Bepalen welke remedie je wilt gaan toepassen kan een geval zijn van door de bomen het bos niet zien. Je kunt natuurlijk alle omschrijvingen doorlezen om te kijken
welke remedie je het meeste aanspreekt, maar zoveel informatie helpt niet altijd. Misschien weet je het dan juist helemaal niet meer omdat bijna alles wel lijkt te passen. Veel remedies overlappen en elke remedie heeft wel een element waar je iets mee zo kunnen. Vaak kun je wel wat extra’s gebruiken om je te helpen met het maken van je keuze.

Door de bomen het bos niet meer zien, foto bomen als illustratie bij blogpost over Flow Remedies repertorium, een uitgebreide lijst die je kan helpen een remedie uit te zoeken

Probeer er eerst één

Ga je voor de eerste keer met Flow Remedies aan de slag, hou het dan bij één remedie. Probeer eerst uit of het bij je past en kijk dan verder. Met een flesje van 10ml kom je een heel eind.

Afhankelijk van hoe je ze gaat gebruiken doe je er op zijn minst een paar maanden mee, wat in bijna alle gevallen genoeg zal zijn om te bepalen of je het iets vindt.

Hoe kies je een remedie uit?

Om een remedie uit te kiezen kun je verschillende hulpmiddelen gebruiken, afhankelijk van je voorkeur. Zo kun je intuïtief testen, een spiertest gebruiken, een zoekremedie inzetten of het repertorium raadplegen.

Daarnaast kun je ook het orakel gebruiken. Het biedt een speelse manier om door de remediebeschrijvingen te bladeren, en misschien word je wel verrast met iets bruikbaars…

Intuïtief testen doe je bijvoorbeeld met een pendel of biotensor. Hiermee kun je informatie die je onbewust waarneemt zichtbaar maken. Op de pagina testen wordt dit nader beschreven.

Het komt er op neer dat je jezelf met behulp van een hulpmiddel vraagt wat je op dat moment nodig hebt. Je kunt hiervoor gebruik maken van de remedies zelf, al zal dat wat lastig zijn als je er om te beginnen eens ééntje wilt uitproberen, of een lijst of pendeldiagram met de namen van de remedies.

Afbeelding pendelkaart Flow Remedies

Pendeldiagram

Het pendeldiagram is gratis beschikbaar op deze pagina. Ook kun je bijvoorbeeld één voor één de omschrijvingen aanwijzen en via je pendel of biotensor vragen of dit de remedie is die je op dit moment het meest nodig hebt.

Ook weer allemaal afhankelijk van je voorkeur, dus heb je niets met deze methodes, kom dan mee naar het volgende onderdeel.

Spiertest

Een spiertest is een eenvoudige methode om te kijken of iets energetisch bij je past. Je hebt er geen hulpmiddel voor nodig, je hebt letterlijk zelf alles bij de hand.

Ook dit wordt verder uitgewerkt op de pagina testen, maar het komt er op neer dat je 2 in elkaar hakende cirkels maakt met je duimen en wijsvingers en die probeert te verbreken.

Standaard is sterk (cirkels blijven in elkaar gehaakt) het ja-antwoord en zwak (cirkels verbreken) het nee-antwoord. Het principe is dat je energiesysteem, of je onderbewuste, aangeeft of een energie al dan niet bij je past.

Dit kun je voor van alles en nog wat doen, remedies, edelstenen, voedingsmiddelen, noem maar op. Als je het voorwerp bij de hand hebt dan kun je het vasthouden, heb je het niet bij de hand dan kun je naar de naam op een lijst of naar de omschrijving kijken. Het gaat erom dat je je focust op hetgeen je wilt testen.

Repertorium

Heb je echt specifiek iets waar je aan wilt werken, dan kun je het repertorium gebruiken. Een repertorium is een lijst met allerlei steekwoorden en thema’s waar bij elke term één of meerdere remedies vermeld staan. Het Flow Remedies repertorium heeft een wiki-formaat zodat je naar hartelust heen en weer kunt springen tussen remedies, thema’s en steensoorten. 

Zo kun je een voorselectie maken en de omschrijvingen van de genoemde remedies gebruiken om je keuze te maken.

Begin met datgene dat voor jou het dringendst is. 

Screenshot van het Flow Remedies repertorium

Lijstje met suggesties

Heb je liever wat specifiekere suggesties, dan staat hieronder een voorzetje. Dit zijn remedies die vrij algemeen inzetbaar zijn voor iedereen op elk moment.

De beschrijvingen van deze remedies staat onderaan de pagina. Als je op de naam klikt word je naar de omschrijving van je keuze gestuurd.

Zoekremedie

Als je je avontuurlijk voelt, dan kun je ook een zoekremedie inzetten. Dat is een remedie die de vinger op de zere plek legt, wat best confronterend kan zijn.

De volgende remedies kun je inzetten als zoekremedie, ze geven je inzicht in jezelf en maken ongemakken zichtbaar:

31. Blue Eyes
47. Happy
56. Heart
80. Cleanse
c61. Into You
c66. Click
afbeelding kompas als icoon voor nieuws sectie

Deze remedies laten zien wat er aan de hand is, waarna je een beter beeld hebt van wat je eerst aan wilt pakken. Wat ze laten zien is verschillend, maar wees erop voorbereid dat datgene wat het meest dringend is je meer op gaat vallen. Het wordt niet erger, al lijkt dat wel zo, maar er wordt als het ware een spot op gezet die het uitlicht.

Gebruik een zoekremedie ongeveer een week (Blue Eyes) of twee (overige remedies), met elke dag 2 druppels in een glas water dat je langzaam of met tussenpozen van een half uur leegdrinkt.

Het verschil tussen deze zoekremedies is dat 31. Blue Eyes, de remedie van blauwe obsidiaan, de duidelijkste is en het snelst werkt. Daardoor is hij ook meer confronterend, je wordt toch wel onverbiddelijk met je neus op de feiten gedrukt.

47. Happy, gemaakt van ametrien, is wat rustiger, maar hij heeft wat meer tijdig nodig voor het plaatje duidelijk is. Tegelijkertijd helpt deze remedie je dan wel weer om neutraal te blijven ten opzichte van wat je ontdekt.

56. Heart en 80. Cleanse zijn allebei remedies die ook op het hartchakra werken. Ze leggen heel zachtjes de nadruk op wat er mis is en kunnen indien nodig langere tijd gebruikt worden.

c61. Into You is meer een inzichtremedie die je ook iets van het hoe-wat-waar-waarom laat zien en c66. Click is zowel een zoek- als een inzichtremedie.

Met 43. Flow kun je ze eventueel nog temperen, deze remedie helpt bij het neutraal reageren.

Heb je Bach Bloesemremedies bij de hand, dan kun je 15. Holly gebruiken als zoekremedie als je extravert bent, en 36. Wild Oat als je intravert bent.

Deze werken iets zachter en subtieler, daardoor kan het een week of 2 duren voor je resultaat ziet. Zelf ben ik introvert, en ik moet zeggen dat ik betere (maar ook meer schokkende) resultaten had met Holly dan met Wild Oat. De laatste werkt heel zacht en subtiel.

Beschrijvingen van de genoemde remedies:

2. Helia

Edelsteenremedie van blauwe calciet

Helia werkt op de achterkant van het 5e chakra. Dit heeft te maken met waardering voor jezelf en wat je doet, en vermindert faalangst. Ook helpt deze remedie je om beter uit je woorden te komen.

Op een zachte, liefdevolle manier krijg je een steuntje in de rug bij het uiten van je gevoelens en gedachten.

Terug naar boven

5. Guardian Angel

Edelsteenremedie van mookaiet

Deze engel werkt op een zachte manier aardend. Zacht maar stevig houdt hij je voeten op de grond. Guardian Angel is een krachtige bescherming tegen negativiteit. Deze remedie zet de chakra’s op één lijn en bevordert daadkracht, maar op een zachte manier.

Ook geeft hij de moed om aan nieuwe avonturen te beginnen en plezier in het leven te hebben. Je zult merken dat je steviger op de aarde staat en meer bereid bent de uitdagingen van het aardse leven met beide handen aan te pakken.

Terug naar boven

8. Oceana

Edelsteenremedie van blauwe fluoriet

Oceana werkt op het keelchakra, en heft blokkades die zich daar bevinden zachtjes op. Of eigenlijk kan ik beter zeggen dat ze weggespoeld worden. Ook negativiteit stroomt weg de aarde in.

Ze helpt je om je gedachten onder woorden te brengen en je ideeën te uiten. Ze geeft inspiratie en rust in je hoofd.

Een ander belangrijk punt is dat ze je helpt je eigen waarden te bepalen (wie ben ik, wat wil ik, waar sta ik voor?).

Terug naar boven

15. Green Forest

Edelsteenremedie van groene fluoriet

Green Forest brengt balans tussen hoofd en gevoel. Ze geeft inspiratie en moedigt aan tot het creëren van nieuwe mogelijkheden. Je krijgt meer rust in je hoofd.

Dit is een goede remedie als je je gejaagd voelt en wat tot rust wilt komen.

Green Forest voelt als een zonnige middag in een mooi bos, met je rug tegen een boom leunend terwijl het zonlicht door de bladeren wordt gefilterd en een serene sfeer geeft.

Terug naar boven

21. Trust

Edelsteenremedie van tijgeroog

Trust houdt negatieve invloeden buiten en stuurt ze terug naar waar ze vandaan komen. De energie beschermt je en geeft je de ruimte meer jezelf te zijn zonder de meningen en gevoelens van anderen over te nemen.

Deze remedie geeft hoop en hernieuwt het vertrouwen in zowel jezelf als de rest van de wereld. Trust laat je zien dat er ook goedheid is en helpt je de dingen te zien zoals ze zijn.

Verder bevordert Trust je zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel. Beschermt ook tegen eigen negativiteit.

Terug naar boven

31. Blue Eyes

Edelsteenremedie van blauwe obsidiaan

Blue Eyes helpt je met een heldere blik naar jezelf te kijken. Hij richt je blik op eventuele onbalans, zodat je ermee aan de slag kunt, en legt de waarheid omtrent jezelf bloot.

Deze remedie biedt ook bescherming aan gevoelige en mediamieke mensen en werpt een soort schild op om negatieve energie buiten te houden. Ook laat hij energie door je energie-systeem stromen.

Net als bij zwarte obsidiaan is dit een krachtige steen, waar je altijd bewust voor kiest, omdat hij erg confronterend kan zijn. Dit moet je zelf willen en zelf aan toe zijn en mag nooit aan iemand opgedrongen worden. Test je voor iemand en rolt deze remedie eruit, overleg dan met deze persoon wat hij/zij wil.

Blue Eyes is geschikt gebleken om te gebruiken als zoekremedie. Een zoekremedie is een remedie die de vinger op de zere plek kan leggen als je niet precies weet wat er aan de hand is. Je gebruikt dan alleen deze remedie een poosje, totdat je meer inzicht hebt gekregen in je gedachten- en gedragspatronen.

Hij helpt je met objectief naar jezelf kijken, en bijvoorbeeld dingen te erkennen die je onbewust wel weet, maar waarvan je denkt ‘och, het valt wel mee’. Echt een eye-opener, die confronterend kan zijn als je het niet verwacht, maar die heel verhelderend is als je er bewust mee aan de slag gaat om meer over jezelf te leren.

Terug naar boven

36. Full Moon

Edelsteenremedie van maansteen

Deze remedie brengt je in contact met je vrouwelijke energie. Ze beschermt je, maakt open en geeft vertrouwen. Daarnaast helpt het je in het reine komen met de tegenstellingen in jezelf en in de wereld. Je kunt ze beter accepteren en met elkaar verzoenen.

Terug naar boven

40. Tender Heart

Edelsteenremedie van amazoniet

Tender Heart brengt evenwicht tussen gevoel en verstand. Hij werkt ook op het vijfde chakra en helpt je daardoor beter te communiceren, makkelijker over je gevoelens te praten zonder in de verdediging (of de aanval) te schieten.

Heel liefdevol wordt je hart ontsloten en gaat de remedie blokkades in hart- en keelchakra te lijf. Hij helpt je zachtjes met loslaten en werkt ontkrampend. Het wordt ook makkelijker belemmerende relaties zachtjes los te laten, ook als het om overleden personen gaat.

De zachtheid van deze remedie is ook van belang als je veel emotionele spanningen en onrust hebt. Amazoniet heeft een filterende werking, die op twee manieren merkbaar is. Het is een krachtige beschermer die energie filtert en negatieve energie buiten de deur houdt of afvoert, en daarnaast helpt hij je bij het filteren van informatie, je kunt makkelijker onderscheid maken in de informatiestroom die de hele dag door merkbaar en ongemerkt binnenkomt. Dit geeft rust in je hoofd en geeft je energie voor andere dingen.

Door de filterfunctie kan deze remedie behulpzaam zijn bij hyperactiviteit door chaotische gedachten, omdat het overzicht geeft.

Terug naar boven

43. Flow

Edelsteenremedie van opaalkwarts

De eerste indruk bij deze remedie was ‘water’, stromen. Ze laat alles (angsten, onverwerkte emoties en gevoelens) doorstromen en wegvloeien tot het een plaats gevonden heeft, durf je maar mee te laten voeren, ze brengt je naar grote hoogten en als je er bewust mee werkt tot voorbij de regenboog.

Ze zou een gunstig effect op de stem kunnen hebben, omdat je je makkelijker uit kunt spreken als dat brok uit je keel is verdwenen.

Als je het flesje vasthoudt en je ogen sluit kun je een helder warm wit licht zien, dat mij aan engelen deed denken. Die bevestiging kreeg ik ook later, een omarming van vleugels, flink grote vleugels trouwens. Je wordt eerst goed geaard en daarna mee omhoog genomen. Deze remedie activeert de hogere chakra’s en heeft een heel hoge trilling. Sky high had ook een goede naam geweest, je hoofd in de wolken, en tegelijkertijd met beide voeten stevig op de grond.

Ze zou ook kunnen helpen makkelijker contact te maken met deva’s en natuurwezens, dat is een aanwijzing die ik mocht ontvangen, maar waar ik zelf geen ervaring mee heb. Ik wil hem er echter wel bijzetten voor degenen die er wel wat mee kunnen.

Terug naar boven

44. Faith

Edelsteenremedie van hemimorfiet

Deze remedie heeft een uitgesproken vrouwelijke energie. Ze geeft je nieuwe energie, hoop en vertrouwen en heeft de kracht je uit een dal te helpen als dat nodig is. Je innerlijk kind, je kern, wordt liefdevol geheeld. Negativiteit wordt omgezet in positiviteit. Je kunt jezelf met vertrouwen uiten en meer zijn wie je bent. Je durft zonder angst echt te zeggen wat je vindt en voelt.

Ze helpt oude angsten en emoties oplossen en loslaten. Als ik het flesje een poosje vasthoud wordt het heerlijk stil in mijn hoofd. Daarnaast voel ik een soort gloed vanuit mijn keelchakra naar beneden en naar boven gaan en voel ik een stevige druk in mijn keel. Ze helpt je grote opruiming te houden in al die vakjes emoties die je over de jaren hebt dichtgesmeten en waarvan je de sleutel van verstopt hebt.

Ze verstevigt de verbinding met je hoger zelf, zodat je beter naar je eigen intuïtie kunt luisteren. Je zou kunnen zeggen dat deze remedie de verbinding naar ‘boven’ ontstoort.

Hemimorfiet bezit een krachtige healing-energie en kan ook gebruikt worden energetische behandelmethoden zoals bijvoorbeeld Reiki te ondersteunen. De energiedoorstroming van deze remedie is vergelijkbaar met een doorstroming met kristallen.

Terug naar boven

47. Happy

Edelsteenremedie van ametrien

Van deze zonnige combinatie van amethist en citrien kwam een echte FeelGood remedie. Je voelt je alsof je ontspannen achterover zit, met een glimlach op je gezicht. Deze remedie brengt rust in je gedachten en geeft je een vrolijk gevoel.

Het is een reinigende remedie die je helpt met het verwijderen van negatieve gedachtenpatronen en zorgen. Ze zet de deur open naar een positievere houding. Ze ontgift, reinigt de chakra’s en balanceert ze. Ze geeft je inzicht in het hoe en waarom van ongemakken en helpt je er neutraal naar te kijken. Hierdoor is het ook een geschikte remedie om als zoekremedie in te zetten. Een zoekremedie is een remedie die je een week of twee op zichzelf gebruikt en die je helpt te ontdekken aan welke thema’s je zou kunnen werken.

Het is een lichte en zonnige remedie waar je energie van krijgt. Je zonnevlecht wordt ook versterkt, waardoor je goede humeur langer stand houdt en minder snel omver wordt gekegeld door energie die je van anderen oppakt.

Terug naar boven

49. Peace

Edelsteenremedie van groene apatiet

Deze remedie helpt je vrede en rust in jezelf te vinden en je te verbinden met de wereld en ver daarbuiten.

Je bent deel van een geheel, alles heeft een doel en is goed zoals het is. Peace helpt je jezelf en alles om je heen te accepteren en zonder oordeel te bezien.

Peace werkt ook ontgiftend, helpt je twijfel los te laten en vertrouwen te hebben.

Deze energie lost ook blokkades op in je hartchakra, geeft je een gevoel van vrijheid en helpt je van jezelf te houden maar bovenaan staat de acceptatie van jezelf…

Terug naar boven

50. Love

Edelsteenremedie van kunziet

Het zal je niet verbazen dat deze remedie je helpt met het ontsluiten van je hart. Daarnaast houdt hij er opruiming en doordringt hij je van het gevoel dat liefde alles overwint.

Love geeft je vertrouwen, een gevoel van vrede en eenheid, helpt je vergeven en verdraagzaam en milder te zijn naar jezelf en anderen. Hij helpt je positiever in het leven te staan en kan helpen als je je neerslachtig voelt. Het is een remedie van onvoorwaardelijke universele liefde, zowel voor jezelf als voor anderen.

Ook helpt deze remedie je met het ‘overgeven’ aan je levensdoel, je kan meer met de stroom meegaan en je dienend opstellen, maar dan wel met balans tussen de behoeften van jezelf en die van anderen, zonder jezelf weg te cijferen of uit het oog te verliezen.

Terug naar boven

56. Heart

Edelsteenremedie van rhodocrosiet

Deze remedie opent je hart en laat zacht, liefdevol en voorzichtig zien wat er aan de hand is zodat je meer inzicht in jezelf krijgt. Je wordt geholpen om te gaan met pijnlijke gevoelens zonder je hart meteen af te sluiten.

Hij brengt liefde, licht en vrolijkheid in je leven en helpt je deze gevoelens ook te uiten. Heart verdrijft boosheid, helpt je van jezelf te leren houden en helpt je je veiliger te voelen als je last hebt van angstgevoelens.

Heart is ook goed te gebruiken als zoekremedie. Dat is een remedie die je inzet als je niet weet waar je moet beginnen en die je een week of twee op zichzelf gebruikt om aan het licht te brengen waar de pijnpunten zitten.

Terug naar boven

58. Glow

Edelsteenremedie van barnsteen

Glow laat je letterlijk stralen. Deze remedie maakt positief, geeft vertrouwen en leefdesvreugde en helpt mentale weerstand te doorbreken. Hij helpt je een meer flexibele instelling te bereiken, waardoor je je ook creatief beter kunt uiten.

Glow werkt aardend en helend, en helpt je de kracht te vinden je wensen te vervullen. Ook reinigt deze remedie de chakra’s en kan hij ingezet worden bij healing. 2 Druppels van deze remedie op je handen bij magnetiseren of Reiki helpen de energie zijn werk doen en geven een warm gevoel.

Terug naar boven

71. Sweet

Edelsteenremedie van danburiet

Sweet is een lieve, maar heel krachtige remedie met veel licht. Het is een remedie van engelen, universele liefde, loslaten en vergeven. Hij verbindt derde oog en kruinchakra met het hartchakra.

Deze remedie opent je hartchakra en helpt je van jezelf te houden. Daarnaast is het een karmische reiniger die je helpt emotionele pijn los te laten door de oorzaak ervan te begrijpen. Vaak is het alleen al beseffen van hoe iets is ontstaan om de heling ervan op gang te brengen. Swe

et helpt je ook bij grote veranderingen en helpt je er beter mee om te gaan, ze te accepteren, geduld te hebben en met de stroom mee te gaan.

Terug naar boven

80. Cleanse

Edelsteenremedie van prehniet

Cleanse houdt een grote opruiming en werkt ontgiftend, voornamelijk in je hartchakra en zonnevlecht. Hij verbindt het hart met de wil en helpt je vanuit je hart te leven. Deze remedie helpt bij het loslaten van angsten en helpt je vertrouwen te hebben als je angst voor te kort hebt. Waar liefde is, is geen angst.

Cleanse helpt je angsten onder ogen te zien, er mee om te gaan en op te lossen, zodat je minder de neiging hebt om ervoor weg te lopen en te vluchten in afleiding en uitstelgedrag (in het begin zul je wel eerst een verergering merken of lijkt het erger doordat het meer opvalt, wees daar een beetje op berekend). Wees trouwens ook berekend op plotselinge opruimneigingen, dat is een bijwerking van het ontgiftende aspect van deze remedie.

Daarnaast heeft Cleanse een zachte energie en haalt hij de oorzaak van ongemakken omhoog. Ook dit is een zoekremedie, hij stimuleert innerlijk weten zodat je gaat zien waar de pijnpunten zitten, en hij doet dit op een zachte en liefdevolle manier. Inzichten kunnen pijnlijk zijn, maar over het algemeen helpt deze remedie om het langzaamaan tot je door te laten dringen in plaats van je ermee om de oren te slaan. Hij helpt je ook ongemerkt steeds meer aan te kunnen qua indrukken, je kunt ze sneller verwerken, wat gunstig kan zijn bij overprikkeld zijn / hyperactiviteit.

Cleanse beschermt ook de aura, en je zou hem zelfs gebruiken om je woning te beschermen door een beetje op de drempels of kozijnen te druppelen. Gebruik hiervoor de remedie wel verdund, eventueel in een beetje gekookt water, voor de zekerheid als bescherming voor de verf op je kozijnen.

c1. Big Hug

Big Hug is een grote knuffel bij verdriet. Deze remedie troost en geeft je een veilig gevoel. Je krijgt weer hoop en ziet het zonniger in. Hij is ook te gebruiken als eerste hulp remedie, om schrik en de emotionele pijn te verzachten.

Deze remedie bevat de volgende edelsteenremedies: oranje calciet, rozekwarts, larimar, tijgeroog, blauwe chalcedoon

Terug naar boven

c7. Protective Bubble

Als energie van anderen in je aura blijft hangen kun je daar moe, chaotisch en somber van worden. Deze combinatie helpt je bij het afschermen, aarden en herstellen van je aura. Daarnaast voert hij negatieve energie af en stuurt deze terug naar de afzender als dat nodig is.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: turkoois, mookaiet, labradoriet, tijgeroog, chrysocolla

Terug naar boven

c15. Break the Circle

Deze remedie zet je innerlijk even rechtop en maakt je zo groot als je hoort te zijn. Iemand die je klein probeert te krijgen of houden zal zijn inspanningen de mist in zien gaan, want dat lukt niet meer. Je denkt sneller ‘ho even, dat gaat zo maar niet’ en beseft dat je beter verdient.

Deze remedie helpt je de cirkel te doorbreken als je vastzit in bepaalde gedachten- of gedragspatronen. De oude emotionele ’troep’ die ervoor zorgt dat je op een bepaalde manier reageert wordt opgeruimd. Hierdoor reageer je niet langer vanuit dat gekwetste gevoel dat een soortgelijke situatie ooit opgeroepen heeft, maar veel neutraler.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, eldariet, toermalijnkwarts, opaalkwarts, hemimorfiet

Terug naar boven

c20. Heart of the Matter

Dit is de aangewezen remedie als je hart ‘op slot’ zit. Hij opent en verwarmt het hartchakra en laat liefde toe, zowel voor jezelf als voor anderen en de wereld om je heen. Hij geeft een enorm warm en liefdevol gevoel en verdrijft ergernis en oordeel zodat je milder je dag doorkomt 😉

Het is de remedie van geven en ontvangen, op allerlei manieren, en hij brengt ze met elkaar in evenwicht. Denk bijvoorbeeld aan geven zonder er iets voor terug te willen. Geven zonder alles van jezelf weg te geven omdat je het gevoel hebt dat een ander het meer verdient dan jij. Geven zonder het idee dat je wat tekort gaat komen als je wat weggeeft. Ontvangen zonder je ongemakkelijk te voelen omdat je twijfelt of je dat wel waard bent. Ontkrampen zodat je kunt ontvangen.

Deze remedie laat de zon in je hart schijnen en soms heb je het idee dat de zon er letterlijk in zit, je hartchakra gloeit en bloeit op. Je krijgt weer hoop en hij brengt een stukje vrolijkheid in je leven. Het is niet altijd alleen maar serieus en moeilijk, maar het is makkelijk dat uit het oog te verliezen. Kijk eens hoe mooi hele kleine dingen kunnen zijn, een bloempje tussen het gras, een mooi gekleurde vlinder, een grappig gevormde wolk, een rupsje dat een schelpenpad oversteekt.

Heart of the Matter, het hart of de kern van de zaak, helpt je met het loslaten van oude patronen van niet van jezelf houden. Hij helpt je een allesomvattende onvoorwaardelijke liefde te voelen waar je na een poosje zo blij van wordt dat je wilt dansen 😉

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, groene calciet, zonnesteen, amazoniet, opaalkwarts, sugiliet Terug naar boven

c25. Freedom

Freedom helpt je je vrij te voelen. Vrij om te handelen, vrij om te dromen, zonder oordeel. Soms het je het gevoel dat je vast zit, met handen en voeten gebonden. In een dergelijke situatie helpt Freedom je dat beklemde gevoel los te laten en te ontspannen.

Zoek ter ondersteuning buiten de ruimte op. Een park, strand of bos waar het rustig is en waar je op krachten kunt komen door de ruimte om je heen te ervaren. Je ziet dan vaak ook de uitweg, al is het maar dat je een situatie op een andere manier gaat leren bekijken, een manier die je minder beklemd doet voelen.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: citrien, rutielkwarts, rode tijgeroog, rhodoniet, blauwe chalcedoon, opaalkwarts, sugiliet, aquamarijn, lepidoliet


c35. Surrender

Soms komen er complete pakketjes informatie binnen, de energie van een remedie maakt zich als het ware kenbaar nog voor hij gemaakt is, wat altijd een heel bijzondere ervaring is.

Tijdens het uittesten van remedies voor een doseerflesje viel deze boodschap binnen: Geef je over aan de stroom van het leven, vertrouw dat je gedragen wordt en dat je precies komt waar je zijn moet.

Surrender geeft je vertrouwen, een veilig gevoel, het gevoel dat je stevig staat en bovenal rust en helderheid in je hoofd. Het grappige is dat hij ondanks het aardende effect je ook een licht gevoel geeft, alsof er iets is weggevallen waarvan je niet in de gaten had dat het zwaar woog op je gemoed of gevoel.

Surrender geeft je nieuwe energie, en de wilskracht om echt stappen te ondernemen, vanuit een gevoel van veiligheid.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, varisciet, apofylliet, biotietgraniet, aquamarijn

Terug naar boven

c40. Hope

Hope helpt je negatieve energie afvoeren en schadelijke gedachtenpatronen te herkennen en om te zetten in positieve gedachten. Je ziet het weer zitten in plaats van dat je je voelt alsof je geen kant meer op kunt en hebt meer oog voor de mooie kanten van het leven.

Je ziet de uitweg weer. Die was er altijd al, je was hem alleen tijdelijk uit het oog verloren omdat je door de bomen het bos niet meer zag.

Hope helpt je weer overzicht te krijgen en dat geeft rust in je hoofd. Je kunt je gedachten beter op een rij zetten en begint weer het gevoel te krijgen dat je zelf de touwtjes van je leven in handen hebt in plaats van je slachtoffer te voelen van de omgeving of de omstandigheden.

Door de positieve, lichte energie van deze remedie kun je het leven beter aan en kun je meer de nadruk leggen op wat er goed gaat in plaats van alleen te zien wat er misloopt in je leven.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: blauwe chalcedoon, eldariet, amethist, groene aventurijn, zonnesteen, bergkristal, sodaliet

Terug naar boven

c43. Swept

Swept helpt je als je moeite hebt met het afvoeren van energie die je van anderen oppikt of die loskomt bij een behandeling op energetisch niveau. Hij helpt je met het afvoeren, maar tegelijkertijd leer je ook om het zelf te doen. Hij aardt en zet je aura strak, alsof je de tentharingen eens even goed aandrukt en het dak van je tent goed strak zet. Zo glijdt alles wat er niet op hoort er eenvoudigweg vanaf.

Deze remedie helpt ook bij het omgaan met energetisch stalken. Dat klinkt gek, maar zie het als een stroom dwingende en vaak negatieve gedachten en energie die op je afgevuurd wordt en waardoor jij je akelig voelt. Moe, hoofdpijn, onverklaarbare pijntjes en in extreme gevallen zelfs misselijkheid.

Als je helemaal in balans bent krijgt die energie geen vat op je, maar vaak grijpt het aan op een blokkade, oftewel een zwak puntje, of op een zwak moment, en komt het wel binnen.

Swept helpt je die energie buitenboord te zetten, op een rustige manier, zonder gevoel van ‘ik zal je eens even’, dat is heel erg belangrijk omdat het anders net zo hard op je terugslaat.

Als je the Dog Whisperer kent begrijp je me meteen als ik zeg dat dit calm assertive energy is. Kalm maar resoluut wegsturen van die energie, zonder rancune en zonder welke vorm van boosheid of wraakzucht dan ook. Gewoon: hup, wegwezen, houd het zelf maar, dit is niet van mij.

De andere kant van Swept is dat hij ondersteunend werkt bij energiewerk, om op te ruimen en losgemaakte energie af te voeren.

Als een wervelwind gaat deze remedie door je systeem heen om ‘brokstukken’ die als gevolg van energiewerk zijn vrijgemaakt te helpen afvoeren. Ondanks dat hij door één van de testers omschreven werd als ‘Katrina in een flesje’ is het een vriendelijke, lichte energie. Swept helpt je ook de energie van de behandeling te integreren waardoor je er sneller aan gewend bent en minder last van de na-effecten hebt.

Preventief kun je ook voor een behandeling 2 druppels in een glas water of kopje thee doen en dat langzaam opdrinken.

Swept is ook te gebruiken na behandelingen die op energetisch niveau doorwerken. Ook bij remedies die veel losmaken, zoals c37. Detox en c32. Catalyst, kan Swept gebruikt worden als ondersteuning.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rookkwarts, blauwe chalcedoon, jade, toermalijnkwarts, larimar, amazoniet, carneool, zwarte toermalijn, rozekwarts, groene aventurijn

Terug naar boven

c44. Abundance

Om overvloed in je leven te ervaren moet je die eerst in jezelf vinden. Abundance helpt je daarbij. Hoe vind je overvloed in jezelf? Bijvoorbeeld door je veilig te voelen, waardoor de angst voor gebrek vermindert. Het volgende aspect is genieten van je leven. Willen wat je hebt in plaats van hebben wat je wilt. De kleine dingen waarderen.

Een ander stapje is je positief voelen, negatieve gedachten neutraliseren door er positieve gedachten tegenover te zetten.

Dan is er je verbinding met de aarde en het universum. Voel je onderdeel van een groter geheel en weet dat daar een oneindige overvloed is. Ja, ook voor jou, want hij is er voor iedereen…..

Als laatste is er de kwestie van vertrouwen en acceptatie. Jezelf, de wereld, het besef dat alles een reden heeft, dat tegenstellingen bestaan om van te leren en om je te helpen bepalen wat je wèl wilt.

Abundance helpt je stapje voor stapje je aandacht te richten op het goede en de dingen die je waardeert. Ook in jezelf, waardoor je een heel andere energie begint uit te stralen. En daar begint het universum dan op te reageren door je heel andere dingen te laten zien. Dingen die bij de nieuwe energie passen die je uitstraalt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: tijgeroog, hemimorfiet, larimar, groene apatiet, aquamarijn, purpuriet, barnsteen, opaalkwarts, carneool, pietersiet, varisciet

Terug naar boven

c45. Rise Up!

Rise Up! zet je stevig neer en helpt je vanuit liefde voor jezelf opkomen en jezelf toestemming te geven te zijn wie je bent. Zo groot als je bent, zonder je klein te (laten) houden.

Ook hier weer calm assertive energy, rustige assertieve energie. Overeind blijven zonder iemand neer te halen.

Voet bij stuk houden zonder te kwetsen of in schuldgevoel te blijven hangen. Oftewel jezelf zijn zonder je te laten beïnvloeden door wat iemand dan ook probeert om je te laten doen wat zij willen. Tenzij je natuurlijk zelf beslist om iets te doen, maar dan is het jouw beslissing en niet de invloed van iemand die iets van je wil en alles uit de kast haalt om je toe te laten geven. Inwerken op je schuldgevoel of dreigementen hebben niet meer automatisch tot gevolg dat je dan maar toegeeft.

Een andere aanwijzing bij deze remedie is dat hij je energieniveau verhoogt, je trilling aanpast aan de nieuwe, verhoogde, trilling van de aarde.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, tijgeroog, hematiet, champagne calciet, blauwe obsidiaan, pietersiet, agaat, amazoniet, opaalkwarts, groene apatiet, kyaniet, pyriet, barnsteen, infinite stone

Terug naar boven

c61. Into You

Into You helpt je om inzicht in jezelf te krijgen. Het doel is begrijpen wat je beweegredenen zijn en jezelf te accepteren. Je ziet jezelf zoals je bent en kunt met een neutrale en realistische blik naar jezelf kijken.

Je gaat steeds meer inzien waarom je doet wat je doet en waardoor dat veroorzaakt wordt, zonder dat je jezelf daarbij veroordeelt. Zodra je weet wat de oorzaak is, dan kun je die ook beginnen aan te pakken.

Als je weet waarom je iets doet en hoe dat zo gekomen is, dan heb je ook minder neiging jezelf te veroordelen en kun je begrip voor jezelf hebben. Sommige zaken lossen misschien zelfs vanzelf op als je het hoe/wat/waarom ervan weet. Als dat komt door iets dat je verder al verwerkt hebt, dan is het wat makkelijker los te laten omdat het dan geen functie meer heeft. Soms blijft er nog een restje van een blokkade achter dat gezien moet worden. Op het moment dat je het bekijkt en beseft dat je er doorheen bent is het goed en verdwijnt ook het laatste restje.

Into You kun je ook gebruiken als zoekremedie, al is hij wel iets meer gericht op oorzaak en gevolg en zelfacceptatie dan naar boven halen wat er mis is. Daardoor kan hij een zachte, wat meer indirecte manier zijn om zichtbaar te maken op welke gebieden je nog zaken op kunt lossen. Je krijgt puzzelstukjes aangereikt die je op hun plek kan leggen.

Into You is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: magnesiet, biotiet-graniet, champagne calciet, galena/galeniet, pietersiet, kyaniet, rode tijgeroog, larimar, groene apatiet, amazoniet, barnsteen, danburiet en tijgeroog.

Terug naar boven

c64. Fuzzy

Fuzzy is een koesterende en troostende remedie die je een veilig gevoel geeft. Je wordt omhelsd, je bent geliefd en je mag er zijn. Deze remedie geeft hoop en vertrouwen en is een warme deken als je je (heel even of wat langer) ongezien of ongeliefd voelt.

Hij helpt inzien dat het minder zwart is dan je denkt, geeft je moed en moedigt je aan een nuchtere kijk op situaties te hebben. Als je rustig bent en je veilig voelt ziet de wereld er een stuk minder bedreigend uit.

Deze energie is lief en zacht, dus ook goed voor bijvoorbeeld kinderen die moeite hebben met veranderingen of een grote verandering in hun leven moeten doormaken.

Fuzzy is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene apatiet, barnsteen, rozekwarts, champagne calciet, aquamarijn, kyaniet, astrofylliet, danburiet en bloesemremedie lavendel

Terug naar boven

c66. Click

Click is een remedie die je helpt inzichten op te doen en te integreren. Het is zowel een inzicht- als een zoekremedie, en hij helpt je met het leggen van verbanden en het boven water halen van verdrongen kennis en inzichten.

Daarna helpt hij je die inzichten ook echt tot je door te laten dringen en te integreren, alsof er een knop omgezet wordt of een kwartje valt. Om een computerterm te gebruiken: het is alsof je harde schijf wordt gedefragmenteerd: alles dat bij elkaar hoort wordt op een rijtje gezet zodat je overzicht hebt en kunt zien hoe alles in elkaar zit.

Click is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, labradoriet, rutielkwarts, blauwe obsidiaan, pietersiet, aquamarijn, blauwe fluoriet, champagne calciet, rhodocrosiet en howliet.

Terug naar boven

c70. Ease

Ease helpt je rust te vinden als je overprikkeld bent. Vooral als je hooggevoelig bent kun je hier snel last van hebben. Deze remedie helpt je aarden, werkt beschermend en brengt je energetisch in evenwicht. Je ziet de dingen weer in perspectief, de berg die je in je onrust ervan gemaakt hebt wordt kleiner en je kan een pas op de plaats maken en even rust nemen.

Ease is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene aventurijn, amethist, jade, champagne calciet, amazoniet, purpuriet en galeniet / galena

Terug naar boven

c71. Do it!

Do it! is een duwtje in de rug om in actie te komen en je plannen, dromen en ideeën uit te werken en uit te voeren. Deze remedie versterkt je zelfvertrouwen, zet je met twee voetjes stevig op de grond en helpt je de volgende stap te zetten. Hierbij helpt hij je ook jezelf meer te waarderen. Je hart wordt geopend en daardoor is er minder ruimte voor angst.

Do It! helpt je om te gaan met weerstand en veranderingen. Hij helpt je het heft in eigen handen te nemen en slachtoffermentaliteit, uitstelgedrag en zelfsabotage te verminderen.

Do It! is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, champagne calciet, pietersiet, amazoniet, groene apatiet, markasiet, magnesiet, infinite stone, danburiet en groene toermalijn.

Terug naar boven
Foto’s: FreeImages. Winter trees: Rachel Kirk, Kompas: Ann-Kathrin Rehse,
Scroll naar boven