Afbeelding water bij het bepalen van de hoeveelheid van remedies

Hoeveelheid van remedies bepalen

Hoeveelheid van remedies bepalen

Telraam afbeelding bij blogpost over hoeveelheid van remedies bepalen

Als je de hoeveelheid van remedies wilt bepalen is de hoeveelheid wel van belang, maar niet tot in het oneindige. ‘Overkill is underrated’ gaat hier beslist niet op.

De algemene richtlijn is om 2 druppels in een glas water te doen en dat langzaam op te drinken. Voor een doseerflesje is dat 4 druppels per remedie in een doseerflesje van 30 ml. Daarvan gebruik je dan 2 x 6 druppels per dag. Voel je echter vrij om daar van af te wijken als je zelf op andere aantallen uitkomt.

Dat gezegd hebbende: een grotere hoeveelheid heeft wel meer effect, maar niet tot het punt dat een heel flesje naar binnen gieten beter is dan een kleinere hoeveelheid. Waarschijnlijk werkt dat juist averechts, want je moet al die energie ook nog wel kunnen verwerken. In theorie blijft de meeste energie dan waarschijnlijk buiten omdat het systeem ‘vol’ zit. Daarbij is het subtiele energie, dat vereist waarschijnlijk ook wat subtiliteit qua gebruik 🙂

Intuïtief testen/spiertest geeft een andere uitkomst

Bij het gebruiken van een intuïtieve methode om de hoeveelheid van remedies te bepalen kan dit afwijken van de richtlijn. Meestal kom je uit tussen 2 en 12 druppels. Hoe minder druppels je toepast, hoe subtieler een remedie werkt. In mijn beleving hangt het aantal druppels dat nodig is af van verschillende factoren:

Waar zit de blokkade?

Foto van knoop bij blogpost over hoeveelheid van remedies bepalen

Je aura bestaat uit verschillende energielagen, die vanuit het lichaam naar buiten toe steeds subtieler worden. De eerste auralaag wordt het etherisch dubbel genoemd. Het is een afspiegeling van je fysieke lichaam en het heeft de dichtste energie. Elke volgende auralaag heeft een subtielere energie, waardoor je ook subtielere energie nodig hebt om hetzelfde te bereiken.

Hoe groot is de blokkade?

Hoe groter de energetische blokkade, hoe dichter van structuur hij zal zijn. Daardoor zal er ook wat meer energie nodig zijn om de doorstroming weer op gang te brengen.

Bij langdurige blokkades kan het gebeuren dat je meerdere facetten moet aanpakken voor de energie meer gaat stromen. Denk aan een Jenga-toren die pas omvalt als je er meerdere blokjes tussenuit haalt.

Hoe gebruik je de remedie?

De manier waarop je de remedie gaat toepassen is ook van belang. In een glas water doen en opdrinken lijkt het sterkst te werken, maar ook als je ze in je badwater doet heb je er niet zoveel van nodig. Je bent dan namelijk helemaal omgeven door het water, waardoor het effect overal voelbaar is. Over het algemeen werkt het ook sterk als je een remedie op je handen druppelt en die op een bepaalde plek in de aura of op een chakra houdt.

De ervaringen tot nu toe leren dat je een wat hogere hoeveelheid van remedies het meeste tegenkomt als je met een doseerflesje werkt of als je remedies in een testflesje bij je draagt. Bij een doseerflesje maak je een extra stap qua verdunning en in een testflesje bij je dragen werkt van buiten naar binnen. Dit werkt over het algemeen subtieler.

Hoe gevoelig ben je?

Lichtstructuur foto als illustratie bij blogpost over hoeveelheid van remedies bepalen

Iedereen is anders en zal ook anders reageren op een energie, maar denk ook eens in de richting van ‘hoe goed past een energetische methode bij jezelf of bij het thema?”. Als iets een goede match is zul je waarschijnlijk sneller reageren dan wanneer iets niet minder goed bij je past.

Daarnaast is hier ook wel van toepassing dat mensen anders reageren op veranderingen. Soms valt het vrij snel op, soms verandert iets in stapjes, en in andere gevallen lijkt er niets te gebeuren tot er opeens een kwartje valt. Ik heb zelf alle drie al aan den lijve ondervonden 🙂

Wat is de taak van de remedie?

Bij het combineren van verschillende remedies komt het regelmatig voor dat een aantal remedies ondersteunend of stabiliserend werken. Ze zijn dan niet zozeer nodig voor het thema waarmee je aan de slag wilt, maar zijn een support act. Het kan zijn dat ze de werking van sterkere remedies wat temperen en in banen leiden of juist versterkend werken. Ook kan het zijn dat ze je helpen met het afvoeren van energie of dat ze werken als een verbinding tussen de verschillende elementen van de combinatie.

Als je in de webwinkel kijkt in de categorie combinaties kun je dat mooi zien: er zijn een paar steensoorten die in vrij veel combinaties voorkomen. In de 102 combinaties van dit moment komen deze edelsteenremedies het meest voor: Amazoniet (39), Apatiet (25), Barnsteen (27), Champagne calciet (29), Danburiet (35), Opaalkwarts (37), Purpuriet (30), Rutielkwarts (28). Ze filteren, verzachten, troosten, openen, moedigen aan om los te laten, bevorderen acceptatie, helpen afvoeren en integreren of brengen evenwicht.

Je kunt weinig fout doen

Welke van deze manieren je ook gebruikt: je kunt weinig fout doen. Beide manieren werken. De richtlijn geeft je structuur en houvast als je dat fijn vindt, terwijl testen of intuïtief bepalen je de ruimte geeft om ermee te spelen als je dat wilt. Of je gebruikt beide manieren door elkaar :). Als ik met één remedie werk gebruik ik meestal de ’twee druppels in een glas’ methode en doe ik ze ’s morgens in mijn thee. Als ik remedies combineer om aan een bepaald thema te werken gebruik ik een combinatie van intuïtie en spiertesten, soms ondersteund door een pendel/biotensor als concentratiehulp.

afbeeldingen:FreeImages: telraam: Jean Scheijen, knoop: Christian Ferrari, lichten: George Bosela

Scroll naar boven