Flow Remedies kun je ook goed toepassen bij dieren. Het principe is hetzelfde, door energie toe te voegen breng je een dier terug in balans. Het verschil zit hem wel in de dosering, die is meestal iets lager. Als vuistregel kun je 2 druppels per gekozen remedie aanhouden als je een doseerflesje maakt, maar als je testmethode of gevoel iets anders zegt is het ook prima. Niemand is standaard, de één zal meer of minder nodig hebben dan de ander.

Kat die uit een glas drinkt als illustratie bij de pagina over Flow Remedies voor dieren

Als je de remedies in laat nemen is het wel beter om een doseerflesje te gebruiken of de druppels te verdunnen. Onverdund is de smaak voor een dier erg sterk en dan is het wel eens lastig om het naar binnen te krijgen. 

Als je een doseerflesje maakt, met van elke remedie 2 druppels, dan kun je daaruit elke dag 2 keer 2 druppels geven. Deze kun je op iets lekkers druppelen, maar ook op het eten of in het water van je dier of op je dier zelf. Net wat je prettig vindt.

Onze kat kreeg remedies voor verschillende dingen en soms vroeg hij zelfs om zijn druppels. Als ik wat gehaast was sloeg ik ze wel eens over, en als dat te vaak achter elkaar was, dan ging hij voor zijn bak zitten (normaal viel hij gelijk aan) en ging hij naar me zitten kijken op een manier van  ‘zeg, vergeet je misschien iets?’. Pas als ik dan een paar druppels op zijn eten deed ging hij eten. 

In het begin dacht ik dat het mijn verbeelding was, maar ik heb van alles uitgeprobeerd om het hem lastiger te maken. Het gekke is dat hij eerst de brokjes met de druppels op at, zelfs al druppelde ik ze op de brokjes aan de rand van zijn bakje.

Dan moet je er nog even bij weten dat hij een gemak-en-mooi-weer type was dat het liefst alleen maar uit het midden van zijn bakje at. Hij maakte het zelfs zo bont dat hij ging lopen mauwen als je in de buurt was tot je met zijn bakje schudde en er weer brokjes in het midden lagen.

In de loop der jaren zijn de remedies op paarden, pony’s, honden en katten toegepast. Vaak met succes, soms wat minder. 

Net zoals bij mensen zijn er soms andere factoren in het spel en is het niet met een remedie op te lossen. 

Over het algemeen reageren dieren wel vrij snel en zou je binnen een week of 2 toch wel verandering moeten zien.

Foto paard bij pagina over Flow Remedies voor dieren

Behalve dat je alle remedies voor dieren kunt gebruiken zijn er ook vijf combinaties die speciaal voor dieren ontwikkeld zijn. Ze hebben als thema angst/onrust, ondersteuning bij herstel, gevoeligheid voor invloeden van buitenaf, wennen aan een nieuwe omgeving of situatie en jaloezie:

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie voor dieren a1. Chill Out

a1. Chill Out

Deze remedie helpt angstige en nerveuze dieren om wat rust te vinden en neutraler te reageren op angstprikkels. Behalve rust versterkt deze energie het gevoel van basisvertrouwen en het zelfvertrouwen.

Chill Out is gemaakt met de volgende edelsteen- en bloesemremedies: groene aventurijn, groene fluoriet, larimar, tijgeroog, champagne calciet, amazoniet, opaalkwarts, hemimorfiet, aquamarijn, barnsteen, magnesiet, infinite stone, groene toermalijn, blauwe toermalijn, lavendel bloesemremedie

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie voor dieren a2. Recovery

a2. Recovery

Recovery kun je inzetten om een dier energetisch te ondersteunen bij herstel na ziekte of een operatie. De energie brengt rust, verzacht emoties, geeft energie en reinigt op energetisch niveau.

Recovery is gemaakt met de volgende edelsteenremedies: larimar, champagne calciet, kyaniet, barnsteen, purpuriet, danburiet, groene toermalijn, blauwe toermalijn

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie voor dieren a3. Haven

a3. Haven

Haven is een ondersteuning voor dieren die gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf en daardoor uit hun evenwicht raken. De energie heeft een aardende en troostende werking, geeft energetische bescherming en helpt om leren gaan met prikkels.

Haven is gemaakt met de volgende edelsteen- en bloesemremedies: groene fluoriet, tijgeroog, groene apatiet, champagne calciet, amazoniet en ereprijs bloesemremedie

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie voor dieren a4. New Digs

a4. New Digs

New Digs helpt dieren wennen aan een nieuwe situatie, nieuwe omgeving en/of nieuwe omstandigheden. De energie werkt aardend, versterkt een gevoel van basisveiligheid, verzacht angst en helpt te wennen en meer thuis te voelen.

New Digs is gemaakt met de volgende edelsteen- en bloesemremedies: champagne calciet, groene apatiet, aquamarijn, borniet, carneool, danburiet, ereprijs bloesemremedie

Flow Remedies edelsteenremedie combinatie voor dieren a5. Mine

a5. Mine

Mine is een remedie die je in kunt zetten bij jaloezie en voernijd. De energie verzacht angst voor gebrek, helpt meer open te stellen en verstevigt het zelfvertrouwen. Hierdoor is er minder neiging tot overdreven concurrentie.

Mine is gemaakt met de volgende edelsteenremedies: carneool, larimar, aquamarijn, barnsteen, groene toermalijn, blauwe toermalijn


Hieronder vind je een lijstje met suggesties voor overige remedies. Voor het gemak staan de omschrijvingen eronder, dan kun je naar hartelust heen en weer zappen tussen het lijstje en de beschrijvingen zonder dat je deze pagina afgaat:


4. Rosetta

Edelsteenremedie van rozekwarts

Rosetta heeft een lieve, zachte energie. Ze opent je hart voor jezelf en voor anderen, helpt een gewond hart te genezen en lost blokkades op. Zorgen drijft ze zachtjes uit je hart.

Ze bevordert creativiteit en geestelijke groei op een zachte manier. Rozekwarts is één van de stenen die voor bijna iedereen van tijd tot tijd goed is, en voor kinderen nog het meest.
Ze verhoogt het gevoel van veiligheid en geborgenheid dat wel eens zoek kan raken als je tijdens een groeiproces buiten je comfortzone geraakt.

Terug naar boven


8. Oceana

Edelsteenremedie van blauwe fluoriet

Oceana werkt op het keelchakra, en heft blokkades die zich daar bevinden zachtjes op. Of eigenlijk kan ik beter zeggen dat ze weggespoeld worden. Ook negativiteit stroomt weg de aarde in.

Ze helpt je om je gedachten onder woorden te brengen en je ideeën te uiten. Ze geeft inspiratie en rust in je hoofd.

Een ander belangrijk punt is dat ze je helpt je eigen waarden te bepalen (wie ben ik, wat wil ik, waar sta ik voor?).

Terug naar boven


10. Bright Light

Edelsteenremedie van bergkristal

Deze remedie brengt licht in de duisternis en verdrijft negatieve gedachten en gevoelens. Ze verheldert het denken en helpt alles op een rij te zetten. Ook versterkt ze de aura en brengt ze
balans tussen lichaam en geest.

Bright Light werkt reinigen (let maar eens op je voeten, misschien voel je het gebeuren) en heeft een positieve, activerende energie. Aan te bevelen als opvolging na het gebruik van de remedie Dark and Light, als tegenwicht voor het donkere van de obsidiaan en om te helpen opruimen na een grote schoonmaak op energetisch gebied.
Een ander gebruik is het versterken van andere remedies, of om bij sterk aardende stenen de werking wat te verlichten.

Bij deze remedie is het vanwege de reinigende werking aan te bevelen extra te drinken om het afvoeren van overtollige energie te bevorderen.
Terug naar boven


12. Shield

Edelsteenremedie van labradoriet

Shield herstelt de aura en sluit haar af. Deze remedie werkt aardend en beschermend en stimuleert het contact met je hogere zelf.

Net zoals de steen zelf, die op het eerste gezicht vrij saai lijkt maar bij beweging prachtige kleuren te zien geeft, brengt deze remedie verborgen talenten naar boven. Daarnaast brengt Shield ook evenwicht.

Terug naar boven


15. Green Forest

Edelsteenremedie van groene fluoriet

Green Forest brengt balans tussen hoofd en gevoel. Ze geeft inspiratie en moedigt aan tot het creëren van nieuwe mogelijkheden. Je krijgt meer rust in je hoofd.

Dit is een goede remedie als je je gejaagd voelt en wat tot rust wilt komen.
Green Forest voelt als een zonnige middag in een mooi bos, met je rug tegen een boom leunend terwijl het zonlicht door de bladeren wordt gefilterd en een serene sfeer geeft.

Terug naar boven


21. Trust

Edelsteenremedie van tijgeroog

Trust houdt negatieve invloeden buiten en stuurt ze terug naar waar ze vandaan komen. De energie beschermt je en geeft je de ruimte meer jezelf te zijn zonder de meningen en gevoelens van anderen over te nemen.

Deze remedie geeft hoop en hernieuwt het vertrouwen in zowel jezelf als de rest van de wereld. Trust laat je zien dat er ook goedheid is en helpt je de dingen te zien zoals ze zijn.

Verder bevordert Trust je zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel. Beschermt ook tegen eigen negativiteit.
Terug naar boven


24. Alert

Edelsteenremedie van katteoog (rode tijgeroog)

Deze remedie helpt je ontspannen maar toch geconcentreerd en met een heldere blik naar jezelf te kijken. Alert maakt waakzaam en opmerkzaam. Ze geeft geborgenheid en warmte en bevordert vriendschap. Dit is een hogere bescherming en begeleiding. Je kunt leren van de ervaringen van een ander en daarna weer op eigen kracht een stukje verder.

Ze helpt je bij jezelf te blijven tijdens het groeiproces en de dingen van verschillende kanten te bekijken.

Het beeld dat deze remedie oproept is dat van een grote katachtige, die ogenschijnlijk lui in een boom ligt maar ondertussen alles om zich heen in de gaten heeft.
Terug naar boven

25. Equilibrium

Edelsteenremedie van malachiet

Equilibrium geeft rust en evenwicht in alles. Ze brengt de dualiteit in jezelf in evenwicht als je vaak twijfelt of schommelt tussen uitersten.

Deze remedie geeft je steun bij het verwerken van verdriet, dat komt omdat ze op het hart werkt en ook daar evenwicht brengt en troost.

Malachiet kan vrij veel energie vrijmaken, drink daarom extra water om te helpen vrijkomende energie af te voeren.
Terug naar boven


30. Sparkly

Edelsteenremedie van champagne calciet

Zo op het oog een rustige, sprankelende steen, en dat maakt ze waar. Lief en zacht en heel rustig aardend zonder te activeren. Deze remedie is geschikt voor mensen die weinig prikkels kunnen verdragen, en ze brengt onrustige mensen in contact met hun gevoel.

Daarnaast beschermt ze je ook, als een soort zwembandje dat je het vertrouwen geeft in het diepe te springen en met de stroom mee te gaan (in plaats van er tegenin) omdat je weet dat
je boven water blijft.
Terug naar boven


40. Tender Heart

Edelsteenremedie van amazoniet

Tender Heart brengt evenwicht tussen gevoel en verstand. Hij werkt ook op het vijfde chakra en helpt je daardoor beter te communiceren, makkelijker over je gevoelens te praten zonder in de verdediging (of de aanval) te schieten.

Heel liefdevol wordt je hart ontsloten en gaat de remedie blokkades in hart- en keelchakra te lijf. Hij helpt je zachtjes met loslaten en werkt ontkrampend. Het wordt ook makkelijker belemmerende relaties zachtjes los te laten, ook als het om overleden personen gaat.

De zachtheid van deze remedie is ook van belang als je veel emotionele spanningen en onrust hebt. Amazoniet heeft een filterende werking, die op twee manieren merkbaar is. Het is een krachtige beschermer die energie filtert en negatieve energie buiten de deur houdt of afvoert, en daarnaast helpt hij je bij het filteren van informatie, je kunt makkelijker onderscheid maken in de informatiestroom die de hele dag door merkbaar en ongemerkt binnenkomt. Dit geeft rust in je hoofd en geeft je energie voor andere dingen.

Door de filterfunctie kan deze remedie behulpzaam zijn bij hyperactiviteit door chaotische gedachten, omdat het overzicht geeft.
Terug naar boven


49. Peace

Edelsteenremedie van groene apatiet

Deze remedie helpt je vrede en rust in jezelf te vinden en je te verbinden met de wereld en ver daarbuiten.

Je bent deel van een geheel, alles heeft een doel en is goed zoals het is. Peace helpt je jezelf en alles om je heen te accepteren en zonder oordeel te bezien.

Peace werkt ook ontgiftend, helpt je twijfel los te laten en vertrouwen te hebben.

Deze energie lost ook blokkades op in je hartchakra, geeft je een gevoel van vrijheid en helpt je van jezelf te houden maar bovenaan staat de acceptatie van jezelf…
Terug naar boven


80. Cleanse

Edelsteenremedie van prehniet

Cleanse houdt een grote opruiming en werkt ontgiftend, voornamelijk in je hartchakra en zonnevlecht. Hij verbindt het hart met de wil en helpt je vanuit je hart te leven. Deze remedie helpt bij het loslaten van angsten en helpt je vertrouwen te hebben als je angst voor te kort hebt. Waar liefde is, is geen angst.

Cleanse helpt je angsten onder ogen te zien, er mee om te gaan en op te lossen, zodat je minder de neiging hebt om ervoor weg te lopen en te vluchten in afleiding en uitstelgedrag (in het begin zul je wel eerst een verergering merken of lijkt het erger doordat het meer opvalt, wees daar een beetje op berekend). Wees trouwens ook berekend op plotselinge opruimneigingen, dat is een bijwerking van het ontgiftende aspect van deze remedie.

Daarnaast heeft Cleanse een zachte energie en haalt hij de oorzaak van ongemakken omhoog. Ook dit is een zoekremedie, hij stimuleert innerlijk weten zodat je gaat zien waar de pijnpunten zitten, en hij doet dit op een zachte en liefdevolle manier. Inzichten kunnen pijnlijk zijn, maar over het algemeen helpt deze remedie om het langzaamaan tot je door te laten dringen in plaats van je ermee om de oren te slaan. Hij helpt je ook ongemerkt steeds meer aan te kunnen qua indrukken, je kunt ze sneller verwerken, wat gunstig kan zijn bij overprikkeld zijn / hyperactiviteit.

Cleanse beschermt ook de aura, en je zou hem zelfs gebruiken om je woning te beschermen door een beetje op de drempels of kozijnen te druppelen. Gebruik hiervoor de remedie wel verdund, eventueel in een beetje gekookt water, voor de zekerheid als bescherming voor de verf op je kozijnen.


c1. Big Hug


Big Hug is een grote knuffel bij verdriet. Deze remedie troost en geeft je een veilig gevoel. Je krijgt weer hoop en ziet het zonniger in. Hij is ook te gebruiken als eerste hulp remedie, om schrik en de emotionele pijn te verzachten.

Deze remedie bevat de volgende edelsteenremedies: oranje calciet, rozekwarts, larimar, tijgeroog, blauwe chalcedoon
Terug naar boven


c7. Protective Bubble


Als energie van anderen in je aura blijft hangen kun je daar moe, chaotisch en somber van worden. Deze combinatie helpt je bij het afschermen, aarden en herstellen van je aura. Daarnaast voert hij negatieve energie af en stuurt deze terug naar de afzender als dat nodig is.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: turkoois, mookaiet, labradoriet, tijgeroog, chrysocolla
Terug naar boven


c11. To the Rescue


Deze remedie komt je te hulp in noodsituaties. Hij helpt je te aarden, voert negatieve emoties af, troost, beschermt en helpt je je emotionele evenwicht te hervinden. En dat alles zacht en toch krachtig, zodat hij voor iedereen geschikt is.

Tijdens het testen kwam naar voren dat hij ook erg goed kan helpen als je om wat voor reden ook slecht in je lichaam zit. Denk hierbij aan uittredingen waarvan iemand niet helemaal goed is
teruggekomen, mensen die slecht geïncarneerd zijn, of extreem slecht geaard. Het gevoel dat beschreven werd was dat je door een liefdevolle druk op je schouders naar beneden geduwd wordt en
dat daarna voorkomen wordt dat je er weer ‘uit schiet’.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: mookaiet, blauwe fluoriet, groene fluoriet, champagne calciet, blauwe chalcedoon, opaalkwarts
Terug naar boven


c20. Heart of the Matter


Dit is de aangewezen remedie als je hart ‘op slot’ zit. Hij opent en verwarmt het hartchakra en laat liefde toe, zowel voor jezelf als voor anderen en de wereld om je heen.
Hij geeft een enorm warm en liefdevol gevoel en verdrijft ergernis en oordeel zodat je milder je dag doorkomt 😉

Het is de remedie van geven en ontvangen, op allerlei manieren, en hij brengt ze met elkaar in evenwicht. Denk bijvoorbeeld aan geven zonder er iets voor terug te willen.
Geven zonder alles van jezelf weg te geven omdat je het gevoel hebt dat een ander het meer verdient dan jij. Geven zonder het idee dat je wat tekort gaat komen als je wat weggeeft.
Ontvangen zonder je ongemakkelijk te voelen omdat je twijfelt of je dat wel waard bent. Ontkrampen zodat je kunt ontvangen.

Deze remedie laat de zon in je hart schijnen en soms heb je het idee dat de zon er letterlijk in zit, je hartchakra gloeit en bloeit op. Je krijgt weer hoop en hij brengt een stukje vrolijkheid in je leven. Het is niet altijd alleen maar serieus en moeilijk, maar het is makkelijk dat uit het oog te verliezen. Kijk eens hoe mooi hele kleine dingen kunnen zijn, een bloempje tussen het gras, een mooi gekleurde vlinder, een grappig gevormde wolk, een rupsje dat een schelpenpad oversteekt.

Heart of the Matter, het hart of de kern van de zaak, helpt je met het loslaten van oude patronen van niet van jezelf houden. Hij helpt je een allesomvattende onvoorwaardelijke liefde te
voelen waar je na een poosje zo blij van wordt dat je wilt dansen 😉

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, groene calciet, zonnesteen, amazoniet, opaalkwarts, sugiliet
Terug naar boven


c26. Refuel


Refuel is een energie-bommetje, al is het dan op een andere manier dan je denkt. Als je energiepeil erg laag is zie je overal tegenop, zelfs tegen de dingen die nodig zijn om er weer bovenop te komen.

Alles is teveel moeite en niets wil lukken, zelfs rust nemen niet, want je ‘moet’ verder omdat je al zover achter loopt.

Refuel helpt je je energiereserves aan te vullen. Vaak ben je niet alleen geestelijk en lichamelijk moe, maar is ook het energiepeil in je aura erg laag.

Daardoor komt energie van buitenaf makkelijker binnen, voel je je belaagd en krijg je niet de kans om op krachten te komen.

Opladen kan door rust te nemen, maar dan heb je wel de rust nodig om dat te doen. Refuel geeft rust in je hoofd, niet alles is even dringend en bijtanken is ook belangrijk.

Behalve die rust vult Refuel ook de energie in je aura aan, waardoor je nèt even die boost krijgt om het besluit te nemen de boel de boel te laten en uit te rusten. Verder werkt Refuel ontspannend, ontgiftend en aardend en is het een goede remedie om in te zetten als je je helemaal leeg voelt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: mookaiet, bergkristal, larimar, rhodoniet, amazoniet, seleniet, sugiliet, groene apatiet, serpentijn, pyriet
Terug naar boven


c31. Rebuild


Deze remedie werkt herstellend als je aura door invloeden van binnenuit of van buitenaf beschadigd is geraakt. Invloeden van binnenuit kunnen gedachtenpatronen (stress, slachtofferdenken, trauma, negatieve gedachten, tweestrijd tussen wat je wilt en wat je denkt dat hoort, etc.), gebrekkig geaard zijn, ziekte of blokkades zijn.

Bij invloeden van buitenaf kun je denken aan voeding, (lucht)verontreiniging en storende energetische invloeden als straling van apparaten, zendmasten of aardstralen.

Hoe sterker en gezonder je aura is, hoe weerbaarder je bent en hoe minder je last hebt van storende invloeden. Ze glijden dan als het ware van je af.

Rebuild beschermt, aardt en herstelt je aura. De doorstroming van energie wordt hersteld en waar nodig worden gaten opgevuld. Waar het nodig is krijg je inzicht in de invloeden van binnenuit die je aan kunt pakken om dit proces te ondersteunen.

Deze remedie kun je eventueel gebruiken in combinatie met Refuel als versterking en/of Gentle Mist

als ondersteuning.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: hemimorfiet, seleniet, sugiliet, labradoriet, groene apatiet, magnesiet, apofylliet, howliet
Terug naar boven


c33. Moonflow


Het thema van deze remedie is ‘vrouwelijk evenwicht’. Moonflow reinigt, ontgift en brengt bovenal evenwicht. Verder versterkt hij je zelfvertrouwen. Moonflow helpt je kalm te blijven en je rustig te uiten, vooral tegenover degenen die het dichtst naast je staan.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: chrysocolla, purpuriet, lepidoliet, carneool, amethist, ametrien, jade, malachiet
Terug naar boven


c35. Surrender


Soms komen er complete pakketjes informatie binnen, de energie van een remedie maakt zich als het ware kenbaar nog voor hij gemaakt is, wat altijd een heel bijzondere ervaring is.

Tijdens het uittesten van remedies voor een doseerflesje viel deze boodschap binnen:
Geef je over aan de stroom van het leven, vertrouw dat je gedragen wordt en dat je precies komt waar je zijn moet.

Surrender geeft je vertrouwen, een veilig gevoel, het gevoel dat je stevig staat en bovenal rust en helderheid in je hoofd. Het grappige is dat hij ondanks het aardende effect je ook een licht gevoel geeft, alsof er iets is weggevallen waarvan je niet in de gaten had dat het zwaar woog op je gemoed of gevoel.

Surrender geeft je nieuwe energie, en de wilskracht om echt stappen te ondernemen, vanuit een gevoel van veiligheid.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, varisciet, apofylliet, biotietgraniet, aquamarijn
Terug naar boven


c37. Detox


Het zal je niet verbazen als je hoort dat deze remedie sterk ontgiftend werkt. Negativiteit wordt afgevoerd en/of omgezet in positiviteit. Je wordt goed geaard, zodat je goed kunt afvoeren en door de geestelijke opruiming komen je gedachten tot rust.

Drink tijdens de periode dat je deze remedie inneemt dan ook extra veel water om te helpen vrijkomende energie af te voeren. Je zou deze remedie eventueel kunnen combineren met c43. Swept

om dit proces te ondersteunen.

Wees er ook op bedacht dat je aanvallen van opruimneigingen gaat ervaren, want dit is een neven-effect van een grote schoonmaak op geestelijk en emotioneel niveau.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: barnsteen, amethist, amazoniet, toermalijnkwarts, hemimorfiet, blauwe fluoriet, magnesiet, lepidoliet
Terug naar boven


c40. Hope


Hope helpt je negatieve energie afvoeren en schadelijke gedachtenpatronen te herkennen en om te zetten in positieve gedachten. Je ziet het weer zitten in plaats van dat je je voelt alsof je geen kant meer op kunt en hebt meer oog voor de mooie kanten van het leven.

Je ziet de uitweg weer. Die was er altijd al, je was hem alleen tijdelijk uit het oog verloren omdat je door de bomen het bos niet meer zag.

Hope helpt je weer overzicht te krijgen en dat geeft rust in je hoofd. Je kunt je gedachten beter op een rij zetten en begint weer het gevoel te krijgen dat je zelf de touwtjes van je leven in handen hebt in plaats van je slachtoffer te voelen van de omgeving of de omstandigheden.

Door de positieve, lichte energie van deze remedie kun je het leven beter aan en kun je meer de nadruk leggen op wat er goed gaat in plaats van alleen te zien wat er misloopt in je leven.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: blauwe chalcedoon, eldariet, amethist, groene aventurijn, zonnesteen, bergkristal, sodaliet
Terug naar boven


c64. Fuzzy


Fuzzy is een koesterende en troostende remedie die je een veilig gevoel geeft. Je wordt omhelsd, je bent geliefd en je mag er zijn. Deze remedie geeft hoop en vertrouwen en is een warme deken als je je (heel even of wat langer) ongezien of ongeliefd voelt.

Hij helpt inzien dat het minder zwart is dan je denkt, geeft je moed en moedigt je aan een nuchtere kijk op situaties te hebben. Als je rustig bent en je veilig voelt ziet de wereld er een stuk minder bedreigend uit.

Deze energie is lief en zacht, dus ook goed voor bijvoorbeeld kinderen die moeite hebben met veranderingen of een grote verandering in hun leven moeten doormaken.

Fuzzy is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene apatiet, barnsteen, rozekwarts, champagne calciet, aquamarijn, kyaniet, astrofylliet, danburiet en bloesemremedie lavendel
Terug naar boven


c78. Healing


Healing is een ondersteunende remedie bij allerlei soorten healing. Hij kan worden ingezet bij energetische behandelingen, zowel tijdens de behandeling als daarna als nazorg, en als energetische ondersteuning bij herstel.

Healing aardt, geeft kracht, hoop, moed en nieuwe energie en helpt je om te gaan met moeilijke situaties. Healing helpt je ook om je over te geven aan het proces, open te staan voor wat je ziel je te vertellen heeft en om vertrouwen te hebben in jezelf.

Deze remedie bevat ook engelenenergie, namelijk de energie van Rafaël, aartsengel voor genezing. Dit is een liefdevolle energie die je ondersteunt in je helingsproces.

Healing is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe fluoriet, larimar, champagne calciet, hemimorfiet, seleniet, serpentijn, pyriet, serafiniet, markasiet, celestien, barnsteen, lepidoliet, astrofylliet, biotiet-graniet, varisciet, purpuriet, galena / galeniet, danburiet, angeliet, smaragd, borniet, blauwe toermalijn, zwavelkwarts en Rafaël engelenenergie.
Terug naar boven


c80. Golden


Golden is een aurahersteller die je helpt het beschermende gouden laagje dat om je aura hoort terug te brengen. Verder wordt je aura gereinigd en geaard, je chakra’s worden in balans gebracht en op één lijn gezet en je voelt je meer verbonden met het grotere geheel.

Binnen dat grotere geheel kun je wel je eigen energie afbakenen, want Golden is ook een remedie die je helpt om je energetische grenzen te herstellen en/of er bewust van te worden waar die grenzen liggen.

Zo krijg je wat meer rust en voel je je minder belaagd. Je bent beter in staat om trouw te blijven aan jezelf en laat je minder beïnvloeden door verwachtingen en invloeden van buitenaf. Als resultaat kun je makkelijker een (al dan niet tijdelijke) verbinding aangaan met anderen zonder daarbij jezelf te verliezen.

Hierbij kan het gouden laagje soms een verrassend positieve en liefdevolle indruk achterlaten.

Golden is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: labradoriet, jaspis, kyaniet, barnsteen, astrofylliet, biotiet-graniet, purpuriet, galena / galeniet, olivijn, danburiet, smaragd en serpentijn en chrysocolla van Mount Shasta
Terug naar boven


c82. Don’t Go


Don’t Go helpt bij verlatingsangst, helpt emotionele pijn loslaten en reinigt je hartchakra. Tegelijkertijd krijg je zachtjes inzicht in de oorzaak en krijg je hulp om om te gaan met situaties waarin dit gevoel geactiveerd wordt.

Vaak ligt het ingewikkelder dan alleen bewust of onbewust paniekerig worden als iemand weggaat. Het kan in allerlei situaties de kop opsteken zonder dat het direct aan verlatingsangst doet denken. Het kan zijn dat er situaties zijn waarin je je figuurlijk in de steek gelaten voelt in plaats van dat er daadwerkelijk iemand weggaat.

Wat de reden ook is, er wordt een pijnpunt geraakt waardoor er een stortvloed van gevoelens van verlaten zijn / in de steek gelaten voelen boven komt borrelen. Don’t Go werkt troostend, helpt je je minder te ergeren als zo’n situatie zich voordoet en helpt je er neutraler naar te kijken.

Deze remedie vermindert slachtoffergevoelens, helpt patronen te zien en te doorbreken en helpt je meer op jezelf te staan, in je eigen kracht.

Don’t Go is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe calciet, rozekwarts, groene calciet, blauwe fluoriet, labradoriet, rutielkwarts, chalcedoon, amazoniet, barnsteen, magnesiet, danburiet, groene toermalijn, zwavelkwarts en prehniet.
Terug naar boven

Scroll naar boven