Mijn eerste ervaring met remedies was ergens in 2000, toen onze dochter de bloesemremedie Aspen kreeg omdat ze niet aleen durfde te gaan slapen: ze wilde niet naar bed, we moesten bij haar blijven tot ze sliep, en als we haar hand loslieten was het paniek. 

Met Aspen hadden we binnen een paar weken we een heel ander kind: om een uur of zeven zei ze ‘bedje toe’ en dat was dat. Geen drama, geen tranen, gewoon in bed, instoppen en slapen. We waren echt stomverbaasd, en dat was het laatste duwtje om er iets mee te gaan doen. 

Het was namelijk al een keer of wat op mijn pad gekomen doordat iemand al een paar keer gevraagd had of ik mee ging naar een cursus Bach Bloesems.

In de paar jaar daarna heb ik de eerste 2 certificaten van de Bach Bloesem cursus gehaald en in plaats van niveau 3 nog een verdiepingscursus gedaan hier in de buurt, omdat ik een voorkeur heb voor intuitief testen en niet wilde tekenen dat ik altijd alleen maar met gesprekken zou bepalen wat iemand nodig had, en dat was een vereiste voor niveau 3. Toen ik eenmaal met remedies in aanraking gekomen was, ontmoette ik ook mensen die met andere remedies werkten en maakte ik kennis met de remedies van Bloesem Remedies Nederland, Bush Remedies en Healing Herbs.

Daarnaast ben ik ook altijd al gek geweest op edelstenen en had ik ondertussen aardig wat stenen verzameld. Zo zijdelings was het idee wel eens opgekomen om te kijken wat er gebeurde als je remedies van stenen maakte, maar door gebrek aan tijd en vooral zelfvertrouwen heb ik het laten liggen. Achteraf, zo’n tien jaar later, herken ik die gedachten als signaaltjes en ingevingen dat ik er iets mee moest doen, maar op dat moment deed ik het van de hand als onzinnig, ‘het is er vast al’ en ‘dat kan ik toch niet’.

Tot een avond in 2005. Ik was bij iemand op bezoek en het onderwerp edelstenen en remedies kwam ter sprake. Zij moedigde me aan (oftewel zette me met argumenten klem tot ik toegaf dat het geen kwaad kon het te proberen en te kijken wat er gebeurde) en gaf me het laatste duwtje. Ik heb toen een aantal stenen uitgezocht, gereinigd en in bronwater gezet.

Foto bergkristal en amethist clusters voor pagina over Flow Remedies

Daarna werd het afwachten, elke dag even met de biotensor erbij om te kijken of ik ze mocht maken. In de weken erna mocht ik ze echt maken en begon het proces van voelen, testen, een naam zoeken en op papier zetten wat de remedies deden. Toen de eerste drie klaar waren was het tijd voor een testrondje. We hebben de hele avond zitten stuiteren omdat we zo enthousiast over het resultaat waren.

Al met al was het een enorme aanmoediging om door te gaan. In de periode daarna heb ik de andere zeven remedies uit de eerste serie gemaakt, en toen bleven de ideeën komen. Ik kwam een aantal heel mooie stenen tegen en steeds als ik dacht ‘zo kan het wel even’ kwam ik tot de ontdekking dat ik nog stenen miste, of liep ik tegen een steen waar ik helemaal weg van was en die dus beslist mee moest.

Bij het maken van de remedies ga ik volledig af op mijn gevoel en op de aanwijzingen die ik krijg. Achteraf wordt meestal wel duidelijk waarom, zoals die keer dat het antwoord morgen was en het ’s avonds flink ging stormen en onweren. Tja, dan wilden ze zeker een beetje extra energie oppikken. Grappig toeval was dat één van die stenen de pietersiet was, ook wel genaamd stormsteen….

Ook bij het geven van de namen gebeuren er soms grappige dingen, zoals bij Blue Suede Shoes, toen ineens dat liedje van Elvis me te binnen viel. Dat paste zo perfect bij het thema van de remedie dat de naam snel vastgesteld was. Grenzen stellen, voor jezelf opkomen, tot hier en niet verder: you can do anything but lay off of my blue suede shoes.

Toen ik een stuk of 20 remedies had, kreeg ik het idee te kijken wat er gebeurde als ik remedies combineerde. Protective Bubble als bescherming tegen negatieve energie en
het weglekken van energie was de meest dringende wat mij betrof. Verder was mijn zelfvertrouwen al groter, maar soms ook ver te zoeken, daar wilde ik beslist wat aan doen.
En dan heb je zo een aantal thema’s te pakken: angst, aarden, voor jezelf op leren komen, ontspannen, verdriet, somberheid.

Daarnaast werd mijn aandacht steeds getrokken door het thema hooggevoeligheid. Ok, ik bèn hooggevoelig, maar heb me er eigenlijk nooit zo mee bezig gehouden, en nu had ik een enorme drang om er van alles over te lezen.

Tot dat moment dacht ik dat Protective Bubble voldoende bescherming was, alleen is er, ontdekte ik, bij hooggevoeligheid ook vaak sprake van heftige emoties en de noodzaak een balans te vinden tussen je uitersten. En ik maar denken dat het aan mij lag dat ik moeite had ergens evenwicht in te brengen. Het bleek dat een hele nieuwe combinatie beter werkte en meer evenwicht bracht.

Gek genoeg was daarna die drang om het uit te pluizen ook verdwenen…

Foto Flow Remedies edelsteenremedie sprays en navullingen

En dan de sprays. Ik dacht dat één spray wel genoeg was, maar de Clearing Mist bleek echter zo sterk te zijn dat hij voor de meeste mensen niet voor aura-reiniging gebruikt kan worden. Vandaar dat ik nog een keer ben gaan testen en ook sprays heb gemaakt voor aura-reiniging, met een speciale zachte versie voor mensen die weinig geestelijke onrust
kunnen verdragen en snel uit balans zijn.

Cool Mist is een spray op basis van de combinatie Take A Break, als verkoeling op een warme dag of na het sporten, maar hij is later ook heel goed gebleken als aura-spray, met toevoeging van 11. Balance.

Met het overstappen op Miron violet glas moest ook de formule van de sprays aangepast worden omdat de inhoud veranderde. Dat was een mooi moment om wat te experimenteren met geurtjes en etherische olie. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, en na een aantal miskleuntjes met aardende geuren die zo overheersend waren dat je de geur van natte aarde bleef ruiken is het toch gelukt.

Op dit moment gaat de ontwikkeling nog steeds door, het systeem blijft evolueren en er maken zich steeds nieuwe energieën kenbaar. Het gebeurt regelmatig dat er een heel concept wordt aangereikt waar de remedie bij gemaakt moet worden. Dan komt er in een flits een inzicht binnenvallen wat me niet loslaat tot ik er iets mee gedaan heb. 
 

Er zitten op elk willekeurig moment wel een aantal remedies in het testcircuit die soms met een rare omweg hun plekje vinden. Zo had ik een combinatie voor iemand gemaakt die er niet meer op terug gekomen was en daarom had ik het idee maar even in de koelkast gezet . Een paar weken later komt er een berichtje binnenvallen van een therapeute of zij hem mocht testen. Ze had er van een collega over gehoord en het was precies wat ze op dat moment nodig had. 

 

Energie is een wonderlijk iets, het heeft zoveel facetten dat je nieuwe dingen blijft leren. Er is meer mogelijk met energie dan ik ooit voor mogelijk had gehouden en ik zal me voorlopig niet vervelen. Elke keer ontdek ik nieuwe dingen, leer ik weer wat bij, en besef ik me steeds meer dat er nog heel veel te leren valt en ik nog helemaal niets weet :).

Dit hele project is overigens ook beslist geen solo-project. Vanuit het universum werken er parelmoer/witte en diamanten stralen energie mee, en worden er lichtcodes van eenheid en heelwording toegevoegd. Op aards vlak heb ik natuurlijk ook hulp en heb ik sparring partners bij wie ik terecht kan. Zonder hen zou dit alles een stuk moeilijker zijn. Dankjewel dames! <3

Scroll naar boven