Met Flow Remedies kun je veel kanten op. Naast innemen kun je ze ook bij je dragen, op je handen druppelen of in een shampoo of crème doen. Plus wat je verder nog bedenkt.  

Afhankelijk van wat je zelf prettig vindt kun je op je gevoel afgaan of de algemene richtlijnen aanhouden. 

Remedies innemen

Direct uit het flesje

Als je Flow Remedies wilt gaan innemen, dan zijn er twee manieren. Als je met 1 remedie aan de slag gaat kun je 2 druppels in een glas water doen, dat 5 minuten laten staan en dan langzaam leegdrinken. 

Dat kan achter elkaar, maar het kan ook dat je er een uur of langer over doet door af en toe een slokje te nemen. Deze manier van innemen werkt directer en sterker dan wanneer je een doseerflesje maakt. 

In plaats van een glas water kun je ze ook in je koffie of thee doen. Dan is ook meteen de alcohol verdampt. Bij 2 druppels per dag doe je ongeveer 2,5 maanden met een stockflesje van 10 ml.

Doseerflesje gebruiken

Een doseerflesje is handiger als je meerdere remedies wilt gaan toepassen, de werking van rechtstreeks uit het flesje innemen te sterk vindt of als je een remedie voor langere tijd wilt gaan toepassen. Je neemt dan een 30 ml pipetflesje dat je vult met bronwater. Hierin doe je van elke remedie 4 druppels (meer of minder mag ook, maar denk niet ‘als een beetje helpt, dan helpt veel zeker’. Op één of andere manier werkt dat niet).

Uit het doseerflesje neem je 2 x 6 druppels per dag in. De druppels uit het doseerflesje kun je ook in een glas water of in je koffie of thee doen, maar dan kun je het beter achter elkaar opdrinken anders is het teveel verdund. Bij 6 druppels per dag doe je ongeveer 5 weken met een doseerflesje.

Je kunt in principe alle remedies met elkaar combineren, en combinatie-remedies tellen als 1 remedie. Ze bestaan wel uit meerdere elementen, maar eenmaal samengevoegd vormen die een nieuwe energie.

Doseerflesje bloesemremedies | Flow Remedies

Algemene aanbeveling

Niemand is standaard, en hoewel het handig is te testen hoeveel druppels je van elke remedie nodig hebt is het niet noodzakelijk.
Als houvast kun je aanhouden:

– Maximaal 5 remedies in een flesje
– 4 Druppels per gekozen remedie
– 2 keer per dag 6 druppels uit het flesje nemen

Combineren met andere remedie-systemen is geen probleem, maar niet alles zal bij elkaar kunnen. Ook hiervoor heb je veel aan testen. Dit kan op je gevoel, maar ook met een pendel, biotensor of spiertest. Op de pagina testen kun je meer informatie over dit onderwerp vinden.

Zelf uittesten

In het ideale geval weet je op gevoel precies wat je nodig hebt, maar meestal is het lastig om voor jezelf te bepalen wat je nodig hebt.

Dan kun je intuïtief testen met een pendel, biotensor of spiertest. Zo kun je allerlei controlevragen stellen, bijvoorbeeld of de remedie die je op het oog hebt een goede match is voor een behandelvorm die je ermee wilt ondersteunen.

Het spreekt voor zich dat Flow Remedies geen vervanging zijn voor een professionele behandeling door een gekwalificeerde arts of therapeut, maar in veel gevallen kunnen ze wel goed als energetische en emotionele ondersteuning ingezet worden.

Flow Remedies testset flesjes

Flow Remedies bij je dragen

Behalve innemen kun je ze ook bij je dragen, op je handen druppelen of in een shampoo of crème doen. Plus wat je verder nog bedenkt. Je kunt er alle kanten mee op en
het is maar net waar je je het prettigst bij voelt. Bij het innemen van remedies krijgt je energie-systeem elke keer een prikkel in de goede richting.

Als je de remedies bij je draagt bevindt die prikkel zich constant in je energieveld, wat heel handig kan zijn om je een hart onder de riem te steken, te beschermen of je met beide voetjes goed op de grond te houden. Een handige manier om remedies bij je te dragen is een glazen of kunststof buisje gevuld met één of meerdere remedies. Dit steek je makkelijk weg, bijvoorbeeld in je bh of broekzak. Ook handig als je je opgelaten voelt om steeds je flesje te pakken. Hiermee doe je ongeveer een week of zes.

 

Meestal voel je dat de energie opgebruikt is, vooral bij beschermende remedies merk je dan goed dat het gevoel van belaagd worden weer terugkomt.

Soms gebeurt er ook iets geks en raak je het flesje kwijt of valt het kapot. Als het kwijt raakt vind je het vaak een poosje later wel weer terug. Vaak op een plek waar je al meerdere keren gekeken had.

Flow Remedies toevoegen aan olie of crème

Je kunt de remedies zo ongeveer overal in doen, zoals bijvoorbeeld de combinatie Take A Break in je shampoo of bad
om te ontspannen, Balance en Down to Earth met Tender Heart in een crème of olie als je last van een
onrustige huid hebt.

Als je wel eens een (massage)olie samenstelt kun je ook daar je fantasie op loslaten en dit combineren met remedies.
Test ook hier uit hoeveel je er precies kunt gebruiken, of doe er 2 druppels in.

Handigheidje

Energie vindt zijn weg toch wel, dus je kunt een remedie ook op je handen druppelen en desgewenst voor een chakra houden. Bijvoorbeeld Trust (tijgeroog) voor je zonnevlecht houden als je je belaagd voelt en neiging hebt de mening en gevoelens van anderen over te nemen.

Je kunt de remedies ook gebruiken bij het behandelen van anderen (of jezelf) met bijvoorbeeld Reiki. De combinatie Fearless op je handen tijdens het geven van energie helpt ongerustheid wegnemen als iemand zich ongemakkelijk voelt omdat ze niet direct weten wat hen te wachten staat bij een dergelijke sessie. Daarnaast helpt hij de energie een handje en werkt hij verwarmend.

Lees meer over het testen van de remedies op de pagina testen.

foto’s: Freeimages.com. Waterglas: Christian Kitazume, handen: Marco Michelini
Scroll naar boven