Categorie:C38. Choices

Uit Flow Remedies Repertorium
(Doorverwezen vanaf C38. Choices)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

c38. Choices

Choices helpt je te zien dat je altijd meerdere keuzemogelijkheden hebt, zelfs als je denkt dat je totaal geen keus hebt. Daarna helpt hij je om de keus ook te maken.

Deze remedie is het begin als je je los wilt maken van slachtoffergedrag. Neem het jezelf om te beginnen niet kwalijk. Je bent in goed gezelschap, want iedereen heeft in meer of mindere mate met deze emotie te maken.

Choices helpt je in te zien dat je met slachtoffergedrag jezelf afhankelijk maakt van iets of iemand anders, en helpt je om te zie dat je altijd een keus hebt. Dat niets doen ook een keus is.

Zelfs als je je verplicht voelt iets te doen kun je de afweging maken tussen wel of niet, en zul je er soms voor kiezen iets wel te doen, omdat de gevolgen van het nalaten te nadelig voor je zijn.

Choices helpt je overzicht te krijgen, alles op een rijtje te zetten en af te wegen wat de gevolgen zijn van de verschillende mogelijkheden die je hebt.

Je kunt natuurlijk weigeren naar die verplichte vergadering van je werk te gaan, maar als dat vervelende gevolgen voor je loopbaankansen heeft, zul je ervoor kiezen wel te gaan. En dan is het je eigen keuze en vermindert dat slachtoffergevoel. Je zou natuurlijk niet kunnen gaan, maar als je je baan over het algemeen leuk vindt en je door niet te gaan je eventuele kansen op groeien in die baan torpedeert, is het ineens niet meer zo erg om toch naar die vergadering te gaan.

Een ondersteuning bij deze remedie is overal waar je ‘ik moet’ denkt of zegt dat te vervangen door ‘ik ga’, ‘ik wil’ of ‘ik kies’. Alleen al het woordje ‘moet’ roept vaak zoveel weerstand op dat het automatisch het gevoel geeft dat je geen keus hebt.

Deze combinatie bevat de volgende edelsteenremedies: opaalkwarts - amazoniet - groene aventurijn - larimar - groene apatiet


Terug naar overzicht combinaties

Overige pagina's:
Thema
Steensoorten
Enkelvoudige remedies
Sprays
Overige energie
Uitgebreid zoeken
Terug naar de Flow Remedies website

Thema's: