Enkelvoudige Remedies 76-

Flow Remedies crystal essence 76. Pure. Crystal essence of bornite

76. Pure

Edelsteenremedie van borniet

Pure is een remedie van levensvreugde en positiviteit. Hij werkt ontgiftend en zuiverend en transformeert negatieve gedachten en overtuigingen. Ook stimuleert hij gelijkheid en rechtvaardigheid

Hij versterkt je intuïtie en innerlijk weten en helpt je visualiseren. Je krijgt inzicht in traumatische gebeurtenissen en de hulp er veilig naar te kijken, waarna je ze kunt loslaten om verder te gaan.

Pure werkt voornamelijk op het vijfde en zesde chakra, hij helpt je creatieve ideeën uit te spreken en uit te leggen. Daarnaast brengt deze remedie de chakra’s in balans en verbindt hij ze.

Flow Remedies crystal essence 77. Inspire. Crystal essence of green tourmaline / verdicolite

77. Inspire

Edelsteenremedie van groene toermalijn / verdeliet

Inspire is een remedie voor het hartchakra. Hij reinigt, zuivert en transformeert negatieve of zware energie en brengt de chakra’s in balans. Deze remedie vermindert angst en bevordert mededogen.

Het is een beschermende remedie die je inzicht in jezelf en in anderen geeft en die je helpt een slachtoffermentaliteit of gevoel van opgesloten zijn te verminderen. Hij brengt ook evenwicht in mannelijke (gevende) en vrouwelijke (ontvangende) energie.

Deze energie bevordert gemoedsrust en helpt je ook om rust te nemen, zodat je niet opbrandt of overbelast raakt en nerveus wordt.

Flow Remedies crystal essence 78. Tranquility. Crystal essence of blue tourmaline / indicolite

78. Tranquility

Edelsteenremedie van blauwe toermalijn / indicoliet

Tranquility heeft de kalme, vredige energie van een strak blauwe zee. Ze nodigt je uit om onder de oppervlakte de duiken en diep in jezelf te kijken zodat je meer begrip voor jezelf en voor anderen kunt opbrengen.

Diep verborgen verdriet en geblokkeerde gevoelens worden voorzichtig naar de oppervlakte gehaald om geheeld te worden. De rust en vrede van deze remedie helpen je om je aan dat proces over te geven en het te laten gebeuren.

Door de werking op het vijfde en zesde chakra zorgt Tranquility voor een eerlijke en open communicatie en geeft ze je de moed om vanuit het hart te spreken.

Een ander aspect van deze remedie is dat ze je helpt om slachtoffermentaliteit los te laten en om je gevoel voor verantwoordelijkheid te versterken. Hierdoor kun je beperkende emotionele banden beginnen los te laten en meer in harmonie met je omgeving leven.

Tranquility zorgt voor evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Daarnaast worden beide hersenhelften energetisch in evenwicht gebracht en kunnen ze beter samenwerken. Ook dit speelt een rol in het beter onder woorden brengen van je gedachten en gevoelens.

Op spiritueel gebied helpt Tranquility je om zuiver te werken. Ze stimuleert je intuïtie en kan je waarnemingen versterken en je helpen om ze goed te verwoorden.

Flow Remedies crystal essence 79. Promise. Crystal essence of sulphur quartz

79. Promise

Edelsteenremedie van zwavelkwarts

Promise heeft een sterk reinigende en ontgiftende werking op alle gebieden. Hoewel dit met zachte hand gaat en je ondersteund wordt in het proces, is geen enkele transformatie zonder ongemakken.

Dat gezegd hebbende, deze remedie kun je goed inzetten als je vast zit op wat voor gebied dan ook. Deze energie werkt op de zonnevlecht en herstelt daar onbalans. Hij bevordert zelfrespect en innerlijke kracht, helpt je te bepalen wat je zelf denkt en helpt je de macht over jezelf (terug) te claimen. Girl Power (m/v) in een flesje, zogezegd.

Ook helpt Promise je om oude gewoonten te doorbreken. Je gaat je eigen identiteit vaststellen: je eigen overtuigingen, gedachten en gedragingen bepalen en je eigen gezag te vestigen, los van wat mensen om je heen daarvan vinden. Promise helpt je om je ideeën uit te drukken en je er aan vast te houden als dat is wat jij wilt.

Door de werking op de zonnevlecht (derde chakra) helpt deze remedie ook met het verzachten van boosheid, irritatie en verbittering, bijvoorbeeld als je snel geïrriteerd raakt door kleine dingetjes.

Doordat Promise je innerlijke kracht versterkt, kun je ook beter omgaan met de onvermijdelijke weerstand die een verandering op kan roepen in je omgeving.

Onthoud daarbij dat veel van deze weerstand voortkomt uit het feit dat mensen zich ongemakkelijk kunnen voelen door veranderingen en van dat gevoel af proberen te komen door te proberen de verandering ongedaan te maken, deze te veroordelen of te doen alsof het maar een fase is. Het is meestal niets persoonlijk, het komt voort uit de puur menselijke eigenschap om, als het even kan, elke vorm van ongemak te vermijden.

Flow Remedies crystal essence 80. Cleanse. Crystal essence of prehnite

80. Cleanse

Edelsteenremedie van prehniet

Cleanse houdt een grote opruiming en werkt ontgiftend, voornamelijk in je hartchakra en zonnevlecht. Hij verbindt het hart met de wil en helpt je vanuit je hart te leven. Deze remedie helpt bij het loslaten van angsten en helpt je vertrouwen te hebben als je angst voor te kort hebt. Waar liefde is, is geen angst.

Cleanse helpt je angsten onder ogen te zien, er mee om te gaan en op te lossen, zodat je minder de neiging hebt om ervoor weg te lopen en te vluchten in afleiding en uitstelgedrag (in het begin zul je wel eerst een verergering merken of lijkt het erger doordat het meer opvalt, wees daar een beetje op berekend). Wees trouwens ook berekend op plotselinge opruimneigingen, dat is een bijwerking van het ontgiftende aspect van deze remedie.

Daarnaast heeft Cleanse een zachte energie en haalt hij de oorzaak van ongemakken omhoog. Ook dit is een zoekremedie, hij stimuleert innerlijk weten zodat je gaat zien waar de pijnpunten zitten, en hij doet dit op een zachte en liefdevolle manier. Inzichten kunnen pijnlijk zijn, maar over het algemeen helpt deze remedie om het langzaamaan tot je door te laten dringen in plaats van je ermee om de oren te slaan. Hij helpt je ook ongemerkt steeds meer aan te kunnen qua indrukken, je kunt ze sneller verwerken, wat gunstig kan zijn bij overprikkeld zijn / hyperactiviteit.

Cleanse beschermt ook de aura, en je zou hem zelfs gebruiken om je woning te beschermen door een beetje op de drempels of kozijnen te druppelen. Gebruik hiervoor de remedie wel verdund, eventueel in een beetje gekookt water, voor de zekerheid als bescherming voor de verf op je kozijnen.

Flow Remedies crystal essence 81. Re-align. Crystal essence of atlantisite

81. Re-align

Edelsteenremedie van atlantisiet

Re-align herstructureert oude patronen zodat je je doel kunt vinden en indien nodig je koers kunt wijzigen als je op een zijspoor bent belandt. De energie zet chakra’s op één lijn en verbindt je hartchakra, hogere hartchakra en keelchakra met elkaar. Thema’s hiervan zijn denken voor je spreekt, trouw aan je woord zijn en spreken vanuit liefde, mededogen en zorg voor jezelf en anderen.

Een ander aspect is verbinden met de aarde, waardoor je meer energie kunt opnemen en oude energie kunt afvoeren om gezuiverd te worden. Hierdoor heb je meer levenskracht en meer helderheid. Re-align moedigt je ook aan je te verbinden met je fysieke lichaam.

Zoals de naam al doet vermoeden heeft Atlantisiet een verbinding met Atlantis (en ook met Lemurië) en kan hij je ondersteunen bij het werken met vorige levens.

Re-align kan ook als zoekremedie werken om onbalans op te sporen, vooral op het gebied van patronen van jezelf in de steek laten.

Flow Remedies crystal essence 82. Re-form. Crystal essence of shungite

82. Re-form

Edelsteenremedie van shungiet

Dit is een energie van kracht, aanpassingsvermogen en verwijderen van alles dat niet meer past en wat niet voor je hoogste goed is.
Re-form geeft je een stevige aarde-binding, realiteitszin en levenskracht. Een stevige aanmoediging om met een scherpe blik te kijken naar zaken en ze te zien zoals ze zijn, zonder vervormingen.

Hierdoor kun je houden wat bij je past en daarmee verder gaan, terwijl je loslaat wat niet meer past. Met een betere aarde-binding versterk je ook je energetisch immuunsysteem, wat staat voor het weerbaarder zijn tegen energie van buitenaf.

Het is een stevige reiniging op emotioneel en mentaal gebied die niet altijd zachtzinnig verloopt, afhankelijk van hoever je van je geplande levenspad verwijderd bent geraakt. Deze energie is vergelijkbaar met obsidiaan (allebei door vuur gevormd :)), alleen met meer nadruk op actie en zuivering.

Re-form helpt ook bij het afstemmen van verschillende energieën en verenigt en balanceert uitersten.

Flow Remedies crystal essence 83. Determination. Crystal essence of tiger iron

83. Determination

Edelsteenremedie van tijgerijzer

Tijgerijzer verenigt tijgeroog, rode jaspis en hematiet, en dat levert een stevige en daadkrachtige energie op. Sleutelwoorden hier zijn doorzettingsvermogen, kracht, helderheid en creativiteit.

Deze energie is een steuntje in de rug bij het aanpakken van uitdagingen. Met twee voetjes stevig op de vloer vind je sneller de kracht om door te gaan en niet bij de pakken neer te zitten.

Naast kracht heeft deze energie ook een element van bescherming en (zelf)vertrouwen en geeft hij helderheid. Met een helder hoofd kom je makkelijker tot oplossingen.

Vervolgens geeft de stevige energie van deze remedie je een aanmoediging om je pad uit te stippelen en daadwerkelijk stappen te ondernemen. De onderste drie chakra’s (die staan voor o.a. je zelfbeeld, zelfvertrouwen, wil en doelgerichtheid) worden gebalanceerd en geactiveerd.

Flow Remedies crystal essence 84. Re-create. Crystal essence of garnet

84. Re-create

Edelsteenremedie van granaat.

Dit is een energie van passie, energie, kracht en creativiteit. Hij werkt aardend en reinigt en energetiseert de chakra’s. Andere sleutelwoorden zijn liefde, toewijding en emotionele balans.

Ondanks dat dit een aardende energie is, werkt hij ook op het hart en helpt hij je meer open te stellen voor de wereld om je heen. En ook voor jezelf, waardoor je beter trouw kunt blijven aan jezelf. In het verlengde hiervan kun je dan ook beter grenzen stellen naar jezelf en de buitenwereld.

Re-create kan helpen helder te krijgen welke gedragspatronen nutteloos zijn zodat je daarmee aan de slag kunt. Het creatieve deel van deze energie kan je helpen met het vinden van creatieve oplossingen voor problemen en de uitweg te zien als je het zicht daarop even kwijt bent.

Door de energie van deze remedie is het een goede om in te zetten als je je futloos voelt en last hebt van uitstelgedrag. Heb je een kort lontje? Laat hem dan links liggen omdat granaat de reputatie heeft om die eigenschap te versterken. Hij voegt dan als het ware een beetje teveel vuur toe. Deze eigenschap maakt Re-create overigens goed geschikt om andere remedies te versterken.

Als laatste kun je deze remedie inzetten bij het werken met vorige levens.

Scroll naar boven