Flow Remedies zijn ook heel goed toe te passen bij kinderen, maar vereisen een iets andere aanpak. Dat zit hem niet zozeer in de remedies zelf, kinderen kunnen energetisch vaak meer aan dan we denken, maar daardoor hebben ze er juist minder van nodig dan volwassenen. Ze reageren er ook meestal sneller op. Er zijn verschillende remedies die algemeen goed toe te passen zijn bij kinderen. Dat zijn de remedies die hen ondersteunen in hun groeiprocessen en die hen een gevoel van veiligheid geven. Dan kun je denken aan de volgende remedies:
Van deze remedies zijn vooral Calm the Storm en Indigo een goede ondersteuning voor nieuwetijdskinderen. Zij zijn extra gevoelig en kunnen moeite hebben daarmee om te gaan. Daarnaast voelen veel van deze kinderen zich niet altijd even goed thuis op aarde. Andere remedies die je kunt gebruiken om nieuwetijdskinderen een steuntje in de rug te geven zijn:
10. Bright Light
12. Shield
20. Atlantis
37. True Storm
38. Acceptance
40. Tender Heart
43. Flow
44. Faith
45. Moonlight
46. Wall of Love
49. Peace
c70. Ease

Een ander aandachtspunt is de alcohol in de remedies. Als je een doseerflesje maakt met 30 ml bronwater en daar bijvoorbeeld 10 druppels remedies in doet, dan is er weinig alcohol meer over. Een flesje van 30 ml bevat ongeveer 500 druppels. Doe je daarna daarvan 2 druppels in een beker water van 100 ml, dan is er bijna niets meer van over.

Dat gezegd hebbende, als je het compleet wilt vermijden kun je een klein beetje heet water nemen en daar de benodigde druppels in doen. De alcohol verdampt dan, waarna je het water kunt laten opdrinken of in een beetje sap of iets dergelijks kunt doen. Voor jezelf kun je de druppels bijvoorbeeld in hete thee of koffie doen.

Hieronder vind je de beschrijvingen van de remedies uit bovenstaande tabellen. Zo kun je op deze pagina blijven als je de genoemde remedies wat nader wilt bekijken:


4. Rosetta

Edelsteenremedie van rozekwarts

Rosetta heeft een lieve, zachte energie. Ze opent je hart voor jezelf en voor anderen, helpt een gewond hart te genezen en lost blokkades op. Zorgen drijft ze zachtjes uit je hart.

Ze bevordert creativiteit en geestelijke groei op een zachte manier. Rozekwarts is één van de stenen die voor bijna iedereen van tijd tot tijd goed is, en voor kinderen nog het meest.
Ze verhoogt het gevoel van veiligheid en geborgenheid dat wel eens zoek kan raken als je tijdens een groeiproces buiten je comfortzone geraakt.

Terug naar boven


11. Balance

Edelsteenremedie van groene aventurijn

Balance heeft een zachte, troostende energie en helpt de innerlijke balans te herstellen. Deze remedie werkt op een zachte manier om geestelijke en emotionele groei te bevorderen en is heel goed voor kinderen om ze te helpen bij alle groeiprocessen waar ze doorheen moeten.
Terug naar boven


12. Shield

Edelsteenremedie van labradoriet

Shield herstelt de aura en sluit haar af. Deze remedie werkt aardend en beschermend en stimuleert het contact met je hogere zelf.

Net zoals de steen zelf, die op het eerste gezicht vrij saai lijkt maar bij beweging prachtige kleuren te zien geeft, brengt deze remedie verborgen talenten naar boven. Daarnaast brengt Shield ook evenwicht.
Terug naar boven


20. Atlantis

Edelsteenremedie van larimar

Deze remedie bevordert je geestelijke ontwikkeling. Hij activeert het 3e oog en werkt ook op het keelchakra om daar blokkades op te lossen zodat je je weer vrij kunt uiten.

Ook krijg je meer geloof in jezelf en worden trauma’s, angst en onderdanigheid opgelost.

Terug naar boven


30. Sparkly

Edelsteenremedie van champagne calciet

Zo op het oog een rustige, sprankelende steen, en dat maakt ze waar. Lief en zacht en heel rustig aardend zonder te activeren. Deze remedie is geschikt voor mensen die weinig prikkels kunnen verdragen, en ze brengt onrustige mensen in contact met hun gevoel.

Daarnaast beschermt ze je ook, als een soort zwembandje dat je het vertrouwen geeft in het diepe te springen en met de stroom mee te gaan (in plaats van er tegenin) omdat je weet dat
je boven water blijft.
Terug naar boven


37. True Storm

Edelsteenremedie van pietersiet

Deze remedie aardt en verankert je in je aura. Je voelt je meer thuis op aarde en bent meer ‘aanwezig’. Hij opent het derde oog en stimuleert de intuïtie, die daardoor beter te ‘horen’ is.

De verbinding met je hoger zelf wordt hersteld en daardoor kun je met een objectieve blik naar jezelf kijken. Zo worden je ogen geopend voor illusies, beperkingen en overtuigingen die van buitenaf opgelegd zijn. Hij heft de innerlijke toren op waarin je vastzit en gooit alle ketens af.

Door deze heldere blik wordt het mogelijk beter onderscheid te maken tussen waarheid en onwaarheid. Bij hardnekkige blokkades kan deze remedie werken als katalysator en een doorbraak mogelijk maken. Door deze loutering is er weer ruimte voor spirituele groei.

De energiebanen in je lichaam worden gereinigd en de energieverdeling wordt in balans gebracht. Ook de verhouding tussen naar binnen en naar buiten gerichte energie wordt in evenwicht gebracht, waardoor je minder onrust hebt als er veel indrukken op je afkomen.
Terug naar boven

38. Acceptance

Edelsteenremedie van agaat

Deze agaat heeft een melkachtige bruingrijze kleur. Sprankelend is het laatste woord dat in je opkomt en toch heeft hij iets. Het aparte aan deze steen is dat hij aan één kant effen van kleur is en aan de andere kant een heel mooie tekening van cirkels in cirkels heeft.

Deze remedie werkt aardend en zet al je gedachten op een rijtje. Je kunt je weg zien en hij geeft je ook de rust en de daadkracht om die weg ook te gaan volgen, en te durven groeien.

Hij brengt evenwicht en acceptatie van jezelf en stimuleert zelfanalyse. Door de rust en het evenwicht heb je ook een betere concentratie en ben je je meer van je innerlijke wereld bewust.
Terug naar boven


40. Tender Heart

Edelsteenremedie van amazoniet

Tender Heart brengt evenwicht tussen gevoel en verstand. Hij werkt ook op het vijfde chakra en helpt je daardoor beter te communiceren, makkelijker over je gevoelens te praten zonder in de verdediging (of de aanval) te schieten.

Heel liefdevol wordt je hart ontsloten en gaat de remedie blokkades in hart- en keelchakra te lijf. Hij helpt je zachtjes met loslaten en werkt ontkrampend. Het wordt ook makkelijker belemmerende relaties zachtjes los te laten, ook als het om overleden personen gaat.

De zachtheid van deze remedie is ook van belang als je veel emotionele spanningen en onrust hebt. Amazoniet heeft een filterende werking, die op twee manieren merkbaar is. Het is een krachtige beschermer die energie filtert en negatieve energie buiten de deur houdt of afvoert, en daarnaast helpt hij je bij het filteren van informatie, je kunt makkelijker onderscheid maken in de informatiestroom die de hele dag door merkbaar en ongemerkt binnenkomt. Dit geeft rust in je hoofd en geeft je energie voor andere dingen.

Door de filterfunctie kan deze remedie behulpzaam zijn bij hyperactiviteit door chaotische gedachten, omdat het overzicht geeft.
Terug naar boven


43. Flow

Edelsteenremedie van opaalkwarts

Toen ik deze steen oppakte voelde ik flinke druk op mijn keel. Die moest dus mee. Op het kaartje stond ‘opaliet’, en de remedie die ze me gaf is heel mooi, geen twijfel mogelijk dat ze ons heel veel te bieden heeft.

Toen ze in het water stond keek ik in mijn kristallengids, en daaruit bleek dat opaliet een ondoorzichtige steen is, en deze is melkachtig doorzichtig, met een regenboogglans.
Dat werd wat spannend, want wat voor steen was het nu? Ik heb het even laten rusten en ben maar begonnen met de beschrijving. Pas weken later vond ik, op zoek naar iets heel anders, op een site een engeltje van opaliet dat er zo uitzag als mijn steen. Het bleek opaalkwarts te zijn, een synthetische opaal. Dat was even schrikken, want synthetisch was voor mijn gevoel namaak. Na nog wat verder speuren bleek dat een synthetische steen gemaakt wordt in een laboratorium van natuurlijk materiaal en dat een steen die compleet namaak is imitatie genoemd wordt.

Het eerste woord was ‘water’, stromen. Ze laat alles (angsten, onverwerkte emoties en gevoelens) doorstromen en wegvloeien tot het een plaats gevonden heeft, durf je maar mee te laten voeren,
ze brengt je naar grote hoogten en als je er bewust mee werkt tot voorbij de regenboog.

Ze zou een gunstig effect op de stem kunnen hebben, omdat je je makkelijker uit kunt spreken als dat brok uit je keel is verdwenen.

Als je het flesje vasthoudt en je ogen sluit kun je een helder warm wit licht zien, dat mij aan engelen deed denken. Die bevestiging kreeg ik ook later, een omarming van vleugels,
flink grote vleugels trouwens. Je wordt eerst goed geaard en daarna mee omhoog genomen. Deze remedie activeert de hogere chakra’s en heeft een heel hoge trilling. Sky high had ook een goede naam geweest, je hoofd in de wolken, en tegelijkertijd met beide voeten stevig op de grond.

Ze zou ook kunnen helpen makkelijker contact te maken met deva’s en natuurwezens, dat is een aanwijzing die ik mocht ontvangen, maar waar ik zelf geen ervaring mee heb.
Ik wil hem er echter wel bijzetten voor degenen die er wel wat mee kunnen.
Terug naar boven

44. Faith

Edelsteenremedie van hemimorfiet

Deze remedie heeft een uitgesproken vrouwelijke energie. Ze geeft je nieuwe energie, hoop en vertrouwen en heeft de kracht je uit een dal te helpen als dat nodig is. Je innerlijk kind, je kern, wordt liefdevol geheeld. Negativiteit wordt omgezet in positiviteit. Je kunt jezelf met vertrouwen uiten en meer zijn wie je bent. Je durft zonder angst echt te zeggen wat je vindt en voelt.

Ze helpt oude angsten en emoties oplossen en loslaten. Als ik het flesje een poosje vasthoud wordt het heerlijk stil in mijn hoofd. Daarnaast voel ik een soort gloed vanuit mijn keelchakra naar beneden en naar boven gaan en voel ik een stevige druk in mijn keel. Ze helpt je grote opruiming te houden in al die vakjes emoties die je over de jaren hebt dichtgesmeten en waarvan je de sleutel van verstopt hebt.

Ze verstevigt de verbinding met je hoger zelf, zodat je beter naar je eigen intuïtie kunt luisteren. Je zou kunnen zeggen dat deze remedie de verbinding naar ‘boven’ ontstoort.

Hemimorfiet bezit een krachtige healing-energie en kan ook gebruikt worden energetische behandelmethoden zoals bijvoorbeeld Reiki te ondersteunen. De energiedoorstroming van deze remedie is vergelijkbaar met een doorstroming met kristallen.
Terug naar boven

45. Moonlight

Edelsteenremedie van seleniet

Deze remedie hult je in een zachte deken van wit licht. Ze zet je aura dicht om je lichaam en beschermt je, alsof je in een warme veilige cocon zit.

Ze helpt je verbinding te krijgen met de wereld van de engelen, opent je zesde chakra en laat je kruinchakra stralen. Deze energie gaat door je heen en straalt door naar andere chakra’s, ze werkt in op blokkades en geeft je chakra’s energie, van boven naar beneden zakt het tot je aura goed met de aarde verbonden is.

Door de rust van deze remedie pieker je minder. Met warmte en liefde helpt ze je met loslaten. Zachtjes maar toch ook krachtig.

Terug naar boven

46. Wall of Love

Edelsteenremedie van sugiliet

Ook deze remedie zet je kruinchakra open en zorgt ervoor dat er een stroom van energie door je heen trekt. Ze zet je chakra’s open en op één lijn. Dit is een troostende, zachte energie die je helpt verdriet en angst los te laten. Positieve gedachten krijgen meer ruimte en het wordt makkelijker jezelf te vergeven.

Je wordt overspoeld door een golf van liefde, bij mij ging mijn hartchakra echt gloeien. Wall of Love werkt aardend en geeft je inzicht in jezelf en je levensdoel. Ze helpt je trouw te zijn aan je innerlijke waarheid en overeind te blijven bij beïnvloeding. Ook beschermt ze tegen teleurstellingen.
Terug naar boven

47. Happy

Edelsteenremedie van ametrien

Van deze zonnige combinatie van amethist en citrien kwam een echte FeelGood remedie. Je voelt je alsof je ontspannen achterover zit, met een glimlach op je gezicht. Deze remedie brengt rust in je gedachten en geeft je een vrolijk gevoel.

Het is een reinigende remedie die je helpt met het verwijderen van negatieve gedachtenpatronen en zorgen. Ze zet de deur open naar een positievere houding. Ze ontgift, reinigt de chakra’s en
balanceert ze. Ze geeft je inzicht in het hoe en waarom van ongemakken en helpt je er neutraal naar te kijken. Hierdoor is het ook een geschikte remedie om als zoekremedie in te zetten. Een zoekremedie is een remedie die je een week of twee op zichzelf gebruikt en die je helpt te ontdekken aan welke thema’s je zou kunnen werken.

Het is een lichte en zonnige remedie waar je energie van krijgt. Je zonnevlecht wordt ook versterkt, waardoor je goede humeur langer stand houdt en minder snel omver wordt gekegeld door energie die je van anderen oppakt.
Terug naar boven


49. Peace

Edelsteenremedie van groene apatiet

Deze remedie helpt je vrede en rust in jezelf te vinden en je te verbinden met de wereld en ver daarbuiten.

Je bent deel van een geheel, alles heeft een doel en is goed zoals het is. Peace helpt je jezelf en alles om je heen te accepteren en zonder oordeel te bezien.

Peace werkt ook ontgiftend, helpt je twijfel los te laten en vertrouwen te hebben.

Deze energie lost ook blokkades op in je hartchakra, geeft je een gevoel van vrijheid en helpt je van jezelf te houden maar bovenaan staat de acceptatie van jezelf…
Terug naar boven


c2. Calm the Storm


Deze remedie helpt je als je hooggevoelig bent en er moeite mee hebt daar mee om te gaan. Als je hooggevoelig bent, verwerk je binnenkomende prikkels op een andere manier, waardoor je er veel meer informatie uit kunt halen en dingen oppikt die een ander ontgaan.

Hierdoor ben je sneller vermoeid en ‘vol’ als je veel indrukken op je af krijgt. Een ander aspect is het heftiger voelen van emoties, waardoor je soms het gevoel kunt hebben dat je erdoor geregeerd wordt.

Calm the Storm helpt je te aarden, zodat negativiteit beter weg kan. Daarnaast beschermt hij tegen al te veel indrukken van buitenaf door je aura en je zonnevlecht te versterken. Als derde helpt hij je jezelf te accepteren en de uitersten in jezelf in evenwicht te brengen. Ook zorgt hij voor een betere energie-verdeling, waardoor je beter in balans blijft.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: turkoois, rode jaspis, tijgeroog, maansteen, pietersiet
Terug naar boven

c3. Fearless


Angst kan verlammend werken en het kan moeilijk zijn hier zelf doorheen te breken. Deze remedie helpt je hierbij. Hij geeft kalmte, warmte en kracht en helpt bij het oplossen van trauma’s en blokkades, door je een andere, helderdere kijk op je angsten te geven.

Fearless geeft rust aan overprikkelde zintuigen en helpt je je evenwicht terug te vinden.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: groene aventurijn, carneool, larimar, jade, blauwe chalcedoon
Terug naar boven


c7. Protective Bubble


Als energie van anderen in je aura blijft hangen kun je daar moe, chaotisch en somber van worden. Deze combinatie helpt je bij het afschermen, aarden en herstellen van je aura. Daarnaast voert hij negatieve energie af en stuurt deze terug naar de afzender als dat nodig is.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: turkoois, mookaiet, labradoriet, tijgeroog, chrysocolla
Terug naar boven


c11. To the Rescue


Deze remedie komt je te hulp in noodsituaties. Hij helpt je te aarden, voert negatieve emoties af, troost, beschermt en helpt je je emotionele evenwicht te hervinden. En dat alles zacht en toch krachtig, zodat hij voor iedereen geschikt is.

Tijdens het testen kwam naar voren dat hij ook erg goed kan helpen als je om wat voor reden ook slecht in je lichaam zit. Denk hierbij aan uittredingen waarvan iemand niet helemaal goed is
teruggekomen, mensen die slecht geïncarneerd zijn, of extreem slecht geaard. Het gevoel dat beschreven werd was dat je door een liefdevolle druk op je schouders naar beneden geduwd wordt en
dat daarna voorkomen wordt dat je er weer ‘uit schiet’.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: mookaiet, blauwe fluoriet, groene fluoriet, champagne calciet, blauwe chalcedoon, opaalkwarts
Terug naar boven


c17. The Child Inside


Deze remedie helpt je jezelf te zijn, of weer te worden. Ze geeft je vertrouwen, een heel diep vertrouwen, in jezelf, de wereld om je heen en in goedheid.

Je durft je weer open te stellen en laat de pijn van oude wonden los. The Child Inside troost je, geneest je emotionele wonden en geeft je daarbij ook een enorm liefdevolle knuffel.
Je kunt met liefde en begrip kijken naar het kind dat je ooit was.

Bij deze remedie is een waarschuwing op zijn plaats: als je met je innerlijk kind aan de slag gaat, kan het heel goed gebeuren dat er eerst een hoop verdriet vrijkomt voor je je beter gaat voelen. De remedie loodst je er doorheen en geeft je troost, maar mocht het teveel voor je zijn, kijk dan of je er een andere remedie bij nodig hebt of pas de dosering aan.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: larimar, blauwe chalcedoon, eldariet, opaalkwarts, hemimorfiet, sugiliet
Terug naar boven


c23. Safety


Safety helpt je je gevoel van basisveiligheid terug te vinden. Je komt met dit gevoel ter wereld, maar ergens onderweg kunnen er dingen gebeuren die je doen besluiten dat de wereld onveilig is. Je blijft dan altijd vanuit angst op zoek naar zekerheden en durft je niet over te geven aan het leven.

Safety helpt je te ontspannen en erop te vertrouwen dat je veilig bent. Ze helpt je te ontkrampen en de touwtjes wat minder strak in handen te houden.

Ook deze remedie werkt aardend, want hoe beter de verbinding met de aarde, hoe beter je bestand bent tegen alles dat op je afkomt. Als je stevig staat is het moeilijker om je omver te kegelen…

Deze combinatie bevat de volgende remedies: lavendel bloesemremedie, turkoois, rutielkwarts, opaalkwarts, hemimorfiet, seleniet, lepidoliet, astrofylliet, purpuriet
Terug naar boven


c42. Indigo


Indigo is speciaal voor nieuwetijdskinderen van nul tot honderd. De energie helpt ze om te wennen aan het leven op aarde en zich af te stemmen op de energie van de aarde.

Indigo zet je op de grond, en vooral rond de zonnevlecht gebeurt er van alles, een soort lichtschild om bij jezelf te blijven. Daarnaast brengt hij je een gevoel van evenwicht op alle niveau’s en acceptatie van de wereld en al haar tegenstellingen. Je voelt je veilig en geborgen.

Hij helpt aarden en geeft een duwtje om te gaan doen, wat nogal eens moeilijk is. Uitdenken gaat prima, maar de stap nemen om ook te doen is wel eens lastig.

Indigo helpt je te accepteren dat je hier op aarde bent (en dat de dingen hier wat meer tijd kosten om te verwezenlijken, wat weer een gunstige invloed heeft op je vermogen geduld te hebben en af te wachten) en beschermt je tegen teveel invloeden van buitenaf.

Hij zet alle chakra’s op een rijtje, wat ook onderdeel is van beter beschermd en geaard zijn. Zo kan de energie in je systeem makkelijker zijn weg vinden, raak je de energie die je opgepikt hebt beter kwijt en heb je meer het gevoel midden in het leven te staan in plaats van aan de kant als een toeschouwer.

Je leert om te gaan met je waarnemingen en jezelf te accepteren, en om meer vertrouwen te hebben in wat je waarneemt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: opaalkwarts, galeniet, sodaliet, groene apatiet, unakiet, tijgeroog, rutielkwarts, seleniet
Terug naar boven


c64. Fuzzy


Fuzzy is een koesterende en troostende remedie die je een veilig gevoel geeft. Je wordt omhelsd, je bent geliefd en je mag er zijn. Deze remedie geeft hoop en vertrouwen en is een warme deken als je je (heel even of wat langer) ongezien of ongeliefd voelt.

Hij helpt inzien dat het minder zwart is dan je denkt, geeft je moed en moedigt je aan een nuchtere kijk op situaties te hebben. Als je rustig bent en je veilig voelt ziet de wereld er een stuk minder bedreigend uit.

Deze energie is lief en zacht, dus ook goed voor bijvoorbeeld kinderen die moeite hebben met veranderingen of een grote verandering in hun leven moeten doormaken.

Fuzzy is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene apatiet, barnsteen, rozekwarts, champagne calciet, aquamarijn, kyaniet, astrofylliet, danburiet en bloesemremedie lavendel
Terug naar boven


c70. Ease


Ease helpt je rust te vinden als je overprikkeld bent. Vooral als je hooggevoelig bent kun je hier snel last van hebben. Deze remedie helpt je aarden, werkt beschermend en brengt je energetisch in evenwicht. Je ziet de dingen weer in perspectief, de berg die je in je onrust ervan gemaakt hebt wordt kleiner en je kan een pas op de plaats maken en even rust nemen.

Ease is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene aventurijn, amethist, jade, champagne calciet, amazoniet, purpuriet en galeniet / galena
Terug naar boven

Scroll naar boven