Aura

Als de termen aura en chakra’s je nog niet zoveel zeggen, dan geeft deze pagina een beetje meer informatie over de aura. Niet tot in detail, maar gewoon wat basics om je op weg te helpen.

De mens (en elk ander levend wezen) heeft behalve een fysiek, tastbaar, lichaam ook een energie-lichaam. Dit energie-lichaam wordt de aura genoemd. De aura bestaat uit een aantal lagen en bevindt zich gedeeltelijk in het lichaam, maar voor het grootste deel buiten het lichaam. Over het algemeen wordt gezegd dat de aura 7 lagen heeft. De lagen die het dichtst bij het lichaam liggen zijn het etherisch dubbel, dat gedeeltelijk in het fysieke lichaam ligt, het emotionele lichaam en het mentale lichaam. Elke laag heeft zijn eigen functie.

Het etherisch dubbel is het nauwst verbonden met het fysieke lichaam en is er een energetische kopie van. In het emotionele lichaam worden je emoties opgeslagen en verwerkt, en in het mentale lichaam je overtuigingen en gedachtenpatronen. 
Met je aura maak je contact met de aura’s van andere mensen en voel je energieën aan. Als je aura beschadigd is, of je zit niet lekker in je vel, dan verlies je energie en raak je energie die je aan je aura blijft kleven moeilijk kwijt. 

Energie-overdracht vindt bijvoorbeeld ook plaats tijdens een telefoongesprek of zelfs bij het lezen van een bericht/e-mail. Heb je ooit gehad dat je aan iemand dacht, en dat die je kort daarna belde? Of je liep die persoon even later tegen het lijf? Dat is een voorbeeld van iemand’s energie oppikken zelfs al zijn ze niet eens in je buurt. Maar dat even terzijde, anders wordt dit alsnog langer dan de bedoeling is :).

Je kunt je vast ook wel situaties voorstellen waarin je je na een dag in het gezelschap van veel mensen, of mensen die niet bij je passen, vuil en moe voelt ook al heb je niets gedaan waar je vies van werd.

Afbeelding aura.

Sommige mensen zijn er heel bedreven in om energie bij je weg te halen, bijvoorbeeld mensen die veel aandacht nodig hebben en daar constant dwingend om vragen. Of je energie wordt weggedrukt omdat iemand erg overheersend is.

Soms geef je je energie zelf weg, misschien omdat je slecht geaard bent of onbewust vindt dat een ander er meer recht op heeft dan jij. Misschien kun je iemands pijn niet aanzien en geef je daarom je eigen energie weg om het lijden van die persoon te verlichten, of heb je het idee dat je niet mag weigeren als iemand je energie weghaalt.

Dit gebeurt allemaal op een heel subtiel niveau, en voor het grootste deel onbewust.
Het gevolg is dat je je soms onverklaarbaar ineens uitgeput voelt. Als dit vaak gebeurt zou je er lichamelijke en geestelijke klachten van kunnen gaan ondervinden. 

Andersom kan het gelukkig ook, na een leuke middag met vriendinnen, een uurtje heerlijk in de zon met een boek of iets anders waar je van geniet kun je je helemaal opgeladen voelen.
Zoiets brengt je weer terug in balans.

De aura is waar te nemen, al zal de één het sneller en meer zien dan de ander. Maar je zult vast wel het volgende herkennen: je zit zomaar wat voor je uit te staren en ziet een soort grijzig/witte krans of rand om iemand, of een boom, maar toen je het duidelijker wilde bekijken was het weg. Dan heb je een aura gezien. Met wat oefenen kun je wat langer kijken en zie je ook vaak kleuren. Het is een bepaalde manier van kijken, niet helemaal staren en blik op oneindig, maar net iets daarvoor. Ik las ergens een beschrijving dat je met de buitenkant van je gezichtsveld moet kijken, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Zo heb ik het eens gehad dat we onderweg waren in de auto en ineens zag ik boven de bomen een heel mooie donkerroze kleur, boven alle bomen behalve die waar ik rechtstreeks naar keek, dus zag ik het
alleen net buiten het midden van mijn gezichtsveld. Het is ook een bepaalde manier van je oogspieren ontspannen, bij de ervaring met de bomen was ik enorm moe na een bespreking die veel concentratie vereiste. Op de terugweg was het echt een geval van blik op oneindig, verstand op nul. Ik was te moe om zelfs maar gedachten te formuleren.

De aura heeft ook verschillende kleuren en verandert van moment tot moment, afhankelijk van je lichamelijke, geestelijke en emotionele gesteldheid. Geel kan bijvoorbeeld betekenen dat je verstandelijk ingesteld bent, of op dat moment aan het nadenken bent. Lichtblauw kan te zien zijn als je enthousiast over je favoriete hobby praat. Als je boos bent slaan de donkerrode vonken eruit, maar als je verdriet hebt blijft het rood van heftige emotie juist dichtbij je.

In de aura bevinden zich chakra’s, energie-centra die de verdeling van energie over je energie-systeem regelen. Blokkades in deze centra kunnen er ook toe leiden dat je klachten krijgt, omdat de energie dan stagneert en minder goed verdeeld wordt. Meer over chakra’s vind je hier.

Het gaat te ver om hier een hele verhandeling te schrijven, er zijn boeken vol geschreven over dit onderwerp, en ik ben ook maar een goed geïnformeerde leek. Mocht je meer willen weten, dan kun je binnenkort op de pagina boeken tips vinden om je er verder in te verdiepen.

Scroll naar boven