Dat er meer is tussen hemel en aarde is me met de paplepel ingegoten, evenals de gedachte dat er niets mis was met alternatieve geneeswijzen. Dat heeft de basis gelegd voor wat ik nu doe, en me voorbereid op wat ik daarnaast zelf te ontdekken en ervaren had.

Toen ik een jaar of 30 was viel er van alles op zijn plaats en ontdekte ik dat ik hooggevoelig ben, waarna het ineens hard ging qua ontwikkeling. Veel dingen heb ik door ondervinding geleerd, door veel lezen, voelen en uitpluizen. Daarnaast leerde ik veel van contacten met mensen die me verder op weg hielpen, waarbij me is opgevallen dat je van tegenwerking eigenlijk nog leert dan van hulp. 

Verder heb ik ook het nodige geleerd op de normale manier, door cursussen te volgen en ermee aan de slag te gaan, voor mezelf en mijn omgeving, zoals Bach Bloesemremedies, werken met een biotensor, Tera Mai Reiki en Seichem.

Afbeelding biotensor als illustratie bij pagina over Flow Remedies testen

In 2001 ontmoette ik op de beurs in Rijswijk een mevrouw die met een biotensor aan het werk was. Ik was meteen helemaal verkocht, en kort daarna lukte het om een workshop te gaan doen, en ’toevallig’ hadden ze ook de biotensor die ik gezien had, zo’n mooie metalen met een balletje met punten.

Dat was wel meteen de zwaarste, en ik wilde per se deze, en dus duurde het een goed half uur voor ik er ook maar een heeeeel klein beetje beweging in kreeg. 

Uiteindelijk ging dat steeds makkelijker, tot een paar jaar later de draad afbrak omdat de uitslag te groot was. Gelukkig kon hij gerepareerd worden en sindsdien ben ik er heel voorzichtig mee.

Een leuk neven-effect van de biotensor-workshop was dat het pendelen me ook gelijk een stuk beter afging, blijkbaar was de knop om.

In 2002 en 2004 heb ik certificaten 1 en 2 van de officiële Bach Bloesem opleiding gehaald. Certificaat 3 heb ik niet gedaan omdat je daarvoor moest tekenen om alleen met de gespreksmethode te bepalen welke remedies iemand nodig heeft, en ik heb zelf een voorkeur voor intuïtief testen met biotensor en/of pendel.

Daarom heb ik als verdieping nog een cursus Bach Bloesemremedies gedaan bij mij in de buurt om het echt goed onder de knie te krijgen. Later maakte ik kennis met andere remedie-systemen, en ontdekte ik dat er heel veel te beleven is op het gebied van remedies.

Kort daarna, eind 2005, werd ik ‘aan het werk gezet’ om de Flow Remedies te maken, wat me weer een heel stuk verder op weg heeft geholpen met het oplossen van blokkades.

Ikzelf ben uiteraard het eerste proefkonijn als er een nieuwe remedie klaar is, daarna gaat het een stapje verder en kijken we wat andere mensen ondervinden.

Hiervoor komen er meestal vanzelf mensen op mijn pad die nou net één van de nieuwe remedies nodig hebben. Ook kan ik een beroep doen op verschillende mensen die met energetische behandelvormen werken.

In 2004 kwam ik in aanraking met Reiki en in juli 2006 was mijn inwijding in de mastergraad van het ’traditionele’ systeem. Hoewel mijn aandacht toen al getrokken werd door het Tera Mai healingsysteem duurde het nog een poos voor het er ook echt van kwam. Er was een drempel, leek het wel, totdat ik begreep dat het de bedoeling was om Tera Mai Seichem inwijdingen te doen, en dat Reiki het aarde-element is binnen Seichem. Daarnaast kreeg ik ook signalen dat ik iets met engelenenergie ‘moest’ gaan doen, en ook
dat is een onderdeel van Seichem. Dat was het dus. 

Ik ben op zoek gegaan naar een master en heb een afspraak gemaakt. Begin februari 2007 ben ik ingewijd in Tera Mai Seichem I en II, en in mei van dat jaar mocht ik terugkomen voor de master inwijding. In eerste instantie is dit voor mijn eigen ontwikkeling geweest, maar ook om misschien later door te geven.

In 2009 kwam met Touch for Health (TFH) op mijn pad, een vorm van toegepaste kinesiologie. Ik besloot het te proberen en dat beviel goed, vooral omdat degene waar ik heen ga het in combinatie gebruikt met wat ik spiritueel coachen noem. Intuïtief inzicht, net iets verder kijken dan alleen de oppervlakte. 

Soms bestaat een sessie alleen uit praten en zetten we aan het einde van de sessie de puntjes op de i met TFH, soms doen we heel veel TFH en alles er tussenin, afhankelijk van wat er op dat moment nodig is. Behalve dat we energetisch van alles oplossen, helpt het me inzicht te krijgen en mijn gedachten op een rij te zetten. 

In 2018 is de wens in vervulling gegaan om zelf TFH te leren en heb ik de vier certificaten behaald. Sindsdien ben ik ermee aan het oefenen :). 

Het volgende item op mijn wensenlijstje is half af: een coaching/counseling cursus. Deel één is afgerond en het coaching-diploma is binnen, maar door omstandigheden is het counseling deel wat vertraagd: eerst doordat ik wegens drukte sind begin dit jaar (2021) meer uren bij manlief meewerk, en daar kwam onze  viervoetige gezinsuitbreiding nog bij. Wordt vervolgd :). 

Scroll naar boven