Flow Remedies edelsteenremedie combinaties c85-c102

Wat kun je met (edelsteen)remedies?

 

Met remedies kun je veel, maar niet alles

Afbeelding van Zwitsers zakmes bij blog artikel 'wat kun je met remedies'

Om te beginnen: heel veel, maar beslist niet alles. Ze moeten je aanspreken en bij jezelf en het doel waarvoor je ze wilt gebruiken passen. Ik zal ook de laatste zijn die gaat roepen dat je niets anders nodig hebt, en al helemaal niet dat Flow Remedies de enige remedies zijn die je ooit hoeft te gebruiken. Buiten het feit dat dat naar egotripperij riekt is het ook gewoon niet waar. Er is zoveel moois op energetisch gebied, waarom zou je je beperken? Je kunt gerust meerdere methoden gebruiken om je doel te bereiken. Sterker nog, ik raad je aan om meerdere methoden te gebruiken, mits ze bij je passen en elkaar niet tegenwerken, gewoon omdat je je doel dan hopelijk sneller bereikt. En dat is alleen maar goed, toch?

Remedies komen het beste tot hun recht op emotioneel/energetisch vlak

Afbeelding van barrière over een spoorrails bij blog artikel over wat je met edelsteenremedies kunt doen

Of je remedies op zichzelf staand inzet of ze als aanvulling/ondersteuning gebruikt op een andere methode hangt af van wat er aan de hand is en wat je doel is. Als richtlijn kun je aanhouden dat je ze het beste kunt gebruiken om aan iets te werken dat op emotioneel/energetisch vlak ligt. Dat is waar hun kracht ligt, het is tenslotte energie in een flesje. Voor lichamelijke klachten liggen ze veel minder voor de hand om als eerste naar te grijpen.

Emotioneel/energetisch vlak is nogal breed en daardoor wat vaag. Het gaat dan bijvoorbeeld om emoties die je in de weg zitten en waar je niet doorheen komt, zoals bijvoorbeeld angst, gebrek aan zelfvertrouwen, gebrekkige eigenwaarde, gebrekkig zelfbesef, geen nee kunnen zeggen, niet voor jezelf op kunnen komen, je gevoelens niet kunnen uiten of ze zelf niet eens kunnen opmerken, herkennen en benoemen. Je kunt bijvoorbeeld ‘in je hoofd zitten’ (alles met het verstand beredeneren om het voelen te omzeilen) en daardoor het contact met je lichaam verloren hebben, bijvoorbeeld omdat je slecht geaard bent en je onveilig voelt in de wereld. Dan kan de energie van remedies je zachtjes aanmoedigen uit je schulp te komen. Zolang je natuurlijk niet begint met een ‘boem, hier sta je op de grond’- remedie zoals obsidiaan of c10. You’re Grounded. Die zijn beter als je een stukje verder in dat traject bent.

Blokkades in aura en chakra’s

Ook kun je energetische blokkades hebben in je aura en chakra’s die veroorzaakt zijn door hevige emoties die zich vastgezet hebben of niet geuit konden of mochten worden. Andere oorzaken van dergelijke blokkades kunnen beperkende overtuigingen en negatieve gedachten zijn. De energie van remedies kan inwerken op die blokkades en je ondersteunen om er doorheen te breken. Ik zie dan een plaatje voor me van een kluwen wol die in de knoop zit en langzaam wordt ontward zodat de energie op die plek weer kan doorstromen.

Bij lichamelijke klachten zijn remedies veel meer geschikt als ondersteuning van bijvoorbeeld een reguliere of alternatieve behandeling of een vorm van lichaamswerk. Je kunt ze dan gebruiken als vervolg/ondersteuning bij die behandeling: om vrijgekomen energie te helpen afvoeren, je energetische balans te herstellen en/of te werken aan de eventuele onderliggende blokkade.

Remedies zijn net gereedschap

Afbeelding van een schroevendraaierset bij blog artikel over wat je met edelsteenremedies kunt doen

Als je remedies als voorbeeld met gereedschap vergelijkt, zou je een set remedies als een set schroevendraaiers kunnen zien. Perfect als je iets met verschillende soorten schroeven wilt doen, maar een tikje zinloos als je iets door wilt zagen. En net als met gereedschap is het trouwens ook wel de bedoeling dat je het oppakt en er iets mee doet.

Nu lijkt dat op het eerste oog niet zo nodig om meer te doen dan alleen wat druppeltjes innemen en de rest komt vanzelf, maar schijn bedriegt. Er is een reden dat dit soort dingen ‘werken aan jezelf” genoemd wordt. Het is belangrijk dat je bereid bent de energie toe te laten en haar haar werk laat doen: een vorm van overgave, maar niet als passief toeschouwer. De energie doet zijn werk dan misschien wel als vanzelf, het is tijdens en na dat proces aan jou om te leren met je nieuwe, veranderde energie om te gaan.

Zelf werk je ook mee

Soms is het nodig om actief met bepaalde dingen aan de slag te gaan. Het meest concrete voorbeeld dat ik zo uit mijn hoofd kan opnoemen is de reeks c73. Sense, c84. Feel en c95. Sift. Deze remedies moedigen je stukje bij beetje aan om je meer bewust te worden van je emoties, maar als je letterlijk de woorden niet hebt om die emoties en gevoelens een naam te geven, dan blijf je toch een beetje hangen in dat proces. Dan weet je wel dat je iets voelt, maar totdat je weet hoe het gevoel heet en je het hebt ontleedt, heb je geen idee van wat het je precies probeert te vertellen. Je kunt het pas verwerken en loslaten als je het onder ogen gezien hebt en de boodschap begrepen hebt. Zodra je dat geïntegreerd hebt, zal het gevoel verdwijnen omdat het zijn boodschap succesvol heeft overgebracht.

Vaak moet je letterlijk aan het werk om emoties en gedachten die naar boven komen onder ogen te zien en te verwerken, en om inzichten te behappen en een plekje te geven. Remedies kunnen het beste hun werk doen als je actief meewerkt en bereid bent naar jezelf en je beweegredenen te kijken en, indien nodig, je overtuigingen, gedrag, gedachten en perspectief aan te passen, anders sta je als het ware met één voet op het gas en de andere op de rem en dan voel je je op zijn minst gefrustreerd omdat je dan in een soort belangenconflict belandt waarbij je aan de ene kant een impuls richting verandering krijgt en aan de andere kant niet meegaat in die verandering. Niet bepaald aan te bevelen 🙂

Foto’s van FreeImages: zakmes: Christian Kitazume, rails: Jeramey Jannene, schroevendraaiers: Jean Scheijen

 

 

Scroll naar boven