Combinatie-remedies 31-45

Op deze pagina vind je de beschrijvingen van alle combinaties. Deze remedies zijn gemaakt door meerdere moedertincturen van enkelvoudige edelsteenremedies te combineren in bepaalde verhoudingen. Zo ontstaat er een nieuwe energie.

De combinatie-remedies zijn op dezelfde manier te gebruiken als de enkelvoudige remedies.

Flow Remedies crystal essence combination c31. Rebuild

c31. Rebuild

Deze remedie werkt herstellend als je aura door invloeden van binnenuit of van buitenaf beschadigd is geraakt. Invloeden van binnenuit kunnen gedachtenpatronen (stress, slachtofferdenken, trauma, negatieve gedachten, tweestrijd tussen wat je wilt en wat je denkt dat hoort, etc.), gebrekkig geaard zijn, ziekte of blokkades zijn.

Bij invloeden van buitenaf kun je denken aan voeding, (lucht)verontreiniging en storende energetische invloeden als straling van apparaten, zendmasten of aardstralen.

Hoe sterker en gezonder je aura is, hoe weerbaarder je bent en hoe minder je last hebt van storende invloeden. Ze glijden dan als het ware van je af.
Rebuild beschermt, aardt en herstelt je aura. De doorstroming van energie wordt hersteld en waar nodig worden gaten opgevuld. Waar het nodig is krijg je inzicht in de invloeden van binnenuit die je aan kunt pakken om dit proces te ondersteunen.

Deze remedie kun je eventueel gebruiken in combinatie met Refuel als versterking en/of Gentle Mist als ondersteuning.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: hemimorfiet, seleniet, sugiliet, labradoriet, groene apatiet, magnesiet, apofylliet, howliet

Flow Remedies crystal essence combination c32. Catalyst

c32. Catalyst

Catalyst is in te zetten als versterking bij hardnekkige blokkades. 1 of 2 druppels in je doseerflesje is ruim voldoende. Deze remedie kan als breekijzer dienen en de vinger op de zere plek leggen door je inzichten te verschaffen in de oorzaak van de blokkade waar je tegenaan loopt.

Daarnaast helpt hij ook bij het oplossen ervan door je ingevingen hoorbaar te maken en de juiste mensen en methoden op je pad te brengen.
Catalyst bevat Dark and Light, gemaakt van zwarte obsidiaan, en dient met enige voorzichtigheid te worden ingezet omdat het een krachtige remedie is die veel los kan maken.

Gebruik deze remedie het liefst onder begeleiding, een beetje inzicht is prima, maar een stortvloed ervan kegelt je omver, je hebt ook tijd nodig om het allemaal te verwerken. Stapje voor stapje is het devies en het is belangrijk iemand te hebben die inzicht in energie heeft en je kan begeleiden. Dat kan een therapeut zijn, maar iemand die je begrijpt en als klankbord kan dienen is soms ook al genoeg. Door dingen uit te spreken doe je ook weer nieuwe inzichten op en kun je ook op oplossingen komen.

Catalyst is bij healing te gebruiken op de handen om blokkades te helpen doorbreken. 1 druppeltje is genoeg.

Maakt Catalyst teveel los, gebruik dan een druppel of 8 c43. Swept in een glas bronwater en drink dat langzaam op. Dit helpt je met het opruimen van losgemaakte energie/blokkades.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: obsidiaan, oranje calciet, groene fluoriet, turkoois, labradoriet, groene calciet, rutielkwarts, pietersiet, amazoniet, seleniet

Flow Remedies crystal essence combination c33. Moonflow

c33. Moonflow

Het thema van deze remedie is ‘vrouwelijk evenwicht’. Moonflow reinigt, ontgift en brengt bovenal evenwicht. Verder versterkt ze je zelfvertrouwen.
Moonflow helpt je kalm te blijven en je rustig te uiten, vooral tegenover degenen die het dichtst naast je staan.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: chrysocolla, purpuriet, lepidoliet, carneool, amethist, ametrien, jade, prehniet

Flow Remedies crystal essence combination c34. You're Worth It

c34. You’re Worth It

Deze remedie ondersteunt je als je het gevoel hebt minder waard te zijn dan anderen. Of, met een subtiel verschil, het gevoel dat anderen meer waard zijn dan jij en daardoor ook meer recht hebben op iets dan dat jij. Je bent het gewoon waard, punt. Je bent net zoveel waard als ieder ander en You’re Worth It helpt je dat beginnen in te zien.

Hij helpt je met andere ogen te kijken naar mensen die je op een voetstuk gezet hebt, en helpt je zien dat het net als jij gewoon mensen zijn, met hun goede kanten, maar ook met hun fouten en onhebbelijkheden.

Een ander aspect is het wegcijferen van jezelf ten gunste van een ander, je eigen wensen op de laatste plaats zetten. Dat is prima als het een bewuste keuze is, want dan ben je in staat om het daarna weer op te pakken, maar als het een automatisme is om jezelf op de laatste plaats te zetten dan komt je eigen groei in het gedrang. Ook hier ga je meer evenwicht in brengen. Het kan even duren, het is subtiel, maar daardoor ook niet zo overweldigend.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: eldariet, agaat, sugiliet, zwarte toermalijn, heulandiet, toermalijnkwarts, oranje calciet, carneool, opaalkwarts

Flow Remedies crystal essence combination c35. Surrender

c35. Surrender

Soms komen er complete pakketjes informatie binnen, de energie van een remedie maakt zich als het ware kenbaar nog voor hij gemaakt is, wat altijd een heel bijzondere ervaring is.

Tijdens het uittesten van remedies voor een doseerflesje viel deze boodschap binnen:
Geef je over aan de stroom van het leven, vertrouw dat je gedragen wordt en dat je precies komt waar je zijn moet.

Surrender geeft je vertrouwen, een veilig gevoel, het gevoel dat je stevig staat en bovenal rust en helderheid in je hoofd. Het grappige is dat hij ondanks het aardende effect je ook een licht gevoel geeft, alsof er iets is weggevallen waarvan je niet in de gaten had dat het zwaar woog op je gemoed of gevoel.

Surrender geeft je nieuwe energie, en de wilskracht om echt stappen te ondernemen, vanuit een gevoel van veiligheid.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, varisciet, apofylliet, biotietgraniet, aquamarijn

Flow Remedies crystal essence combination c36. Reclaim

c36. Reclaim

Reclaim helpt je om de touwtjes weer in handen te nemen als je de macht over jezelf buiten jezelf hebt neergelegd. Je krijgt weer oog voor wat je wilt in plaats van automatisch te doen wat er van je verwacht wordt of wat je denkt dat er van je verwacht wordt. Je kunt je wensen en gedachten ook beter uiten, met zachtheid waar het kan en wat steviger maar toch liefdevol als de situatie daarom vraagt.

Je krijgt meer overzicht en kunt binnenkomende impulsen beter onderscheiden en bewuster de beslissing nemen of, en hoe, je erop reageert. Dit is een goede remedie als je hooggevoelig bent en je laat ‘sturen’ door de energie/gedachten van degene die wat van je vraagt.

Reclaim helpt je ook om de verantwoordelijkheid over je eigen leven te nemen en slachtoffergedrag los te laten
Als je merkt dat je slachtoffergedrag vertoont en je wilt beginnen daar iets aan te doen, dan is
c38. Choices
de stap die voor Reclaim zit. Eerst beseffen dat je een keuze hebt voor je de touwtjes terugpakt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: heulandiet, kunziet, zonnesteen, amazoniet, blauwe calciet, blauwe fluoriet

Flow Remedies crystal essence combination c37. Detox

c37. Detox

Het zal je niet verbazen als je hoort dat deze remedie sterk ontgiftend werkt. Negativiteit wordt afgevoerd en/of omgezet in positiviteit. Je wordt goed geaard, zodat je goed kunt afvoeren en door de geestelijke opruiming komen je gedachten tot rust.

Drink tijdens de periode dat je deze remedie inneemt dan ook extra veel water om te helpen vrijkomende energie af te voeren. Je zou deze remedie eventueel kunnen combineren met c43. Swept om dit proces te ondersteunen.

Wees er ook op bedacht dat je aanvallen van opruimneigingen zou kunnen gaan ervaren, want dat is een neven-effect van een grote schoonmaak op geestelijk en emotioneel niveau.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: barnsteen, amethist, amazoniet, toermalijnkwarts, hemimorfiet, blauwe fluoriet, magnesiet, lepidoliet

Flow Remedies crystal essence combination c38. Choices

c38. Choices

Choices helpt je te zien dat je altijd meerdere keuzemogelijkheden hebt, zelfs als je denkt dat je totaal geen keus hebt. Daarna helpt hij je om de keus ook te maken.

Deze remedie is het begin als je je los wilt maken van slachtoffergedrag. Neem het jezelf om te beginnen niet kwalijk. Je bent in goed gezelschap, want iedereen heeft in meer of mindere mate met deze emotie te maken.

Choices helpt je in te zien dat je met slachtoffergedrag jezelf afhankelijk maakt van iets of iemand anders, en helpt je om te zie dat je altijd een keus hebt. Dat niets doen ook een keus is.

Zelfs als je je verplicht voelt iets te doen kun je de afweging maken tussen wel of niet, en zul je er soms voor kiezen iets wel te doen, omdat de gevolgen van het nalaten te nadelig voor je zijn.

Choices helpt je overzicht te krijgen, alles op een rijtje te zetten en af te wegen wat de gevolgen zijn van de verschillende mogelijkheden die je hebt.
Je kunt natuurlijk weigeren naar die verplichte vergadering van je werk te gaan, maar als dat vervelende gevolgen voor je loopbaankansen heeft, zul je ervoor kiezen wel te gaan. En dan is het je eigen keuze en vermindert dat slachtoffergevoel. Je zou natuurlijk niet kunnen gaan, maar als je je baan over het algemeen leuk vindt en je door niet te gaan je eventuele kansen op groeien in die baan torpedeert, is het ineens niet meer zo erg om toch naar die vergadering te gaan.

Een ondersteuning bij deze remedie is overal waar je ‘ik moet’ denkt of zegt dat te vervangen door ‘ik ga’, ‘ik wil’ of ‘ik kies’.
Alleen al het woordje ‘moet’ roept vaak zoveel weerstand op dat het automatisch het gevoel geeft dat je geen keus hebt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: opaalkwarts, amazoniet, groene aventurijn, larimar, groene apatiet

Flow Remedies crystal essence combination c39. Release

c39. Release

Release helpt je om pijn en spanning die zich in je energieveld hebben vastgezet los te laten.

Deze remedie aardt, verlicht en voert af. Aarden is een eerste vereiste, want dat is vaak het knelpunt. Door een gebrekkige aardebinding kun je slecht afvoeren, dan is als het ware het energetisch afvoerputje verstopt en raak je je energetische afval niet meer kwijt.

Tegelijkertijd wordt spanning zachtjes opgeheven en krijg je weer wat rust.

Je neemt ook wat meer rust, want een ander facet van deze remedie is dat hij je helpt rust te nemen. Iets dat je waarschijnlijk vermeed omdat je van alles ging voelen zodra je ging zitten, dus bleef je maar rennen om te voorkomen dat alles wat je aan het verdringen was je overviel.

Dit proces gaat op het gemakje, zodat je de tijd krijgt aan de nieuwe situatie te wennen. Daardoor zal het waarschijnlijk ook even duren voor je verschil merkt. Heel langzaam begin je je wat meer te ontspannen en jezelf toe te staan ook eens niets te doen.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: biotietgraniet, sugiliet, markasiet, blauwe fluoriet, kunziet, citrien, ametrien, malachiet, pietersiet, jade

Flow Remedies crystal essence combination c40. Hope

c40. Hope

Hope helpt je negatieve energie afvoeren en schadelijke gedachtenpatronen te herkennen en om te zetten in positieve gedachten. Je ziet het weer zitten in plaats van dat je je voelt alsof je geen kant meer op kunt en hebt meer oog voor de mooie kanten van het leven.

Je ziet de uitweg weer. Die was er altijd al, je was hem alleen tijdelijk uit het oog verloren omdat je door de bomen het bos niet meer zag.

Hope helpt je weer overzicht te krijgen en dat geeft rust in je hoofd. Je kunt je gedachten beter op een rij zetten en begint weer het gevoel te krijgen dat je zelf de touwtjes van je leven in handen hebt in plaats van je slachtoffer te voelen van de omgeving of de omstandigheden.

Door de positieve, lichte energie van deze remedie kun je het leven beter aan en kun je meer de nadruk leggen op wat er goed gaat in plaats van alleen te zien wat er misloopt in je leven.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: blauwe chalcedoon, eldariet, amethist, groene aventurijn, zonnesteen, bergkristal, sodaliet

Flow Remedies crystal essence combination c41. True Light

c41. True Light

Deze remedie bevat enorm veel lichtkracht. De energie schiet je hele systeem door en verlicht alle hoeken en gaten.

Daarnaast herstelt hij het netwerk van licht om je heen en verbindt hij je met zowel de aarde als de kosmos, oftewel hij geeft een heerlijk licht gevoel maar zonder dat je gaat zweven.

True Light geeft je de kracht en stevigheid om de volgende stap op je weg te zetten en om je om te draaien en terug te gaan als je op een zijspoor bent beland.

Hij brengt licht op alle gebieden in je leven, helpt blokkades te herkennen en ondersteunt je bij het opruimen ervan.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: oranje calciet, blauwe calciet, mookaiet, blauwe fluoriet, groene aventurijn, rode jaspis, hematiet, champagne calciet, zwarte toermalijn, blauwe chalcedoon, maansteen, zonnesteen, amazoniet, toermalijnkwarts, hemimorfiet, unakiet, seleniet

Flow Remedies crystal essence combination c42. Indigo

c42. Indigo

Indigo is speciaal voor nieuwetijdskinderen van nul tot honderd. De energie helpt ze om te wennen aan het leven op aarde en zich af te stemmen op de energie van de aarde.

Indigo zet je op de grond, en vooral rond de zonnevlecht gebeurt er van alles, een soort lichtschild om bij jezelf te blijven. Daarnaast brengt hij je een gevoel van evenwicht op alle niveau’s en acceptatie van de wereld en al haar tegenstellingen. Je voelt je veilig en geborgen.

Hij helpt aarden en geeft een duwtje om te gaan doen, wat nogal eens moeilijk is. Uitdenken gaat prima, maar de stap nemen om ook te doen is wel eens lastig.

Indigo helpt je te accepteren dat je hier op aarde bent (en dat de dingen hier wat meer tijd kosten om te verwezenlijken, wat weer een gunstige invloed heeft op je vermogen geduld te hebben en af te wachten) en beschermt je tegen teveel invloeden van buitenaf.

Hij zet alle chakra’s op een rijtje, wat ook onderdeel is van beter beschermd en geaard zijn. Zo kan de energie in je systeem makkelijker zijn weg vinden, raak je de energie die je opgepikt hebt beter kwijt en heb je meer het gevoel midden in het leven te staan in plaats van aan de kant als een toeschouwer.

Je leert om te gaan met je waarnemingen en jezelf te accepteren, en om meer vertrouwen te hebben in wat je waarneemt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: opaalkwarts, galeniet, sodaliet, groene apatiet, unakiet, tijgeroog, rutielkwarts, seleniet

Flow Remedies crystal essence combination c43. Swept

c43. Swept

Swept helpt je als je moeite hebt met het afvoeren van energie die je van anderen oppikt of die loskomt bij een behandeling op energetisch niveau. Hij helpt je met het afvoeren, maar tegelijkertijd leer je ook om het zelf te doen. Hij aardt en zet je aura strak, alsof je de tentharingen eens even goed aandrukt en het dak van je tent goed strak zet. Zo glijdt alles wat er niet op hoort er eenvoudigweg vanaf.

Deze remedie helpt ook bij het omgaan met energetisch stalken. Dat klinkt gek, maar zie het als een stroom dwingende en vaak negatieve gedachten en energie die op je afgevuurd wordt en waardoor jij je akelig voelt. Moe, hoofdpijn, onverklaarbare pijntjes en in extreme gevallen zelfs misselijkheid.
Als je helemaal in balans bent krijgt die energie geen vat op je, maar vaak grijpt het aan op een blokkade, oftewel een zwak puntje, of op een zwak moment, en komt het wel binnen.

Swept helpt je die energie buitenboord te zetten, op een rustige manier, zonder gevoel van ‘ik zal je eens even’, dat is heel erg belangrijk omdat het anders net zo hard op je terugslaat.

Als je the Dog Whisperer kent begrijp je me meteen als ik zeg dat dit calm assertive energy is. Kalm maar resoluut wegsturen van die energie, zonder rancune en zonder welke vorm van boosheid of wraakzucht dan ook. Gewoon: hup, wegwezen, houd het zelf maar, dit is niet van mij.
De andere kant van Swept is dat hij ondersteunend werkt bij energiewerk, om op te ruimen en losgemaakte energie af te voeren.

Als een wervelwind gaat deze remedie door je systeem heen om ‘brokstukken’ die als gevolg van energiewerk zijn vrijgemaakt te helpen afvoeren. Ondanks dat hij door één van de testers omschreven werd als ‘Katrina in een flesje’ is het een vriendelijke, lichte energie. Swept helpt je ook de energie van de behandeling te integreren waardoor je er sneller aan gewend bent en minder last van de na-effecten hebt.

Preventief kun je ook voor een behandeling 2 druppels in een glas water of kopje thee doen en dat langzaam opdrinken.

Swept is ook te gebruiken na behandelingen die op energetisch niveau doorwerken. Ook bij remedies die veel losmaken, zoals c37. Detox en c32. Catalyst, kan Swept gebruikt worden als ondersteuning.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rookkwarts, blauwe chalcedoon, jade, toermalijnkwarts, larimar, amazoniet, carneool, zwarte toermalijn, rozekwarts, groene aventurijn

Flow Remedies crystal essence combination c44. Abundance

c44. Abundance

Om overvloed in je leven te ervaren moet je die eerst in jezelf vinden. Abundance helpt je daarbij. Hoe vind je overvloed in jezelf? Bijvoorbeeld door je veilig te voelen, waardoor de angst voor gebrek vermindert. Het volgende aspect is genieten van je leven. Willen wat je hebt in plaats van hebben wat je wilt. De kleine dingen waarderen.

Een ander stapje is je positief voelen, negatieve gedachten neutraliseren door er positieve gedachten tegenover te zetten.

Dan is er je verbinding met de aarde en het universum. Voel je onderdeel van een groter geheel en weet dat daar een oneindige overvloed is. Ja, ook voor jou, want hij is er voor iedereen…..

Als laatste is er de kwestie van vertrouwen en acceptatie. Jezelf, de wereld, het besef dat alles een reden heeft, dat tegenstellingen bestaan om van te leren en om je te helpen bepalen wat je wèl wilt.

Abundance helpt je stapje voor stapje je aandacht te richten op het goede en de dingen die je waardeert. Ook in jezelf, waardoor je een heel andere energie begint uit te stralen. En daar begint het universum dan op te reageren door je heel andere dingen te laten zien. Dingen die bij de nieuwe energie passen die je uitstraalt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: tijgeroog, hemimorfiet, larimar, groene apatiet, aquamarijn, purpuriet, barnsteen, opaalkwarts, carneool, pietersiet, varisciet

Flow Remedies crystal essence combination c45. Rise Up!

c45. Rise Up!

Rise Up! zet je stevig neer en helpt je vanuit liefde voor jezelf opkomen en jezelf toestemming te geven te zijn wie je bent. Zo groot als je bent, zonder je klein te (laten) houden.

Ook hier weer calm assertive energy, rustige assertieve energie. Overeind blijven zonder iemand neer te halen.

Voet bij stuk houden zonder te kwetsen of in schuldgevoel te blijven hangen. Oftewel jezelf zijn zonder je te laten beïnvloeden door wat iemand dan ook probeert om je te laten doen wat zij willen. Tenzij je natuurlijk zelf beslist om iets te doen, maar dan is het jouw beslissing en niet de invloed van iemand die iets van je wil en alles uit de kast haalt om je toe te laten geven. Inwerken op je schuldgevoel of dreigementen hebben niet meer automatisch tot gevolg dat je dan maar toegeeft.

Een andere aanwijzing bij deze remedie is dat hij je energieniveau verhoogt, je trilling aanpast aan de nieuwe, verhoogde, trilling van de aarde.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, tijgeroog, hematiet, champagne calciet, blauwe obsidiaan, pietersiet, agaat, amazoniet, opaalkwarts, groene apatiet, kyaniet, pyriet, barnsteen, infinite stone

Scroll naar boven