Dieren

Flow Remedies kun je ook goed toepassen bij dieren. Het principe is hetzelfde, door energie toe te voegen breng je een dier terug in balans. Het verschil zit hem wel in de dosering, die is meestal iets lager.

Als vuistregel kun je 2 druppels per gekozen remedie aanhouden als je een doseerflesje maakt, maar als je testmethode of gevoel iets anders zegt is het ook prima. Niemand is standaard, de één zal meer of minder nodig hebben dan de ander.

Als je de remedies in laat nemen is het wel beter om een doseerflesje te gebruiken of de druppels te verdunnen. Onverdund is de smaak voor een dier erg sterk en dan is het wel eens lastig om het naar binnen te krijgen. 

Als je een doseerflesje maakt, met van elke remedie 2 druppels, dan kun je daaruit elke dag 2 keer 2 druppels geven. Deze kun je op iets lekkers druppelen, maar ook op het eten of in het water van je dier of op je dier zelf. Net wat je prettig vindt.

Combinatie-remedies voor dieren

Hoewel je eigenlijk alle remedies voor dieren kunt gebruiken zijn er ook 5 combinatie-remedies die speciaal voor dieren gemaakt zijn:

a1. Chill Out – aarden, gevoel van veiligheid, meer zelfvertrouwen
a2. Recovery – voor het ondersteunen van allerlei soorten helingsprocessen
a3. Haven – voor gevoelige dieren
a4. New Digs -om te helpen wennen aan een nieuwe omgeving of veranderde situatie
a5. Mine – voor jaloezie, bezitterigheid en overdreven wedijveren

– klik op deze alinea voor de volledige beschrijvingen-

In de loop der jaren zijn de remedies op paarden, pony’s, honden, katten en zelfs een paar vogels toegepast. Vaak met succes, soms wat minder. Net zoals bij mensen zijn er soms andere factoren in het spel en is het niet met een remedie op te lossen. 
Over het algemeen reageren dieren wel vrij snel en zou je binnen een week of 2 toch wel verandering moeten zien.

Een kleine anektdote: Onze kat kreeg remedies voor verschillende dingen en soms vroeg hij zelfs om zijn druppels. Als ik wat gehaast was sloeg ik ze wel eens over, en als dat te vaak achter elkaar was, dan ging hij voor zijn bak zitten (normaal viel hij gelijk aan) en ging hij naar me zitten kijken op een manier van  ‘zeg, vergeet je misschien iets?’. Pas als ik dan een paar druppels op zijn eten deed ging hij eten. 

In het begin dacht ik dat het mijn verbeelding was, maar ik heb van alles uitgeprobeerd om het hem lastiger te maken. Het gekke is dat hij eerst de brokjes met de druppels op at, zelfs al druppelde ik ze op de brokjes aan de rand van zijn bakje.

Dan moet je er nog even bij weten dat hij een gemak-en-mooi-weer type was dat het liefst alleen maar uit het midden van zijn bakje at. Hij maakte het zelfs zo bont dat hij ging lopen mauwen als je in de buurt was tot je met zijn bakje schudde en er weer brokjes in het midden lagen.

Hieronder vind je nog een lijstje met suggesties voor remedies die je in zou kunnen zetten voor dieren:

Scroll naar boven