stapstenen als illustratie

Het laatste stapje is aan jou

Herken je dit?

Gebeurt het je wel eens dat het lijkt alsof een bepaalde blokkade maar niet weg wil, wat je er ook tegenaan gooit? Dat je tot een bepaald punt komt en dan voor je gevoel tegengehouden wordt en niet verder kunt?

En dat je dan soms uit frustratie denkt ‘barst maar, ik doe het toch’ en er dan ‘ineens’ zonder al te grote inspanning doorheen vliegt? Alsof je een aanloop neemt om een klemmende deur open te duwen, en dan blijkt hij al op een kier te staan en vlieg je er makkelijker doorheen dan je verwacht had?

Voor mij zijn dat soort voorvallen een aanwijzing dat je met remedies of andere energetische methoden best een hoop op kunt lossen, maar dat je daarna echt zelf het laatste stapje moet zetten om daadwerkelijk door die blokkade heen te breken en er aan voorbij te komen.

Roestige deur foto als illustratie bij artikel over doorbreken van blokkades

Hulp op de achtergrond

Remedies (en andere energetische methoden) zijn in mijn ogen gereedschap dat je kunt gebruiken om het pad naar die klemmende deur een beetje obstakelvrij te maken zodat de deur wat makkelijker te bereiken is. En dan is het daarna aan mij/ons om die deur open te durven doen en te kijken wat erachter zit. Als je het bekijkt vanuit het oogpunt van het concept van vrije wil is dat eigenlijk best logisch.

En toen viel het kwartje

Vorig jaar heb ik een 30-dagen challenge gedaan op het gebied van zelfontwikkeling: kernwaarden bepalen, ‘wie ben ik?’ en ‘wat wil ik?’. 

Het hoofddoel was verantwoording afleggen over een aantal zelf gestelde doelen/acties. De achterliggende gedachte was dat je meer geneigd bent je taken te voltooien als je weet dat er iemand over je schouder meekijkt en je aanmoedigt.

Het was echter zoveel meer dan dat. Elke dag bestond uit een video en een audio, met een opdracht op het gebied van doelen stellen, ontdekken wie je bent en wat je wilt, wat je kernwaarden zijn,  hoe word je beter in het waarnemen en benoemen van emoties en hoe reguleer je je emotionele toestand zo goed mogelijk?

Daarbij liep ik onvermijdelijk tegen taboes en verboden aan die in mijn onderbewuste rondwaarden en die op bepaalde momenten aan de rem trokken (de eerste mind-map in de voorbereidingsweek kostte me uren, tot ik dat breekpunt van ‘barst maar’ bereikte, daarna was hij zo af :)). Hoewel lastig, is dat dan ook weer erg leerzaam, want als deze taboes en verboden zichtbaar worden, dan kun je er wat mee. Zolang iets in je onderbewuste rondzwerft trekt het wel aan touwtjes, maar heb je geen zicht op het hoe, wat en waarom.

Toeval?

Tijdens die challenge periode viel er bevestiging binnen in de vorm van een nieuwsbrief waar bovenaan deze quote stond: “Daag een obstakel uit. Daag het gewoon uit, dat is alles. Wijk er niet voor, en uiteindelijk zal het breken. Jij zult het breken. Iets moet breken en dat zul jij niet zijn, dat zal het obstakel zijn”
― Norman Vincent Peale, De kracht van positief denken

 

Foto credits: deur, open slot, stapstenen

 

Scroll naar boven