Categorie:C51. Compassion

Uit Flow Remedies Repertorium
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

c51. Compassion

Compassion helpt je liefde en mededogen te voelen voor jezelf en voor anderen. Wees minder streng voor jezelf! Niemand is perfect en zonder fouten te maken leer je niets nieuws en blijf je zitten waar je zit.

Deze remedie helpt je milder naar jezelf en anderen te kijken en begrip te hebben voor hun fouten en imperfecties. Hoe meer liefde je kunt toelaten, hoe minder de drang om te veroordelen wordt. Deze zijn omgekeerd evenredig aan elkaar. Waar liefde is, is geen plaats voor veroordelen.

Veroordelen is aangeleerd en het is een verdedigingsmechanisme. Als je veroordeelt wat je niet begrijpt, vervelend vindt of waar je bang voor bent, dan prop je het als het ware in een kastje en smijt je de deur dicht. Doordat je een oordeel op het deurtje plakt, zie je het onderwerp onbewust als ‘afgehandeld’ en hoef je er verder niet over na te denken. Dat heb je immers al gedaan door dat oordeel eraan te hangen, en zo bescherm je jezelf onbewust tegen het ongemak dat verder nadenken over de persoon of situatie met zich mee zou kunnen brengen.

Er is ook een gezonde vorm van oordelen, dat is wat je gebruikt om mensen en situaties in te schatten om te be-oordelen of deze al dan niet goed voor je zijn.

Compassion is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts - malachiet - jade - champagne calciet - amazoniet - sugiliet - kyaniet - magnesiet - lepidoliet


Terug naar overzicht combinaties

Overige pagina's:
Thema
Steensoorten
Enkelvoudige remedies
Sprays
Overige energie
Uitgebreid zoeken
Terug naar de Flow Remedies website

Thema's: