Op deze pagina vind je de beschrijvingen van alle enkelvoudige remedies. Dit zijn remedies die gemaakt zijn met één edelsteensoort. Je kunt door de lijst onder de tabel bladeren, maar ook een naam in de tabel aanklikken en dan wordt je doorgevlogen naar de beschrijving van je keuze.

1. Sunny

Edelsteenremedie van oranje calciet Dit zonnetje vrolijkt je op en verlicht zwaarmoedigheid. Ze helpt een gewond hart helen en brengt positiviteit in je leven. Ze helpt je ook jezelf te accepteren, te accepteren dat je er mag zijn, waardoor je meer kunt openstaan voor anderen en voor intimiteit. Terug naar boven

2. Helia

Edelsteenremedie van blauwe calciet Helia werkt op de achterkant van het 5e chakra. Dit heeft te maken met waardering voor jezelf en wat je doet, en vermindert faalangst. Ook helpt deze remedie je om beter uit je woorden te komen. Op een zachte, liefdevolle manier krijg je een steuntje in de rug bij het uiten van je gevoelens en gedachten. Terug naar boven

3. Auralie

Edelsteenremedie van turkoois Auralie beschermt je en aardt je aura, waardoor je minder gevoelig wordt voor invloeden van buitenaf. Die invloeden houdt ze buiten en helpt je om meer jezelf te zijn, in je eigen ruimte. Ook trekt ze het positieve aan. Turkoois is naast een krachtige beschermer ook een steen van communicatie, en deze remedie helpt je dan ook om je op een positieve manier te uiten. Terug naar boven

4. Rosetta

Edelsteenremedie van rozekwarts

Rosetta heeft een lieve, zachte energie. Ze opent je hart voor jezelf en voor anderen, helpt een gewond hart te genezen en lost blokkades op. Zorgen drijft ze zachtjes uit je hart.

Ze bevordert creativiteit en geestelijke groei op een zachte manier. Rozekwarts is één van de stenen die voor bijna iedereen van tijd tot tijd goed is, en voor kinderen nog het meest.
Ze verhoogt het gevoel van veiligheid en geborgenheid dat wel eens zoek kan raken als je tijdens een groeiproces buiten je comfortzone geraakt.

Terug naar boven

5. Guardian Angel

 

Edelsteenremedie van mookaiet

Deze engel werkt op een zachte manier aardend. Zacht maar stevig houdt hij je voeten op de grond. Guardian Angel is een krachtige bescherming tegen negativiteit.
Deze remedie zet de chakra’s op één lijn en bevordert daadkracht, maar op een zachte manier.

Ook geeft hij de moed om aan nieuwe avonturen te beginnen en plezier in het leven te hebben. Je zult merken dat je steviger op de aarde staat en meer bereid bent de uitdagingen van het aardse leven met beide handen aan te pakken.

Terug naar boven

6. Calm and Clear

Edelsteenremedie van groene calciet

Zoals alle calcieten werkt ook deze remedie zachtaardig. Hij helpt je met het doorbreken en loslaten van patronen. Je kunt het verleden een plek geven en daardoor komt er ruimte voor iets nieuws.

Calm and Clear brengt rust in je gedachten, geeft je hoop en vertrouwen in de toekomst en brengt je in contact met je gevoel.

Terug naar boven

7. Open Mind

 

Edelsteenremedie van sodaliet

Deze remedie versterkt de intuïtie en opent het 3e oog. Hij verbetert je vermogen je gedachten om te zetten in realiteit en bevordert daadkracht. Hij helpt je de drempel over om je plannen ook om te zetten in daden.

Verder helpt hij je bij overgevoeligheid voor invloeden van buitenaf, maar NIET als je al teveel ‘open’ staat. Dan heb je meer baat bij iets dat meer beschermt. Ook als je je snel
overweldigt voelt is deze remedie waarschijnlijk te krachtig.

Terug naar boven

8. Oceana

 

Edelsteenremedie van blauwe fluoriet

Oceana werkt op het keelchakra, en heft blokkades die zich daar bevinden zachtjes op. Of eigenlijk kan ik beter zeggen dat ze weggespoeld worden. Ook negativiteit stroomt weg de aarde in.

Ze helpt je om je gedachten onder woorden te brengen en je ideeën te uiten. Ze geeft inspiratie en rust in je hoofd.

Een ander belangrijk punt is dat ze je helpt je eigen waarden te bepalen (wie ben ik, wat wil ik, waar sta ik voor?).

Terug naar boven

9. Dark and Light

 

Edelsteenremedie van obsidiaan

Dit is een mooie remedie, maar ook een behoorlijk krachtige. Ze legt je ziel bloot en helpt je om echt naar binnen te kijken en jezelf te zien zoals je bent, met al je goede en schaduwkanten.
Bevordert dromen en concentratie.

Obsidiaan is een heilige steen voor de indianen en een krachtige magische beschermer. De krachten van je geest worden geaard en omgezet in daadkracht. Dit gaat niet altijd zachtzinnig en kan behoorlijk confronterend werken. Soms is een grote schoonmaak nodig om verder te kunnen groeien. Het gebeurt niet altijd, het kan ook zijn dat het beschermende aspect het meest op de voorgrond staat, maar de mogelijkheid is er wel.

Na gebruik van deze remedie is het aan te bevelen een de remedie Bright Light te gebruiken om het licht weer helemaal terug te brengen. Ook c43. Swept is een goede remedie om energetisch op te ruimen nadat Dark and Light aan het werk geweest is.

Door de kracht van deze steen is het altijd een remedie waarvoor je zelf kiest en die nooit aan iemand opgedrongen mag worden met misschien op de achtergrond de gedachte: ‘zo, jij mag wel eens even naar jezelf gaan kijken’, hoe verleidelijk het soms ook is om mensen een spiegel voor te houden.

Trouwens, je kan iemand wel een spiegel voorhouden, maar dan nog is het de vraag of ze daarin hetzelfde zien. Misschien zijn zij jouw spiegel wel en is er iets dat je zelf over het hoofd ziet…

Terug naar boven

10. Bright Light

 

Edelsteenremedie van bergkristal

Deze remedie brengt licht in de duisternis en verdrijft negatieve gedachten en gevoelens. Ze verheldert het denken en helpt alles op een rij te zetten. Ook versterkt ze de aura en brengt ze
balans tussen lichaam en geest.

Bright Light werkt reinigend (let maar eens op je voeten, misschien voel je het gebeuren) en heeft een positieve, activerende energie. Aan te bevelen als opvolging na het gebruik van de remedie Dark and Light, als tegenwicht voor het donkere van de obsidiaan en om te helpen opruimen na een grote schoonmaak op energetisch gebied.
Een ander gebruik is het versterken van andere remedies, of om bij sterk aardende stenen de werking wat te verlichten.

Bij deze remedie is het vanwege de reinigende werking aan te bevelen extra te drinken om het afvoeren van overtollige energie te bevorderen.

Terug naar boven

11. Balance

Edelsteenremedie van groene aventurijn

Balance heeft een zachte, troostende energie en helpt de innerlijke balans te herstellen. Deze remedie werkt op een zachte manier om geestelijke en emotionele groei te bevorderen en is heel goed voor kinderen om ze te helpen bij alle groeiprocessen waar ze doorheen moeten.

Terug naar boven

12. Shield

 

Edelsteenremedie van labradoriet

Shield herstelt de aura en sluit haar af. Deze remedie werkt aardend en beschermend en stimuleert het contact met je hogere zelf.

Net zoals de steen zelf, die op het eerste gezicht vrij saai lijkt maar bij beweging prachtige kleuren te zien geeft, brengt deze remedie verborgen talenten naar boven. Daarnaast brengt Shield ook evenwicht.

Terug naar boven

13. Warming Up

 

Edelsteenremedie van carneool

Warming up doet precies wat ze belooft, ze geeft je een warm gevoel en geeft weer zin in het leven en om dingen te gaan ondernemen.

Verjaagt nachtmerries en geeft er fijne dromen voor terug. Ze maakt flexibeler bij koppigheid, je zou kunnen zeggen dat ze een starre houding ontdooit.

Terug naar boven

14. Blue Suede Shoes

 

Edelsteenremedie van picture jaspis

De jaspis waar deze remedie van gemaakt is, is moeilijk in een naam te vatten. Hij heeft bruin, groen en rood, en vlakjes van een heel mooi blauw die er echt uitspringen.

Deze remedie maakt krachtig en standvastig. Hij werkt aardend, beschermend en geeft rust. Helpt bij emotionele problemen en stimuleert je beter voor jezelf op te komen.
Letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen te staan. Vandaar de naam Blue Suede Shoes. ‘You can do anything, but lay off of my blue suede shoes’ zong Elvis.

Tot hier en niet verder. Grenzen stellen.

Terug naar boven

15. Green Forest

 

Edelsteenremedie van groene fluoriet

Green Forest brengt balans tussen hoofd en gevoel. Ze geeft inspiratie en moedigt aan tot het creëren van nieuwe mogelijkheden. Je krijgt meer rust in je hoofd.

Dit is een goede remedie als je je gejaagd voelt en wat tot rust wilt komen.
Green Forest voelt als een zonnige middag in een mooi bos, met je rug tegen een boom leunend terwijl het zonlicht door de bladeren wordt gefilterd en een serene sfeer geeft.

Terug naar boven

16. Smile

 

Edelsteenremedie van citrien

Van een zonnig heldergele steen kwam een zonnige heldere remedie. Ze maakt vrolijk en verbetert de concentratie. Hierdoor krijg je meer helderheid van geest.

De stralende positieve energie versterkt de zonnevlecht en verwarmt het hart. Deze remedie verbindt gevoel en verstand en bevordert wilskracht.

Terug naar boven

17. Relax

 

Edelsteenremedie van amethist

Relax helpt je innerlijke rust te vinden. Je krijgt meer helderheid in je hoofd, zodat je intuïtie de kans krijgt zich duidelijker te laten horen en zich te ontwikkelen. Relax verstevigt en herstelt de verbinding met je hogere zelf en geeft kracht aan je mannelijke kant.

Daarnaast bevordert deze remedie je ontwikkeling op spiritueel gebied en helpt je je spirituele kant te accepteren en naar buiten te brengen.

Terug naar boven

18. Power

Edelsteenremedie van rutielkwarts

Rutielkwarts is bergkristal met titaannaaldjes erin. De kracht van de bergkristal, de geest, wordt verbonden met de aarde.

Power maakt je wilskrachtiger en bevordert daadkracht. Hij verheldert de geest, en verbindt deze daadkracht met de aarde, zodat je je ideeën om kunt gaan zetten in realiteit. Niet alleen bedenken, maar ook het stapje nemen naar handelen. Ook helpt hij je bij het loslaten van negatieve gedachtenpatronen en somberheid.

Terug naar boven

19. Down to Earth

 

Edelsteenremedie van rode jaspis

Down to Earth zet je netjes met beide voetjes op de grond. De remedie is aardend en beschermend. Hij verbetert je gevoel van eigenwaarde, waardoor je meer openstaat voor anderen en makkelijker contact kunt leggen.

Hij geeft je de kracht en motivatie het leven op aarde met beide handen aan te pakken. Stimuleert je individualiteit en helpt bij het oplossen van verbittering.

Terug naar boven

20. Atlantis

 

Edelsteenremedie van larimar

Deze remedie bevordert je geestelijke ontwikkeling. Hij activeert het 3e oog en werkt ook op het keelchakra om daar blokkades op te lossen zodat je je weer vrij kunt uiten.

Ook krijg je meer geloof in jezelf en worden trauma’s, angst en onderdanigheid opgelost.

Terug naar boven

21. Trust

 

Edelsteenremedie van tijgeroog

Trust houdt negatieve invloeden buiten en stuurt ze terug naar waar ze vandaan komen. De energie beschermt je en geeft je de ruimte meer jezelf te zijn zonder de meningen en gevoelens van anderen over te nemen.

Deze remedie geeft hoop en hernieuwt het vertrouwen in zowel jezelf als de rest van de wereld. Trust laat je zien dat er ook goedheid is en helpt je de dingen te zien zoals ze zijn.

Verder bevordert Trust je zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel. Beschermt ook tegen eigen negativiteit.

Terug naar boven

22. Courage

Edelsteenremedie van lapis lazuli

Met deze remedie houd je het hoofd koel, hij helpt je om je rustiger te voelen. Courage geeft je moed en kracht en bevordert je zelfvertrouwen. Hij helpt je spanning en negatieve gedachten los te laten en bevordert trouw, wijsheid en vriendschap.

Ook helpt hij je je gedachten onder woorden te brengen en ondersteunt hij je bij het werken aan jezelf / zelfontplooiïng.

Terug naar boven

23. Patience

 

Edelsteenremedie van hematiet

Deze remedie is aardend en activerend, maar zonder de verwarmende en verhittende eigenschappen van rode stenen. Hij geeft kracht, maakt geduldig en sterk.

Bij problemen op het werk met mensen die te ver je persoonlijke ruimte binnenkomen kun je een paar druppeltjes op een schoteltje op de hoek van je bureau zetten. Het kan helpen dit soort gedrag te neutraliseren.

N.B.: drink na het innemen van deze remedie een glas extra water om vrijkomende energie te helpen afvoeren.

Terug naar boven

24. Alert

Edelsteenremedie van katteoog (rode tijgeroog)

Deze remedie helpt je ontspannen maar toch geconcentreerd en met een heldere blik naar jezelf te kijken. Alert maakt waakzaam en opmerkzaam. Ze geeft geborgenheid en warmte en bevordert vriendschap. Dit is een hogere bescherming en begeleiding. Je kunt leren van de ervaringen van een ander en daarna weer op eigen kracht een stukje verder.

Ze helpt je bij jezelf te blijven tijdens het groeiproces en de dingen van verschillende kanten te bekijken.

Het beeld dat deze remedie oproept is dat van een grote katachtige, die ogenschijnlijk lui in een boom ligt maar ondertussen alles om zich heen in de gaten heeft.

Terug naar boven

25. Equilibrium

Edelsteenremedie van malachiet

Equilibrium geeft rust en evenwicht in alles. Ze brengt de dualiteit in jezelf in evenwicht als je vaak twijfelt of schommelt tussen uitersten.

Deze remedie geeft je steun bij het verwerken van verdriet, dat komt omdat ze op het hart werkt en ook daar evenwicht brengt en troost.

Malachiet kan vrij veel energie vrijmaken, drink daarom extra water om te helpen vrijkomende energie af te voeren.

Terug naar boven

26. Harmony

Edelsteenremedie van jade

Harmony brengt harmonie en evenwicht tussen lichaam en geest. Ze helpt je bij jezelf te blijven als je moeite hebt je te uiten tegenover de mensen die het dichtst bij je staan.

Beschermt energetisch tijdens de zwangerschap, helpt rechtvaardig te zijn en combineert liefde met wijsheid. Ook maakt het krachtig en ondersteunt het je bij besluiteloosheid.

Terug naar boven

27. Tolerance

Edelsteenremedie van chrysocolla

Tolerance lost blokkades op in het keel- en hartgebied. Hij helpt je om je gevoelens beter te uiten. Maakt spontaner, vergevingsgezind en toleranter en beschermt tegen negatieve invloeden.

Deze remedie is verkoelend en helpt je om je hoofd koel te houden en niet in paniek te raken of te ontploffen.

Terug naar boven

28. Bouncy

 

Edelsteenremedie van valkenoog

Bouncy beschermt en weert negativiteit. Die wordt teruggekaatst naar de afzender. Het is een goede bescherming voor onderweg en net als de valk helpt ze je van grote hoogte te kijken en een helder overzicht te krijgen.

Hij werkt verkoelend en bevordert een goede ademhaling. Geeft je meer wilskracht, realiteitszin en zelfvertrouwen. Daarnaast maakt hij het je makkelijker open te staan voor een goede afloop en wantrouwen te laten varen.

Terug naar boven

29. Control

Edelsteenremedie van valkenoog

Bouncy beschermt en weert negativiteit. Die wordt teruggekaatst naar de afzender. Het is een goede bescherming voor onderweg en net als de valk helpt ze je van grote hoogte te kijken en een helder overzicht te krijgen.

Hij werkt verkoelend en bevordert een goede ademhaling. Geeft je meer wilskracht, realiteitszin en zelfvertrouwen. Daarnaast maakt hij het je makkelijker open te staan voor een goede afloop en wantrouwen te laten varen.

Terug naar boven

30. Sparkly

Edelsteenremedie van champagne calciet

Zo op het oog een rustige, sprankelende steen, en dat maakt ze waar. Lief en zacht en heel rustig aardend zonder te activeren. Deze remedie is geschikt voor mensen die weinig prikkels kunnen verdragen, en ze brengt onrustige mensen in contact met hun gevoel.

Daarnaast beschermt ze je ook, als een soort zwembandje dat je het vertrouwen geeft in het diepe te springen en met de stroom mee te gaan (in plaats van er tegenin) omdat je weet dat
je boven water blijft.

Terug naar boven

31. Blue Eyes

 

Edelsteenremedie van blauwe obsidiaan

Blue Eyes helpt je met een heldere blik naar jezelf te kijken. Hij richt je blik op eventuele onbalans, zodat je ermee aan de slag kunt, en legt de waarheid omtrent jezelf bloot.

Deze remedie biedt ook bescherming aan gevoelige en mediamieke mensen en werpt een soort schild op om negatieve energie buiten te houden. Ook laat hij energie door je energie-systeem stromen.

Net als bij zwarte obsidiaan is dit een krachtige steen, waar je altijd bewust voor kiest, omdat hij erg confronterend kan zijn. Dit moet je zelf willen en zelf
aan toe zijn en mag nooit aan iemand opgedrongen worden. Test je voor iemand en rolt deze remedie eruit, overleg dan met deze persoon wat hij/zij wil.

Blue Eyes is geschikt gebleken om te gebruiken als zoekremedie. Een zoekremedie is een remedie die de vinger op de zere plek kan leggen als je niet precies weet wat er aan de hand is.
Je gebruikt dan alleen deze remedie een poosje, totdat je meer inzicht hebt gekregen in je gedachten- en gedragspatronen.

Hij helpt je met objectief naar jezelf kijken, en bijvoorbeeld dingen te erkennen die je onbewust wel weet, maar waarvan je denkt ‘och, het valt wel mee’. Echt een eye-opener, die confronterend kan zijn als je het niet verwacht, maar die heel verhelderend is als je er bewust mee aan de slag gaat om meer over jezelf te leren.

Terug naar boven

32. Transformation

Edelsteenremedie van zwarte toermalijn

Transformation zet negatieve energie om in positieve energie. Daarnaast werkt hij aardend, zorgt hij voor een goede binding met de realiteit en schermt hij af voor negatieve energie.

Door het herstellen van de binding met de realiteit krijg je een andere kijk op je angsten en fobieën en kun je er beter mee omgaan. Je kunt het hoofd beter koel houden.

Je staat stevig op de been en krijgt een hart onder de riem gestoken. Hij brengt geestelijke rust bij chaotische mensen en zorgt voor makkelijker kunnen loslaten als je de neiging hebt je angstvallig ergens aan vast te houden.

Terug naar boven

33. Smoke Clears

 

Edelsteenremedie van rookkwarts

Smoke Clears verbindt de helderheid van bergkristal met de aarde. Hij helpt je daadkrachtiger en standvastiger te zijn. Ook versterkt hij je wilskracht en helpt je de drempel over om je plannen ook daadwerkelijk uit te voeren.

Hij verlicht negatieve emoties, ook die van jezelf, en zet ze om in positiviteit. Ook zorgt hij ervoor dat je op een ontspannen manier jezelf kunt zijn.

Terug naar boven

34. Blue Wave

 

Edelsteenremedie van chalcedoon

Deze remedie werkt zacht en liefdevol om je in contact te brengen met je gevoel. Hij opent het hart en versterkt de band met het goede en de goede eigenschappen die iedereen in zich heeft. De energie helpt emotionele wonden genezen en biedt troost, als een warme omhelzing. Het voelt of je thuiskomt en dat geeft rust.

Ook zorgt hij voor buigzaamheid en flexibiliteit, vooral als er sprake is van angstgevoelens waarbij de knieën ‘vast’ zitten. Niet barsten, maar buigen.

Chalcedoon is een blauwe steen en hoort daarom bij het keelchakra. De remedie helpt bij het uiten van gevoelens, maakt het praten makkelijker.

Het kan overigens wel gebeuren dat alle verdriet eerst als een golf naar buiten komt, om plaats te maken voor het nieuwe. Dat kan op verschillende manieren. Je zou een enorme huilbui verwachten, en dat zou natuurlijk wel kunnen, maar deze manieren deden zich meer voor: hier en daar een snik, een soort mini-huilbuitje, veel plassen (verdriet is een thema van de blaasmeridiaan) of situaties waar je zo om moet lachen dat de tranen letterlijk over je wangen stromen.

Terug naar boven

35. Feet on the Ground

Edelsteenremedie van unakiet

Deze remedie werkt krachtig, maar tegelijkertijd zachtaardig. Hij aardt en activeert en zet negatieve energie om in positieve. Daarnaast geeft hij ook rust en evenwicht, veiligheid en geborgenheid. Hij laat je in harmonie komen met de mensen om je heen.

Ook versterkt hij de wilskracht (helpt om de daad bij het woord te voegen en plannen daadwerkelijk uit te voeren) en beschermt hij. Alles komt goed, er wordt voor je gezorgd.

Niet geschikt als je snel uit je evenwicht gebracht wordt, het ‘geen woorden maar daden’-karakter van deze remedie kan dan iets teveel van het goede zijn.

Terug naar boven

36. Full Moon

Edelsteenremedie van maansteen

Deze remedie brengt je in contact met je vrouwelijke energie. Ze beschermt je, maakt open en geeft vertrouwen. Daarnaast helpt het je in het reine komen met de tegenstellingen in jezelf en in de wereld. Je kunt ze beter accepteren en met elkaar verzoenen.

Terug naar boven

37. True Storm

 

Edelsteenremedie van pietersiet

Deze remedie aardt en verankert je in je aura. Je voelt je meer thuis op aarde en bent meer ‘aanwezig’. Hij opent het derde oog en stimuleert de intuïtie, die daardoor beter te ‘horen’ is.

De verbinding met je hoger zelf wordt hersteld en daardoor kun je met een objectieve blik naar jezelf kijken. Zo worden je ogen geopend voor illusies, beperkingen en overtuigingen die van buitenaf opgelegd zijn. Hij heft de innerlijke toren op waarin je vastzit en gooit alle ketens af.

Door deze heldere blik wordt het mogelijk beter onderscheid te maken tussen waarheid en onwaarheid. Bij hardnekkige blokkades kan deze remedie werken als katalysator en een doorbraak mogelijk maken. Door deze loutering is er weer ruimte voor spirituele groei.

De energiebanen in je lichaam worden gereinigd en de energieverdeling wordt in balans gebracht. Ook de verhouding tussen naar binnen en naar buiten gerichte energie wordt in evenwicht gebracht, waardoor je minder onrust hebt als er veel indrukken op je afkomen.

Terug naar boven

38. Acceptance

Edelsteenremedie van agaat

Deze agaat heeft een melkachtige bruingrijze kleur. Sprankelend is het laatste woord dat in je opkomt en toch heeft hij iets. Het aparte aan deze steen is dat hij aan één kant effen van kleur is en aan de andere kant een heel mooie tekening van cirkels in cirkels heeft.

Deze remedie werkt aardend en zet al je gedachten op een rijtje. Je kunt je weg zien en hij geeft je ook de rust en de daadkracht om die weg ook te gaan volgen, en te durven groeien.

Hij brengt evenwicht en acceptatie van jezelf en stimuleert zelfanalyse. Door de rust en het evenwicht heb je ook een betere concentratie en ben je je meer van je innerlijke wereld bewust.

Terug naar boven

39. Shine

 

Edelsteenremedie van zonnesteen

De zonnesteen is een schitterende warm oranje steen met glimmertjes erin. Van alleen de aanblik krijg je al een warm gevoel.

Je licht op van binnenuit en als vanzelf krullen je mondhoeken omhoog en voel je je een stuk blijer. Optimisme-in-een-flesje en heel goed als je last hebt van bijvoorbeeld winterblues.

Deze remedie verwarmt, maakt vrolijk, verdrijft sombere gevoelens en geeft je weer hoop. Hij reinigt de chakra’s, vooral het derde chakra. en laat je meer jezelf zijn.

Doordat je de ruimte krijgt meer jezelf te zijn is dit een heel goede remedie als je moeite hebt om nee te zeggen. Hij maakt krachtiger, versterkt zelfvertrouwen en eigenwaarde en zorgt ervoor dat je beperkende verbindingen liefdevol af kunt breken.

Ook heft hij wederzijdse afhankelijkheid zacht op. Dit komt vanwege de werking op het derde chakra, waar je ‘verbindingen’ met andere mensen maakt.

Shine geeft levenskracht en helpt je van jezelf te houden.

Terug naar boven

40. Tender Heart

 

Edelsteenremedie van amazoniet

Tender Heart brengt evenwicht tussen gevoel en verstand. Hij werkt ook op het vijfde chakra en helpt je daardoor beter te communiceren, makkelijker over je gevoelens te praten zonder in de verdediging (of de aanval) te schieten.

Heel liefdevol wordt je hart ontsloten en gaat de remedie blokkades in hart- en keelchakra te lijf. Hij helpt je zachtjes met loslaten en werkt ontkrampend. Het wordt ook makkelijker belemmerende relaties zachtjes los te laten, ook als het om overleden personen gaat.

De zachtheid van deze remedie is ook van belang als je veel emotionele spanningen en onrust hebt. Amazoniet heeft een filterende werking, die op twee manieren merkbaar is. Het is een krachtige beschermer die energie filtert en negatieve energie buiten de deur houdt of afvoert, en daarnaast helpt hij je bij het filteren van informatie, je kunt makkelijker onderscheid maken in de informatiestroom die de hele dag door merkbaar en ongemerkt binnenkomt. Dit geeft rust in je hoofd en geeft je energie voor andere dingen.

Door de filterfunctie kan deze remedie behulpzaam zijn bij hyperactiviteit door chaotische gedachten, omdat het overzicht geeft.

Terug naar boven

41. This is Me

edelsteenremedie van eldariet – nevelsteen

Werkt op het hartchakra en het basischakra en brengt emotionele stabiliteit. Je gaat meer je eigen waarde beseffen en krijgt meer vertrouwen in jezelf, meer tevredenheid over wie je bent. Hij geeft je energie, een veilig gevoel en helpt met het oplossen van angsten en het loslaten van oude gedachtenpatronen.

Op spiritueel gebied helpt hij je herinneren dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Hij kan helpen je dromen te verhelderen en ze makkelijker te helpen herinneren.

Terug naar boven

42. Polarity

 

Edelsteenremedie van toermalijnkwarts

Het eerste dat in me opkwam was ‘meester van je eigen lot’. Deze remedie werkt aardend en verhelderend en verbindt de krachten van de geest met de aarde. Oftewel: hij geeft je daadkracht en helpt je de stap te zetten je plannen ook realiteit te laten worden. Niet alleen denken, maar ook doen.

Je realiteitszin wordt verbeterd, het is alsof de sluier van voor je ogen verdwijnt en je ze steeds minder sluit voor de werkelijkheid.

Verder voert hij negativiteit af, ook die van jezelf. Hup de grond er mee in. Hierdoor kun je makkelijker loslaten en voel je je evenwichtiger. Door dat evenwicht ben je ook beter in staat bij je eigen gevoel te blijven en minder, of helemaal niet, mee te gaan in het gevoel van anderen. Je wordt energetisch gezien ‘opgetild’ naar het niveau waar je thuishoort en hebt minder last van beïnvloeding.

Polarity brengt evenwicht in tegengestelde dingen, helpt je het wit en het zwart met elkaar te verenigen. Als je je onevenwichtig voelt, bijvoorbeeld doordat je gedachten maar in kringetjes rond blijven hollen en je ze niet bij kunt houden, test dan deze remedie eens.

Terug naar boven

43. Flow

Edelsteenremedie van opaalkwarts

Toen ik deze steen oppakte voelde ik flinke druk op mijn keel. Die moest dus mee. Op het kaartje stond ‘opaliet’, en de remedie die ze me gaf is heel mooi, geen twijfel mogelijk dat ze ons heel veel te bieden heeft.

Toen ze in het water stond keek ik in mijn kristallengids, en daaruit bleek dat opaliet een ondoorzichtige steen is, en deze is melkachtig doorzichtig, met een regenboogglans.
Dat werd wat spannend, want wat voor steen was het nu? Ik heb het even laten rusten en ben maar begonnen met de beschrijving. Pas weken later vond ik, op zoek naar iets heel anders, op een site een engeltje van opaliet dat er zo uitzag als mijn steen. Het bleek opaalkwarts te zijn, een synthetische opaal. Dat was even schrikken, want synthetisch was voor mijn gevoel namaak. Na nog wat verder speuren bleek dat een synthetische steen gemaakt wordt in een laboratorium van natuurlijk materiaal en dat een steen die compleet namaak is imitatie genoemd wordt.

Het eerste woord was ‘water’, stromen. Ze laat alles (angsten, onverwerkte emoties en gevoelens) doorstromen en wegvloeien tot het een plaats gevonden heeft, durf je maar mee te laten voeren,
ze brengt je naar grote hoogten en als je er bewust mee werkt tot voorbij de regenboog.

Ze zou een gunstig effect op de stem kunnen hebben, omdat je je makkelijker uit kunt spreken als dat brok uit je keel is verdwenen.

Als je het flesje vasthoudt en je ogen sluit kun je een helder warm wit licht zien, dat mij aan engelen deed denken. Die bevestiging kreeg ik ook later, een omarming van vleugels,
flink grote vleugels trouwens. Je wordt eerst goed geaard en daarna mee omhoog genomen. Deze remedie activeert de hogere chakra’s en heeft een heel hoge trilling. Sky high had ook een goede naam geweest, je hoofd in de wolken, en tegelijkertijd met beide voeten stevig op de grond.

Ze zou ook kunnen helpen makkelijker contact te maken met deva’s en natuurwezens, dat is een aanwijzing die ik mocht ontvangen, maar waar ik zelf geen ervaring mee heb.
Ik wil hem er echter wel bijzetten voor degenen die er wel wat mee kunnen.

Terug naar boven

44. Faith

 

Edelsteenremedie van hemimorfiet

Deze remedie heeft een uitgesproken vrouwelijke energie. Ze geeft je nieuwe energie, hoop en vertrouwen en heeft de kracht je uit een dal te helpen als dat nodig is. Je innerlijk kind, je kern, wordt liefdevol geheeld. Negativiteit wordt omgezet in positiviteit. Je kunt jezelf met vertrouwen uiten en meer zijn wie je bent. Je durft zonder angst echt te zeggen wat je vindt en voelt.

Ze helpt oude angsten en emoties oplossen en loslaten. Als ik het flesje een poosje vasthoud wordt het heerlijk stil in mijn hoofd. Daarnaast voel ik een soort gloed vanuit mijn keelchakra naar beneden en naar boven gaan en voel ik een stevige druk in mijn keel. Ze helpt je grote opruiming te houden in al die vakjes emoties die je over de jaren hebt dichtgesmeten en waarvan je de sleutel van verstopt hebt.

Ze verstevigt de verbinding met je hoger zelf, zodat je beter naar je eigen intuïtie kunt luisteren. Je zou kunnen zeggen dat deze remedie de verbinding naar ‘boven’ ontstoort.

Hemimorfiet bezit een krachtige healing-energie en kan ook gebruikt worden energetische behandelmethoden zoals bijvoorbeeld Reiki te ondersteunen. De energiedoorstroming van deze remedie is vergelijkbaar met een doorstroming met kristallen.

Terug naar boven

45. Moonlight

Edelsteenremedie van seleniet

Deze remedie hult je in een zachte deken van wit licht. Ze zet je aura dicht om je lichaam en beschermt je, alsof je in een warme veilige cocon zit.

Ze helpt je verbinding te krijgen met de wereld van de engelen, opent je zesde chakra en laat je kruinchakra stralen. Deze energie gaat door je heen en straalt door naar andere chakra’s, ze werkt in op blokkades en geeft je chakra’s energie, van boven naar beneden zakt het tot je aura goed met de aarde verbonden is.

Door de rust van deze remedie pieker je minder. Met warmte en liefde helpt ze je met loslaten. Zachtjes maar toch ook krachtig.

Terug naar boven

46. Wall of Love

Edelsteenremedie van sugiliet

Ook deze remedie zet je kruinchakra open en zorgt ervoor dat er een stroom van energie door je heen trekt. Ze zet je chakra’s open en op één lijn. Dit is een troostende, zachte energie die je helpt verdriet en angst los te laten. Positieve gedachten krijgen meer ruimte en het wordt makkelijker jezelf te vergeven.

Je wordt overspoeld door een golf van liefde, bij mij ging mijn hartchakra echt gloeien. Wall of Love werkt aardend en geeft je inzicht in jezelf en je levensdoel. Ze helpt je trouw te zijn aan je innerlijke waarheid en overeind te blijven bij beïnvloeding. Ook beschermt ze tegen teleurstellingen.

Terug naar boven

47. Happy

Edelsteenremedie van ametrien

Van deze zonnige combinatie van amethist en citrien kwam een echte FeelGood remedie. Je voelt je alsof je ontspannen achterover zit, met een glimlach op je gezicht. Deze remedie brengt rust in je gedachten en geeft je een vrolijk gevoel.

Het is een reinigende remedie die je helpt met het verwijderen van negatieve gedachtenpatronen en zorgen. Ze zet de deur open naar een positievere houding. Ze ontgift, reinigt de chakra’s en
balanceert ze. Ze geeft je inzicht in het hoe en waarom van ongemakken en helpt je er neutraal naar te kijken. Hierdoor is het ook een geschikte remedie om als zoekremedie in te zetten. Een zoekremedie is een remedie die je een week of twee op zichzelf gebruikt en die je helpt te ontdekken aan welke thema’s je zou kunnen werken.

Het is een lichte en zonnige remedie waar je energie van krijgt. Je zonnevlecht wordt ook versterkt, waardoor je goede humeur langer stand houdt en minder snel omver wordt gekegeld door energie die je van anderen oppakt.

Terug naar boven

48. Float

 

Edelsteenremedie van aquamarijn

Float ontsluit je gevoel als dat op slot zit. Dit geeft een gevoel van ruimte en hoop doordat oude trauma’s en vastzittende tranen opgelost worden zodat je weer blijheid kunt voelen.

Door deze opruiming krijg je ook weer rust in je hoofd, je gedachten worden helderder en je hebt meer overzicht. Dit helpt je om af te ronden wat onvoltooid is gebleven.

Energetisch zet Float je chakra’s op één lijn en brengt hij je aura in evenwicht. Je wordt als het ware afgespoeld, uitgeklopt en rechtgezet.

Met een helder hoofd kun je jezelf ook beter uiten, zowel met woorden als creatief en de nieuwe energie die je opdoet helpt je dit met plezier te doen.

Terug naar boven

49. Peace

 

Edelsteenremedie van groene apatiet

Deze remedie helpt je vrede en rust in jezelf te vinden en je te verbinden met de wereld en ver daarbuiten.

Je bent deel van een geheel, alles heeft een doel en is goed zoals het is. Peace helpt je jezelf en alles om je heen te accepteren en zonder oordeel te bezien.

Peace werkt ook ontgiftend, helpt je twijfel los te laten en vertrouwen te hebben.

Deze energie lost ook blokkades op in je hartchakra, geeft je een gevoel van vrijheid en helpt je van jezelf te houden maar bovenaan staat de acceptatie van jezelf…

Terug naar boven

50. Love

 

Edelsteenremedie van kunziet

Het zal je niet verbazen dat deze remedie je helpt met het ontsluiten van je hart. Daarnaast houdt hij er opruiming en doordringt hij je van het gevoel dat liefde alles overwint.

Love geeft je vertrouwen, een gevoel van vrede en eenheid, helpt je vergeven en verdraagzaam en milder te zijn naar jezelf en anderen. Hij helpt je positiever in het leven te staan en kan helpen als je je neerslachtig voelt. Het is een remedie van onvoorwaardelijke universele liefde, zowel voor jezelf als voor anderen.

Ook helpt deze remedie je met het ‘overgeven’ aan je levensdoel, je kan meer met de stroom meegaan en je dienend opstellen, maar dan wel met balans tussen de behoeften van jezelf en die van anderen, zonder jezelf weg te cijferen of uit het oog te verliezen.

Terug naar boven

51. Open

Edelsteenremedie van serpentijn

Deze remedie reinigt, ontgift en brengt evenwicht in lichaam en geest. Hierdoor voel je je kalmer en meer ontspannen.

Open brengt gestagneerde energie weer in beweging, vooral in het hartchakra, en ondersteunt/activeert de kundalini energie. Hij heeft een sterke aarde-binding.

Je kunt deze remedie ook inzetten als versterking bij het helen van hardnekkige blokkades. Als je weet in welke chakra de blokkade zit kun je ook een beetje van deze remedie op je hand doen en die boven dat chakra houden.

Terug naar boven

52. Twilight

 

Edelsteenremedie van kyaniet

De energie van deze remedie snijdt dwars door alles heen en helpt je logisch te denken en verbanden te zien. Hij geeft rust en inzicht, en laat je zien welke gevolgen je zelf veroorzaakt hebt door je handelen of nalaten, want niet alles kan worden afgeschoven op karma en noodlot.

Twilight helpt slachtoffermentaliteit en fatalistisch gedrag te doorbreken, verdrijft negativiteit en reinigt energiebanen, waarbij de chakra’s op één lijn gezet worden als dat nodig is. Het is een goede remedie om je intuïtie te stimuleren en spirituele energie te verankeren/aarden.

Deze energie stabiliseert na een transformatie of sterke reiniging. Ook opent hij je keelchakra en helpt hij je om je beter uit te spreken en duidelijker te communiceren.

Een ander aspect van Twilight is dat hij loyaliteit stimuleert en je helpt mensen eerlijk te behandelen.

Terug naar boven

53. High Energy

 

Edelsteenremedie van pyriet

Zoals de naam al doet vermoeden geeft deze remedie je energie. Hij werkt op het tweede en derde chakra en ondersteunt je wilskracht. Als je van nature al assertief bent kan deze remedie een tikje teveel zijn, wees daar op bedacht als je ermee aan de slag gaat.

Hij beschermt tegen negativiteit, helpt je moedeloosheid los te laten, logisch na te denken en voor jezelf op te komen. Frustratie en angst zijn makkelijker los te laten en je gevoel van eigenwaarde krijgt een boost. Je staat steviger en bent meer bestand tegen manipulatie en beïnvloeding. Dit is een goede remedie als je de neiging hebt anderen ten koste van alles tevreden te willen houden. Ook leert hij je achter een facade of masker te kijken.

Daarnaast krijg je meer inzicht in jezelf, en in de oorzaak van ongemakken.

Terug naar boven

54. Angel

 

Edelsteenremedie van serafiniet

Deze remedie helpt je je te verbinden met engelenenergie en verbindt tegelijkertijd met de aarde. Hij helpt met communiceren met engelen, vooral als het tot doel heeft de aarde en mensheid in balans te brengen.

Angel helpt ontgiften en helpt emotionele patronen en neigingen los te laten die je niet langer van dienst zijn. Hij helpt je meer vanuit je hart te leven en reinigt op een zachte manier je hartchakra zodat er steeds meer ruimte komt voor liefdevolle gevoelens.

Ook deze remedie kan kundalini energie activeren en helpt geblokkeerde energie te verwijderen. Hij is verbonden met het hartchakra en stimuleert heelheid, eenheid, koesteren en liefde.

Terug naar boven

55. Force

 

Edelsteenremedie van markasiet

De kernzin van deze remedie is: kracht zonder macht uit te oefenen.

Hij helpt je een slachtoffermentaliteit te overwinnen door in te zien dat je zelf ook iets kunt doen, helpt je spiritualiteit in je leven te integreren en stimuleert je intuïtieve vermogens door je bewustzijn te vergroten.

Force helpt je je gedachten op een rij te krijgen als ze alle kanten opvliegen en vergroot je geheugen en concentratie. Je leert objectief kijken en je eigen standpunt te bepalen en datgene te doen en aan te passen in je leven dat nodig is om verder te groeien.

Als laatste kun je deze remedie gebruiken als ondersteuning bij het energetisch reinigen van je huis. 2 druppeltjes op de drempels en bij ramen na reiniging voegt extra bescherming toe. Gebruik hiervoor de remedie wel verdund, eventueel in een beetje gekookt water, voor de zekerheid als bescherming voor de verf op je kozijnen.

Terug naar boven

56. Heart

 

Edelsteenremedie van rhodocrosiet

Deze remedie opent je hart en laat zacht, liefdevol en voorzichtig zien wat er aan de hand is zodat je meer inzicht in jezelf krijgt. Je wordt geholpen om te gaan met pijnlijke gevoelens zonder je hart meteen af te sluiten.

Hij brengt liefde, licht en vrolijkheid in je leven en helpt je deze gevoelens ook te uiten. Heart verdrijft boosheid, helpt je van jezelf te leren houden en helpt je je veiliger te voelen als je last hebt van angstgevoelens.

Heart is ook goed te gebruiken als zoekremedie. Dat is een remedie die je inzet als je niet weet waar je moet beginnen en die je een week of twee op zichzelf gebruikt om aan het licht te brengen waar de pijnpunten zitten.

Terug naar boven

57. Sky

Edelsteenremedie van celestien

Deze remedie verdrijft zorgen, helpt je kritisch na te denken en koppelt intuïtie aan verstand. Het is een vredige en liefdevolle energie die harmonie brengt en je in contact brengt met engelenenergie.

Sky versnelt je ontwikkeling op spiritueel / intuïtief gebied en helpt je met een zuivere intentie te werken.

Daarnaast is deze remedie kalmerend bij hevige emoties en helpt hij je bij het openen en reinigen van je keelchakra. Een ander aspect is dat je je meer open kunt stellen voor nieuwe ervaringen.

Terug naar boven

58. Glow

 

Edelsteenremedie van barnsteen

Glow laat je letterlijk stralen. Deze remedie maakt positief, geeft vertrouwen en leefdesvreugde en helpt mentale weerstand te doorbreken. Hij helpt je een meer flexibele instelling te bereiken, waardoor je je ook creatief beter kunt uiten.

Glow werkt aardend en helend, en helpt je de kracht te vinden je wensen te vervullen. Ook reinigt deze remedie de chakra’s en kan hij ingezet worden bij healing. 2 Druppels van deze remedie op je handen bij magnetiseren of Reiki helpen de energie zijn werk doen en geven een warm gevoel.

Terug naar boven

59. Truth

 

Edelsteenremedie van howliet

Truth brengt je gedachten tot rust en helpt je dingen te zien zoals ze zijn. Hij helpt je je doelen te bepalen en ze te bereiken. Deze remedie maakt geduldig en helpt bij woede-aanvallen, zowel die van jezelf als van anderen.

Truth versterkt positieve eigenschappen en helpt je milder naar de wereld te kijken als je de neiging hebt snel ergens kritiek op te hebben. Verdraagzaamheid is het sleutelwoord hier.

Deze remedie kan ook helpen bij emotionele verstoringen die in een vorig leven ontstaan zijn.

Terug naar boven

60. Innocence

Edelsteenremedie van magnesiet

Het thema van deze remedie is zelfacceptatie, innerlijke vrede en houden van jezelf.

Innocence brengt optimisme en geduld. De energie helpt je nervositeit en angstgevoelens los te laten. Hij helpt je geestelijk sterker in je schoenen te staan en meer aan te kunnen.

Deze remedie opent het hartchakra en brengt harmonie tussen beide hersenhelften. Je krijgt ook inzicht in je onderbewuste en achterliggende oorzaken van ongemakken en blokkades.

Doordat het hartchakra geopend wordt, krijg je hulp om jezelf te accepteren, van jezelf te houden en een ander in zijn waarde te laten zonder mee te lijden. Oftewel compassie voor jezelf en anderen.

Terug naar boven

61. Independence

 

Edelsteenremedie van lepidoliet

Independence beschermt tegen invloeden van buitenaf en helpt je grenzen te stellen als er veel mensen om je heen zijn. Deze remedie bevordert onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Hij helpt je om op eigen benen te staan, zowel op emotioneel als op geestelijk gebied.

Hij helpt je ook bij het nemen van beslissingen en zorgt ervoor dat je de kern van de zaak in het oog houdt zonder je af te laten leiden door dingen eromheen.

Independence helpt bij een negatieve levenshouding en helpt je stress, negatieve emoties en dwanggedachten los te laten. Deze worden langzaamaan vervangen door rust, vrede en een gevoel van veiligheid.

Een ander facet van deze remedie is dat hij moed, kracht en zelfvertrouwen geeft en je helpt bij het loslaten van oude gedrags- en gedachtenpatronen zodat je die kunt gaan vervangen door nieuwe patronen.

Terug naar boven

62. Stars

 

Edelsteenremedie van astrofylliet

Stars versterkt je intuïtie en helpt je objectief naar jezelf te kijken. Hij bevordert liefde voor jezelf en acceptatie van jezelf en wat je in het verleden gedaan hebt. Je krijgt er meer vrede mee, en gaat meer beseffen dat als er een deur dicht gaat, er ergens anders één open gaat. Hij helpt je achterhaalde zaken te verwijderen.

Dit is een transformerende energie met een sterke lichtkracht die je ondersteunt in het vinden van je zielepad of je doel in dit leven.

Deze remedie werkt aardend en beschermend, vooral tijdens dromen en uittredingen. Hij verbindt je basischakra (1e chakra) met je zielester en voorziet je chakra’s van energie.

Terug naar boven

63. Pleasure

 

Edelsteenremedie van biotiet-graniet

Deze remedie is sterk aardend. Hij maakt krachtig en geeft doorzettingsvermogen. Hij helpt je ergens je tanden in te zetten en vast te houden. Niet dat je nou meteen een pitbull wordt, het gaat meer op een rustige manier, want deze remedie heeft veel licht in zich.

Pleasure helpt je een evenwicht te vinden tussen je emoties en praktisch denken. Hij geeft overzicht en helpt je het hele plaatje zien, waardoor je objectief kunt kijken naar wat er gebeurt, welke rol je daar in hebt en welke invloed je op je omgeving hebt.

Deze remedie helpt je ook meer oog te hebben voor de goede dingen in je leven. Je kunt meer langs de buitjes heen kijken en de zon achter de wolken ontdekken.

Terug naar boven

64. Clarity

 

Edelsteenremedie van varisciet

Clarity helpt je trouw zijn aan jezelf. Hij opent je hartchakra, geeft je hoop en moed en stimuleert onvoorwaardelijke liefde. Je stemming verbetert en je voelt je vrolijker.

Deze remedie geeft veel energie. Hij helpt je alert te zijn, nuchter en helder na te denken en dit ook goed onder woorden te brengen.

Clarity helpt je ook nervositeit en innerlijke onrust los te laten. Je komt meer uit je schulp, bent geestelijk meer aanwezig en kunt ook beter belangstelling voor anderen opbrengen. Doordat je je kalmer voelt ben je niet constant bezig met de innerlijke onrust die in je borrelt en die je constant laat twijfelen of je het gevoel geeft dat je iets verkeerd doet.

Terug naar boven

65. Unchain

 

Edelsteenremedie van purpuriet

Unchain helpt je los te komen van oude gedachten en patronen. Hij verwijdert negatieve energie, heft negatieve energie van buitenaf op en helpt je positiviteit aantrekken.

Deze remedie helpt je het zelfvertrouwen te vinden je uit te spreken en erop te vertrouwen dat je je gedachten goed onder woorden kunt brengen.

Het is een remedie van bescherming, liefde, intuïtie en communicatie. Hij verbindt en aardt de chakra’s en geeft je helderheid en focus. Je zelfvertrouwen verbetert, je krijgt meer energie en voelt je minder somber. Hierdoor ben je alerter en waakzamer en sta je meer open voor nieuwe ideeën.

Unchain kan je behulpzaam zijn bij het spreken in het openbaar. Hij helpt je je te verbinden met je toehoorders en stimuleert je intuïtie om je woorden zo te kiezen dat je informatie duidelijk over komt.

Terug naar boven

66. Connect

 

Edelsteenremedie van apofylliet

Connect is een remedie van onvoorwaardelijke liefde en licht. Hij geeft innerlijke rust en helpt je open en eerlijk te laten zien wie je bent, zonder schuldgevoel of terughoudendheid.

Connect helpt je onzekerheid en piekerneigingen te overwinnen, verjaagt angsten en helpt je als je het gevoel hebt vast te zitten. Hij is in te zetten als hulp bij het overwinnen van vastgeroeste denkpatronen en blokkades en bevrijdt onderdrukte gevoelens.

Connect stimuleert je intuïtie en helpt je het fysieke met het spirituele te verbinden. Je wordt geholpen om je op je ziel af te stemmen en je meer thuis te voelen in je lichaam.

Deze remedie kun je ook inzetten bij healing om een zuivere energie-overdracht te bevorderen. Hiertoe kun je hem op je handen doen of zowel de behandelaar als degene die behandeld worden drinken een half glas water met daarin 2 druppels van deze remedie langzaam op.

Terug naar boven

67. Move On

 

Edelsteenremedie van heulandiet

In het kort gezegd helpt Move On je los te laten en verder te gaan. Vergeven, vergeten en je eigen pad volgen. Deze energie heeft een hoge trilling en bevordert zuiverheid en trouw. Hij verbindt hoofd en hart.

Je krijgt hulp bij het loslaten van datgene dat niet meer bij je past, of dat nou gewoonten, gedrag of emoties zijn, zowel in het heden als in het verleden (ook als het gaat om vorige levens, met een nadruk Atlantis en Lemurië).

Hij helpt je om terug te kijken, negatieve emoties uit het verleden los te laten en te herstellen van verlies. Hierdoor sta je meer open voor nieuwe mogelijkheden en wegen.

Ook helpt deze remedie je ervan doordrongen te raken dat iedereen gelijkwaardig is. Mocht je soms last hebben van jaloerse gevoelens, de neiging hebben mensen te veroordelen of jezelf soms superieur voelen, dan helpt deze remedie je dat los te laten.

Terug naar boven

68. Center

 

Edelsteenremedie van galena / galeniet

Dit is een sterk aardende en balancerende energie die lichaam, geest en ziel in evenwicht brengt. Hij geeft een diep gevoel van rust en harmonie. Center zet je in je kracht en helpt je je moed aan te spreken. In combinatie met het helpen opheffen van beperkende overtuigingen kan hij je de moed geven je angsten onder ogen te zien en ze te overwinnen. Je kan meer dan je denkt…

Center moedigt je ook aan dingen te onderzoeken en een open geest te houden.

Als je je onzeker voelt of een moeilijke beslissing moet nemen, helpt Center je om je met je intuïtie te verbinden. Deze verbinding maakt het ook een goede remedie voor healers.

Als laatste werkt Center ontgiftend en helpt hij je je persoonlijke macht terug te nemen als je die ooit hebt weggegeven. Dit kan aan een persoon zijn, maar ook in het algemeen.

Terug naar boven

69. Protection

 

Edelsteenremedie van infinite stone (serpentijn met crysoliet)

Deze remedie beschermt je en helpt je af te stemmen op de energie van de aarde. Hij brengt je ook in verbinding met engelenenergie. Protection verbindt de chakra’s 1 en 4 (stuit en hart) en heelt en beschermt de aura. Je krijgt hulp bij ontgiften en opruimen van overtollige emotionele baggage. Hierdoor krijg je weer nieuwe energie.

Een neveneffect van het opruimen van die baggage is het uitspreken en oplossen van kwesties uit het verleden. Hij bevordert hierbij mededogen en vergeving, ook voor jezelf.

Protection geeft ook troost bij pijn van verlies en rouw.

Bij healing is dit een mooie remedie om samen met 54. Angel te gebruiken. Van elk van beide 2 druppels op je handen wrijven (eventueel eerst in een beetje water doen om de geur en het effect van de alcohol in de brandy te verminderen), op een chakra druppelen of in een massageolie doen.

Van elk 2 druppels in een olieverdamper in een behandelruimte zorgt voor extra bescherming en geeft een energieboost.

Terug naar boven

70. Strong

Edelsteenremedie van olivijn / peridot

Strong versterkt je zelfvertrouwen en helpt je assertief te zijn zonder daarbij agressie te gebruiken. Hij verdrijft lethargie en helpt je bewust te worden van alles dat (on)bewust genegeerd is.

Deze remedie zorgt voor een krachtige reiniging, zowel geestelijk als in je aura, waarbij de nadruk ligt op het derde en vierde chakra (zonnevlecht en hartchakra). Deze worden gereinigd en geopend.

Hij helpt je met het loslaten van personen en van het verleden en met het vergeven van jezelf. Ook worden negatieve gedachtenpatronen verwijderd en krijg je inzicht in je doel op spiritueel gebied.

Strong helpt je stress, jaloezie, wrok en boosheid los te laten en de verantwoordelijkheid voor je eigen leven op te eisen als je de neiging hebt de schuld bij anderen neer te leggen. Hij helpt je zelfverwijt en schuldgevoel los te laten en te leren van je leven. Accepteren en verder gaan is het devies hierbij.

Terug naar boven

71. Sweet

 

Edelsteenremedie van danburiet

Sweet is een lieve, maar heel krachtige remedie met veel licht. Het is een remedie van engelen, universele liefde, loslaten en vergeven. Hij verbindt derde oog en kruinchakra met het hartchakra.

Deze remedie opent je hartchakra en helpt je van jezelf te houden. Daarnaast is het een karmische reiniger die je helpt emotionele pijn los te laten door de oorzaak ervan te begrijpen. Vaak is het alleen al beseffen van hoe iets is ontstaan om de heling ervan op gang te brengen.

Sweet helpt je ook bij grote veranderingen en helpt je er beter mee om te gaan, ze te accepteren, geduld te hebben en met de stroom mee te gaan.

Terug naar boven

72. Wings

 

Edelsteenremedie van angeliet

Nog een remedie met veel beschermend wit licht en engelenenergie. Wings helpt je je vleugels uit te slaan, helpt je beter afstemmen op je innerlijke stem en verscherpt je waarneming. Je kunt je waarheid ook uitspreken en dingen waar je niets aan kunt veranderen accepteer je beter. Hij helpt je emotioneel steviger in je schoenen te staan als je in een moeilijke situatie zit.

Deze remedie geeft je een gevoel van vrede en kalmte en bevordert mededogen, ook voor jezelf. Hij helpt blokkades opheffen en transformeert angst.

Een ander aspect van deze remedie is dat hij communicatie op spiritueel gebied kan versterken en helderziendheid kan stimuleren. Hij werkt op het vijfde, zesde en zevende chakra en kan je helpen beter naar je innerlijke leiding te luisteren en communicatie met gidsen en engelen versterken..

Wings is een remedie die je ook goed bij healing kunt inzetten, vanwege wat hierboven beschreven staat, maar ook omdat hij lichaam en aura in balans brengt en ondersteunt bij blokkades in meridianen.

Terug naar boven

73. Unity

Edelsteenremedie van smaragd

Unity is een remedie voor het hartchakra. Hij bevordert eenheidsbewustzijn, onvoorwaardelijke liefde en oprechtheid. Hierdoor heb je meer begrip voor jezelf en anderen, en meer geduld en compassie.

Deze remedie helpt je wakker en alert te zijn en versterkt je intuïtie. Wake up and smell the coffee, zogezegd. Geniet van je leven en van wat je tot nu toe bereikt hebt, en vanuit deze toestand is het makkelijker om je inspiratie aan te spreken.

Hij kan ondersteunen bij ontgiften, brengt evenwicht en herstel op alle vlakken en versterkt je energetisch immuunsysteem.

Terug naar boven

74. Mountain Heart

 

Edelsteenremedie van serpentijn en chrysocolla van Mount Shasta

Deze twee stenen wilden per se samen in een remedie. Ze komen van Mount Shasta en hebben een extra energie bij zich. Mount Shasta is een krachtplaats in het noorden van California en wordt gezien als het kruinchakra van de aarde. Soms wordt het ook aangeduid als het basischakra, er is daar een sterke 8e chakra energie aanwezig die basischakra en kruinchakra met elkaar verbindt waardoor het ook een sterk aardende energie is.

Mountain Heart helpt je je te verbinden met het al. Het is een remedie van universele liefde en ze helpt je om die tot uitdrukking te brengen. De combinatie van serpentijn en chrysocolla met energie van Mount Shasta zorgt ervoor dat de nadruk hierbij ligt op je hart- en keelchakra. Hierdoor kan de energie van je hart ook naar buiten toe uitgedrukt worden.

Deze remedie ontgift, troost, en brengt je geestelijk en emotioneel in balans. Je kunt je hoofd koel houden en op een neutralere manier naar de wereld kijken. Je chakra’s worden gereinigd, met elkaar verbonden en op één lijn gezet. Het is een grote schoonmaak van je energiesysteem, op een zachte manier en met twee voeten op de grond.

Door de reiniging van de chakra’s kan het zijn dat er kundalini-energie opgewekt wordt. Deze wordt ondersteund en gekalmeerd als het te snel gaat.

Drink extra water bij deze remedie om vrijkomende energie te helpen afvoeren.

Terug naar boven

75. Earth

 

Edelsteenremedie van versteend hout

Earth zorgt voor een krachtige binding met de aarde, je wordt met de voeten stevig op de vloer gezet. Deze remedie helpt je in het hier-en-nu te zijn en zorgt voor focus, concentratie en doorzettingsvermogen.

Het is een rustige energie, die je helpt jezelf ook eens toe te staan stil te staan en dingen op je in te laten werken. Hij werkt eveneens op het zesde chakra en daar bevordert hij wijsheid en inzicht. Door het gevoel van veiligheid dat deze remedie geeft heb je het vertrouwen dat je vanuit een stevige basis verder kunt.

Earth heeft een sterk helende invloed op je energiesysteem. Dat kan een beetje aanvoelen als dat moment waarop je in een warm bad gaat zitten en er een enorme zucht aan je ontsnapt als je wordt omringd door het warme water.

Terug naar boven

76. Pure

Edelsteenremedie van borniet

Pure is een remedie van levensvreugde en positiviteit. Hij werkt ontgiftend en zuiverend en transformeert negatieve gedachten en overtuigingen. Ook stimuleert hij gelijkheid en rechtvaardigheid

Hij versterkt je intuïtie en innerlijk weten en helpt je visualiseren. Je krijgt inzicht in traumatische gebeurtenissen en de hulp er veilig naar te kijken, waarna je ze kunt loslaten om verder te gaan.

Pure werkt voornamelijk op het vijfde en zesde chakra, hij helpt je creatieve ideeën uit te spreken en uit te leggen. Daarnaast brengt deze remedie de chakra’s in balans en verbindt hij ze.

Terug naar boven

77. Inspire

 

Edelsteenremedie van groene toermalijn / verdeliet

Inspire is een remedie voor het hartchakra. Hij reinigt, zuivert en transformeert negatieve of zware energie en brengt de chakra’s in balans. Deze remedie vermindert angst en bevordert mededogen.

Het is een beschermende remedie die je inzicht in jezelf en in anderen geeft en die je helpt een slachtoffermentaliteit of gevoel van opgesloten zijn te verminderen. Hij brengt ook evenwicht in mannelijke (gevende) en vrouwelijke (ontvangende) energie.

Deze energie bevordert gemoedsrust en helpt je ook om rust te nemen, zodat je niet opbrandt of overbelast raakt en nerveus wordt.

Terug naar boven

78. Tranquility

 

Edelsteenremedie van blauwe toermalijn / indicoliet

Tranquility heeft de kalme, vredige energie van een strak blauwe zee. Ze nodigt je uit om onder de oppervlakte de duiken en diep in jezelf te kijken zodat je meer begrip voor jezelf en voor anderen kunt opbrengen.

Diep verborgen verdriet en geblokkeerde gevoelens worden voorzichtig naar de oppervlakte gehaald om geheeld te worden. De rust en vrede van deze remedie helpen je om je aan dat proces over te geven en het te laten gebeuren.

Door de werking op het vijfde en zesde chakra zorgt Tranquility voor een eerlijke en open communicatie en geeft ze je de moed om vanuit het hart te spreken.

Een ander aspect van deze remedie is dat ze je helpt om slachtoffermentaliteit los te laten en om je gevoel voor verantwoordelijkheid te versterken. Hierdoor kun je beperkende emotionele banden beginnen los te laten en meer in harmonie met je omgeving leven.

Tranquility zorgt voor evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Daarnaast worden beide hersenhelften energetisch in evenwicht gebracht en kunnen ze beter samenwerken. Ook dit speelt een rol in het beter onder woorden brengen van je gedachten en gevoelens.

Op spiritueel gebied helpt Tranquility je om zuiver te werken. Ze stimuleert je intuïtie en kan je waarnemingen versterken en je helpen om ze goed te verwoorden.

Terug naar boven

79. Promise

 

Edelsteenremedie van zwavelkwarts

Promise heeft een sterk reinigende en ontgiftende werking op alle gebieden. Hoewel dit met zachte hand gaat en je ondersteund wordt in het proces, is geen enkele transformatie zonder ongemakken.

Dat gezegd hebbende, deze remedie kun je goed inzetten als je vast zit op wat voor gebied dan ook. Deze energie werkt op de zonnevlecht en herstelt daar onbalans. Hij bevordert zelfrespect en innerlijke kracht, helpt je te bepalen wat je zelf denkt en helpt je de macht over jezelf (terug) te claimen. Girl Power (m/v) in een flesje, zogezegd.

Ook helpt Promise je om oude gewoonten te doorbreken. Je gaat je eigen identiteit vaststellen: je eigen overtuigingen, gedachten en gedragingen bepalen en je eigen gezag te vestigen, los van wat mensen om je heen daarvan vinden. Promise helpt je om je ideeën uit te drukken en je er aan vast te houden als dat is wat jij wilt.

Door de werking op de zonnevlecht (derde chakra) helpt deze remedie ook met het verzachten van boosheid, irritatie en verbittering, bijvoorbeeld als je snel geïrriteerd raakt door kleine dingetjes.

Doordat Promise je innerlijke kracht versterkt, kun je ook beter omgaan met de onvermijdelijke weerstand die een verandering op kan roepen in je omgeving.

Onthoud daarbij dat veel van deze weerstand voortkomt uit het feit dat mensen zich ongemakkelijk kunnen voelen door veranderingen en van dat gevoel af proberen te komen door te proberen de verandering ongedaan te maken, deze te veroordelen of te doen alsof het maar een fase is. Het is meestal niets persoonlijk, het komt voort uit de puur menselijke eigenschap om, als het even kan, elke vorm van ongemak te vermijden.

Terug naar boven

80. Cleanse

 

Edelsteenremedie van prehniet

Cleanse houdt een grote opruiming en werkt ontgiftend, voornamelijk in je hartchakra en zonnevlecht. Hij verbindt het hart met de wil en helpt je vanuit je hart te leven. Deze remedie helpt bij het loslaten van angsten en helpt je vertrouwen te hebben als je angst voor te kort hebt. Waar liefde is, is geen angst.

Cleanse helpt je angsten onder ogen te zien, er mee om te gaan en op te lossen, zodat je minder de neiging hebt om ervoor weg te lopen en te vluchten in afleiding en uitstelgedrag (in het begin zul je wel eerst een verergering merken of lijkt het erger doordat het meer opvalt, wees daar een beetje op berekend). Wees trouwens ook berekend op plotselinge opruimneigingen, dat is een bijwerking van het ontgiftende aspect van deze remedie.

Daarnaast heeft Cleanse een zachte energie en haalt hij de oorzaak van ongemakken omhoog. Ook dit is een zoekremedie, hij stimuleert innerlijk weten zodat je gaat zien waar de pijnpunten zitten, en hij doet dit op een zachte en liefdevolle manier. Inzichten kunnen pijnlijk zijn, maar over het algemeen helpt deze remedie om het langzaamaan tot je door te laten dringen in plaats van je ermee om de oren te slaan. Hij helpt je ook ongemerkt steeds meer aan te kunnen qua indrukken, je kunt ze sneller verwerken, wat gunstig kan zijn bij overprikkeld zijn / hyperactiviteit.

Cleanse beschermt ook de aura, en je zou hem zelfs gebruiken om je woning te beschermen door een beetje op de drempels of kozijnen te druppelen. Gebruik hiervoor de remedie wel verdund, eventueel in een beetje gekookt water, voor de zekerheid als bescherming voor de verf op je kozijnen.

Terug naar boven

Flow Remedies edelsteenremedie 81. Re-align

81. Re-align

Edelsteenremedie van atlantisiet

Re-align herstructureert oude patronen zodat je je doel kunt vinden en indien nodig je koers kunt wijzigen als je op een zijspoor bent belandt. De energie zet chakra’s op één lijn en verbindt je hartchakra, hogere hartchakra en keelchakra met elkaar. Thema’s hiervan zijn denken voor je spreekt, trouw aan je woord zijn en spreken vanuit liefde, mededogen en zorg voor jezelf en anderen.

Een ander aspect is verbinden met de aarde, waardoor je meer energie kunt opnemen en oude energie kunt afvoeren om gezuiverd te worden. Hierdoor heb je meer levenskracht en meer helderheid. Re-align moedigt je ook aan je te verbinden met je fysieke lichaam.

Zoals de naam al doet vermoeden heeft Atlantisiet een verbinding met Atlantis (en ook met Lemurië) en kan hij je ondersteunen bij het werken met vorige levens.

Re-align kan ook als zoekremedie werken om onbalans op te sporen, vooral op het gebied van patronen van jezelf in de steek laten.

Flow Remedies edelsteenremedie 82. Re-form

82. Re-form

Edelsteenremedie van shungiet

Dit is een energie van kracht, aanpassingsvermogen en verwijderen van alles dat niet meer past en wat niet voor je hoogste goed is.

Re-form geeft je een stevige aarde-binding, realiteitszin en levenskracht. Een stevige aanmoediging om met een scherpe blik te kijken naar zaken en ze te zien zoals ze zijn, zonder vervormingen.

Hierdoor kun je houden wat bij je past en daarmee verder gaan, terwijl je loslaat wat niet meer past. Met een betere aarde-binding versterk je ook je energetisch immuunsysteem, wat staat voor het weerbaarder zijn tegen energie van buitenaf.

Het is een stevige reiniging op emotioneel en mentaal gebied die niet altijd zachtzinnig verloopt, afhankelijk van hoever je van je geplande levenspad verwijderd bent geraakt. Deze energie is vergelijkbaar met obsidiaan (allebei door vuur gevormd :)), alleen met meer nadruk op actie en zuivering.

Re-form helpt ook bij het afstemmen van verschillende energieën en verenigt en balanceert uitersten.

Flow Remedies edelsteenremedie 83. Determination

83. Determination

Edelsteenremedie van tijgerijzer

Tijgerijzer verenigt tijgeroog, rode jaspis en hematiet, en dat levert een stevige en daadkrachtige energie op. Sleutelwoorden hier zijn doorzettingsvermogen, kracht, helderheid en creativiteit.

Deze energie is een steuntje in de rug bij het aanpakken van uitdagingen. Met twee voetjes stevig op de vloer vind je sneller de kracht om door te gaan en niet bij de pakken neer te zitten.

Naast kracht heeft deze energie ook een element van bescherming en (zelf)vertrouwen en geeft hij helderheid. Met een helder hoofd kom je makkelijker tot oplossingen.

Vervolgens geeft de stevige energie van deze remedie je een aanmoediging om je pad uit te stippelen en daadwerkelijk stappen te ondernemen. De onderste drie chakra’s (die staan voor o.a. je zelfbeeld, zelfvertrouwen, wil en doelgerichtheid) worden gebalanceerd en geactiveerd.

Flow Remedies edelsteenremedie 84. Re-create

84. Re-create

Edelsteenremedie van granaat.

Dit is een energie van passie, energie, kracht en creativiteit. Hij werkt aardend en reinigt en energetiseert de chakra’s. Andere sleutelwoorden zijn liefde, toewijding en emotionele balans.

Ondanks dat dit een aardende energie is, werkt hij ook op het hart en helpt hij je meer open te stellen voor de wereld om je heen. En ook voor jezelf, waardoor je beter trouw kunt blijven aan jezelf. In het verlengde hiervan kun je dan ook beter grenzen stellen naar jezelf en de buitenwereld.

Re-create kan helpen helder te krijgen welke gedragspatronen nutteloos zijn zodat je daarmee aan de slag kunt. Het creatieve deel van deze energie kan je helpen met het vinden van creatieve oplossingen voor problemen en de uitweg te zien als je het zicht daarop even kwijt bent.

Door de energie van deze remedie is het een goede om in te zetten als je je futloos voelt en last hebt van uitstelgedrag. Heb je een kort lontje? Laat hem dan links liggen omdat granaat de reputatie heeft om die eigenschap te versterken. Hij voegt dan als het ware een beetje teveel vuur toe. Deze eigenschap maakt Re-create overigens goed geschikt om andere remedies te versterken.

Als laatste kun je deze remedie inzetten bij het werken met vorige levens.

Scroll naar boven