Enkelvoudige Remedies 31-45

Flow Remedies crystal essence 31. Blue Eyes. Crystal essence of blue obsidian

31. Blue Eyes

Edelsteenremedie van blauwe obsidiaan

Blue Eyes helpt je met een heldere blik naar jezelf te kijken. Hij richt je blik op eventuele onbalans, zodat je ermee aan de slag kunt, en legt de waarheid omtrent jezelf bloot.

Deze remedie biedt ook bescherming aan gevoelige en mediamieke mensen en werpt een soort schild op om negatieve energie buiten te houden. Ook laat hij energie door je energie-systeem stromen.

Net als bij zwarte obsidiaan is dit een krachtige steen, waar je altijd bewust voor kiest, omdat hij erg confronterend kan zijn. Dit moet je zelf willen en zelf aan toe zijn en mag nooit aan iemand opgedrongen worden. Test je voor iemand en rolt deze remedie eruit, overleg dan met deze persoon wat hij/zij wil.

Blue Eyes is geschikt gebleken om te gebruiken als zoekremedie. Een zoekremedie is een remedie die de vinger op de zere plek kan leggen als je niet precies weet wat er aan de hand is.

Je gebruikt dan alleen deze remedie een poosje, totdat je meer inzicht hebt gekregen in je gedachten- en gedragspatronen.
Hij helpt je met objectief naar jezelf kijken, en bijvoorbeeld dingen te erkennen die je onbewust wel weet, maar waarvan je denkt ‘och, het valt wel mee’. Echt een eye-opener, die confronterend kan zijn als je het niet verwacht, maar die heel verhelderend is als je er bewust mee aan de slag gaat om meer over jezelf te leren.

Flow Remedies crystal essence 32. Transformation. Crystal essence of black tourmaline

32. Transformation

Edelsteenremedie van zwarte toermalijn

Transformation zet negatieve energie om in positieve energie. Daarnaast werkt hij aardend, zorgt hij voor een goede binding met de realiteit en schermt hij af voor negatieve energie.

Door het herstellen van de binding met de realiteit krijg je een andere kijk op je angsten en fobieën en kun je er beter mee omgaan. Je kunt het hoofd beter koel houden.

Je staat stevig op de been en krijgt een hart onder de riem gestoken. Hij brengt geestelijke rust bij chaotische mensen en zorgt voor makkelijker kunnen loslaten als je de neiging hebt je angstvallig ergens aan vast te houden.

Flow Remedies crystal essence 33. Smoke Clears. Crystal essence of smoky quartz

33. Smoke Clears

Edelsteenremedie van rookkwarts

Smoke Clears verbindt de helderheid van bergkristal met de aarde. Hij helpt je daadkrachtiger en standvastiger te zijn. Ook versterkt hij je wilskracht en helpt je de drempel over om je plannen ook daadwerkelijk uit te voeren.

Hij verlicht negatieve emoties, ook die van jezelf, en zet ze om in positiviteit. Ook zorgt hij ervoor dat je op een ontspannen manier jezelf kunt zijn.

Flow Remedies crystal essence 34. Blue Wave. Crystal essence of chalcedony

34. Blue Wave

Edelsteenremedie van chalcedoon

Deze remedie werkt zacht en liefdevol om je in contact te brengen met je gevoel. Hij opent het hart en versterkt de band met het goede en de goede eigenschappen die iedereen in zich heeft. De energie helpt emotionele wonden genezen en biedt troost, als een warme omhelzing. Het voelt of je thuiskomt en dat geeft rust.

Ook zorgt hij voor buigzaamheid en flexibiliteit, vooral als er sprake is van angstgevoelens waarbij de knieën ‘vast’ zitten. Niet barsten, maar buigen.

Chalcedoon is een blauwe steen en hoort daarom bij het keelchakra. De remedie helpt bij het uiten van gevoelens, maakt het praten makkelijker.
Het kan overigens wel gebeuren dat alle verdriet eerst als een golf naar buiten komt, om plaats te maken voor het nieuwe. Dat kan op verschillende manieren. Je zou een enorme huilbui verwachten, en dat zou natuurlijk wel kunnen, maar deze manieren deden zich meer voor: hier en daar een snik, een soort mini-huilbuitje, veel plassen (verdriet is een thema van de blaasmeridiaan) of situaties waar je zo om moet lachen dat de tranen letterlijk over je wangen stromen.

Flow Remedies crystal essence 35. Feet on the Ground. Crystal essence of unakite

35. Feet on the Ground

Edelsteenremedie van unakiet

Deze remedie werkt krachtig, maar tegelijkertijd zachtaardig. Hij aardt en activeert en zet negatieve energie om in positieve. Daarnaast geeft hij ook rust en evenwicht, veiligheid en geborgenheid. Hij laat je in harmonie komen met de mensen om je heen.

Ook versterkt hij de wilskracht (helpt om de daad bij het woord te voegen en plannen daadwerkelijk uit te voeren) en beschermt hij. Alles komt goed, er wordt voor je gezorgd.

Niet geschikt als je snel uit je evenwicht gebracht wordt, het ‘geen woorden maar daden’-karakter van deze remedie kan dan iets teveel van het goede zijn.

Flow Remedies crystal essence 36. Full Moon. Crystal essence of moonstone

36. Full Moon

Edelsteenremedie van maansteen

Deze remedie brengt je in contact met je vrouwelijke energie. Ze beschermt je, maakt open en geeft vertrouwen. Daarnaast helpt het je in het reine komen met de tegenstellingen in jezelf en in de wereld. Je kunt ze beter accepteren en met elkaar verzoenen.

Flow Remedies crystal essence 37. True Storm. Crystal essence of pietersite

37. True Storm

Edelsteenremedie van pietersiet

Deze remedie aardt en verankert je in je aura. Je voelt je meer thuis op aarde en bent meer ‘aanwezig’. Hij opent het derde oog en stimuleert de intuïtie, die daardoor beter te ‘horen’ is.

De verbinding met je hoger zelf wordt hersteld en daardoor kun je met een objectieve blik naar jezelf kijken. Zo worden je ogen geopend voor illusies, beperkingen en overtuigingen die van buitenaf opgelegd zijn. Hij heft de innerlijke toren op waarin je vastzit en gooit alle ketens af.

Door deze heldere blik wordt het mogelijk beter onderscheid te maken tussen waarheid en onwaarheid. Bij hardnekkige blokkades kan deze remedie werken als katalysator en een doorbraak mogelijk maken. Door deze loutering is er weer ruimte voor spirituele groei.

De energiebanen in je lichaam worden gereinigd en de energieverdeling wordt in balans gebracht. Ook de verhouding tussen naar binnen en naar buiten gerichte energie wordt in evenwicht gebracht, waardoor je minder onrust hebt als er veel indrukken op je afkomen.

Flow Remedies crystal essence 38. Acceptance. Crystal essence of agate

38. Acceptance

Edelsteenremedie van agaat

Deze agaat heeft een melkachtige bruingrijze kleur. Sprankelend is het laatste woord dat in je opkomt en toch heeft hij iets. Het aparte aan deze steen is dat hij aan één kant effen van kleur is en aan de andere kant een heel mooie tekening van cirkels in cirkels heeft.

Deze remedie werkt aardend en zet al je gedachten op een rijtje. Je kunt je weg zien en hij geeft je ook de rust en de daadkracht om die weg ook te gaan volgen, en te durven groeien.

Hij brengt evenwicht en acceptatie van jezelf en stimuleert zelfanalyse. Door de rust en het evenwicht heb je ook een betere concentratie en ben je je meer van je innerlijke wereld bewust.

Flow Remedies crystal essence 39. Shine. Crystal essence of sunstone

39. Shine

Edelsteenremedie van zonnesteen

De zonnesteen is een schitterende warm oranje steen met glimmertjes erin. Van alleen de aanblik krijg je al een warm gevoel.

Je licht op van binnenuit en als vanzelf krullen je mondhoeken omhoog en voel je je een stuk blijer. Optimisme-in-een-flesje en heel goed als je last hebt van bijvoorbeeld winterblues.

Deze remedie verwarmt, maakt vrolijk, verdrijft sombere gevoelens en geeft je weer hoop. Hij reinigt de chakra’s, vooral het derde chakra. en laat je meer jezelf zijn.

Doordat je de ruimte krijgt meer jezelf te zijn is dit een heel goede remedie als je moeite hebt om nee te zeggen. Hij maakt krachtiger, versterkt zelfvertrouwen en eigenwaarde en zorgt ervoor dat je beperkende verbindingen liefdevol af kunt breken.

Ook heft hij wederzijdse afhankelijkheid zacht op. Dit komt vanwege de werking op het derde chakra, waar je ‘verbindingen’ met andere mensen maakt.

Shine geeft levenskracht en helpt je van jezelf te houden.

Flow Remedies crystal essence 40. Tender Heart. Crystal essence of amazonite

40. Tender Heart

Edelsteenremedie van amazoniet

Tender Heart brengt evenwicht tussen gevoel en verstand. Hij werkt ook op het vijfde chakra en helpt je daardoor beter te communiceren, makkelijker over je gevoelens te praten zonder in de verdediging (of de aanval) te schieten.

Heel liefdevol wordt je hart ontsloten en gaat de remedie blokkades in hart- en keelchakra te lijf. Hij helpt je zachtjes met loslaten en werkt ontkrampend. Het wordt ook makkelijker belemmerende relaties zachtjes los te laten, ook als het om overleden personen gaat.

De zachtheid van deze remedie is ook van belang als je veel emotionele spanningen en onrust hebt. Amazoniet heeft een filterende werking, die op twee manieren merkbaar is. Het is een krachtige beschermer die energie filtert en negatieve energie buiten de deur houdt of afvoert, en daarnaast helpt hij je bij het filteren van informatie, je kunt makkelijker onderscheid maken in de informatiestroom die de hele dag door merkbaar en ongemerkt binnenkomt. Dit geeft rust in je hoofd en geeft je energie voor andere dingen.

Door de filterfunctie kan deze remedie behulpzaam zijn bij hyperactiviteit door chaotische gedachten, omdat het overzicht geeft.

Flow Remedies crystal essence 41. This is Me. Crystal essence of amazonite

41. This is Me

edelsteenremedie van eldariet – nevelsteen

Werkt op het hartchakra en het basischakra en brengt emotionele stabiliteit. Je gaat meer je eigen waarde beseffen en krijgt meer vertrouwen in jezelf, meer tevredenheid over wie je bent. Hij geeft je energie, een veilig gevoel en helpt met het oplossen van angsten en het loslaten van oude gedachtenpatronen.

Op spiritueel gebied helpt hij je herinneren dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Hij kan helpen je dromen te verhelderen en ze makkelijker te helpen herinneren.

Flow Remedies crystal essence 42. Polarity. Crystal essence of tourmaline quartz

42. Polarity

Edelsteenremedie van toermalijnkwarts

Het eerste dat in me opkwam was ‘meester van je eigen lot’. Deze remedie werkt aardend en verhelderend en verbindt de krachten van de geest met de aarde. Oftewel: hij geeft je daadkracht en helpt je de stap te zetten je plannen ook realiteit te laten worden. Niet alleen denken, maar ook doen.
Je realiteitszin wordt verbeterd, het is alsof de sluier van voor je ogen verdwijnt en je ze steeds minder sluit voor de werkelijkheid.

Verder voert hij negativiteit af, ook die van jezelf. Hup de grond er mee in. Hierdoor kun je makkelijker loslaten en voel je je evenwichtiger. Door dat evenwicht ben je ook beter in staat bij je eigen gevoel te blijven en minder, of helemaal niet, mee te gaan in het gevoel van anderen. Je wordt energetisch gezien ‘opgetild’ naar het niveau waar je thuishoort en hebt minder last van beïnvloeding.

Polarity brengt evenwicht in tegengestelde dingen, helpt je het wit en het zwart met elkaar te verenigen. Als je je onevenwichtig voelt, bijvoorbeeld doordat je gedachten maar in kringetjes rond blijven hollen en je ze niet bij kunt houden, test dan deze remedie eens.

Flow Remedies crystal essence 43. Flow. Crystal essence of opalite

43. Flow

Edelsteenremedie van opaalkwarts

Toen ik deze steen oppakte voelde ik flinke druk op mijn keel. Die moest dus mee. Op het kaartje stond ‘opaliet’, en de remedie die ze me gaf is heel mooi, geen twijfel mogelijk dat ze ons heel veel te bieden heeft.

Toen ze in het water stond keek ik in mijn kristallengids, en daaruit bleek dat opaliet een ondoorzichtige steen is, en deze is melkachtig doorzichtig, met een regenboogglans.

Dat werd wat spannend, want wat voor steen was het nu? Ik heb het even laten rusten en ben maar begonnen met de beschrijving. Pas weken later vond ik, op zoek naar iets heel anders, op een site een engeltje van opaliet dat er zo uitzag als mijn steen. Het bleek opaalkwarts te zijn, een synthetische opaal. Dat was even schrikken, want synthetisch was voor mijn gevoel namaak. Na nog wat verder speuren bleek dat een synthetische steen gemaakt wordt in een laboratorium van natuurlijk materiaal en dat een steen die compleet namaak is imitatie genoemd wordt.
Het eerste woord was ‘water’, stromen. Ze laat alles (angsten, onverwerkte emoties en gevoelens) doorstromen en wegvloeien tot het een plaats gevonden heeft, durf je maar mee te laten voeren, ze brengt je naar grote hoogten en als je er bewust mee werkt tot voorbij de regenboog.

Ze zou een gunstig effect op de stem kunnen hebben, omdat je je makkelijker uit kunt spreken als dat brok uit je keel is verdwenen.

Als je het flesje vasthoudt en je ogen sluit kun je een helder warm wit licht zien, dat mij aan engelen deed denken. Die bevestiging kreeg ik ook later, een omarming van vleugels,

flink grote vleugels trouwens. Je wordt eerst goed geaard en daarna mee omhoog genomen. Deze remedie activeert de hogere chakra’s en heeft een heel hoge trilling. Sky high had ook een goede naam geweest, je hoofd in de wolken, en tegelijkertijd met beide voeten stevig op de grond.

Ze zou ook kunnen helpen makkelijker contact te maken met deva’s en natuurwezens, dat is een aanwijzing die ik mocht ontvangen, maar waar ik zelf geen ervaring mee heb. Ik wil hem er echter wel bijzetten voor degenen die er wel wat mee kunnen.

Flow Remedies crystal essence 44. Faith. Crystal essence of hemimorphite.

44. Faith

Edelsteenremedie van hemimorfiet

Deze remedie heeft een uitgesproken vrouwelijke energie. Ze geeft je nieuwe energie, hoop en vertrouwen en heeft de kracht je uit een dal te helpen als dat nodig is. Je innerlijk kind, je kern, wordt liefdevol geheeld. Negativiteit wordt omgezet in positiviteit. Je kunt jezelf met vertrouwen uiten en meer zijn wie je bent. Je durft zonder angst echt te zeggen wat je vindt en voelt.

Ze helpt oude angsten en emoties oplossen en loslaten. Als ik het flesje een poosje vasthoud wordt het heerlijk stil in mijn hoofd. Daarnaast voel ik een soort gloed vanuit mijn keelchakra naar beneden en naar boven gaan en voel ik een stevige druk in mijn keel. Ze helpt je grote opruiming te houden in al die vakjes emoties die je over de jaren hebt dichtgesmeten en waarvan je de sleutel van verstopt hebt.

Ze verstevigt de verbinding met je hoger zelf, zodat je beter naar je eigen intuïtie kunt luisteren. Je zou kunnen zeggen dat deze remedie de verbinding naar ‘boven’ ontstoort.

Hemimorfiet bezit een krachtige healing-energie en kan ook gebruikt worden energetische behandelmethoden zoals bijvoorbeeld Reiki te ondersteunen. De energiedoorstroming van deze remedie is vergelijkbaar met een doorstroming met kristallen.

Flow Remedies crystal essence 45. Moonlight. Crystal essence of selenite.

45. Moonlight

Edelsteenremedie van seleniet

Deze remedie hult je in een zachte deken van wit licht. Ze zet je aura dicht om je lichaam en beschermt je, alsof je in een warme veilige cocon zit.

Ze helpt je verbinding te krijgen met de wereld van de engelen, opent je zesde chakra en laat je kruinchakra stralen. Deze energie gaat door je heen en straalt door naar andere chakra’s, ze werkt in op blokkades en geeft je chakra’s energie, van boven naar beneden zakt het tot je aura goed met de aarde verbonden is.

Door de rust van deze remedie pieker je minder. Met warmte en liefde helpt ze je met loslaten. Zachtjes maar toch ook krachtig.

Scroll naar boven