet, danburiet, chrysocolla en serpentijn van mt Shasta, versteend hout, prehniet, bloesemremedies Rhododendron en Vlier

Terug naar boven

c97. Closure

 

Closure helpt je losse eindjes aan elkaar te knopen en de puntjes op de i te zetten na een (reinigings)proces. Deze remedie geeft overzicht en rust en laat alles op zijn plek vallen.

Als afsluiting van het proces waar je doorheen gegaan bent zet hij je rechtop en helpt hij je je weg vooruit te vinden en te wennen aan je nieuwe energie. Hij werkt op veel niveau’s en kan heel klein of heel groot zijn, afhankelijk van waar je net doorheen gegaan bent en hoeveel er op te ruimen en te herschikken valt.

Na een transformatieproces helpt hij je de energie vast te houden en door te zetten en te wennen aan je ‘nieuwe zelf’
De energie van Gabriël helpt je het gevoel te ontwikkelen dat het veilig is om in je kracht te staan en om door te zetten en je weg te vinden in nieuwe mogelijkheden.

Closure is gemaakt met de volgende enkelvoudige remedies: blauwe fluoriet, seleniet, kunziet, kyaniet, barnsteen, purpuriet, galeniet, serpentijn, danburiet, Gabriël engelenenergie.

Terug naar boven

c98. Sovereignty

 

Sovereignty betekent souvereiniteit en het is een energie van ultieme zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Op jezelf kunnen bouwen en vertrouwen zonder je aan iemand vast te klampen of je persoonlijke macht uit handen te geven omdat je constant bevestiging van buitenaf zoekt. Die bevestiging ga je aan jezelf leren geven. Een ander aspect is weten wat je grenzen zijn, waar ze liggen en wat de gevolgen zijn voor degene die over bepaalde grenzen heen gaat.

Deze remedie sluit aan bij de thema’s van Boundaries, Excalibur en Choices. Hij helpt je een diep besef te ontwikkelen dat jij de enige bent die iets over jezelf en je leven te vertellen heeft. Je bent de koning(in) in je eigen koninkrijk en duldt geen inbreuk meer op je rechten en je grenzen als iemand er op uit is om zich meer van je toe te eigenen dan waar ze recht op hebben.

Sovereingty is gemaakt met de volgende remedies: tijgeroog, galeniet, pietersiet, serafiniet, markasiet, barnsteen, lepidoliet, purpuriet, olivijn, versteend hout en engelenenergie Raziël en Michaël

Terug naar boven

c99. Willingness

 

Voor als je een people pleaser bent, je eigen wensen op de laatste plaats komen en je de gewoonte hebt om je in bochten te wringen om alles en iedereen tevreden proberen te houden en ten koste van jezelf probeert te voorkomen dat ook maar iemand zich teleurgesteld voelt.

Willingness helpt je grenzen te stellen in wat je geeft, hoever je geeft en aan wie je geeft. Je krijgt meer zicht op mensen die misbruik van je toegeeflijkheid proberen te maken en kan daar makkelijker nee tegen zeggen. Je krijgt ook meer hulp in te schatten of iemand wel geholpen wil worden. Sommige mensen geven er helaas de voorkeur aan om op de energie van iemand anders te teren en lijken wel om hulp te vragen maar in de praktijk verandert er niets. Ze komen alleen energie halen om weer even op dezelfde voet verder te kunnen.

Willingness helpt je het people pleaser gedrag langzaamaan los te laten. Je gaat je grenzen beter in de gaten houden en hebt eerder door of iemand een ‘haler’ is of nog niet klaar is om geholpen te worden. Iemand helpen? Prima! Maar jij bepaalt toe hoever die hulp strekt en wat je bereid bent te doen en te geven. Oftewel: mensen helpen met behoud van je eigen energetische gezondheid.

Willingness is gemaakt met de volgende remedies: labradoriet, rode tijgeroog, zwarte toermalijn, amazoniet, opaalkwarts, markasiet, barnsteen, purpuriet, heulandiet, tijgerijzer, bloesemremedie vlier en engelenenergie Azraël

Azraël biedt begeleiding en troost bij afscheid/loslaten/overlijden, maar een ander aspect van deze energie is bescherming tegen negativiteit, hulp bij verbinden met lichtere energie en ondersteuning bij het helpen van mensen. Zo wordt wat mensen bij je neerleggen minder zwaar en wordt je eigen energie beschermd.

Terug naar boven

c100. Into Three

 

Into Three helpt je met het verbeteren van je sociale intelligentie en om je beter op je gemak te voelen in groepssituaties. Je leert mensen en situaties beter inschatten en kunt sneller patronen zien en verbanden leggen. Je bent meer aanwezig in de situatie en beter geaard, in de wetenschap dat je beschermd wordt. De manier waarop dit gebeurt is door het versterken van je intuïtie en je creativiteit.

Een ander aspect is beter relaties/banden kunnen opbouwen en je binnen die relaties op een goede manier staande te houden. Mensen met slechte bedoelingen ga je beter doorzien en uiteindelijk van mijlen ver zien aankomen en omzeilen. De tactieken die ze gebruiken hebben minder vat op je omdat je ze ziet voor wat ze zijn: manieren om een (liefst negatieve) reactie aan je te ontlokken zodat je uit balans raakt en manipuleerbaar wordt.
Hiervoor is mogelijk wat zelf-educatie nodig, bijvoorbeeld lezen over manipulatie-technieken zodat je een referentiekader hebt om ze te herkennen.

Into Three is een vervolg op Into You en Into Two, samen vertegenwoordigen ze emotionele, relationele en sociale intelligentie.

Into Three is gemaakt met de volgende remedies: rutielkwarts, groene apatiet, tijgeroog, amazoniet, danburiet, pietersiet, barnsteen, olivijn, smaragd, apofylliet, howliet, purpuriet en engelenenergie Raziël

Terug naar boven

c101. Transition

 

Transition helpt je door een veranderingsproces heen en helpt je de kennis en inzichten die je hebt opgedaan daadwerkelijk te integreren en veranderingen door te voeren.

Voor als je vastloopt in je helingsproces omdat je onbewust angst hebt voor de veranderingen die het proces met zich meebrengt en niet weet of je het oude wel durft los te laten.

Transition helpt je door deze fase heen door het je gemakkelijker te maken uit je cocon te komen en uit te groeien tot een vlinder.

Transition is gemaakt met de volgende remedies: danburiet, labradoriet, champagne calciet, pietersiet, agaat, opaalkwarts, seleniet, kyaniet, lepidoliet, heulandiet, versteend hout, bloesemremedie magnolia, engelenenergie Raguël

Terug naar boven

c102. Change

Veranderen is moeilijk. Dat heeft te maken met massa en beweging. Het is vele malen makkelijker een beweging die al in gang is voort te zetten dan de ene beweging te stoppen en een nieuwe in gang te zetten.

Change helpt je in beweging te komen en die nieuwe beweging in gang te zetten. Zo krijg je hulp de veranderingen ook toe te passen en in te passen in je leven, stapje voor stapje.

Change is gemaakt met de volgende remedies: rutielkwarts, champagne calciet, opaalkwarts, kyaniet, celestien, barnsteen, purpuriet, tijgerijzer, engelenenergie Jofiël en Azraël

Terug naar boven

c103. Craving

 

Soms heb je aangeleerd om de oplossing van je problemen te zoeken in de buitenwereld.

Dit kan leiden tot weglopen van je problemen en je heil zoeken in allerlei vormen van zelfmedicatie (afleiding en andere dingen die je een goed gevoel geven en/of verdoven).

Craving helpt je op te houden met het zoeken naar de oplossing buiten jezelf en helpt je naar binnen te gaan en je opnieuw te verbinden met de bron. Leer er zijn voor jezelf in de vorm van eerlijk naar je pijnpunten kijken en een samenwerking met jezelf aangaan om ze te helen.

Craving is gemaakt met: danburiet, aquamarijn, groene apatiet, magnesiet, angeliet, smaragd, chrysocolla en serpentijn van Mt Shasta, rhododendron, magnolia, vlier, engelenenergie Raziël

Terug naar boven

c104. Guiding Light

 

Guiding Light helpt je de signalen die je emoties, je lichaam en je intuïtie je geven beter op te vangen en te interpreteren.

Deze signalen wijzen je als een baken de weg in je leven, en maar al te vaak hebben we geleerd ze te negeren of als onzin af te doen, terwijl ze juist heel waardevol zijn.

Guiding Light houdt verband met de remedies Sense, Feel, Sift en Unlock en helpt je nog beter in contact te komen met je emoties. Als emoties weggedrukt, weg-beredeneerd of ontkend worden, dan blijven ze op de achtergrond aandacht vragen, wat op den duur kan resulteren in een algeheel onrustgevoel waarvan je de oorzaak niet kunt traceren.

Guiding Light is gemaakt met de volgende edelsteenremedies en energieën:
Seleniet, kunziet, rhodocrosiet, lepidoliet, galeniet, groene toermalijn, Zadkiël, Rafaël

Terug naar boven

c105. Paradise

 

Stop met je schuldig voelen als je iets doet dat puur voor jezelf is. Het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen en onterechte schuldgevoelens hebben daarin geen plaats.
Sterker nog, je kunt beter voor anderen zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt.

Dus geef jezelf af en toe een keer voorrang en zet jezelf bovenaan de lijst 🙂

Paradise is gemaakt met de volgende edelsteenremedies / bloesemremedies / energieën: Blauwe fluoriet, seleniet, heulandiet, galeniet, danburiet, serpentijn en chrysocolla van Mt Shasta, zwavelkwarts, prehniet, viburnum, magnolia, vlier, Metatron

Terug naar boven

c106. Take it Back

 

Deze remedie helpt je je persoonlijke macht te herwinnen als die je ontnomen is, of als je geleerd hebt hem buiten jezelf neer te leggen.

Dit kan komen door opvoeders die hun macht misbruikten, of door andere personen of instanties die gezag over je hebben of hadden en daar verkeerd mee omgaan. Dit kan op kleine schaal gebeuren maar ook op wereldwijde schaal, en alles er tussenin. Het principe blijft hetzelfde.

Als iemand te ver gaat in het uitoefenen van macht, dan wordt je op allerlei manieren geleerd en gemanipuleerd om je persoonlijke macht weg te geven zodat deze buiten jezelf komt te liggen en je het gevoel hebt machteloos te zijn.

Take it Back helpt je te herkennen op welke vlakken de macht buiten jezelf ligt en helpt je deze weer terug te halen. Zie het als allerlei lijntjes die je binnen haalt tot ze weer een deel van je zijn.

Take it back is gemaakt met de volgende edelsteenremedies, bloesemremedies en engelenenergie:
Tijgerijzer, zwarte toermalijn, rookkwarts, unakiet, galeniet, olivijn, serpentijn en chrysocolla van Mt Shasta, versteend hout, rhododendron, viburnum, hortensia, Michaël

Terug naar boven

c107. Curiosity

Curiosity helpt je te ontdekken dat het oké is om dingen te onderzoeken en vragen te stellen. Dat is namelijk hoe je leert.

Nieuwsgierig zijn is niet zo slecht als je denkt. Als iemand niet wil dat je door hebt wat ze aan het doen zijn, dan zullen ze ervoor zorgen dat nieuwsgierigheid en vragen stellen afgestraft of op zijn minst ontmoedigd worden.

Het Engelse gezegde ‘Curiosity killed the cat’ lijkt te zeggen dat nieuwsgierigheid je noodlottig kan worden, maar wist je dat dat maar het halve gezegde is? De rest luidt ‘but satisfaction brought it back’. De kat komt weer tot leven nadat haar nieuwsgierigheid bevredigd is…

Curiosity is gemaakt met de volgende edelsteenremedies / bloesemremedie / engelenenergie: Rutielkwarts, tijgeroog, rode tijgeroog, champagne calciet, opaalkwarts, hemimorfiet, seleniet, kyaniet, rhodocrosiet, danburiet, prehniet, magnolia, Uriël

Terug naar boven

c108. Initiative

 

Initiative helpt je leren bepalen wat je wilt. Wat is je visie? Wat wil je neerzetten? Hoe zie je het eindresultaat en hoe ga je het opbouwen, structureren en uitvoeren?
Bepalen wat je wilt en dan de nodige stappen ondernemen. Jezelf laten zien zonder angst.

Initiative gooit oude patronen omver en helpt je een stevige basis neer te leggen waarop je kunt bouwen.

Welke stappen ga je zetten? Verdeel het in kleine stukjes, dan wordt het overzichtelijk. Houd vol en zet stapje voor stapje in richting van wat je wilt bereiken.

Bij deze remedie kun je gebruik maken van de kracht van opschrijven door op te schrijven wat je zou willen, bijvoorbeeld als mind-map. Door doelen op te schrijven gaan ze leven en worden ze echter. Mocht het opschrijven een drempel voor je zijn, doe het dan als een fantasie-oefening.

Als je ALLES zou mogen wensen wat je wilt, wat zou je dan willen zijn, willen doen en willen hebben?

Rutielkwarts, champagne calciet, amazoniet, aquamarijn, purpuriet, olivijn, danburiet, smaragd, versteend hout, groene toermalijn, tijgerijzer, Michaël, Raziël

Terug naar boven

c109. Existence

 

Deze remedie versterkt je basis nog verder. Dit gaat over je recht om te bestaan, over het gevoel hebben dat je màg bestaan, dat je toestemming hebt om te bestaan.

Soms kun je door gebeurtenissen in je vroege jeugd of in een situatie waarin je overheerst werd ten onrechte de conclusie trekken dat je dat recht niet hebt, of dat je toestemming of goedkeuring van buitenaf nodig hebt om er te mogen zijn.

Daar is niets van waar, het idee is ontstaan vanuit het beperkte gezichtsveld van een kind en/of onder druk van buitenaf van iets of iemand die macht over je wilde verwerven.

Existence helpt je een begin te maken met het overboord zetten van dat idee, en te beseffen dat ‘bestaan ‘ een fundamenteel, onvervreemdbaar en onoverdraagbaar RECHT is wat iedereen toekomt.

Rutielkwarts, unakiet, aquamarijn, celestien, howliet, astrofylliet, varisciet, danburiet, groene toermaijn, shungit, Azraël, Raguël, Metatron

Terug naar boven

c110. Escape

Dit is een volgende stap in het herwinnen van je persoonlijke vrijheid.
Beseffen dat je echt vrij bent, dat jij de enige bent die kan zeggen wie je bent en wat je wilt.

Velen van ons zitten gevangen in een web dat bestaat uit van buitenaf opgelegde beperkingen, overtuigingen en verwachtingen.

Als voornamelijk van buitenaf bepaald is wie je zou moeten zijn, hoe je je zou moeten voelen en wat je zou moeten doen, dan laat dat weinig ruimte voor eigen inbreng. Dan heb je misschien alleen een vaag idee van wie je bent en wat je wilt. Of soms zelfs helemaal geen idee.

Escape neemt je daarom mee op een ontdekkingsreis naar jezelf.

Besef meer en meer dat JIJ de enige bent die kan bepalen wie je bent, dat je daar volkomen vrij in bent en dat van buitenaf opgelegde zaken rustig naast je neergelegd mogen worden als jij bepaalt dat ze niet bij je passen.

Escape is gemaakt met de volgende edelsteenremedies, bloesemremedies en engelenenergie: shungit, champagne calciet, seleniet, atlantisiet, purpuriet, versteend hout, rhododendron, vlier, Raziël, Azraël, Michaël, Metatron

Terug naar boven

c111. Resilience

Resilience betekent veerkracht. De kracht om weer overeind te komen als je een duw krijgt. Als iets tegenvalt. Als iets anders loopt dan je verwachtte of hoopte. Als iets mis gaat, in de soep loopt, de Wet van Murphy toeslaat.

Kom weer overeind en klop je af. Overzie de situatie, herzie je plan en pas je aan aan de nieuwe omstandigheden. Kan het niet linksom? Probeer rechtsom. Of maak rechtsomkeert.

Het gaat hier om de geestelijke veerkracht om om te gaan met onverwachte obstakels en veranderingen, zodat je er een meer filosofische kijk op hebt, realistischer bent en beter in kunt spelen op de nieuwe omstandigheden.

Resilience is een combinatie van de volgende edelsteenremedies en engelenenergie: rutielkwarts, danburiet, groene apatiet, purpuriet, opaalkwarts, galena / galeniet, blauwe toermalijn, champagne calciet, prehniet, Azraël engelenenergie.

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c113. Cloaked

c112. Believe

Geloof in jezelf. Laat het verleden achter je, het heeft je tot hier gebracht en is nu voorbij.

Haal eruit wat er voor je in zit en leg de rest opzij. Heb het vertrouwen dat je kunt veranderen wat je in de weg zit en verder kunt met wat je wel dient.

Believe is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: turkoois, mookaiet, labradoriet, tijgeroog, chrysocolla, larimar, chalcedoon, eldariet, opaalkwarts, hemimorfiet, sugiliet.

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c113. Cloaked

c113. Cloaked

Deze remedie versterkt je lichtkracht zodat je steviger staat ten opzichte van negatieve energieën die pogen je omlaag te trekken en je ervan te weerhouden je vibratie te verhogen.

Als het je lukt ver genoeg omhoog te komen op energetisch gebied zullen deze krachten geen, of slechts een tijdelijke invloed op je hebben. Je bent dan als het ware voor ze verborgen.

Ga dit alles niet aan vanuit een gevoel van rancune en strijd, maar vanuit het liefdevol stellen van grenzen en bewaken van je eigen soevereiniteit. Of zoals iemand het heel mooi zei: jouw rechten houden op waar die van mij beginnen.

Cloaked is samengesteld uit de volgende edelsteenremedies, engelenremedies en energieën: labradoriet, rutielkwarts, danburiet, apofylliet, opaalkwarts, seleniet, amazoniet, lepidoliet, angeliet, tijgerijzer, Azraël, Michaël, Violette Vlam – energie.

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c114. Elevate

c114. Elevate

Deze remedie tilt je energetisch naar een hoger niveau door je te helpen los te laten wat je niet meer dient.

Door deze ‘ballast’ te laten gaan kun je verder omhoog in energie en kom je meer op een frequentie van liefde, vreugde en compassie.

Elevate is gemaakt met de volgende edelsteenremedies, engelenremedies en energiën: rookkwarts, blauwe fluoriet, rutielkwarts, lapis lazuli, serpentijn, heulandiet, danburiet, smaragd, serpentijn en chrysocolla van Mt Shasta, prehniet, granaat, Rafaël, Jofiël, Maria

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c115. Flame

c115. Flame

Flame is een hoge vibratie bescherming die je op zielsniveau beschermt door je te helpen afstemmen op de natuurlijke frequentie van de aarde. Door je bewust te zijn van eenheid sta je steviger tegen pogingen je energiesysteem te ‘hacken’. 

Deze remedie bevat symbool-energie: de Triquetra (heilige drie-eenheid) en de rozegouden vlam, een beschermend symbool dat is aangereikt via Engels medium Magenta Pixie. 

Flame is gemaakt met de volgende edelsteenremedies, engelenremedie en energieën: rutielkwarts, tijgeroog, groene apatiet, smaragd, seleniet, versteend hout, galena/galeniet, apofylliet, varisciet, viburnum, Michaël, Triquetra, Rose Gold Flame

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie c116. Overcome

c116. Overcome

Voor als je in een patroon van aangeleerde hulpeloosheid zit. Als je denkt dat er toch niets aan te doen is en je je daarom (onbewust) al overgeeft en de situatie lijdzaam ondergaat.

Begin te beseffen dat er altijd iets is waar je invloed op hebt, hoe klein ook. Besef dat je zelf je beslissingen kunt nemen en ‘gewoon’ nee mag zeggen tegen dat wat niet bij je past, tegen je gevoel in gaat of inbreuk maakt op je rechten. Ook al denk je dat het ‘nou eenmaal zo is’. Elke beslissing die je maakt veroorzaakt een golfje in het collectief, zelfs al zeg je alleen maar ‘nee, tot hier en niet verder’ zonder op dat moment actie te ondernemen.

Besef wat je belangrijk vindt, waar je voor staat en waar de grens ligt, stapje voor stapje. Er is een Engelse uitdrukking ‘if you don’t stand for something, you will fall for anything’. Dit komt neer op ‘als je nergens voor staat, dan val je overal voor’, wat zoveel betekent dat als je niet weet wat je normen en waarden zijn, en waar daarin de grenzen liggen, dan ben je makkelijker te beïnvloeden en te manipuleren.

Dan kan iemand je met redelijk klinkende argumenten overtuigen dat iets normaal is zonder dat je erbij stil staat of dat wel zo is, want je hebt dan te weinig eigen coördinaten om dat aan te toetsen. Dan sta je er niet bij stil of iets moreel gezien voor jou juist of onjuist is en waar daarbij de grens ligt, omdat je dat nog niet duidelijk voor jezelf bepaald hebt.

Overcome is een combinatie van de volgende edelsteen- en engelenremedies: tijgeroog, champagne calciet, rookkwarts, maansteen, agaat, amazoniet, ametrien, groene apatiet, kyaniet, serafiniet, barnsteen, magnesiet, astrofylliet, tijgerijzer, Michaël, Rafaël en Jofiël engelenenergie.

Terug naar boven

Scroll naar boven