Categorie:C55. Mercy

Uit Flow Remedies Repertorium
(Doorverwezen vanaf C55. Mercy)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

c55. Mercy

Mercy is het vervolgstapje na c51. Compassion en hij bevordert je een diep gevoel van liefde, vrede en acceptatie. Het hoofdthema is het in liefde loslaten van oordeel, of liever gezegd ‘veroordelen’. Waar liefde is, kan geen oordeel meer zijn, dat lukt je gewoon niet meer.

Mercy verbindt je met de bron van universele liefde en houdt je tegelijkertijd met twee benen op de grond. Geen oordeel hebben betekent overigens niet dat je alles maar moet accepteren. Er is ook een gezonde vorm van oordelen die je nodig hebt om situaties in te schatten. Het gaat hier om de ongezonde vorm van oordelen: ergens een (meestal negatief) etiket op plakken zodat je er niets meer mee hoeft.

Hij helpt je praktisch te kijken, dingen te zien zoals ze zijn en vooral zonder er een oordeel aan op te hangen. Iedereen heeft zijn eigen waarheid en bekijkt dingen vanuit zijn eigen standpunt. Wanneer dat anders is dan dat van jou, dan kun je dat los van elkaar zien.

Een ander standpunt betekent trouwens niet automatisch afwijzing van jouw standpunt en daardoor vermindert de drang anderen te moeten overtuigen. Dit is een ander aspect van oordelen en dat helpt je als je je afgewezen voelt als iemand het oneens is met jouw standpunt of je het gevoel hebt dat je het er mee eens moet zijn.

Als laatste helpt Mercy je begrip te hebben voor de situatie, vanuit liefde en zonder oordeel, en zonder mee te lijden. Met respect voor hun grenzen en ook voor die van jezelf, want dit strekt zich ook uit naar jou en niet alleen naar de buitenwereld.

Mercy is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: turkoois - groene calciet - citrien - hematiet - rhodoniet - rookkwarts - amazoniet - aquamarijn - markasiet - howliet - varisciet - barnsteen - danburiet.


Terug naar overzicht combinaties

Overige pagina's:
Thema
Steensoorten
Enkelvoudige remedies
Sprays
Overige energie
Uitgebreid zoeken
Terug naar de Flow Remedies website

Thema's: